Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Uyuşturucu sevkiyatında yeni taktik

Van’dan İstanbul’a gitmek üzere havalimanına gelen İran uyruklu şahıs, taktığı çift maskeyle kamufle ettiği uyuşturucu maddeyle yakalandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde haksız kazanç sağlamak amacıyla uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıslara yönelik yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Müdürlüğümüz Van Ferit Melen Havalimanı Şube Müdürlüğü görevlilerimizce Van’dan İstanbul’a gitmek üzere havalimanına gelen İran uyruklu 1 şahsın giriş kontrol noktasında bulunan x-ray cihazından geçtiği esnada durumundan şüphelenilmesi üzerine valiz ve üst araması yapıldı. Yapılan aramada sigara paketi içerisinde 34,51 gram metamfetamin, vücuduna gizlenmiş şekilde 1 adet şeffaf poşete sarılmış 60 gram Afyon sakızı ve valizinde ise 40 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Elde edilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak İranlı şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir” denildi.

Asayiş

Polis memuru, emekli uzman çavuşu tabancayla vurarak öldürdü

Çorum’da, polis memuru Hüseyin Ç. (45), tartıştığı komşusu malulen emekli uzman çavuş Fatih Afacan’ı (40) tabancayla vurarak öldürdü.

Yusuf ÇINAR
ÇORUM-Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Osmancık ilçesi Çay Mahallesi Seyhan Sokak’ta meydana geldi. Kargı İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Ç., tartıştığı komşusu emekli uzman çavuş Fatih Afacan’ı tabancayla vurup ağır yaraladı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Afacan, sağlıkçılar tarafından kaldırıldığı Osmancık Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis memuru Hüseyin Ç. ise Kargı İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek teslim oldu.

Hüseyin Ç.’nin daha önce Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı, kısa süre önce Kargı İlçe Emniyet Amirliği’ne tayininin çıktığı belirtildi. 2022 yılında Fatih Afacan ile eşi arasında aile içi şiddet olayı yaşandığı, komşusu olan Hüseyin Ç.’nin tanıklık yaptığı, bu nedenle aralarında husumet olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Prizde unutulan şarj aleti yangına sebep oldu; panik anları kamerada

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, iki katlı evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İlk incelemelere göre prizde unutulan şarj aletinden çıktığı belirtilen yangın, mahallede paniğe sebep oldu.

Halil İbrahim KARABIYIK
İZMİR-Yangın, saat 03.30 sıralarında Alpagut Mahallesi 1615/ Sokak’ta bulunan iki katlı bir evde çıktı. İddiaya göre, evde tek başına yaşayan ve kimliği öğrenilemeyen kişi, evi saran alevleri fark edince yardım çığlıkları atarak dışarıya çıktı. Sesleri duyan mahalle sakinleri, bir yandan kovalarla yangına müdahale ederken diğer yandan durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ekiplerin evde yaptığı incelemelerde, ilk belirlemelere göre yangının prizde unutulan şarj aletinden çıktığı belirtildi.

PANİK ANLARI KAMERADA

Öte yandan, yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı öğrenilirken, bir vatandaşın yangının ilk anlarında kayda aldığı görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, alevlerin çevredeki evlere sıçramaması için dua eden kadının yaşadığı panik anları yer aldı.

Okumaya devam et

Asayiş

İzmir Valiliği’nden 4 gün eylem ve gösteri yasağı açıklaması

İzmir Valiliği, Kobani Davası olarak da bilinen ‘6-8 Ekim olayları ile ilgili davanın sonuçlanmasının ardından, kentte 4 gün yürüyüş ve gösteri gibi eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

Halil İbrahim KARABIYIK
İZMİR-Kamuoyunda Kobani Davası olarak bilinen ve 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı ‘6-8 Ekim Terör Olaylı Davası’ dün görülen 83’üncü duruşmasının ardından karara bağlandı. Mahkeme heyeti, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu birçok kişiye hapis cezası verdi. Dava ile ilgili açıklanan karar sonrasında İzmir Valiliği kentte 4 gün gösteri ve eylemlerin yasaklandığını bildirdi.

İzmir Valiliğinin resmi sitesinde yer alan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz farklı noktalarında terör örgütüne müzahir şahıs veya şahıslarca toplanılarak, PKK/KCK terör örgütünü ve elebaşı Abdullah Öcalan’ı övücü mahiyette eylemlerde bulunulabileceği, vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek fiillerin meydana gelebileceği, kanuna aykırı süreç işletileceği ve karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek istenmeyen olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirilmektedir.

Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin tesisi, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, olası yasadışı eylemlerin önlenerek müessif olayların yaşanmaması amacıyla ve kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının amacıyla;

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11. maddesi hükümleri gereğince; ‘Demokratik Siyasette Israrcıyız! Halkların Dayanışması ve Birleşik Mücadele İle Kumpasları Aşacağız, 6-8 Ekim Terör Olaylı davası’ ile ilgili yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinliklerin İzmir il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde (Coğrafi Alan-İl Merkezi, İlçeler/Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 16.05.2024 günü saat 17.30’dan 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar 4 (dört) gün süreyle yasaklama kararı alınmıştır.” (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.