Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Başkentte sinir krizi geçiren bir kişi evini yakıp bileklerini kesti

Ankara’da yabancı uyruklu bir kişi arkadaşlarıyla tartıştıktan sonra sinir geçirdi. Evini ateşe veren şahıs ardından da bileklerini keserek intihar etmeye çalıştı.

Olay, Mamak Türközü Mahallesi 2. Cadde’de bulunan Kahraman Apartmanı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre yabancı uyruklu 3 kişi arasında henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü tartışma çıktı. Şiddetlenen kavga da sinirlerime hakim olamayan ev sahibi yabancı uyruklu şahıs evini ateşe verdi ve bileklerini keserek intihar etmeye çalıştı. Diğer iki kişi ise yanan evden kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. İntihar girişimde bulunan kişinin ise kurtarıldığı, bilincinin açık olduğu ve yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Olay hakkında inceleme başlatıldı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Kocaeli’de ‘çocuk düğünü’ne polis baskını

Kocaeli‘nin İzmit ilçesinde damatlık ve gelinlik giydirilen 14 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğa sokakta düğün yapıldığı ihbarı üzerine polis baskın yaptı, tören sonlandırıldı. Düğün yapmadıklarını, söz kestiklerini söyleyen çocukların babaları M.S. ve H.F. hakkında adli işlem başlatıldı.

Selda Hatun TAN/İZMİT
KOACELİ-Olay, dün akşam saatlerinde İzmit ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde meydana geldi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, küçük yaştaki iki çocuğa sokakta düğün yapıldığı ihbarını aldı. Baskın düzenleyen ekipler, gelinlik giydirilen kız çocuğu E.F. (14) ve damatlık giydirilen S.S. (15) için düğün yapıldığını gördü. Düğün sonlandırılırken, çocukların babaları M.S. ve H.F. ifadeleri için emniyete götürüldü. Çocukların babaları ifadelerinde söz kestiklerini düğün yapmadıklarını söyledi. M.S. ve H.F. hakkında, ‘Aile yükümlülüğünü ihlal’ suçlamasıyla adli soruşturma başlatılıp, serbest bırakıldı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Rapor alamayan sürücü adayı sağlık görevlilerine bıçak çekti

RİZE’de sağlık raporu almak için gittiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniğinde bıçak çektiği sağlık görevlilerini tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Osman Kalaycı (43), tutuklandı. Hastane personelinin, bıçak çeken şüpheliyi, ikna edip, sakinleştirmeye çalıştığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Osman Kubilay KÜÇÜKMUSTAFA
RİZE-Olay, önceki gün öğle saatlerinde RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Osman Kalaycı’nın, sürücü belgesinde istenilen sağlık raporunu almak için geldiği hastanede, hekimler tarafından araç kullanmasının sakıncalı olduğu belirlendi. Raporu alamayınca sağlık çalışanları ile tartışan Kalaycı, poliklinikte cebindeki bıçağı eline alarak, tehditler savurdu. Hastane personeli tarafından sakinleştirilen şüpheli, polis ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan Kalaycı, tamamlanan sorgusu sonrası sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

O ANLAR KAMERADA

Şüphelinin poliklinikte elinde bıçakla sağlık çalışanları ile tartıştığı anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde hastane personelinin, elinde bıçak olan şüpheliyi, ikna edip, sakinleştirmeye çalıştığı anlar yer aldı.

VALİ BAYDAŞ’TAN HASTANEYE ZİYARET

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve beraberindeki heyetle hastaneye giderek, sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Vali Baydaş, “Hastaneye sağlık raporu almak için gelen bir hasta, rapor kendi isteği doğrultusunda olmadığından dolayı ilgili sağlık personelimize saldırgan bir tutum sergilemiştir. Gerekli müdahale hastane personeli tarafından yapılmış, daha sonrasında da kolluk birimleri tarafından alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Hiçbir kamu görevlisi, yaptığı kamu görevi nedeni ile şiddete maruz kalamaz ve kalmamalıdır. Yaşanmamasını istediğimiz bir hadiseydi. Buraya gelerek personellerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ayrıca alınması gereken tedbirler ile ilgili konuları değerlendirdik” diye konuştu.

‘DEĞİL FİZİKSEL, SÖZEL ŞİDDET DAHİ KABUL EDİLEMEZ’

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da görevini iyi şekilde yapan sağlık çalışanlarına karşı bıçakla tehdit gibi bir vahim olayla karşılaştıklarını belirterek, “Bu tür saldırıların son bulması için toplum olarak birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Şimdiye kadar hastanemizde birçok fedakarlık örneğine şahit olduk. Geceli gündüzlü çalışan sağlık çalışanlarımız kendilerini bu hizmete adamış kişiler. Sadece olayı yaşayanları değil, tüm sağlık çalışanlarını etkilemekte olan bir durum. Bu tür olaylar, sağlık hizmeti kalitesini de oldukça düşürmektedir. Toplum olarak destek olursak daha iyi bir hizmet verebileceğimizin inancındayız. Değil fiziksel şiddet, sözel bir şiddet dahi kabul edilemez” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Annesi 47 bıçak darbesiyle öldürülen çocuk: Babamın, annemi bıçaklamasını pencereden izledim

Konya‘da dini nikahla birlikte yaşadığı Damla Dakım’ı (25) 47 bıçak darbesiyle öldüren Neşet Güneş’in (26) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, çiftin kızı Ş.G. (7) tanık olarak dinlendi. Ş.G. ifadesinde, “Ben ağlayınca babam beni saçımdan tutup dışarı sürükledi. Babamın annemi bıçaklamasını pencereden izledim. O beni öksüz bıraktı, 100 yıl ceza alsın. Ben onu istemiyorum, o benim babam değil” dedi.

Salih BÜYÜKSAMANCI
KONYA-Olay, geçen yıl 14 Eylül’de saat 22.00 sıralarında Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Neşeli Sokak’ta meydana geldi. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 8 yıldır hükümlü olduğu açık cezaevinden izinli çıkan Neşet Güneş, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla Dakım ile telefondaki konuşması nedeniyle tartıştı. Tartışma büyüyünce Neşet Güneş, mutfaktan aldığı bıçakla Damla Dakım’ı göğsünden, boynundan ve sırtından yaralayıp, kaçtı.

Gürültü ve yardım çığlıkları üzerine komşuları polise haber verdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Damla Dakım, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Damla Dakım’ın otopsisinde boyun, sırt ve göğsünde toplam 47 bıçak darbesi tespit edildi. Ayrıca Damla Dakım’ın daha önce de şiddet gördüğü için Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği’ne gidip şikayetçi olduğu belirlendi. Dakım’ın cenazesi otopsi sonrası aynı mahallede Atabey Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, Neşet Güneş’i saklandığı evde yakaladı. Güneş, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Neşet Güneş hakkında Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘BABAM HAPİSTEYKEN 3 KEZ ZİYARETE GİTTİK’

Neşet Güneş’in, yargılanmasına devam edildi. Mahkemede çiftin kızları Ş.G., babasından şikayetçi oldu. Babasının, annesini nasıl gözlerinin önünde öldürdüğünü anlatan Ş.G., ifadesinde, “Biz annemle halamda yaşıyorduk. Babam hapisten izinli olarak geldi. Babama bir telefon geldi. Konuştuktan sonra annemle tartıştı. Annem o sırada bulaşık yıkıyordu. Ben ağlayınca babam benim saçımdan tutup dışarı sürükledi. Babamın annemi bıçaklamasını pencereden izledim. Annemin başka erkekle olduğunu ne duydum ne gördüm. Biz babam hapisteyken 3 kez ziyarete gittik. Her şey çok güzeldi. Görüşmeler hep iyi geçti. Ama o beni öksüz bıraktı, 100 yıl ceza alsın. Ben onu istemiyorum, o benim babam değil” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.