Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi 2021-2022 Akademik Yılı’na hazır

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yeni akademik yılda kütüphane hizmetlerini anlatan bir video yayınlayarak öğrencileri bilgilendirdi.

Videoda ödünç kitap, basılı yayınlara ulaşma, kütüphane hesabının oluşturulması, kampus dışı erişim, süreli yayınlara erişim, veri tabanlarına erişim, canlı destek gibi konular bulunuyor.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan v. Öğr. Gör. Özden D. Faydalıgül, “Kütüphaneler arası iş birliği (ILL) kapsamında Kütüphanemizde bulunmayan basılı kaynaklar veya makale gibi e yayınları diğer üniversite kütüphanelerinde mevcutsa temin edilebiliyoruz. Üniversitemiz mensubu akademisyenlerimiz, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz ile idari personelimiz basılı kaynakları ödünç alabilmektedir. Kütüphaneden bireysel, grup veya sınıf olarak kullanıcı eğitimi (oryantasyon) talebinde bulunulabilirler. Kütüphanemizin kablosuz interneti bulunmaktadır. Grup çalışma salonlarımız ve bireysel çalışma alanlarımız, tarama yapabileceğiniz bilgisayar salonlarımız, engelsiz çalışma odamız bulunmaktadır. Öğrencilerimizi kütüphanemize bekliyoruz” dedi.


Ekonomi

Kurban pazarının en büyüğü ‘Toros Kaplanı’, 270 bin TL’den satıldı

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki kurban pazarına Adana’dan getirilen 1,5 tonluk ‘Toros Kaplanı‘ isimli boğa, 270 bin liraya satıldı. Kurban pazarının en büyüğü olan boğanın sahibi Ramazan Dağgüllü (34), “Boğamı pazara getirir getirmez hemen sattım, alana hayırlı olsun” dedi.

Kadir ÖZEN
İSTANBUL-
Kurban Bayramı‘nın yaklaşması ile İzmir’de kurulan hayvan pazarlarına, özellikle doğu illerinden kurbanlıklar getirildi. Dişi sığırlar 60 bin liradan başlayarak 120 bin liraya kadar, boğalar ise ortalama 60 ila 270 bin lira arasında alıcı buluyor.

Küçükbaş ise 14 bin ila 20 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Satıcılar, birçok kurbanlığın satıldığını belirterek alıcıları ellerini çabuk tutmaları için uyardı.

Gaziemir ilçesinde kurulan hayvan pazarına getirilen 1,5 ton ağırlığındaki boğa en büyük kurbanlık oldu.

Adana’dan getirilen ‘Toros Kaplanı‘ adı boğanın sahibi Ramazan Dağgüllü (34), “Boğamı pazara getirir getirmez hemen 270 bin liraya sattım, alana hayırlı olsun. Evladımız gibi büyütüyoruz, yetiştiriyoruz. Satışlarımız çok iyi. 3 çadır hayvan getirmiştim. 2 çadır bitti, son 1 çadır kaldı” dedi

.‘PAŞA’ İSİMLİ BOĞA’DA SATILDI 

Ağrı’dan İzmir’e getirilen 1 ton 280 kilogram ağırlığındaki 285 bin liraya satışa çıkardığı ‘Paşa’ isimli boğa için de kıran kırana pazarlık yaşandı. Hayvan sahibi Erdal Karakoç ile tekstil atölyesi sahibi Özgür Bekimkayan (32), tokalaşarak pazarlık yaptı. Pazarlık sonrası boğa 270 bin TL’ye satıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

MSB: Zeytin Dalı bölgesinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde 6 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör ve teröristle mücadelesi gece gündüz, dağ bayır demeden kararlılıkla devam ediyor. Zeytin Dalı bölgesinde tespit edilen 6 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Kırmızı et fiyatlarında düşüşe neden olan ithalat yıl sonuna kadar sürecek

Yılbaşından bu yana art arda zam yapılan kırmızı et fiyatlarında aylar sonra düşüş oldu. Et ve Süt Kurumu’nun et ithalatı ile arz-talep dengesinin sağlanması üzerine kırmızı ette yüzde 8 ile 10 oranında indirim yapıldı. Gelen indirimin ardından kilogramı 650 liraya satılan kuşbaşı et 580 liraya, 600 liraya satılan kıyma ise 550 liraya düştü. İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Et ve Süt Kurumu’nun ithal et getirmesi ve sanayicilere eti vermesi nedeniyle piyasalarda biraz arz-talep dengelendi. Kırmızı et şu anda 650-700 lira bantlarından 580 lira bantlarına kadar geriledi. Aşağı yukarı kilogramında 70 lira civarında bir düşüş oldu” dedi. Et ve Süt Kurumu’ndan alınan bilgiye göre yıl sonuna kadar kırmızı et ithalatı devam edecek.

Altan ÇİMEN – Feridun AÇIKGÖZ
İSTANBUL-Ocak ayından bu yana aralıklarla zam yapılan kırmızı ette fiyatlar düşmeye başladı. Yılbaşından bu yana artan fiyatların önüne geçmek için Et ve Süt Kurumu kırmızı et ithalatına başlamıştı. Kurumun ithal ettiği etleri zincir marketler üzerinden uygun fiyatla satarak arz-talep dengesini sağlaması ve kasapların daha fazla kırmızı ete ulaşmasıyla birlikte aylar sonra kırmızı ette indirim oldu.

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, Et ve Süt Kurumu’nun ithal et getirmesiyle birlikte etin kilogram fiyatında 70 liraya yakın bir indirim olduğunu söylerken, Kurban Bayramı‘na kadar 20 liralık bir indirim daha beklediklerini belirtti. Kasap Haluk Doğan ise Kurban kesileceği için hayvan sayısında bir düşüş olacağını ve bundan dolayı fiyatların daha fazla inmeyeceğini öne sürdü. Vatandaşlar, aylardır yapılan zamların ardından gelen bu indirimi yeterli bulmazken, Et ve Süt Kurumu’ndan alınan bilgilere göre piyasanın et ihtiyacını karşılamak, fiyat istikrarını ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla kırmızı ete ulaşabilmesini sağlamak için yıl sonuna kadar et ithalatına devam edileceği öğrenildi.

“ET VE SÜT KURUMU’NUN İTHAL ET GETİRMESİ ARZ TALEBİ DENGELEDİ” 

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Kırmızı ette ocak ayından itibaren yüzde 40’ın üzerinde bir zam gelmişti. Bu arz talebinin artması üzerine tabii bu piyasadaki dengeyi bozdu. Tabii Et ve Süt Kurumunun ithal et getirmesinden ve sanayicilere eti vermesinden dolayı piyasalarda biraz arz talebi dengeledi. 

Kırmızı ette şu anda 650-700 lira bantlarından 580 lira bantlarına kadar geldi. Aşağı yukarı kilogramında 70 lira bandında düşüş oldu. Her sene kurban olduğu zaman fiyatlar artardı. Kurban fiyatları yüksek olduğundan dolayı, piyasaların ve esnafların da biraz işlerinde düşüklük olduğundan dolayı fiyatlar geriledi” diye konuştu.(DHA)



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.