Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Vali Tekbıyıkoğlu: Mazlum insanlara en fazla yardım yapan Türkiye, dünyada işaretle gösteriliyor

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından yardım faaliyetlerinin daha da ileri seviyeye taşınması açısından düzenlenen çalıştaya katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Türkiye, kendi gayrisafi milli hasılasından başka mazlum milletlere en fazla yardım yapan millet olarak dünyada işaretle gösteriliyor” dedi.

Hasan Ay
KIRIKKALE-
Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi tarafından Öğretmenevinde “Sensiz Olmaz” başlığı altında çalıştay düzenlendi. 2021 yılında yapılan faaliyetlerin, 2022 yılında ise yapılacak olan faaliyetlerinin hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, sivil toplum kuruluşları arasında insani yardım alanında en kuvvetli elin Türk Kızılay’ı olduğunu söyledi.

“Mazlum milletlere yardım yapan Türkiye, dünyada işaretle gösteriliyor”

Vali Tekbıyıkoğlu, “İnsanoğlu eşit şartlarda dünyaya gelmiyor. Bu yarışa eşit şekilde başlamıyoruz. Ama yarış devam ediyor. İnsana düşen karşıdakini düşünmektedir. Nefis, insana kendisini düşündürür ama vicdan, insana karşısındakini düşündürür. Her milletin kendine has özellikleri var. Her milletinde kendine ait bir sosyolojisi ve dünyayı algılayış biçimi vardır. Bizim milletimiz hakikaten vicdanlı bir millet. Diğer dünya milletlerini, diğer toplulukları, mazlumu düşünen bir millet. Gayrisafi milli hasılaların birbirleriyle mukayesesi düşünüldüğü zaman; Türkiye kendi gayrisafi milli hasılasından, başka mazlum milletlere en fazla yardım yapan millet olarak dünyada işaretle gösteriliyor” ifadesini kullandı.

“Türkiye bütçesinden ayrılan pay ise 5 kat kadar arttı”

Son 20 yılda sosyal yardımlara ayrılan pay 1.6 milyar liradan, 97 milyar liraya kadar çıktığını ifade eden Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

“Yani 75 kat kadar bir artış söz konusu. Gayrisafi milli hasıladan ayrılan pay yaklaşık 3 kat kadar arttı. Türkiye bütçesinden ayrılan pay ise 5 kat kadar arttı. Sadece bunların artması önemli değil, bunların isabetleri, kullanılan bilişim sistemleriyle beraber çok daha etkin hale geldi. Dünya bu konuda Türkiye’nin operasyonlarını hakikaten ilgiyle takip ediyor. Bu bilişim sisteminin dünyada muadili yok hepsi de Türk mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak yapılmış programlar. Titizlikle kurulmasına çok çaba sarf ettiğim, devletin yürüttüğü sosyal yardım programlarının şöyle bir özelliği var; Sosyal adaleti sağlayalım derken, sosyal atalete de sebep olmamak için; genç çalışabilir, dinamik nüfusumuzun üzerine düzenli yardım bağlamayalım. Çünkü bizim çok dinamik ve genç bir nüfusumuz var. Bunları da iş gücü piyasasından asla koparmamak lazım diye değerlendiriyorum. Yoksulluğun yanında yaşlılık, yoksulluğun yanında engellilik, yoksulluğun yanında eşini kaybetmiş olmak, yoksulluğun yanında öksüz yetim veya bazı sosyal amaçları hedefleyen programları uygulayalım diye çok çaba sarf ettim ve halende bu istikamette devam ediyor.”

“Türk Kızılay’ını devamlı yanımızda tuttuk”

Devletin yaptığı operasyonların en önemli partnerlerinden bir tanesi de Türk Kızılay’ı olduğuna değinen Tekbıyıkoğlu, “Türk Kızılay’ı, Resmi Gazete de tüzüğü yayınlanan özel bir sivil toplum kuruluşudur. Devlet olarak operasyonlarımızda Türk Kızılay’ını devamlı yanımızda tuttuk. Gerek yurt dışı operasyonlarında gerekse de afetlerde hep devletimizin yanında oldu. Türk Kızılay’ının ilimizde yapmış olduğu çalışmalarını yakından takip ediyorum. Oldukça aktifler. Yakında bir projemizde hayata geçiyor. Biz projemizin bize ait olan kısmını tamamladık. Projemizi onaylattık. Kızılay’ında hazır olması halin de Aşevimizi hayata geçireceğiz. Bir başkasını düşünmek, bir başkasını hissetmek, bir başkasının sorunlarıyla iştigal etmek insanlığın bir özelliğidir. Bu özelliğimizin hem fert olarak, hem millet olarak kaybolmaması dileğiyle Kırıkkale Türk Kızılay’ı Şube Başkanlığının ‘Sensiz Olmaz’ adlı Çalıştayının ilimize, insani yardım operasyonlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

MİKAİL BIYIKLI – ERDİ DEMİR
İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Çilehane Camii’ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP’de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

Canik Belediyesi’nden mesleki istihdama katkı

Samsun Canik Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirdiği ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Vatandaşların mesleki istihdamına katkılar sunan eğitim programında, sözlü iletişim, okuma, yazma ve dil bilgisi konularında eğitimler gerçekleştiriliyor.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-Canik Belediyesi ve RET International Derneği Samsun Temsilciliği iş birliğiyle ilçe sakinlerinin hizmetine sunulan Benim Hayatım Toplum Merkezi’nde, vatandaşlar ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri ile bir araya geliyor. Mesleki istihdama katkılar sunan Mesleki Türkçe Eğitimleri çerçevesinde, kursiyerlere zihinlerinde düşünüp tasarladıklarını, gördüklerini, izlediklerini, sözlü ve yazılı bir biçimde anlatabilme becerisi kazandırılıyor. Uzman eğitmelerin eşliğinde sürdürülen Mesleki Türkçe Eğitimleri’nde konuşma pratiği çalışmaları da gerçekleştiriliyor. (DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Bahçeli’den ‘Türkçülük Günü’ mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “1944 Türkçülük ve Turancılık Davası’nın 80’inci yıl dönümünde, Türk milliyetçiliğinin merhum ve muhterem inanç anıtlarını rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum” dedi.

ANKARA-Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü mesajında, “Türk milliyetçiliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fikriyatı, Türk milletinin kurtuluş ilhamı, aynı zamanda var oluş iradesidir. Merhum Peyami Safa’nın isabetle temas ettiği üzere, yeni Türk devletinin iki ana davasından birisi çağdaşlaşmak ise diğeri milliyetçiliktir. Şayet millet ortak değerler etrafında kenetlenmişse, şayet birlik ve dayanışma hissiyatıyla kaderini tayin etmişse, bunun dibacesi, en bariz dinamiği milliyetçiliktir.

3 Mayıs meşalesi, esas itibarıyla Türk milliyetçilerinin iç ve dış çalkantılar karşısında göstermiş oldukları direncin aydınlığı; baskı, dayatma ve zor şartlarda sivil, meşru ve demokratik duruşun ahkamıdır. Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi, 3 Mayıs milli şuurun ayağa kalkışı, küresel güç blokları arasında sarkaç gibi gidip gelen köşesiz politikalara karşı Türk milliyetçilerinin hür ve ahlaki direniş kararıdır. Bugün bir bayram veya kutlama gününden ziyade bir idrak, bir ifade, bir anma, istikbale yönelik milliyetçi çağrının maşeri vicdanda kök salma özleminin bir hamlesidir” dedi.

Bahçeli, 1 Mayıs kutlamalarına değinerek, “Emek ve değer nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanımayan; yağma, talan ve yıkımı ideoloji haline getiren başıbozuk güruhun 1 Mayıs’ta sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmazken, Türk milliyetçilerinin tam 80 yıl evvel kanuni sınırlar içinde, fikir ve demokrasi namusuna riayet ederek yaptıkları gösteriler hala takdir ve tazimle hatırlanmaktadır. Diyor ya Merhum Hüseyin Nihal Atsız; ‘Maviyi unutsak bile mazi kökümüzdür, en tatlı gülen yüz bize mazideki yüzdür.’ İnancım odur ki, mazinin parlayan yüzü hiç solmayacak, Türk tarihinin derinliklerinden çağlayarak yükselen milliyetçi çağrı Türk milletinin diriliş azmini canlı tutacak, geleceğini de inşa ve ihya edecektir. Dünyanın çetin ve çetrefilli bir tarih aralığında, İkinci Dünya Savaşı’nın beşeriyeti yakıp yıktığı bir zaman sürecinde Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın devrin Başbakanına yazmış olduğu iki açık mektup sonucunda başlayan 1944 Türkçülük ve Turancılık Davası’nın 80’inci yıl dönümünde, Türk milliyetçiliğinin merhum ve muhterem inanç anıtlarını rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. 3 Mayıs ruhunun, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma mücadelesinde sahip olduğumuz milli şuura daha da güç ve feyz vermesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.