Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Gardaşlık Festivalinde Bin 58 kişi aynı anda halay çekti

Sivas’ta Dünya Sivaslılar Günü dolayısıyla düzenlenen Gardaşlık Festivali’nde bir araya gelen bin 58 kişi, dünyanın en uzun halay halkalarından birini oluşturdu.

SİVAS-
Dünya Sivaslılar Günü dolayısıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Gardaşlık Festivali başladı. Festival çerçevesinde ilk etkinlik Gardaşlık yürüyüşü oldu. Sıcak havaya rağmen binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, tarihi Sivas Garı’nda başlayıp tarihi Kent Meydanı’nda tamamlandı. Burada Gardaşlık Bildirgesi okundu. Bildirgenin okunmasının ardından bin 58 kişi bir araya gelerek dünyanın en uzun halay halkalarından birini oluşturdu. Ortaya çıkan renkli görüntüler havadan da dron ile görüntülendi. Ardından çok sayıda kişi gruplar halinde halay çekti.

Vali Yılmaz Şimşek, festivalin gençlerde ‘gardaşlık’ kültürünün benimsenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Memnuniyetle görüyorum ki gerçekten Sivaslıların hemşerilik bilinci ve gardaşlık kültürü takdire şayandır. Dünyanın neresinde olursa olsun Sivaslılar bu kültürle birbirini bulup sarılabiliyorlar. Bu tüm Sivaslılar açısından gurur verici bir durumdur” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise konuşmasına tüm Sivaslıların 5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü’nü kutlayarak başladı. Bilgin, “Anadolu’nun merkezinde Selçuklu’ya başkentlik yapmış Osmanlı’nın emin şehri ve devletimizin kuruluşuna ev sahipliği yapan, tarihi, doğal güzellikleri, kültürü ve yiğit insanları ile medeniyetler şehri olan Sivas’ımızda son 3 yıldır 5 Ağustos tarihini Dünya Sivaslılar Günü olarak kutluyoruz. Sivas’ı daha da yaşanılır bir şehir yapmak, halkımızı mutlu etmek için farklı etkinliklerle sizlerle bir aradayız. Klasik yöneticilik, klasik idarecilik ve klasik belediyecilik yapmayacağımızı hep söyledik. Şehrin beklentileri doğrultusunda hem alt yapı çalışmaları yapacağız, hem üst yapı çalışmaları yapacağız hem de bunlar kadar önemli olan şehrin tanıtımına yönelik faaliyetleri yapacağız dedim. Bu yönde birçok etkinlikte bir araya geldiğimiz gibi bugün de Gardaşlık Festivali’nde bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Genel

Eski milletvekili Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani davasında eski milletvekili Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

– Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut karakolumuza teslim olmuştur.

– Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda Temel Eğitim Helikopterinin ve modernize edilen M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

– Bakanlığımız da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edecektir.


Okumaya devam et

Genel

Göçükte ölen madenci, emekli olmasına rağmen oğlunu evlendirmek için çalışıyormuş

ZONGULDAK’ta, maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Şenol Zurnalı’nın (42), 3 yıl önce emekli olduğu ancak kendisi ile aynı yerde çalışan oğlu Atakan Zurnalı’yı evlendirmek (22) için işe devam ettiği ortaya çıktı. Zurnalı’nın cenazesi toprağa verilirken, babası emekli madenci Sıtkı Zurnalı (67) “Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun” diyerek gözyaşı döktü.

ALİ SENCER ARSLAN
ZONGULDAK-Kilimli ilçesinde Gelik Madencilik tarafından işletilen kömür ocağında, dün göçük meydana geldi. Yerin 15 metre altında genişletme çalışması yaptıkları sırada Savaş Onur ile Şenol Zurnalı, taş, toprak ve kömür yığınının altında kaldı. Savaş Onur kendi imkanlarıyla göçükten kurtulup durumu bildirdi. Bölgeye sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu iyi olan Onur tedaviye alınırken, mesai arkadaşlarının 1 saatlik çalışmasının ardından göçükten ağır yaralı olarak çıkartılan Zurnalı, Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirildi. Zurnalı, kalp masajı yapılarak ambulanstan indirildi. 2 çocuk babası Zurnalı, kurtarılamadı. Onur ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

‘KABRİSTANIN CENNET OLSUN’

Şenol Zurnalı’nın, oğlu Atakan Zurnalı ile aynı ocakta çalıştığı ortaya çıktı. Atakan Zurnalı’nın göçük sırasında ocakta bulunduğu ancak yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Ölen madenci için Çaycuma ilçesi Perşembe beldesi Yazıköy köyünde cenaze düzenlendi. Cenazeye ailesinin yanı sıra Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ile protokol üyeleri katıldı. Cenaze namazı Çaycuma Müftüsü Rıdvan Karataş kıldırılırken, oğlunun tabutuna sarılan emekli madenci Sıtkı Zurnalı, “Kabristanın cennet olsun. Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun. Çoluk, çocuğun her şeyin bana emanet. Oğlum benim, güle güle git” diyerek gözyaşı döktü.

Şenol Zurnalı’nın kayınpederi, emekli madenci İsmail Özkadam (62), damadının 3 yıl önce emekli olduğunu belirtti. Özkadam, “Emekli olup, çalışmaya başladı. Oğlu askerden gelince evlendirmek için çalışmak istedi. 3 yıl önce emekli oldu ama çalışmaya devam etti. Oğluyla beraber aynı madende çalışıyordu. Oğlu da kaza sırasında madendeydi” diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.