Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

İstanbul’a 105 ülkeden makine almaya geldiler

MAKTEK Avrasya Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı. 1000 firmanın katıldığı fuara, 70 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Ayrıca, fuar boyunca 2,5 milyar dolarlık ticaret yapılması bekleniyor.

Uğur Çetin – İsmail Coşkun
İSTANBUL-
Tüyap Fuarcılık tarafından Takım Tezgahları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makine İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle düzenlenen MAKTEK Avrasya Fuarı kapılarını açtı. Makine sektörünün ihracatta oluşturduğu çarpan etkisinin 2021 yılında 22 milyar dolar, 2022 yılının ilk yarısında ise 12 milyar dolar olarak gerçekleştiği belirtildi. MAKTEK Avrasya Fuarı, bu denli öneme ve katma değere sahip takım tezgahları sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşmalarından biri olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bu yıl uluslararası unvanı alan fuar, katılımcı ve ziyaretçilerine 6 gün boyunca bir araya getirerek yeni iş bağlantılarının kurulmasına vesile olacak. Fuarın açılış törenine MAKFED Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu ve Altay Bölgesi Hükümet Başkan Yardımcısı Aleksandr Klimin de katıldı.

“Bugüne kadar yapılmış en büyük MAKTEK Fuarı”

Fuar açılışında konuşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “1000’i aşkın katılımcı firma ve firma temsilciliğini ağırlayan ve 14 salonda 120 bin metrekarelik kapalı sergileme alanının tamamını kullanan fuarımız, bugüne kadar yapılmış en büyük MAKTEK Fuarı olma özelliğini taşıyor. Ticaret Bakanlığı desteğiyle hızla büyüyen MAKTEK Avrasya, ülkeler arası iş birlikleri kurmak ve ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen firmalar için yüksek bir potansiyel barındırıyor. Fuara 105 ülkeden 70 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Yerli ve yabancı iş insanlarının, katılımcı firmalarla yapacağı anlaşmalar neticesinde sektöre 2,5 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizi bir sanayi ülkesi yapma vizyonuyla çalışıyoruz”

TİAD olarak MAKTEK Avrasya fuarında yer alan imalatçı ve tedarikçi üyelerin çok önemli bir amaca hizmet ettiklerini belirten TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, “Ülkemizi, bir sanayi ülkesi yapma vizyonuyla, sanayinin gücüne güç katacak olan ileri teknolojinin nabzını tutma misyonuyla buradayız. Biliyoruz ki güçlenmiş, güncellenmiş ve yenilenmiş takım tezgahlarıyla üretemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Dört yıl aradan sonra gelen bu yeni başlangıç, en başta her şeyin en iyisini hak eden güzel ülkemize ve gücünü artırmak için teknolojik yatırımı dört gözle bekleyen Türk sanayicisine hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

İtalyan traktör markası Bandırma’da fabrika açtı

SDF Group Bandırma’da FARMotion Motor fabrikası açılışıyla üretime başladı. Euro 5 emisyon değerine sahip 3,4 ve 6 silindirli motorların üretiminin yapılacağı fabrikanın açılışında konuşan SDF Grup CEO’su Lodovico Bussolati, “Grubumuz Bandırma serüveninin başladığı 2013 yılından bu yana SDF Türkiye’nin sermayesini yaklaşık 3,5 milyar TL, üretim alt yapıları tesislerine ve makinelerine ise 1,5 milyar TL yatırım yaptı. 2019 yılında traktör fabrikasını 10 bin metrekareden 20 bin metrekareye genişletilmesi ve yeni boya fabrikasının inşaatı, akabinde 2021 yılında traktör fabrikasını 4 bin metrekare daha genişleterek 24 bin metrekareye yükseltildi. En son olarak da FARMotion motorlarının montajı ve mekanik işletme hattını ekledik” dedi.

MEHMET İNAN
BURSA-2013 yılından beri Balıkesir’in Bandırma ve Gönen ilçe sınırlarında Bulunan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren SDF Group, motor fabrikasının açılışıyla üretime başladı. Toplamda 24 bin metrekare alanda üretim yapan fabrikada FARMotion Motor fabrikasının açılışı yapıldı. Açılışa SDF Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Vittorio Carozza, SDF Grup CEO’su Lodovico Bussolati, SDF Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Carozza, SDF Türkiye Fabrika Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Deniz, SDF Türkiye CEO’su Giampaolo Cameli, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, ve bayi temsilcileri katıldı.

‘TÜRKİYE BÜYÜK BİR ESKİ TRAKTÖR PARKINA SAHİP’

Açılış konuşmasında tarım sektörünün Türkiye için önem taşıdığını belirten SDF Türkiye CEO’su Giampaolo Cameli, “Türkiye dünyanın 10 büyük tarım ülkelerinden biridir. Avrupa’da 1’inci sırada yer alıyor. Tarım sektörünün payı ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının sadece yüzde 5,3’üdür. Toplam istihdamdaki payı yüzde 14 dür. Çiftçiler daha profesyonel olmaya istekliler. Arazilerin birleştirilmesi çok önem arz etmektedir. Traktörlerin beygir güçleri daha gelişmiş traktöre, düşük emisyona ve daha düşük yakıt tüketimine olan taleple her geçen gün artmaktadır. Bugün FARMotion Motor Fabrikası’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Tasarımı ve üretimi SDF mühendisleri tarafından gerçekleştirilen, Sektördeki en gelişmiş emisyon seviyesi ve hali hazırda Avrupa’da kullanılanlar ile birebir aynı üretimi türkiyede üretiyoruz. Bu dönüşümün Türkiye ekonomisine katkısı inanılmaz büyüktür. SDF, son 10 yılda sektörün en fazla büyüyen şirketidir. Türkiye’deki köklerimiz çok derindir” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 2,6 arttığını, bir önceki aya göre (aylık) yüzde 0,1 azaldığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, Mart 2024 dönemine ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, 2024 yılı Mart ayında yıllık yüzde 2,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 839 bin 534 kişiyken, 2024 yılı Mart ayında 15 milyon 225 bin 128 kişi oldu. Alt detaylarına bakıldığında, 2024 yılı Mart ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 1 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 9,3 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,5 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, martta aylık yüzde 0,1 azaldı. Ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,1 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 arttı.

Okumaya devam et

Ekonomi

TET, kadın kamyon şoförlerini destekliyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

ABDULLAH GONCA
EKONOMİ SERVİSİ
-TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor.

Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde:

Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak.

İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Tet Global Lojistik bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Başvurular: 22 yaş ve üzeri tüm kadınlar başvuruda bulunabilirler.

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.