Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Süper Lig’in zirvesinde puanlar eşitlendi!

Spor Toto Süper Lig’de 8. hafta gol yollarında kısır geçerken, zirvede puanlar eşitlendi.

İsmail Yasin Akçın
İSTANBUL-
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın skor üretemediği ve birer puanla yetindiği Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında oynanan 9 karşılaşmada toplam 16 gol atıldı. Süper Lig’de bu sezon ikinci kez 20 gol barajı geçilemezken, futbolseverler kısır bir haftaya şahitlik etti. Alınan sonuçların ardından zirvede 4 takım aynı puanda (17) yer alırken, Başakşehir’in 1 maçı eksiği bulunuyor. Konuk olduğu Adana Demirspor’la golsüz berabere kalan Galatasaray’ın 3 maçlık galibiyet serisi de sona erdi. Sarı-kırmızılılar 8 haftada rakip fileleri 9 kez havalandırabildi. Bu sezon stadındaki zemin çalışması nedeniyle şehir dışında oynayan Konyaspor ,ilk kez seyircisinin önüne çıktı. Ümraniyespor’u tek golle deviren yeşil-beyazlılar, bu sezon 4. kez 1-0 kazanırken, 7 müsabakada kalesini gole kapatmayı başardı.

Derbide gol sesi çıkmadı

Ligde bu sezonun en golcü takımları arasında olan Fenerbahçe ve Beşiktaş, derbide Vodafone Park’ta karşılaştı. Beklenenin aksine iki takım da 90 dakikada gol atamadı ve sahadan golsüz beraberlikle ayrıldılar. Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından puanını 15’e yükseltirken, evindeki son 2 maçta 5 puan kaybetti. 1 maçı eksik Fenerbahçe ise haftayı 14 puanla 7. sırada kapattı.

Başakşehir’in serisi sona erdi

MKE Ankaragücü deplasmanına çıkan Medipol Başakşehir, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak puanını 17 yaptı. Turuncu-lacivertliler, Ankaragücü karşılaşmasında yediği golle bu sezon 595 dakika sonra kalesinde gol gördü.

Takımlar 2 golü geçemedi

Sezonun 8. haftasında 4 deplasman takımı galip gelirken, bu müsabakaların hepsi de 2-1’lik sonuçla tamamlandı. Kayseri’de 1-0 geriye düşen Trabzonspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle haftayı 3 puanla kapattı. Hatayspor’un başında ilk lig maçına çıkan Teknik Direktör Volkan Demirel, Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuç, güney ekibinin bu sezon aldığı ilk galibiyet oldu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Trabzonspor’da kupa üzüntüsü

Türkiye Kupası final karşılaşmasında Beşiktaş’a 3-2 mağlup olan Trabzonspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. Karşılaşma sonrası bazı futbolcular ve taraftarlar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Nurgül GÜNAYDIN
TRABZON-Trabzonspor ile Beşiktaş arasında dün oynanan 62’nci Ziraat Türkiye Kupası finalinin yankıları sürüyor. Final karşılaşmasında Beşiktaş’a 3-2 mağlup olan Trabzonspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. Karşılaşmanın ilk yarısında Onuachu’nun attığı golle maça önde başlayan bordo-mavililer, bu avantajını koruyamadı. İkinci yarıda siyah-beyazlı ekip öne geçtikten sonra maçın 89’uncu dakikasında Pepe’nin ayağından bulduğu golle skoru eşitleyen Trabzonspor uzatma dakikalarında yediği golle büyük üzüntü yaşadı.

Trabzonspor, bugüne kadar 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa olmak üzere 5 kupayı kaldırma başarısı gösterdiği Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bu kez üzülen taraf oldu. Türkiye Kupası rekabetinde finalde Beşiktaş’a 5 kez kaybeden bordo-mavililer 4 kez kupayı kaldıran taraf olmuştu. Dünkü final karşılaşması sonrası Beşiktaş Trabzonspor’a karşı bu sayıyı 6’ya çıkarmış oldu.

VİSCA’NIN GÖZYAŞLARI

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile Trabzonsporlu oyuncular kendilerini sahanın içinde yere bırakırken Edin Visca’nın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Bordo-mavili takımın son haftalarda performansı ile büyük beğeni toplayan oyuncusu uzun süre sahadan ayrılamazken takım arkadaşları kendisini teselli etti. Uğurcan Çakır da bir süre sahada üzüntüsünü yaşarken Pepe ile Meunier de büyük hayal kırıklığı yaşayan oyuncular oldu.

TARAFTAR BOŞ YER BIRAKMADI

Trabzonsporlu taraftarlar 77 bin 087 kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük stadyumu konumunda olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda kendilerine ayrılan bölümü tıklım tıklım doldururken adeta boş koltuk bırakmadı. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da pek çok şehirden gelen taraftarlar maç öncesinde stat dışında adeta bir karnaval havasında takımlarına tezahüratta bulunurken 90 dakika boyunca hiç susmayarak bu desteklerini sürdürdüler. Maç boyunca renkli görüntüler sergileyen bordo-mavili taraftarlar, 61’inci dakika şovuyla da stada büyük renk kattı. Karşılaşma boyunca takımlarını hiç susmayan taraftarlar kupanın kaybedilmesiyle hem büyük hayal kırıklığı hem de üzüntü yaşadı. Bazı taraftarlar uzun süre stadı terk edemezken gözyaşlarına da hakim olamadıkları dikkati çekti.

YEREL BASIN MANŞETLERİ

Öte yandan Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler de kaybedilen kupa maçının ardından farklı manşetlerle bu sonucu okuyucularına duyurdu. Trabzon yerel basın manşetleri şu şekilde:

Taka gazetesi: Olimpiyat’a hüzün çöktü

Kuzey Ekspres: Kaderin böylesine isyan ederiz

Karadeniz: Çerçeve de boş sen de boşsun hoca

Sonnokta: Böyle mi olacaktı?

Günebakış: Kupa’da hüsran (DHA)

Okumaya devam et

Spor

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Beşiktaş

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-2 yenen Beşiktaş, kupanın sahibi oldu. Siyah-beyazlılara kupayı getiren golleri 45+3’üncü dakikada penaltıdan Ghezzal, 54’üncü dakikada Salih Uçan ve 90+4’üncü dakikada Al-Musrati kaydetti.

 Metin ARSLANCAN
İSTANBUL-5’inci dakikada Ghezzal’ın pasıyla ceza sahası sol çaprazından topla buluşan Muçi’nin plase vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

14’üncü dakikada Trabzonspor öne geçti. Sol kanattan atılan uzun topta vücut çalımıyla Necip Uysal’ı geçen Onuachu, meşin yuvarlakla uzun bir mesafe kat etti. Ceza sahasına girdikten Colley’i de çalımlayan Onuachu, dar açıdan topu Mert Günok’un üzerinden ağlara gönderdi: 0-1.

16’ncı dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Muleka’nın yakın mesafeden şutunda kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

21’inci dakikada Ghezzal’ın ceza yayının birkaç metre gerisinden kullandığı frikikte top üstten az farkla dışarı çıktı.

26’ncı dakikada Ghezzal’ın sağ kanattan kullandığı kornerde Necip Uysal topu ön direkten arkaya aşırdı. Arka direkte Masuaku’nun şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

33’üncü dakikada Beşiktaş etkili geldi. Masuaku sol iç koridordan taşıdığı topu ceza sahası içindeki Gedson’a bıraktı. Sol çaprazda meşin yuvarlağı önüne alan Gedson, rakibinden sıyrıldıktan sonra altıpasa yakın noktadan yerden yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan Çakır topu ayaklarıyla kornere çeldi.

35’inci dakika ceza sahası içi sağ çaprazdan Svensson’un sert şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

43’üncü dakikada sağ kanattan gelişen atakta Svensson’un pasıyla ceza sahası dışında topla ilerleyen Ghezzal’ın yerden şutunda meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır yatarak aldı.

45+2’nci dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Sağ kanattan Ghezzal’ın kullandığı kornerin ardından ceza sahası sol tarafına doğru açılan topu Salih Uçan, yeniden içeriye çevirmek istedi. Trabzonspor’da ceza sahası içinde Bardhi’den seken topu elle müdahale olarak belirleyen hakem Ali Şansalan, penaltı noktasını gösterdi.

45+3’üncü dakikada penaltı atışını kullanan Ghezzal topu ağlara gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

54’üncü dakikada Beşiktaş golü buldu. Gedson’un sol kanattan getirdiği topu ceza sahası içinde kontrol eden Muleka, meşin yuvarlağı hafif sağ çaprazdan altı pas önüne ortaladı. Kale alanı önünde boş durumdaki Salih Uçan, düzgün bir kafa vuruşuyla topu kaleci Uğurcan Çakır’ın sağından ağlarla buluşturdu: 2-1.

62’nci dakikada Eren Elmalı’nın sol kanattan ortasında ön direkte Visca topu içeriye çevirmek isterken meşin yuvarlak üst direkten altıpas düştü. Kale önünde Onuachu tamamlamak istediği meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok yatarak son anda çıkardı.

62’nci dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Masuaku’nun uzun pasında sağ kanatta topu iyi kontrol eden Ghezzal’ın ceza sahası dışından yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yerden oyun alanına geri döndü.

70’inci dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Pepe’nin pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Visca’nın sert şutunda kaleci Mert Günok’un parmaklarıyla dokunduğu top üst direğe de çarparak kornere çıktı.

77’nci dakikada Aboubakar, yayın üzerinde Gedson ile yaptığı verkaçın ardından ceza sahası içinde topu önüne aldı. Oyuncunun müsait durumda yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

84’üncü dakikada Gedson’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışından uzak mesafeden seken topa gelişine vuran Rashica’nın şutunda kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

89’uncu dakikada Trabzonspor eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Visca’nın kullandığı kornerde penaltı noktası yakınlarından Meunier’in kafa vuruşunu kaleci Mert Günok çıkardı. Arka direkte boş pozisyonda meşin yuvarlağı önünde bulan Pepe topu ayak içiyle ağlara gönderdi: 2-2.

90+4’üncü dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Sağ kanattan Svensson’un ceza sahasına çevirdiği topu Pepe uzaklaştıramadı. Ceza sahası dışından uzak mesafeden Al-Musrati’nin yerden sert şutunda top filelerle buluştu: 3-2.

Beşiktaş maçı 3-2 kazanarak kupanın sahibi oldu.

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Ali Şansalan, Serkan Ok, Serkan Olguncan

BEŞİKTAŞ: Mert Günok – Svensson, Necip Uysal (Dk. 90+7 Worral), Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Gedson, Ghezzal (Dk. 64 Rashica), Muçi (Dk. 90+7 Semih Kılıçsoy), Muleka (Dk. 75 Aboubakar)

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır- Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir (Dk. 68 Pepe), Umut Güneş (Dk. 83 Umut Bozok), Visca, Bardhi, Fountas (Dk. 56 Trezeguet), Onuachu

GOLLER: Dk. 45+3 Ghezzal (P), Dk. 54 Salih Uçan, Dk. 90+4 Al-Musrati (Beşiktaş) – Dk. 14 Onuachu, Dk. 89 Pepe (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: 90+10 Serdar Topraktepe (Teknik Sorumlu) (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Svensson, Al-Musrati (Beşiktaş) – Meunier, Bardhi (Trabzonspor) (DHA)


Okumaya devam et

Spor

Samsunspor’da Markus Gisdol ayrılıyor

Samsunspor, teknik direktör Markus Gisdol’un takımdan ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Ersin DEMİR
SAMSUN-Samsunspor, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan teknik direktör Markus Gisdol ile yolların ayrılacağını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Gisdol ile yola devam etme konusunda yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmadığı ifadelerine yer verildi.

Samsunspor Kulübü’nden Markus Gisdol hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2023/24 Futbol Sezonunda birlikte yol yürüdüğümüz ve sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Teknik Direktörümüz Sayın Markus Gisdol ile Kulüp Yönetimimiz arasında görüşmeler bugüne kadar birkaç sefer yapılmış ve Kulübümüz, kendisiyle yeni sezonda da çalışmak istediğini her fırsatta iletmiştir.

Yapılan son görüşmede de kendisine kalması için son teklifimizi sunmuş olmamıza rağmen, Sayın Markus Gisdol kendi kararından dönmemiş, kısacası ikna yönündeki tüm çabalara rağmen yeni sezonda bizimle devam etmek istemediğini dile getirmiştir.

Sayın Gisdol, Kulübümüzden, Şehrimizden ve Taraftarımızın desteğinden çok mutlu olduğunu, burada hep başarıyla anılmak istediğini ve geçmişte yaşadığı kötü ve başarısız tecrübeleri tekrar Samsunspor’da yaşamak istemediğini ileterek ayrılma kararı aldığını ifade etmiştir. Eğer bir gün Türkiye’de çalışmayı düşünürse bu kulübün Samsunspor’dan başka bir kulüp olmayacağını defaatle ifade etmiştir.

Samsunspor’u uzun süre sonra yükselmiş olduğu Süper Lig’de tutma başarısı gösteren ve Kulübümüzün başarısına birçok katkı sunan Sayın Markus Gisdol ve Ekibine tüm Samsunspor Camiası, Taraftarları, Yönetimi ve çalışanları adına çok teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz.

Bu konuda kendisi de gereken detaylı açıklamaları bugün veya yarın Kulübümüzün resmi kanalları aracılığıyla siz değerli kamuoyu ile paylaşacaktır.” (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.