Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

AK Partili Çankırı’dan İzmir Büyükşehir’e: Millet İttifakına oy toplayacağınıza hizmet edin

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Buca ve Bornova’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, İzmir Büyükşehir Belediyesine yüklendi. Çankırı, “Millet İttifakına oy toplayacağınıza İzmir’e hizmet edin” dedi.

İZMİR-
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Bornova ve Buca’da bir dizi temaslarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Halini sabahın erken saatlerinde ziyaret eden Çankırı, tarladaki ürünlerin üreticiden tüketiciye ulaştırılma sürecinin nabzını yerinden inceledi, esnaftan bilgi aldı. Pazar tezgahlarında artan fiyat etiketinin gerçekleri yansıtmadığını aktaran bazı pazar esnafı, algı operasyonu yürütüldüğünü söyledi.

İzmir Halciler Derneğinde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde tarımsal arazilerin üretime uygun hale dönüştürüldüğünü hatırlatan Çankırı, ürünün tüketiciye ulaştığı sürede yüzde 30 oranında ekonomik kayıp yaşadığını, bunun da pazar tezgahlarında etiket fiyatına yansıdığını açıkladı.

“İHA – SİHA yapıyoruz bir hal mi yapamayacağız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meyve ve Sebze Hali’nin İzmir’e yakışan görüntüye sahip olmadığını aktaran Çankırı, “Ürün tüketiciye ulaşana kadar yüzde 30 fire veriyor. Bu oranı yüzde 5’e düşürmemiz gerekiyor. İhtiyaca göre soğuk zincir kurulması, üretici planlaması yapılarak neyin ne kadar oranda tüketildiği ve toprak analizine göre üretim yapılması gerekiyor. Talep edildiği takdirde üzerimize düşen ne var ise biz hazırız; ancak görüyorum ki İzmir gibi bir kentin sahip olduğu hal, kente yakışmıyor. Örneğin; yeşil çevre kurallarına uygun akıllı haller yapılmalı. Bu da yerel yönetimlerin görev ve yetki sınırlarında. Onu da yapamayacaklarsa biz İHA – SİHA yapıyoruz bir hal mi yapamayacağız. Çok uzağa değil Balıkesir’e bakmanız yeterli. ” dedi.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi artık şapkasını çıkartarak kendi muhasebesini yapmalıdır”

Çankırı, yaptığı değerlendirmede, Millet İttifakı’nın İzmir’deki mitinginde Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun Sivas gafına ilişkin de, “İzmir Büyükşehir Belediyesi artık şapkasını çıkartarak kendi muhasebesini yapmalıdır. Kılıçdaroğlu’na, Millet İttifakı’na oy toplamak yerine kente hizmet edin; çünkü sizin kentinizi tanımayanlarla kol kol kola platformlarda boy gösteriyorsunuz. Burası Sivas değil İzmir. Siz Sivas’ı sadece katliamla hatırlar anarsınız, biz ise küllerinden yeniden inşa eden şehirler listesine kazandırırız; çünkü biz partiler farklı olsa da Cumhurbaşkanımızın hizmetlerini anlatmaya devam ediyoruz. Türkiye’yi haritada bilmeyenler bugün Türkiye denildiği vakit önce ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyorlar. Bugün dünya ülkesi konumundayız. Evet ciddi anlamda, pandemi ve savaştan sonra küresel bir dar boğazlık var. Türkiye’de de ekonomik sıkıntı kendini hissettiriyor. Önlemlerimizi aldık, şöyle de bir gerçek var; güzel ülkemizde terörle birlikte yaşayan bölgelerimiz vardı. Unutmayın ki bizden önceki hükümetlerde birçok şehrimiz terörle anılan ve teröristlerin kontrolü altında olan bölgelerdi. Operasyon düzenlenen bölgeler bugün ekonomik kazanç sağlayan petrol rezervlerinin adresi oldu. İşte Gabar Cudi; ama Allah korusun İzmir’de İstanbul’da seçmenin vereceği karar bu yardakçı masalara alkış tutacaktır. Bu yüzdendir ki ‘Türkiye Yüzyılı’ diyoruz. Düne kadar ülkelerden aldıkları borçlarla başka ülkelere borcunu kapatmaya çalışan Türkiye, bugün büyüyen gittikçe güçlenen ve artık ‘karıştır’ anlayışından uzak ‘barıştır’ felsefesinde aktör olan ülkemiz var. Dışarıya karşı bir savaşımız var. Bunların başka ülkelere uzantıları da içerde var; ama bizim de alnı secdeye değen bir Cumhurbaşkanımız var. Bakın ‘siyasetçi sandıkta ölür’ diye bir tabir vardır ya gelin terör sevicileri sandıkta gömelim” diye konuştu.

İzmir Kara Nakliyeciler Sitesi’nde işletme sahipleri ile de bir araya gelen Çankırı, bölgede alan sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen çalışanlara dinlenebilecekleri, ibadetlerini yapabilecekleri, aynı zamanda konaklayabilecekleri bir sosyal tesis inşa etmek istediklerini belirtti. Çankırı temasları çerçevesinde Bornova’da Işıkkent Ayakkabıcılar Derneği ve Ayakkabıcılar Odası’nda ise üreticilerle bir araya gelerek, sektörde ara eleman boşluğuna dikkat çekti. 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde oda ve dernek tarafından bölgeye 58 bin çift ayakkabı gönderildiğini açıklayan Çankırı, üretimde yer alan kadın işçilerin ve kadın istihdamının desteklenmesi adına alan içerisinde 100 öğrenci kapasiteli kreş açılacağını belirtti.

Genel

Eski milletvekili Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani davasında eski milletvekili Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

– Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut karakolumuza teslim olmuştur.

– Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda Temel Eğitim Helikopterinin ve modernize edilen M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

– Bakanlığımız da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edecektir.


Okumaya devam et

Genel

Göçükte ölen madenci, emekli olmasına rağmen oğlunu evlendirmek için çalışıyormuş

ZONGULDAK’ta, maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Şenol Zurnalı’nın (42), 3 yıl önce emekli olduğu ancak kendisi ile aynı yerde çalışan oğlu Atakan Zurnalı’yı evlendirmek (22) için işe devam ettiği ortaya çıktı. Zurnalı’nın cenazesi toprağa verilirken, babası emekli madenci Sıtkı Zurnalı (67) “Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun” diyerek gözyaşı döktü.

ALİ SENCER ARSLAN
ZONGULDAK-Kilimli ilçesinde Gelik Madencilik tarafından işletilen kömür ocağında, dün göçük meydana geldi. Yerin 15 metre altında genişletme çalışması yaptıkları sırada Savaş Onur ile Şenol Zurnalı, taş, toprak ve kömür yığınının altında kaldı. Savaş Onur kendi imkanlarıyla göçükten kurtulup durumu bildirdi. Bölgeye sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu iyi olan Onur tedaviye alınırken, mesai arkadaşlarının 1 saatlik çalışmasının ardından göçükten ağır yaralı olarak çıkartılan Zurnalı, Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirildi. Zurnalı, kalp masajı yapılarak ambulanstan indirildi. 2 çocuk babası Zurnalı, kurtarılamadı. Onur ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

‘KABRİSTANIN CENNET OLSUN’

Şenol Zurnalı’nın, oğlu Atakan Zurnalı ile aynı ocakta çalıştığı ortaya çıktı. Atakan Zurnalı’nın göçük sırasında ocakta bulunduğu ancak yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Ölen madenci için Çaycuma ilçesi Perşembe beldesi Yazıköy köyünde cenaze düzenlendi. Cenazeye ailesinin yanı sıra Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ile protokol üyeleri katıldı. Cenaze namazı Çaycuma Müftüsü Rıdvan Karataş kıldırılırken, oğlunun tabutuna sarılan emekli madenci Sıtkı Zurnalı, “Kabristanın cennet olsun. Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun. Çoluk, çocuğun her şeyin bana emanet. Oğlum benim, güle güle git” diyerek gözyaşı döktü.

Şenol Zurnalı’nın kayınpederi, emekli madenci İsmail Özkadam (62), damadının 3 yıl önce emekli olduğunu belirtti. Özkadam, “Emekli olup, çalışmaya başladı. Oğlu askerden gelince evlendirmek için çalışmak istedi. 3 yıl önce emekli oldu ama çalışmaya devam etti. Oğluyla beraber aynı madende çalışıyordu. Oğlu da kaza sırasında madendeydi” diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.