Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Samsun’da altyapıya 3,5 milyar TL’lik yatırım

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından son 4 yılda altyapıya yaklaşık 3,5 milyar TL’lik yatırım yapıldı.

SAMSUN-
SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından son 4 yılda 17 ilçede yeni içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu hatları döşenirken işlevini kaybetmiş olan, yetersiz kalan veya tahribata uğramış eski hatlar ise yenilendi. Özellikle kırsal bölgelerdeki mahallelerin su ile ilgili sorunlarını gidermek için ekipler yoğun mesai harcadı. Bu kapsamda SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından son 4 yılda 2 milyon 678 bin 857 metre içme suyu, 360 bin 752 metre kanalizasyon ve 84 bin 711 metre yağmursuyu hattı yapıldı. 7 adet içme suyu ile 5 adet atık su arıtma tesisi hizmete alındı. SASKİ tarafından son 4 yılda yapılan yatırım tutarı toplam 3 milyar 497 milyon 274 bin 732 lira oldu.

Alt yapıya 4 yılda 3,5 milyarlık yatırım

Samsun için hep daha iyisini, daha güzelini yapma heyecanı ile çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Atık su arıtma ve içme suyu arıtma tesislerinden altyapıya, içme suyu depolarının inşasından bakım onarımına, üst yapıdan dere ıslah ve temizlik çalışmalarına, sağlıklı içme suyu temininden yağmur suyu hatları ve ızgaralarının temizliklerine kadar hizmet sahamız içerisinde yer alan her alanda vatandaşımızın yanındayız. Altyapı projelerimizin geleceğe atılmış bir mühür olduğunu çok iyi biliyoruz. Göreve başladığımız günden bugüne kadar alt yapıya 3 milyar 497 milyon, 274 bin 732 lira yatırım yaptık. Samsun’un 17 ilçesinde dev bütçeli alt yapı yatırımları inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.

Samsun’un her noktasına hizmet

Altyapı çalışmalarının planlanan programlar dâhilinde süreceğini de vurgulayan Başkan Demir, “SASKİ Genel Müdürlüğümüz altyapı yatırımları ile vatandaşlarımıza sunduğu hizmet kalitesini her geçen gün yukarıya taşıyor. Sağlıklı, sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmetini Samsun’un her noktasına ulaştırabilmek için çalışmalar aralıksız sürüyor. Tek arzumuz var. O da Samsunlu vatandaşlarımızın daha konforlu, daha kaliteli, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi ve yarınlarımıza daha yaşanılır bir çevre bırakmak” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları aylık yüzde 2,71 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında tarım ürünleri üretici fiyatlarının bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 60,77, bir önceki aya göre (aylık) yüzde 2,71 arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, Nisan 2024 dönemine ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; tarım ürünleri üretici fiyatları, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,71, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 20,68, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,77 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 60,69 arttı.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,67, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 4,43 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,65 fiyat artışı gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 2,27 fiyat azalışı olurken; çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 11,79 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 4,58 fiyat artışı görüldü. Yıllık fiyat artışının en yüksek olduğu alt grup yüzde 166,06 ile yağlı meyveler, aylık fiyat artışının en yüksek olduğu alt grup yüzde 58,57 ile turunçgiller oldu. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

AHL Pay, adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başladı

Merkez Bankası (TCMB) tarafından Elektronik Para Kuruluşu lisansı ile faaliyetlerini sürdüren AHL Payadrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başladığını duyurdu. AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, ““Birçok bankanın ve elektronik para kuruluşunun gündeminde olan adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışı konusunda ilk uygulayan finans kurumu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İSTANBUL-AHL Pay markası ile faaliyet gösteren Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. Türkiye’de adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başlayan ilk lisanslı finans kuruluşu olduğunu duyurdu.

AHL Pay kullanıcılarının mobil uygulama üzerinden satın aldıkları altın ve gümüş ürünler, siparişte belirtilen adrese sigortalı olarak teslim ediliyor. Teslimatı gerçekleştirilen ürünler arasında gram altın (1 gr, 2.5 gr, 5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr), Cumhuriyet altını (çeyrek altın, yarım altın, tam altın), külçe altın (1 kg) ve gram gümüş (50 gr, 100 gr) seçenekleri bulunuyor.

 “13 FARKLI ÜRÜNÜ, TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA SİGORTALI OLARAK BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE ULAŞTIRIYORUZ”

AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, konu hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Birçok bankanın ve elektronik para kuruluşunun gündeminde olan adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışı konusunda ilk uygulayan finans kurumu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ahlatcı Holding’in bir iştiraki olmamız, bu konuda bir ilke imza atmamızda en önemli etkendir. Bu hizmetimizi Ahlatcı Kuyumculuk ve Ahlatcı Metal Rafineri iş birliği ile gerçekleştirmekteyiz. Gram altın, Cumhuriyet altınları, külçe altın ve gram gümüş kategorilerindeki 13 farklı ürünü, Türkiye’nin dört bir yanına sigortalı olarak birkaç gün içerisinde ulaştırıyoruz. Satış fiyatlarımız konusunda oldukça iddialıyız. Türkiye’deki en uygun online satış fiyatının AHL Pay’de olduğunu gözlemliyorum. Ülkemizde online fiziki altın satışlarının gerçekleştiği kuyumculuk web siteleri ve pazaryeri uygulamalarına kıyasla çok daha uygun fiyatlar sunuyoruz. Üretim, kargo ve sigorta süreçlerini, sahip olduğumuz ödeme altyapısı ile özenle kurgulayarak ödeme maliyetlerinin azalmasını sağladık ve bu çalışmalarımız sonucunda satış fiyatlarını piyasadan çok daha uygun hale getirdik.”

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR’un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok” dedi.

ANKARA-Bakan Yumaklı, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yumaklı, kilogramı 19 lira olarak açıklanan çay alım fiyatı ile ilgili, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR’un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok. Maliyetlere göre hazırlanmış, açıklanmış, çalışılmış makul bir alım fiyatı var. Her sene olduğu gibi maliyetlere bakılır, onun üzerine makul bir kar koyulur. Ona göre fiyat açıklanır. Geçen yıllara göre hiçbir fark yok; ama hatırlıyorsanız geçen yıllarda da bu beklentiler daha yükseklere çekilmişti” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.