Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Bakan Dönmez: Trabzon’a, Rize’ye giderler milliyetçi kesilirler, Diyarbakır’a giderler özerklik getireceğiz derler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik’te muhalefete yüklenerek, “Trabzon’a, Rize’ye giderler milliyetçi kesilirler. Diyarbakır’a giderler özerklik getireceğiz derler. Bunlar bulundukları kaba göre şekil alırlar. Bunların kaç yüzü var bilmiyoruz. Bunlar doğuda başka, batıda başka. Kuzey de başka, güney de bambaşka. Bunlar nabza göre şerbet verir. Biz batıda neysek doğuda da oyuz” dedi.

Cem Kaan Toka
BİLECİK-
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, seçim çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekili adaylarına oy istemek için Bilecik’e geldi. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar Söğüt’ten vatandaşlara seslenen Bakan Dönmez, “Bugün Söğüt maşallah her zamankinden ayrı bir coşkulu. Söğüt şimdiden kararını vermiş. Büyük ve güçlü türkiye için Söğüt Cumhur İttifakı diyor. Yerli ve milli ittifak diyor. Doğru zaman, doğru adam, Recep Tayyip Erdoğan diyor. Söğütlü kardeşlerim feraset sahibidir. Tarihi sorumluluğunun bilincindedir. Doğrudan yanadır. Haktan yanadır. Adaletten yanadır. Batıda başka, doğuda başka konuşanlara yüz vermez. İkiyüzlüleri sevmez. Yalana dolana geçit vermez. Kardeşlerim muhalefeti görüyorsunuz. Her gün biri bir yerde bir gün ak dediklerine, ertesi gün kara diyorlar. Bunlar öyle adamlar ki Edirne’ye gider içki fiyatlarını düşüreceğiz derler. Konya’ya gider ben seyit torunuyum derler. Kayseri’ye gider, Bilecik’e gelir bozkurt işareti yaparlar. İzmir’de Atatürkçülük yaparlar, Van’a gider PKK işaretleriyle milleti selamlarlar. Selahattin Demirtaş’a özgürlük derler. Apo’ya özgürlük diyenlere bir çift laf etmezler” dedi.

“Biz Trabzon’da Eren Bülbül’üz. Diyarbakır’da Yasin Börü. Batman’da Aybüke Yalçın’ız. Niğde’de Ömer Halisdemir, Elazığ’da Feti Sekin’iz. Biz batıda neysek doğuda da oyuz”

Bakan Dönmez konuşmasının devamında, “Trabzon’a, Rize’ye giderler milliyetçi kesilirler. Diyarbakır’a giderler özerklik getireceğiz derler. Bunlar bulundukları kaba göre şekil alırlar. Bunların kaç yüzü var bilmiyoruz. Bunlar doğuda başka, batıda başka. Kuzey de başka, güneyde bambaşka. Bunlar nabza göre şerbet verir. Zannediyorlar ki millet bunları görmüyor. Millet bunları bilmiyor. Bunlar milletin derdiyle üzülmez. Milletin sevinciyle mutlu olmaz. Bizi onlardan ayıran en büyük fark bu kardeşlerim. Biz Trabzon’da Eren Bülbül’üz. Diyarbakır’da Yasin Börü. Batman’da Aybüke Yalçın’ız. Niğde’de Ömer Halisdemir, Elazığ’da Feti Sekin’iz. Biz batıda neysek doğuda da oyuz. Bunlar ne yapıyor? Milleti inançları üzerinden, mezhepleri üzerinden ayrıştırmaya kalkıyor. Milletin arasına nifak sokmaya çalışıyor. Bunlar zaman ayarlı kardeşlerim. Birileri bunları vakti geldiği için sahaya sürüyor. Sonra işleri bitince de kaldırıp atıyor. Bunlar da akıl hocalarına hizmet etmek için ellerinden geleni yapıyor.
Görüyorsunuz değil mi? Avrupalı, Amerikalı dergiler, gazeteler, televizyonlar günlerdir hangi manşetleri atıyorlar?. Günlerdir muhalefeti parlatmak için neler yapıyorlar. Çünkü onlar da biliyor. Bizim muhalefet kullanışlı. Ne derlerse yaparlar. Adamlar da bunu biliyor. Geçen Alman medyasında Kılıçdaroğlu seçilirse yapması gereken 13 madde diye bir liste yayınladı. Anlayacağınız yol haritalarını da çizdiler. Tam bir ihanet listesi” dedi.

“Bunlar iş bilmez, iş bilmedikleri gibi bilene de engel olmayı marifet bilirler”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuşmasının devamında muhalefete yüklenerek, “Diyorlar ki terör örgütüne yapılan operasyonları durdurun. PKK’ya askeri müdahalede bulunmayın. Suriye’deki terör örgütü uzantısıyla anlaşın. Kavala ve Demirtaş’ı serbest bırakın. Ermeni soykırımını tanıyın. Doğu Akdeniz’den çekilin. Yunanistan’ı kışkırtmayın. Ege’de, Akdeniz’de askeri faaliyetleri azaltın. Doğuda özerklik taleplerini kabul edin. Kıbrıs’taki iddialarınızdan vazgeçin. Daha bitti mi? Bitmedi. Diyorlar ki başörtüsü laikliği tehdit ediyormuş. Bunu da tekrar düzenleyin diyorlar. Kardeşlerim soruyorum bunlar kimin talepleri? Bunlar PKK’nın talepleri. Bunlar Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyen Türkiye düşmanlarının talepleri. Bunlar ‘Türkiye’yi başına vur, ekmeğini al’ hale getirmek isteyenlerin talepleri. ‘Biz diyeceğiz, siz yapacaksınız’ diyenlerin, Türkiye’ye tepeden bakanların talepleri. Peki, kardeşlerim burada bir önemli mesele daha var. Muhalefet neyi vaat ediyor? Her gün şehir şehir mitinglerde gezip, televizyonlara çıkıp, gazetelere çıkıp ne diyorlar? Ne diyorlar biliyor musunuz? Kavala’nın serbest kalmasını, Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy vereceksiniz diyorlar. Terörle iltisaklı ne kadar KHK’lı varsa hepsini işe alacağız diyorlar. Yerel yönetimlere özerklik şartını biz getireceğiz diyorlar. Milletin paralarını terör örgütüne aktaran belediyelere kayyum atanmasını kaldıracağız diyorlar. Libya’da ne işimiz var diyorlar? YPG vatanını savunmak için kurulmuş bir örgüt diyorlar. Terörle mücadele yasamızı Avrupa ile uyumlu hale getireceğiz diyorlar. Kıbrıs’tan Türk askeri çekilmeli diyorlar. Soruyorum kardeşlerim, bu vaatleri verenler milletin iktidarı olabilir mi? Avrupa bize aferin diyecek diye ortalarda gezenler yerli ve milli olabilir mi? Bugüne kadar milletin hayrına olan bir şeye sevindiler mi? Onunla mutlu oldular mı? Bunların işi gücü yapılan yatırımlara, hizmetlere takoz olmak. Mahkeme mahkeme gezip iptal ettirmeye çalışmak. Bunlar iş bilmez. İş bilmedikleri gibi bilene de engel olmayı marifet bilirler” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

LÖSEV’li çocuklar yeni yaşlarını DigiZoo’da kutladı

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ
-Her ay farklı bir gönüllü firmanın ve LÖSEV dostlarının desteği ile gerçekleşen doğum günü kutlamalarının bu ayki adresi Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo oldu. Nisan ayında doğan ve lösemi tedavisi devam eden çocukların arkadaşlarıyla buluşarak moral bulduğu etkinlikte yaklaşık 30 çocuk birlikte pasta kesip oyunlar oynayarak neşe dolu bir gün geçirdiler.

Ocak ayında Akasya’da kapılarını açan Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, sivil toplum örgütleri ile iş birliğinde düzenlediği ücretsiz etkinliklerle çocukları ağırlamaya devam ediyor. 25 yıldır binlerce lösemili ve kanserli çocuğun tedavisini üstlenen, maddi ve manevi yardım ulaştıran Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) kayıtlı olan çocuklar DigiZoo’da düzenlenen doğum günü etkinliğinde bir araya geldi.

Tedavisi süren çocuklara moral oldu

Nisan ayında doğan ve hastanelerde lösemi tedavisi devam eden çocukların arkadaşlarıyla buluşarak moral bulduğu etkinlikte yaşanan mutluluk görülmeye değerdi. Etkinliğe katılan çocuklar 30’dan fazla canlı türünü 3 boyutlu hologramlarla deneyimleme fırsatı yakaladı, resimler yapıp atölyelere katıldı. Sonrasında pasta keserek doğum günü kutlaması yapan yaklaşık 30 çocuk, birlikte oyunlar oynayıp dans ederek neşe ve eğlence dolu bir gün geçirdiler.

Okumaya devam et

Genel

Nijerya Deniz Kuvvetleri Başoğlu Kabloyu tercih etti

Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için DEARSAN Tersanesi tarafından inşa edilen, 2 adet 76 metrelik OPV’de (Açık Deniz Karakol Gemisi) kullanılan tüm elektrik kablolarında, Başoğlu Kablo A.Ş. Askeri Gemi Kabloları tercih edildi.

AYHAN GONCA
İSTİHBARAT SERVİSİ
-DEARSAN Gemi İnşaat Sanayi A.Ş. tarafından icra edilen ve Nijerya First Ladysi Remi Tinubu, Nijerya Savunma Bakanı Dr. Bello Muhammed Matawalle ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Emmanuel Ogallanın katılımıyla gerçekleşen törende, OPV 76 gemileri üstün donanımı ve güçlü özellikleriyle beğeni toplarken, en son teknolojik entegrasyonların yapıldığı ve üstün güvenlik seviyelerinde komponentlerin kullanıldığı izlendi.

Sınıfının en iyisi olan OPV 76’da kullanılan tüm elektrik kablolarında ise en güvenilir ve en kaliteli kablo üreticisi markaları arasında gösterilen Başoğlu Kablo tercih edildi. Başoğlu Kablo’nun global pazar da dahil olmak üzere gururla sunduğu “Gemi Kabloları”, mükemmel kalite ve güvenilirliği ile öne çıkan göz alıcı bir üründür.

Bu kablolar, Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için özel olarak tasarlanan 76 metrelik Açık Deniz Karakol Gemilerinin elektrik tesisatında yer alarak iddiasını en üst düzeyde bir kez daha kanıtlamış oldu. Üstün performansı ile dikkat çeken Başoğlu Kablo A.Ş. markasının Askeri Gemi Kabloları, bu özel gemilerde tercih edilen güvenilir ve en dayanıklı seçenektir. Bu özel gemi kabloları, gemi endüstrisinde uzun yıllardır güvenilirliğini kanıtlamıştır.

Nijerya Deniz Kuvvetlerinin kabiliyetlerini artırarak denizde keşif, gözetleme, özel kuvvetler görevleri, kara kuvvetleri için deniz ateş desteği, arama ve kurtarma, korsanlıkla mücadele, kaçakçılıkla mücadele, ve afet yardım görevleri gibi operasyonları mümkün kılacak gemide kullanılan ve Başoğlu Kablo kalitesi ile sunulan kablolar, denizde güvenliği sağlamak için kritik bir rol oynayan Nijerya Projesi gibi tamamlanmış birçok önemli geminin de yaşam enerjisini taşıyor.

Gemilerde kullanılacak her bir kablo, Başoğlu tarafından titizlikle incelenerek, en yüksek standartlara uygun olarak üretiliyor. Gemi Kabloları, dayanıklı yapısıyla dikkat çeken kablolar arasında bulunuyor. Zorlu deniz koşullarına uyum sağlayabilen ve yüksek miktarda elektrik iletimini sağlayan bu kablolar, gemi güvenliği için hayati öneme sahiptir. Başoğlu Kablo A.Ş. elektrik kabloları, güvenilirliği ve dayanıklılığıyla, marin kablolar arasında öne çıkan lider firmalar arasında yer alıyor.

Tüm bu özellikleriyle Başoğlu Kablo’nun ürettiği Gemi Kabloları, gemi endüstrisinde görev alan teknik uzmanlarının en güvenilir tercihi olmaya devam ediyor. Hem teknik özellikleri hem de sağladığı güvenlik ile gemi sahipleri ve sanayi profesyonelleri tarafından tercih edilen bu kablolar, gemi kablolama ihtiyaçları için en doğru seçimi sunarak gemi endüstrisine değer katmaya devam ediyor.

Okumaya devam et

Ekonomi

TET, kadın kamyon şoförlerini destekliyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

ABDULLAH GONCA
EKONOMİ SERVİSİ
-TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor.

Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde:

Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak.

İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Tet Global Lojistik bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Başvurular: 22 yaş ve üzeri tüm kadınlar başvuruda bulunabilirler.

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.