Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Samsun Valiliği’nden ‘sokak hayvanları’ kararı

Samsun Valiliği, sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına yazı göndererek, Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanmasını istedi.

SAMSUN-
Sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın imzasıyla, ‘her canlı gibi sokak hayvanlarının da daha iyi şartlarda yaşama hakkı olduğu, bununla birlikte vatandaşların da sokak hayvanları konusunda kendisini güvende hissetmesi gerektiği’ gerçeğinden hareketle yayınlanan Valilik yazısı bugün (03.08.2023) tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına gönderildi.

Hayvanları Koruma Kanunu’nun ‘Hayvanların Sahiplenilmesi, Bakımı ve Korunması’ başlıklı 6’ncı maddesinin 4’üncü fıkrasında yer alan “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” ifadelerinin hatırlatıldığı ve Kanun’un tüm ilgili ve sorumlularca gereğince uygulanmasının vurgulandığı yazıda, bu konuda ivedilikle iş birliği ve koordinasyonun sağlanması talep edildi.

Asayiş

Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı

ORDU’da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömen Bilge Çapa’ya (28) verilen müebbet hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

Mustafa KIRLAK
ORDU-Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde 12 Eylül 2022’de evlilik dışı kız çocuğu dünyaya getiren Bilge Çapa, bir süre sonra bebeği ile rutin kontrolleri için aile hekimliğine çağrıldı. Davet sonrası Çapa, polise gidip, bebeği için kayıp ihbarında bulundu. Ekipler, bebeğe dair iz bulamayınca araştırmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan Çapa sorgusunda, bebeğini oturdukları evin arkasındaki fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçedeki aramada, 2 günlük olduğu belirlenen bebeğin cesedi bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilge Çapa, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

İLERİ DERECEDE ÇÜRÜME

Soruşturmada, DNA testi yapılmak üzere bebek ve Bilge Çapa ile ilişkisi olduğu ileri sürülen S.Ö.’den doku örneği alındı. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nde yapılan DNA profil karşılaştırılması sonucunda şüpheli ile S.Ö.’nün yüzde 99,99 ihtimalle bebeğin biyolojik anne ve babası olabilecekleri tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1’inci Adli Tıp İhtisas Kurulu da bebeğin ölümüne ilişkin rapor hazırladı. Raporda, ileri derecede çürüme nedeniyle bebeğin ölüm nedeninin tespit edilemediği belirtildi.

Bilge Çapa hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Çapa, 6 Şubat’ta çıktığı 7’nci duruşmada ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

SAVCI İLE AVUKAT, KARARI İSTİNAFA TAŞIDI

Cezayı fazla bulan Bilge Çapa’nın avukatı ile dosyanın savcısı, kararı istinafa taşıdı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, Çapa hakkındaki müebbet hapis kararını değerlendirdi. 1’inci Ceza Dairesi, incelenen dosya içeriğine göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik bulunmadığını, istinaf başvurusunda gerekçe olarak ileri sürülen nedenlerin yerinde görülmediğini belirtip, mahkemenin kararını onadı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Antalya Havalimanı’nda 4 polis ile 38 özel güvenlik, yedikleri tavuktan hastanelik oldu

Antalya Havalimanı‘nda görevli 4 polis ile 38 özel güvenlik görevlisi, yedikleri tavuktan zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 42 personelin durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Mehmet ÇINAR
ANTALYA-Antalya Havalimanı‘nda görevli bazı personelin gece saatlerinde ishal, kusma, halsizlik şikayetleri üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. 4 polis ve 38 özel güvenlik görevlisi, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Antalya Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu, yemekle ilgili inceleme ve araştırma yapmaları için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ekip istediklerini, gerekli numunelerin alındığını söyledi. Seyitoğlu, “Hafif bir zehirleme var, düzeldi. Hastaneye sadece başvuruldu, aynı gün geldiler. Genel bir denetim yaptık, sonuçlar çıkacak. Tavuk zehirlenmesi muhtemelen, yemekler dışarıdan geliyor. Sonuçta tavuk zehirlenmesi olduğu için biraz endişe vericiydi. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil, gerekli cezai işlemler uygulanacak. İnceleme başlatıldı, devam ediyor” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Okulda biber gazı kapsülü patladı: 25 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Fatih Ortaokulu’nda sınıfta biber gazı kapsülünün patlaması nedeniyle gazdan etkilenen 25 öğrenci hastanede tedaviye alındı.

Mehmet Emin COŞKUNDERE
SAMSUN-Olay, Çarşamba ilçesi Fatih Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, bir öğrenci teneffüste nereden bulduğu henüz belirlenemeyen biber gazı kapsülüyle ile sınıfta oynarken patlama meydana geldi. Biber gazı tüm sınıfa yayıldı. Okula emniyet ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sınıfta bulunan ve biber gazından etkilenen 25 öğrenci ambulanslarla Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrenciler tedaviye alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.