Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir yandan tam kapasite seçime hazırlanırken, diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına ülkenin ihtiyaçlarını ve milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek, sıkıntılarını hafifletmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız” dedi.

Mehmet Kalay – Oğuzhan Halil Özbek
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca ATO Congresium’da düzenlenen Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu. Emeklilerden gelen talepler doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranını memur emeklileri ile aynı seviyeye yükseltme kararı aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir yandan tam kapasite seçime hazırlanırken, diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına ülkenin ihtiyaçlarını ve milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek, sıkıntılarını hafifletmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene yaklaşık 16 milyon emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5’er bin liralık ödeme yaptık. Kabine toplantımızın ardından emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda bakanlarımızı gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında talimatlandırmıştım. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarında Ocak 2024 tarihi itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız. Devletimizin imkanları arttıkça, bundan ömrünü ülkemize ve milletimize hizmete adamış emeklilerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan istismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Yüzde 49,25’lik artış oranının SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Karada, denizde, havada bütün her yerde savunma sanayimizle gövde gösterimizi devam ettireceğiz”

Muhalefetin milli çıkarlar konusunda kritik bir hususta dahi yalan-yanlış ithamlarla kafaları karıştırmaya çalışmaktan geri durmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“Biz tüm bu adımları atarken, muhalefetin nelerle meşgul olduğunu eminim sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye ne zaman derlenip toparlansa, ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, ne zaman gururlanacak işler yapsa, bunlar hemen rahatsız oluyor. Gezi olaylarından beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler, son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı? Bunlar hemen harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar. Uzaya astronot gönderip bu alanda tarihi bir adım mı attık? Bunları adeta hafakanlar basıyor. Projenin mahiyetinden maliyetine kadar bir sürü deli saçması iddiayla yapılan bu güzel işi değersizleştirmenin peşine düşüyorlar. Savunma sanayimiz gurur verici başarılarıyla ülkemizin gücüne güç mü kattı? Bunların başından aşağı kaynar sular dökülüyor. Milli çıkarlarımız bakımından böylesine kritik bir hususta dahi yalan-yanlış ithamlarla kafaları karıştırmaya çalışmaktan geri durmuyorlar. Ey muhalefet ne yaparsanız yapın, uzaya füzeler gitmeye devam edecek, uçak gemilerinin inşası devam edecek, denizlere fırkateynler sürekli olarak inecek. Çünkü biz karada, denizde, havada bütün her yerde savunma sanayimizle gövde gösterimizi devam ettireceğiz. Deprem bölgesini ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışırken de, sınırlarımızı hedef alan terör örgütleriyle cansiperane mücadele ederken de aynı habis zihniyetin çelmeleriyle karşılaştık. Ülkenin başına gelen her felaketten sadistçe bir keyif alan, işler düzgün gittiğinde ise bundan rahatsız olan bu hastalıklı güruhun çıkardığı gürültü, çoğu kere kendi cüssesinden çok daha büyük oluyor. Geçmişten bugüne Gezi olaylarıyla, darbe girişimleriyle, terör örgütlerine verilen gizli açık desteklerle, ekonomik tetikçilikle, manipülasyonla, siyasi ve sosyal provokasyonlarla hiçbir fırsatı kaçırmadan memleketin ayağına hep çelme takmaya kalktılar. Türkiye’nin başarılarından herkes gibi kıvanç duymayı, milletimizle birlikle sevinip milletimizle birlikte üzülmeyi bir kez olsun beceremediler. Bugün de olumlu sonuçlar aldığımız ekonomi programımızı sekteye uğratmaktan ilk insanlı uzay misyonumuzu önemsizleştirmeye kadar Türkiye’nin başarılarını hedef alarak kendilerine alan açmanın peşindeler. Eskiler, ‘doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış’ derler. Hamdolsun milletimizin feraseti sayesinde bu oyunların hiçbiri tutmasa da maalesef bıraktığı izlerin ülkeye ekonomik maliyeti oluyor. Biz de çeşitli vesilelerle bozguncuların ve fitne odaklarının foyalarını ortaya dökerek, milletimizin gönlünü rahatlatmaya çalışıyoruz. Mahalli seçimler öncesi bu tür bozgunculuk çabalarının artacağı açıktır. Kaybettiklerini gördükçe daha da çirkinleşecek, tüm yollarını denemekten, tüm tuşlara basmaktan çekinmeyeceklerdir.”

“Hedefimiz, vizyonumuz, amaçlarımız ve yol haritamız bellidir”

Türkiye ekonomide, uluslararası yatırımlarda, teknolojide, diplomaside, terörle mücadelede başarı çıtasını yukarıya taşıdıkça ülke ve millet düşmanlarının boş durmayacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu oyunlar karşısında artık tecrübeliyiz, dirençliyiz. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Şu gerçeğin altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum. Bizim hedefimiz, vizyonumuz, amaçlarımız ve yol haritamız bellidir. Bundan geriye gidiş ve dönüş asla olmayacaktır. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz. Biz Türkiye’yi büyütmenin, ekonomimizi güçlendirmenin, çocuklarımıza ve gençlerimize yeni ufuklar açmanın, bilhassa muhalefetin yönetimi altında yılları heba olan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmanın gayretindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da ’14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasını aşağıdaki YouTube linkinden izleyebilirsiniz…

ANKARA-Birileri 15 Temmuz’da bankamatiklere koşarken, benim çiftçi kardeşlerim 1 yıllık mahsullerini ateşe verdi. Çiftçilerimizin vatanseverliğini unutmayacağız.

– Son 21 yılda reel rakamlarla 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. Yıl sonuna kadar 91 milyar lira ödemeye ulaşacağız.

– Kırmızı etteki suni fiyatları inceledik. Fahiş fiyatlar sadece piyasa şartlarıyla izah edilemez. Temel gıda fiyatlarındaki artışın gerisinde fırsatçılık var.

– Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürüttüğümüz kararlı mücadeleyi birkaç tamahkarın fiyat oyunlarına kurban vermeyiz, veremeyiz.

– Jeotermal, rüzgar, güneş gibi yenilebilir kaynakların kullanılacağı organize tarım bölgeleri kuruyoruz. 41 ilde 60 adet organize tarım bölgesinin yatırım bölgesinin yatırım sürecini hızlandırdık. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ek destek sağlayacağız.

Okumaya devam et

Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Rusya-Ukrayna savaşı dünya barışını tehdit ediyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ile görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna’nın Karadeniz’de Türkiye’ye komşu iki önemli ülke olduğunu belirterek, “Bu savaşın devam etmesinin çok ağır bir insani bedeli olduğunu görüyoruz. Bu savaş maalesef yalnızca Rusya’nın Ukrayna’ya savaşı değil ve eğer devam ederse bütün batı dünyası ile Rusya arasında bir savaş olma potansiyeli taşıyor. Bu savaş üzerinden dünyayı rahatsız edecek bir büyük 3’üncü savaşın fitilini ateşleyecek çok önemli bir çatışma potansiyelinin mevcudiyeti dünya barışını tehdit ediyor” dedi.

 Aliekber METE- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ
ANKARA-TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ile TBMM’deki makamında bir araya geldi. Görüşmede, AK Parti Ankara Milletvekili ve 27’nci Dönem Türkiye ve Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yıldırım Tuğrul Türkeş ile Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasil Mironoviç Bodnar yer aldı. Kurtulmuş, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek, “Savaşın, Ukrayna’ya çok ağır bedeller ödettiğini biliyoruz. 10 binlerle ifade edilen insani kayıplar, yakılmış, yıkılmış şehirler ve harap olmuş altyapının Ukrayna’ya çok büyük fiziki ve beşeri bir maliyeti olduğunun farkındayız. Bir an evvel Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın bitirilmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü temin edilerek, kalıcı ve onurlu bir barışın temin edilmesi için Türkiye olarak büyük gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından ilhakının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekerek, “Hem Kırım Tatarı dostlarımızın hem de Ukrayna hükümetinin yanında olduğumuzu ifade ettik. Kırım Tatarları, Gagavuz ve Ahıska Türkleri ile aramızda kopmaz tarihi kültürel ilişkiler vardır. Bu unsurlar, Ukrayna devletinin önemli parçalarıdır, bileşenleridir. Ukrayna içerisinde özellikle yerel halklar yasasının çıkarılması ile birlikte, bu halklara verilen hakların bizim için fevkalade önemli olduğunu bu yüzden de Ukrayna hükümetine teşekkür ettiğimizi ifade ediyoruz. Tabii sadece Kırım’ın ilhakı değil, Ukrayna’nın doğu eyaletlerinin Rusya tarafından hukuksuz bir şekilde ilhakını da tanımadığımızı her platformda ifade ediyoruz. Bir an evvel barışın sağlanarak, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün temin edilmesi ve bu ilhak edilen toprakların da asli statüsüne dönmesinin en doğru yol olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu.

‘BARIŞ İÇİN OLAĞANÜSTÜ GAYRET SARF ETTİK’

Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesinde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte temel hedefimiz, bir an evvel bu savaşın sonlandırılarak Ukrayna’nın yeniden imar edilmesidir. Türkiye olarak amacımız dostumuz Ukrayna halkının yanında yer alarak, Ukrayna’nın ayağa kalkma sürecine destek verebilmektir. Ayrıca, Türkiye olarak pozisyonumuzu tekraren gündeme getiriyoruz. Rusya ve Ukrayna, Karadeniz’de komşumuz olan iki önemli ülke. Bu savaşın devam etmesinin çok ağır bir insani bedeli olduğunu görüyoruz. Bu savaş maalesef yalnızca Rusya’nın Ukrayna’ya savaşı değil ve eğer devam ederse bütün batı dünyası ile Rusya arasında bir savaş olma potansiyeli taşıyor. Bu savaş üzerinden dünyayı rahatsız edecek bir büyük 3’üncü savaşın fitilini ateşleyecek çok önemli bir çatışma potansiyelinin mevcudiyeti dünya barışını tehdit ediyor. Onun için ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Dolmabahçe’de anlaşma aşamasına gelinmişti. Her iki ülke arasında mekik diplomasisi uygulayarak iki ülkenin bir masa etrafında bir araya gelmesi ve gerçekten adil, kalıcı, iki tarafın da kabul edebileceği onurlu bir barışın temin edilmesi için olağanüstü bir gayret sarf ettik. Türkiye olarak her platformda bu çabayı ortaya koyduk” dedi.

‘ERDOĞAN’I BARIŞ ZİRVESİNE DAVET ETTİK’

Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ise “Savaşın başından beri Sayın Cumhurbaşkanının, hükümetin, Meclisin ve halkın, Ukrayna’da kalıcı ve adil barışın sağlanması için çok fazla girişimi ve katkıları oldu, çok minnettarız. Hepimiz barışı istiyoruz; ancak barışı doğru tanımlamalıyız. Kurbanın anlaşmaya zorlandığı veya topraklarından vazgeçmeye zorlandığı bir barış, barış mıdır ve ne kadar kalıcıdır. Sayın Cumhurbaşkanınızın da ifade ettiği gibi, sağlanacak barış sürdürebilir olmalıdır. Bu nedenle biz barış formülümüzü oluşturduk ve bu bağlamda bir barış zirvesi düzenlenecek. Umuyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da davetimizi kabul edip, bizzat teşrif edecektir” diye konuştu.

Okumaya devam et

Genel

Yargıtay yeni başkanı Ömer Kerkez oldu

Yargıtay yeni başkanı 37’nci tur oylamada, 3’üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez oldu.



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.