Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Memleket Partisi İBB başkan adayı Berk Hacıgüzeller oldu

Memleket Partisi’nin İstanbul’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları tanıtıldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından açıklanan aday tanıtım toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Berk Hacıgüzeller olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Oğuz olarak açıklandı.

Davut Has
İSTANBUL-
Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 63 belediye başkan adayının açıklanacağı tanıtım programı düzenlendi. Eyüpsultan’da bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısına Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, parti yöneticileri ve belediye başkan adayları katıldı. Aday tanıtım programında İstanbul başta olmak üzere 3 Büyükşehir, 1 il, 56 ilçe ve 2 belde olmak üzere 63 belediye başkan adayını açıklandı.

“7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz”

28 Mayıs seçimi öncesinde 6’lı masayı uyardığını söyleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Belediye başkan adayı yapay zeka ile seçilmez. Belediye başkan adayını yapay zeka seçmez, örgüt seçer, örgüt, üye seçer. Bu ülkenin sadakate değil liyakate ihtiyacı var. İşinin ehli insanlar olacak. İyi mühendis, iyi doktor, iyi öğretmen olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde uyardık: dedik ki yanlış yapıyorsunuz, bu yaptığınız doğru değil. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz. Bu doğru değil. 6’lı masa bu doğru değil dedik. Yok doğru dediler. 39 milletvekilini verdiler. Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekili verdiler. Onlardan bir tanesi İstanbul Milletvekili Saadet Partisinden, şimdi Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, CHP listesinden seçilmiş Saadet Partisi İstanbul Adayı, İstanbul’un 5 yılı boşa geçti diyor” dedi.

“Şimdi adayları belirlerken eş, dost, ahbap diye belirlediler”

CHP’yi eleştiren İnce, “Ne yaptığınızı gördünüz mü? Ben uyardım sizi. Başka biri Gelecek Partisi’nden CHP listelerinden seçilmiş, milletvekili Selim Temurci, ben Murat Kurum’u destekleyeceğim diyor. Utanmazlıkta zirve. Şimdi adayları belirlerken eş, dost, ahbap diye belirlediler. Bakın CHP’de bir gelenek var. CHP’de bir parti içi iktidar var, bir de parti içi muhalefet var. Parti içi iktidar 40 yıldır benim bildiğim seçim gününü düşünür. Seçimi kazanmak için uğraşır. Parti içi muhalefet ise seçimden bir gün sonrayı düşünür. Bu hep böyleydi” şeklinde konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından açıklanan İstanbul ilçelerinde başkan adayları ise şu şekilde;

Arnavutköy: Ruhi Tuncel, Ataşehir: Reşat Şahin Öztürk, Avcılar: Çiğdem Eriş, Bağcılar: Bülent Uygur, Bahçelievler: Kerem Usta, Bakırköy: Ümit Yaşar Demir, Başakşehir: Nejdet Alavi, Beykoz: Ufkun Doğan, Beylikdüzü: Cihan Avcı, Beyoğlu: Yavuz Fırıldak, Büyükçekmece: İbrahim Dönmez, Çatalca: Gökhan Çavuşdağ, Çekmeköy: İbrahim Biçer, Esenyurt: Tanju Karakuş, Eyüpsultan: Ali Yeditepe, Fatih: Ayşegül Sevinmiş, Gaziosmanpaşa: Ahmet Hızlı, Güngören: Tunca Tuncer, Kadıköy: Fahrettin Eroğlu, Kağıthane: Hasan Söyler, Kartal: Murat Dal, Küçükçekmece: Mikail Yılmaz, Maltepe: Orhancan Subaşı, Pendik: Kağan Tangör, Sancaktepe: Adem Kaya, Silivri: Zülfiye Güneş, Sultanbeyli: Murat Dönmez, Şişli: Mehmet Göğerçin, Tuzla: Sait Terzi, Üsküdar: Lale Özel

Siyaset

Karaaslan: Samsun büyük hedeflerle yolculuğunu sürürüyor

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada, Samsun’un büyük hedeflere doğru yolculuğunu sürdürdüğünü kaydetti.

Karaaslan, 19 Mayıs 1919’da Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere geldiği Samsun’da 105 yıl önce vücut bulan ve kısa sürede Anadolu’nun tamamına sirayet eden ruhun, Cumhuriyetin kuruluşuna yol açtığını belirtti.

Müslüman Türk milletinin maneviyat ve mücadele azmine dikkat çeken Karaaslan, “Millet olarak her 19 Mayıs’ta yaşadığımız güçlü duygular ve hissettiğimiz heyecan yarınlara dair kararlılığımızı perçinlemeye, gücümüze güç katmaya devam etmektedir. Bugün ülkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün milletimiz, Türkiye Yüzyılı’nda her alanda başarılarımıza yenilerini eklemek üzere çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir.” dedi.

Gençlerin, kendilerine emanet edilen Türkiye’yi geleceğe taşımak için gayret göstermeyi ve her alanda yeniliklerin altına imza atmayı sürdürdüğünü ifade eden Karaaslan, şöyle deva etti:

“Bilim, teknoloji, kültür, sanat ve spor başta olmak üzere farklı alanlarda ülkemizi temsil eden tüm gençlerimizle iftihar ediyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Gençlik; bugünümüzün gücü, yarınların güvencesidir. Biz gençliğin ufkuna ve vizyonuna güvenen bir iktidar olarak 22 yıldır olduğu gibi bugün de gençlerle birlikte gençler için yol yürüyoruz, ülkemizin geleceğini fikirleriyle yanımızda olan genç kardeşlerimizle beraber kuruyoruz. Gençlerin hayaliyle, iradesiyle ve kararıyla yolumuzda daha emin ilerliyoruz.

105 yıl sonra bugün, büyük başlangıçların şehri Samsun’umuz büyük hedeflerle yolculuğunu sürdürmektedir. Şehrimiz hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamaya, eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayiye, kültür ve sanattan spora her alanda kat ettiği mesafe ile bölgemizin ve ülkemizin gözde şehirlerinden biri olmaya devam etmektedir. Samsun bugün 100’den fazla ülkeden uluslararası öğrencinin de aralarında olduğu yaklaşık 60 bin gencin eğitim gördüğü 2 üniversitesiyle, AR-GE Merkezleriyle, Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle, Gençlik Merkezleriyle, spor tesisleriyle, 134 bin lisanslı sporcusuyla, ulusal ve uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan altyapısıyla gençlik ve sporda öncü şehirdir. Samsunlu milli sporcularımız da katıldıkları çeşitli müsabakalarda ülkemizi gururlandırmaktadır. Bizler ise ilk adım şehri Samsun’u Meclis’imizde temsil etmenin onurunu yaşayan Milletvekilleri olarak şehrimizin daha da gelişmesi için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.”

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz” dedi.

ANKARA-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İngiltere’deki temasları sırasında Birleşik Krallık Yatırım ve Düzenleyici Reformlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Dominic Johnson ile bir araya geldi. Bakan Kacır, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık Yatırım ve Düzenleyici Reformlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Dominic Johnson ile bir araya geldik. Türkiye’nin en önemli yatırım ve ticaret partnerlerinden biri olan Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Altun: Türkiye, İsrail’in katliamlarına karşı insani ve diplomatik imkanlarını seferber etmiştir

İletişim Başkanı Fahrettin Altun New York’taki ‘Türk Günü Yürüşü’ etkinlikleri dolayısıyla katılımcılara video konferans yoluyla seslendi. Altun, “İsrail‘in Filistin’deki saldırıları küresel sorunları artıran, barışa olan inancı zayıflatan, uluslararası değerlere olan güveni ortadan kaldıran bir mahiyet arz ediyor. Bu katliamlara karşı da Türkiye ilk günden itibaren saldırıların durması için insani ve diplomatik imkanlarını seferber etmiştir” dedi.

ANKARA-İletişim Başkanlığınca, New York’taki Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında Türkevi’nde ‘Kültürel Bağları Güçlendirmek Türk Amerikan İlişkilerinde Yeni Bir Vizyon’ paneli düzenlendi. Video mesajla panelin katılımcılarına hitap eden İletişim Başkanı Altun, düzenlenen panel ve organizasyonları Türk- Amerikan ilişkilerinin mevcut durumunu ele almak, gelecekteki muhtemel seyrini konuşmak için fırsat olarak gördüklerini, bugünkü programı da 41’inci Türk Günü Yürüyüşü Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk Günü Yürüyüşü’nün ilk kez 1981 yılında Türk diplomatların terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla yapıldığına değinen Altun, yıllar içinde geleneksel hale gelerek Türk- Amerikan toplumunun ABD’deki en önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini belirtti. İletişim Başkanı Altun, “Türk Günü Yürüyüşü artık, Amerika’nın ekonomik ve sosyokültürel hayatına önemli katkılarda bulunan Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğini pekiştirten bir etkinliktir. Türkiye-ABD ilişkileri açısından da son derece kıymetli olan etkinlik kapsamında düzenlediğimiz bu program, iki ülke ilişkilerinin farklı boyutlarıyla ele alınmasını hedefliyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye-ABD ilişkilerinin uzun yıllara sâri bir geçmişe sahip olduğuna işaret eden İletişim Başkanı Altun, bu süreçte dünyanın karşı karşıya olduğu bölgesel ve küresel sınamalar dikkate alındığında iki ülke arasındaki iş birliği ve diyalogun ne denli önemli olduğunun daha iyi anlaşılacağını belirtti.

​’İSRAİL’İN FİLİSTİN’DEKİ SALDIRILARI, BARIŞA OLAN İNANCI ZAYIFLATAN VE ULUSLARARASI GÜVENİ SARSAN BİR NİTELİK TAŞIYOR’

Yakın zamanda Rusya- Ukrayna Savaşı’na, tedarik zincirinin bozulmasından gıda krizinin çözümüne kadar Türkiye’nin bu süreçteki yapıcı rolünün, daha büyük ve derin krizlerin önüne geçilmesini sağladığını vurgulayan Altun, sözlerine şöyle devam etti:

“Bölgemizi ve tüm küresel aktörleri etkileyen son gelişme ise sizlerin de malumu olduğu üzere İsrail‘in 7 aydan beri devam eden saldırılarıdır. İsrail’in Filistin’deki saldırıları küresel sorunları artıran, barışa olan inancı zayıflatan, uluslararası değerlere olan güveni ortadan kaldıran bir mahiyet arz ediyor. Bu katliamlara karşı da Türkiye ilk günden itibaren saldırıların durması için insani ve diplomatik imkânlarını seferber etmiştir. Türkiye, Gazze’de İsrail’in yol açtığı insanlık dramını sona erdirecek çözüm perspektifi ile diplomatik girişimlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin ABD ile iş birliği yapmayı beklediği konular bunlarla sınırlı değil. Türkiye-ABD ilişkilerinin müttefiklik ve stratejik ortaklık anlayışına saygı çerçevesinde bölgesel ve küresel meselelere barış, güvenlik ve refah odaklı yaklaşımlar geliştirme potansiyeline olan inancımızı hâlâ koruyoruz.”

Bölgesel bir güç ve küresel bir aktör olarak Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı meselelere dair gerçekçi ve kapsayıcı politikalar üreten, parçası olduğu ittifak ve ortaklıkları güçlendiren, onları değerli kılan bir ülke olduğunu dile getiren Altun, Türkiye’nin düzensiz göç, mülteciler ve terör başta olmak üzere yerel ve uluslararası düzlemde her soruna kapsayıcı ve kalıcı çözümler getirmeyi odağına alan bir perspektif ve vizyona sahip olduğunu bildirdi. Altun, sahip olduğu imkânlar, bu imkânları kullanma biçimi, hedefleri ve vizyonunun Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzlemde istikrar sağlayıcı rolünü pekiştirdiğinin altını çizdi.

‘TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEĞİN KESİLMESİ, TÜRKİYE’NİN MÜTTEFİKLERİNDEN EN DOĞAL BEKLENTİSİDİR’

Türkiye’nin, milli güvenliğini tahkim ederken bölgesel ve küresel istikrarı da hedefleyen çok boyutlu mücadelesinin müttefikleri nezdinde hak ettiği değeri görmesinin müttefiklik ruhunun gereği olduğuna dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu bağlamda FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve faaliyetleri bizim için olduğu kadar, Amerikan toplumu için de bir tehdittir. Türkiye’nin mücadele ettiği terör örgütlerinin desteklenmesi, teröristlerin teslim edilmemesi stratejik ortaklık ve müttefiklik anlayışı ile örtüşmemektedir. Teröristlerin teslimi, terör örgütlerine desteğin kesilmesi, Türkiye’nin müttefiklerinden en doğal beklentisidir. İkili ilişkilerimizi olumsuz etkileyen sorun alanlarının ve görüş ayrılıklarının yapıcı, gerçekçi ve kararlı bir yaklaşımla etkin bir şekilde yönetilmesi hem Türkiye’nin hem de ABD’nin faydasına olacaktır. Türkiye ve ABD’nin aynı zamanda NATO müttefiki olduğunu da hatırlatmak istiyorum. NATO müttefiki iki ülkenin ilişkilerindeki çok boyutlu ve derinlikli iş birliğinin ülkelerimizin güvenlik, istikrar ve barışı için elzem olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum.” (DHA) 

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.