Connect with us

Ekonomi

Samsun TSO, iş dünyasını sanal fuarda buluşturdu

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Çek Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğü ‘Samsun Export – Samsun Sanayi ve İhraç Ürünleri Sanal Fuarı’ online ortamda açıldı.

Samsun TSO’nun projesini yürüttüğü, AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen ‘Samsun Export – Samsun Sanayi ve İhraç Ürünleri Sanal Fuarı’ 9 tanesi Çek Cumhuriyeti’nden olmak üzere yaklaşık 150’ye yakın firmanın katılımıyla açıldı.

Çek Ticaret Odası ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte yürüttüğü AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında organize edilen, ‘Samsun Export – Samsun Sanayi ve İhraç Ürünleri Sanal Fuarı’ online ortamda açıldı. Her gün dünyanın birçok yerinden, 15 binin üzerinde ziyaretçi sağlayan Ticaret Bakanlığı tarafından akredite edilen, globalpiyasa.com e-ticaret altyapısıyla organize edilen ‘Samsun Sanayi ve İhraç Ürünleri Sanal Fuarı’nda Çek Ticaret Odası’nı temsilen 9 Çek firması olmak üzere 150’ye yakın Samsunlu firma sanal stant ile yer aldı.

Murzioğlu’ndan dijitalleşme vurgusu

Kovid-19 pandemisi ile birlikte daha fazla önem kazanan dijitalleşme konusunda firmaların rekabet güçlerinin geliştirilmesi ve dijitalleşen yeni dünyaya uyum sağlamaları amacıyla düzenlenen fuarın açılışında konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, pandemiyle birlikte dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, dijitalleşmenin de inanılmaz bir hız kazandığını söyledi. E-ticaretin payının her geçen gün arttığını belirten Başkan Murzioğlu, “Çünkü zamandan ve mekandan bağımsız işleyen süreç tüketiciye büyük kolaylık sağlıyor. Tüketicilerin e-platformlara duyduğu talep ve dijital dönüşümdeki bu hız KOBİ’lerimizi sanal platformlarda daha fazla yer almaya sevk ediyor. Bu da şüphesiz ekonomimizin büyük bir kısmını teşkil eden KOBİ’lerimizin dijital kabiliyetlerinin geliştirilmesi artık zorunlu hale geldi demek. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin dijitalleşme konusundaki yetkinliklerini artırarak onların rekabet güçlerini arttırmayı hedefleyerek, bu fuarı düzenlemeye karar verdik” dedi.

“Fuar, firmalara bir çok imkan sunuyor”

Düzenledikleri sanal fuarla oda ve borsalar arasında ilkler arasında yer almaktan da büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Murzioğlu, “Geçtiğimiz yıl yine aynı anlayışla üye KOBİ’lerimiz için samsunexporters.globalpiyasa.com üzerinden e-ihracat portalımızı faaliyete açmıştık. Portalda ihracatçı üyelerimiz için 7 dilde ürünlerini tanıtma, ikili iş görüşmesi yapabilme, talep yayınlayabilme, ürün satışı yapma fırsatı gibi imkanlar sunuyoruz. Bugün e-ihracat portalımızı bir adıma daha ileri taşıyor yaklaşık 150 firmamızın katılım gösterdiği ‘Samsun Sanayi ve İhraç Ürünleri Sanal Fuarı’nı açıyoruz. Bu fuara ilimizde otomotiv, makine, metal, gıda, tarımsal ürünler, medikal ürünler, kimya, yapı-inşaat, endüstriyel mutfak, plastik, maden-mineral, mobilya, ev tekstili, hazır giyim gibi sektörlerinde faaliyet gösteren firmaları uluslararası ölçekte ziyaretçilerle buluşturuyoruz. Fuarda ayrıca, proje ortağımız olan Çek Ticaret Odası’ndan bir grup KOBİ’de yer alıyor” diye konuştu.

“Amaç marka şehir Samsun’u daha ileriye taşımak”

Konuşmasında fuarın önemine işaret eden Murzioğlu, şunları söyledi:
“Bu fuar yalnızca iş görüşmelerinin yapılacağı bir organizasyon olmaktan daha fazlasına hizmet fuar süresince ‘AB ve Global Pazar Fırsatları’, ‘Dijital Pazarlamanın Temelleri’ ve ‘Döngüsel Ekonomi’ konularında çevrim içi eğitimler de düzenleyeceğiz. Temennimiz ve gayretimiz elbette daha fazlası için. Bu organizasyonda edineceğimiz deneyimi tüm sektörlerimiz için kullanacağız. Samsun konumu, sanayi ve ihracat altyapısı ile bir cazibe merkezi. Samsun’u üreten bir marka şehir olarak daha da ileri taşımayı amaçlıyoruz. Bunun gibi projeleri üretmeye, Samsunumuza fayda sağlamaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile projeye start verdiğimiz ilk günden bu yana faaliyetlerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda aktif rol oynayan proje ortağımız Çek Ticaret Odasına, sanal fuara ilgi gösteren kıymetli üyelerimize, fuar ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından Samsun TSO Dış İlişkiler Müdürü Oğuz Sandıkçı, Sanal Fuar hakkında bilgi verdi. Programa katılan Çek Ticaret Odası Dış Ekonomik İlişkiler Bölümü Müdürü Jiri Hans de işbirliği imkanları konusunda bir konuşma yaptı. Daha sonra da, Eğitmen Hakan Akın, ‘Samsun’un İhracatta Öne Çıkan Ürünleri İçin AB ve Global Pazar Fırsatları’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Samsun Export – Samsun Sanayi ve İhraç Ürünleri Sanal Fuarı 12 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Fuardaki firmaları ziyaret etmek veya seminerlere katılıma www.digitalsamsunfair.com web adresinden erişilebiliyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Havza TSO üyelerine sağlık indirimi

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Büyük Anadolu Hastaneleri arasında oda üyeleri ve yakınlarını kapsayan kurumsal sağlık protokolü imzalandı.

Abdurrahman Altun
SAMSUN-
Havza TSO ile Büyük Anadolu Hastaneleri arasında imzalanan ve oda üyelerini kapsayan kurumsal sağlık protokolü öncesi Havza TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Acar, Genel Sekreter Arif Altun’u ziyaret eden Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çiftçi ve Havza İlçe Temsilcisi Seher İyimaya, protokol ile Havza TSO üyelerine sağlanacak imkanlar hakkında bilgiler verdiler. Yapılan bilgilendirmede oda üyelerinin birinci derece yakınları tahlil ve ayakta tedavi gibi hastane hizmetlerinden yüzde 30, yatarak tedavilerde ise yüzde 25 indirimli sağlık hizmetinden yararlanabilecek.

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çiftçi, “İmzalanan protokol ile Havza TSO üyelerinin kaliteli sağlık hizmetlerinden indirimli faydalanacak. Sağlık alanında sürekli kendisini yenileyen kurumumuz ve Havza TSO ile protokol imzalamaktan mutluyuz” dedi.

Protokolle ilgili bilgi veren Başkan Erkan Acar, Büyük Anadolu Hastanesi ile gerçekleştirilen Sağlık Hizmetleri Protokolü’nün her iki kurum için de hayırlı olmasını dileyerek, “Havza TSO olarak üyelerimize her geçen gün daha iyi hizmet ve imkanlar sunabilme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini ve kalitesini artırma adına imzaladığımız protokolle çalışanlarımız, üyelerimiz indirimlerden yararlanacak, sağlık alanında aldıkları hizmetin niteliği artacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumsal sağlık protokolü Erkan Acar ve Fatih Çiftçi tarafından imzalandı.

Okumaya devam et

Ekonomi

Özdemir: Havza OSB yatırımcılar için önemli avantajlar sağlıyor

Samsun’un Havza İlçe Belediye Başkanı Özdemir, Havza OSB’nin konumu ve içerisinden geçen demiryolu ile yatırımcılar için önemli avantajlar sağladığını söyledi.

SAMSUN-
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir kısa bir süre önce Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) yatırım sürecini tamamlayarak üretime geçen baklava fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette üretime geçen tesis hakkında Havza Belediye Başkanı Özdemir’e bilgiler aktaran firma Ali Turhan, “Yaklaşık 25 milyon liralık bir yatırım ile üretime başladık. Firma olarak tüm imalathanelerimizi burada toplamak ve burayı üretim merkezimiz yapmak hedefi ile Havza OSB’de yatırım kararı aldık ve bu hedefimize adım adım yürümekteyiz. Burada günlük 40 ton baklava imal etmeyi hedeflemekteyiz. Hedeflerimizden biri kaliteli baklavayı ucuz fiyata hem halkımıza hem de ihraç yaparak yurt dışındaki baklava severlere ulaştırmak” dedi.

“Havza göç alan bir ilçe olacak”

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Havza OSB’nin sanayicilere nakliye açısından çok büyük avantajlar sunduğunu belirterek, “OSB’miz konumu ve içerisinden geçen demiryolu ile yatırımcılar için önemli avantajlar sağlamakta. Bu imkanların daha iyi hale gelmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İnşallah Havza önümüzdeki yıllarda istihdam sorununu çözmüş ve göç alan bir ilçe olacak. Bunda kıymetli yatırımcılarımızın rolü çok büyük” diye konuştu.

Okumaya devam et

Ekonomi

Samsun’da şubat ayında 71,4 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Samsun’da şubat ayında 71,4 milyon dolarlık ihracat, 55,1 milyon dolarlık da ithalat yapıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı dış ticaret istatistiklerini paylaştı. TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü de yetki alanında bulunan Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya’nın şubat ayı rakamlarını açıkladı.

Ülke genelinde şubat ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 6,4 azalırken, ithalat ise yüzde 10,1 arttı. Samsun’da şubat ayında ihracat 71,4 milyon dolar, ithalat 55,2 milyon dolar olarak gerçekleşti. Samsun’da geçen ay 90,9 milyon dolar olan ihracat rakamı şubatta 71,4 milyon dolara düşerken, ocak ayında 60 milyon dolar olan ithalat rakamı da şubat ayında 55,1 milyon dolara geriledi.

Tokat’ta şubat ayında ihracat 1,8 milyon dolar, ithalat 2,4 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Çorum’da şubat ayında ihracat 95,7 milyon dolar, ithalat 609,4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Amasya’dan da şubat ayında 12,7 milyon dolar ihracat, 3,3 milyon dolar ithalat yapıldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.