Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Soğuk baklava tercih ediliyor

Vatandaşlar, Ramazan ayı akşamlarının vazgeçilmezi olan tatlı tercihi bu yıl moda olan ‘soğuk baklava’dan yana kullanmaya başladı.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan tatlı çeşitleri, akşam iftardan sonra sofraları süslemeye devam ediyor. Geçen yıllarda vatandaşlar daha çok klasik baklava yemeyi tercih ederken yeni yeni popüler olmaya başlayan soğuk baklava, klasik baklavanın önüne geçmeye başladı. Tatlıcılar özellikle sıcak Ramazan günlerinde insana serinlik veren soğuk baklavanın tercih edilmeye başladığını söyledi.

“Sıcak Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi soğuk baklava”

Soğuk baklavanın yeni yeni popüler olmaya başladığına dikkat çeken tatlıcı Hasan Şahinkaya, “6-7 aydır soğuk baklava yapmaya başladık. Soğuk baklavanın yaş pasta ile baklava arasında bir lezzeti var. Şerbeti sütten yapılır. Arasında fıstık ve çok az kremşanti var. En üst kısmında da kakao var. Soğuk baklavayı ısırdığınızda hem yaş pasta hem de baklava tadı alıyorsunuz. Soğuk olduğu için de sıcak Ramazan akşamlarında bir serinlik hissi de veriyor. Klasik baklavada tatlandırmak için şerbet kullanırken, soğuk baklavada ise şerbet yerine süt kullanılıyor. Aradaki en büyük fark da bu” dedi.

“En ucuz tatlı kilosu 30 TL ile tulumba”

En ucuz tatlı fiyatının 30 TL’den başlayıp, 160 TL’ye kadar çıktığını ifade eden Şahinkaya, şunları söyledi:

“Ramazan ayında en çok satılan tatlılardan şekerparenin kilosu 35 TL, Antep fıstıklı baklavanın kilosu 90 TL, cevizli ev baklavasının kilosu 70 TL, klasik cevizli baklavanın kilosu 60 TL, gelin bohçası, dilberdudağının cevizli çeşitlerinin kilosu 60 TL’den satılıyor. Vatandaşlar Ramazan’da en çok şekerpare, baklava ve tulumba tercih ediyor. En pahalı tatlı fıstıklı dürümün kilosu 160 TL. Fiyatı en düşük olan tatlı da kilosu 30 TL olan tulumba olarak dikkat çekiyor.”

Samsun’da klasik Antep fıstıklı baklavanın kilosu 90 TL’den satılırken, soğuk baklava ise 100 TL’den müşteriye sunuluyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Konuta ulaşım giderek zorlaşıyor

Türkiye genelinde konut imarlı yeni arsaların üretilememesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının istenen hızda ilerlememesi, inşaat maliyetlerinin artması ve uygun faizli kredilerin yok denecek kadar az olmasının konut alımını giderek zorlaştırdığını belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri, çözümün yine krediye ulaşımın kolaylaşmasından geçtiğini söyledi.

BURSA-
Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler hız kesmeden sürüyor. Her geçen gün sektörü etkileyen hadiselere bir yenisi ekleniyor. Bunların başında Türkiye genelinde konut imarlı yeni arsaların üretilememesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının istenen hızda ilerleyememesi, inşaat maliyetlerinin artması, uygun faizli kredilerin yok denecek kadar az olması geliyor.

Son 5 yılın en düşük 8 aylık konut satışlarının yaşandığı bir atmosferde sektör temsilcileriyse çözümü konut kredisine ulaşımda yaşanan zorluğun ortadan kalkmasında buluyor. Elfi Gayrimenkul Kurucusu ve Broker’ı Özkan Aydemir, yeni veya ikinci el konut almak isteyenlerin, uzun vadeli ve uygun faizli krediyi bulmakta zorlandığı için taleplerde ciddi bir düşüşün söz konusu olduğunu dile getirdi.

Sektörün hareketlenmesi için uygun faizli kredi imkanı sunulması gerektiğine işaret eden Özkan Aydemir, KDV oranlarında da düzenlemeye gidilmesi önerisinde bulundu. Piyasadaki arz talep dengesinin yeniden kurulması için kredi konusunun çözülmesinin önemine değinen Aydemir, konut kredilerindeki faizin düşürülmesi ve ev almak isteyenlerin bu kredilere ulaşması şu anki sektörün canlanması için hayati önemde olduğunu yineledi.

Uzun bir süre gayrimenkul sektörü piyasasının belirleyicisinin satıcı olduğunu, artık bu durumun alıcı lehine değiştiğini belirten Aydemir, “İnşaat firmalarının takas yöntemini devreye aldığını biliyoruz. Ya da kendi finansman yöntemlerini oluşturdular. Bu giderek artıyor. Müteahhit firmalar çareyi burada arıyorlar. Hal böyleyken satıcının rolleri dağıttığı bir gayrimenkul piyasasından alıcının karar verici mekanizmanın başına geçtiği bir piyasaya doğru evrildik” diye konuştu.

Okumaya devam et

Ekonomi

Ordu’da serbest piyasada fındık 100 lirayı aştı

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları 100 lira seviyesine ulaşırken, üreticiler fındıklarını depolayacaklarını söyledi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Serbest piyasa hızlı bir şekilde yükselişe geçti ve 100 lira seviyelerinde hatta bazı noktalarda üzerinde alım yapan alıcıları görüyoruz, bu yükseliş devam edecektir” dedi.

Selim Kuşcu
ORDU-
Türkiye’de en fazla fındık üretimimin yapıldığı Ordu’da serbest piyasada fiyatlar 100 lira seviyelerine kadar yükseldi. Üreticiler, fiyatların daha da artacağını düşündüklerini, bu yıl rekoltenin açıklananın altında olduğunu belirterek, mahsullerini depolayacaklarını söyledi.

“Yükseliş hızlı bir şekilde devam edecektir”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “TMO fındık alımlarına başladığında serbest piyasa 72 liradan alımlara başlamıştı. Şu anda ise bir aya yakın süredir fındık pazara iniyor, serbest piyasa hızlı bir şekilde yükselişe geçti ve 100 lira seviyelerinde hatta bazı noktalarda üzerinde alım yapan alıcıları görüyoruz. Tabi bu yükseliş devam edecektir. Biz üreticilerimize özellikle hasat bittikten sonra ‘ihtiyacınız kadar fındığı pazara indirin’ şeklinde açıklamalarda bulunduk. Üreticilerimiz de bunları dikkate aldı ve bu üreticilerin ellerinde fındıkları duruyor, ihtiyacı olan üreticiler ise pazara fındıklarını indirdi. Şu anda 100 lira seviyelerinde olan fındık fiyatları hızlı bir şekilde yükselecek” diye konuştu.

“Ciddi bir talep var, fındık yok satıyor”

Bu yıl rekoltenin düştüğünü ve Türk fındığının kalitesinin diğer ülkelere göre çok yüksek olduğunu aktaran Soydan, “Bahçede görülen fındık ağustos ayında harmana gelmedi. Yani genel bir rekolte düşüşü var. Bu düşüş karşısında gerçekten ülkemizde üretilen fındığa da ciddi bir talep var. Fındık çok önemli bir ihracat ürünü. O açıdan fındık yok satıyor. Üreticinin bu günlerdeki fiyatlar, hasattan hemen sonra bekledikleri fiyatlardı. En azından fındığını elinde bulunduran üreticilerimize yüksek fiyattan sağma fırsatı doğdu” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Şimşek’in arkadaşına arazi satması hakkında çıkan habere Bakanlıktan yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Bakan Mehmet Şimşek hakkında bir gazetede yayımlanan “milyarlık arazi Şimşek’in dostuna” başlıklı haberin doğru olmadığı ifade edildi.

Mustafa Cenik
ANKARA-
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir gazetede, “milyarlık arazi Şimşek’in dostuna” başlıklı çıkan haberin maksatlı ve çarpıtma olduğu aktarılarak, habere konu olan ihalenin gerçekleştiği tarihin 13 Nisan olduğu, Bakan Şimşek’in ilgili tarihlerde bakanlık görevini icra etmediği ve Türkiye’de olmadığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in atandığı ilk gün bakanlığın birimleri ile bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların üst düzey bürokratlarına talimat verdiği ifade edildi. Bakan Şimşek’in söz konusu talimatı ile, “Mezardan babam bile çıkıp gelse dahi, benim akrabalarım ya da arkadaşım olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır” ifadesini açıkça belirttiği vurgulandı.

Açıklamada, “arkadaşı olduğu için bu araziyi aldı ” iması ile yapılan söz konusu haberin doğru olmadığı belirtilirken, bir fotoğraf karesi ile oluşturulmak istenen algının, gazetecilik etiğine aykırı olduğu savunuldu.

Açıklamada, haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacağı da vurgulandı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.