Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Uluslararası sularda icra edilen 1 buçuk ton esrarın ele geçirildiği ‘Onur Operasyonu’nun detayları paylaşıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, dün uluslararası sularda icra edilen ve 1 buçuk ton esrarın ele geçirildiği Onur Operasyonu’nun detaylarını paylaştı. Ersoy, “Operasyonu icra etmek maksadıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir İHA ve 12 personel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bir Sahil Güvenlik Korveti ve iki Sahil Güvenlik Botu ile toplam 135 personel görevlendirilmiştir” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bakanlığa bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) uluslararası sularda gerçekleştirilen ve 1 buçuk ton esrarın ele geçirildiği Onur Operasyonu’nun detaylarını paylaştı. Uyuşturucunun bir çok çeşidi ile mücadele ettiklerini söyleyen Ersoy, “İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar uyuşturucu çeşidi ve türüyle karşı karşıyayız. Bütün insanlık çok karmaşık bir uyuşturucu sorunuyla mücadele etmek zorunda. Günümüzde artık uyuşturucudan etkilenmeyen hiçbir coğrafya parçası bulunmuyor. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyanın bütün insanlarını, bütün çocuklarını kendi vatandaşı ve çocukları görerek çok hassas bir şekilde bu mücadeleyi sürdürüyor. Coğrafi konumumuz ve nüfus yapımız itibariyle elbette ki uyuşturucudan doğrudan etkilenen ülkeler arasındayız. Bu ağır yükümüzün ve sorumluluğumuzun farkında olarak uluslararası alanda yapabileceğimiz her türlü işbirliğini ve çalışmayı yaparak büyük bir titizlik ve gayretle uyuşturucuya karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Son yıllarda elde ettiğimiz başarılar, yakaladığımız miktarlara ve yaptığımız operasyon sayılarına da çok net bir şekilde yansıyor. Uluslararası karasularında da dün gerçekleştirdiğimiz Onur Operasyonu aslında bizim yaptığımız ilk operasyon değil. 2017’de Girit açıklarında yapılan operasyonda 1 ton 71 kilogram eroin, 2019 yılında da Libya açıklarında yapılan operasyonda 4 ton 200 kilogram esrar ele geçirilmişti” dedi.

“Yapılan tespite göre çuvallar içerisinde yaklaşık 1 buçuk ton esrar maddesine el konulmuştur”
Operasyonda 135 personelin görev aldığını kaydeden Ersoy, 1 buçuk ton esrarın ele geçirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Onur Operasyonu kapsamında Akdeniz’in uluslararası sularında başarılı bir operasyona imza attık. Dün yapılan operasyonda Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerimiz tarafından alınan istihbaratlar üzerine yapılan risk analizleri çalışmaları kapsamında Akdeniz’de faaliyete başlanmış, ilgili deniz alanının gözetlenmesi maksadıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait İHA (İnsansız Hava Aracı) planlaması yapılmış, operasyonu icra etmek maksadıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir İHA ve 12 personel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bir Sahil Güvenlik Korveti ve iki Sahil Güvenlik Botu ile toplam 135 personel görevlendirilmiştir. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı koordinesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 38 deniz mili, Mersin’e 71 deniz mili ve Samandağ’a 34 deniz mili mesafede uluslararası sularda icra edilen faaliyette bayraksız bir balıkçı teknesi tespit edilmiş, teknenin şüphe arz eden hareketleri İHA ve Sahil Güvenlik gemilerindeki elektro optik sistemler vasıtasıyla anlık olarak izlenmiştir. Sabah 9 sıralarında tekne ile temas sağlanmış, Müdahaleye gündüz başlanması zorunluluğundan dolayı unsurlarımız fark eden şüpheliler teknede bulunan suç unsurlarını denize atmaya başlamışlardır. Kısa süre içerisinde tekneye çıkılmış, dört şüpheli etkisiz hale getirilmiş ve denize atmış oldukları çuvallar iki saat boyunca toplanmıştır. Yapılan tespite göre çuvallar içerisinde yaklaşık 1 buçuk ton esrar maddesine el konulmuştur.”

Açıklamaların ardından Operasyon anına ait görüntüler izlendi. Ersoy, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçleri ile video konferans yöntemiyle buluştu ve güvenlik güçlerine başarılarından dolayı tebriklerini iletti

Asayiş

İnternet yayıncısı, dini değerlere ve Atatürk’e hakaretten tutuklandı

İzmir’de dini değerlere, Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya yayıncısı Kartal Bulut Doğan, tutuklandı.

Tolga TAHÇI
İZMİR-Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya yayıncısı Kartal Bulut Doğan hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘Atatürk aleyhine işlenen suçlar’ ve ‘Kişinin hatırasına hakaret‘ suçlamalarıyla gözaltı kararı verildi. Kararın ardından Doğan, dün polis ekipleri tarafından evinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesinde söz konusu yayınlardaki açıklamaları alkolün etkisiyle yaptığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kartal Bulut Doğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MİT, Reyhanlı saldırısının failini yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonda, Reyhanlı’da 2013 yılında 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının faillerinden Muhammed Dib Koralı, Suriye’de yakalandı.

ANKARA-MİT, Reyhanlı saldırısının faillerinden Muhammed Dib Koralı‘nın patlamada kullanılan bombaları temin ettiğini tespit etti. Reyhanlı saldırısının planlayıcıları arasında bulunduğu da bilinen ve hakkında yakalama kararı bulunan Koralı’nın, yapılan istihbarı çalışmalar sonucu yeri tespit edildi. Muhammed Dib Koralı, MİT’in Suriye’de düzenlediği sınır ötesi operasyon ile yakalanarak, Hayat İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

MİT, 2018 yılında saldırının firari faillerinden ve planlayıcılarından Yusuf Nazik’i de Suriye’de düzenlenen operasyonla Türkiye’ye getirmişti.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen 2 ayrı bombalı terör saldırısında 53 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda sivil yaralanmıştı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Hastaneler arası nakli sağlayamadıkları gerekçesiyle iki doktora ‘taksirle ölümden’ ceza

Manisa’da traktörle çarpışan motosikletin yaralanan sürücüsü Tahsin Doğdan’ın (19) göğüs cerrahisi servisi bulunan bir hastaneye naklinin sağlanamadığı için öldüğü iddiasıyla açılan davada, hastaneler arası koordinasyonu sağlayamadıkları gerekçesiyle, 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde görevli iki pratisyen doktor hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 8’er ay hapis cezası verildi. Bu cezaları 12’şer bin lira paraya çevrilen iki doktor ayrıca 3’er ay meslekten menedildi.

Tolga TAHÇI
MANİSA-Saruhanlı ilçesi Hacırahmanlı Mahallesi’nde Tahsin Doğdan’ın (19) kullandığı motosiklet, 10 Haziran 2017’de Yaşar A.’nın kullandığı traktörle çarpıştı. Yaralanan Doğdan, Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada hastanın acilen göğüs cerrahisi servisi bulunan bir sağlık kuruluşuna sevkine karar verildi. 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Cerrahisi servisindeki icapçı hekimle telefonla görüşüldü. Ancak nakil sağlanmadı. Tahsin Doğdan, saat 20.30 sıralarında ortopedi ve travmatoloji uzmanı eşliğinde ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan müdahalenin ardından da Doğdan’ın göğüs cerrahisi hekimleri tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin belirtilmesi sonrası hastanenin acil servis doktoru tarafından bir kez daha 112 Acil Çağrı Merkezi arandı. Ardından da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ile irtibata geçildi. Ancak saat 22.00 sıralarında genel durumu kötü ve bilinci kapalı olan Tahsin Doğdan, hayatını kaybetti.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kazanın ardından traktör sürücüsü Yaşar A. hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan dava açıldı. Manisa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Yaşar A., 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Açılan bu kamu davasının yanı sıra Doğdan’ın ailesi, avukatları Hacı Hakan Ağcakanat ve Çağlar Sun aracılığıyla çocuklarının ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle sağlık personeli hakkında da suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede, Tahsin Doğdan’ın 3’üncü basamak sağlık kuruluşu olan ve Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde boş yatağı bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kabul edilmediği, hastaya ileri seviyede hastane koşullarında acil müdahalede bulunulmadığının sabit olduğunun altı çizildi. Doğdan’ın göğüs cerrahisi servisi bulunan bir hastaneye nakledilemeyip, hayatını kaybettiği belirtildi.

ADLİ TIP RAPORUNDA DOKTORLAR KUSURLU BULUNDU

Hastaneler arası koordineyi sağlayamadıkları ileri sürülen 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde görevli pratisyen doktorlar D.R. ve T.K. hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açıldı. Manisa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, tutuksuz yargılanan doktorlar D.R. ve T.K haklarındaki suçlamaları reddedip, görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Adli Tıp Kurumu raporunda ise 2 sanık doktorun, Tahsin Doğdan’ın ölümüyle sonuçlanan olayda görevlerini eksik yerine getirdikleri ve eylemlerinin ölümle arasında nedensellik bağı bulunduğuna kanaat getirildiği belirtildi.

EYLEM İLE ÖLÜM ARASINDA İLLİYET BAĞI TESPİT EDİLDİ

Toplanan belgeler, alınan ifadeler kapsamında mahkeme, Doğdan’ın öldüğü olayda sanıkların görevlerini eksik yaptıklarına ve eylemlerinin ölümle arasında illiyet (nedensellik) bağı bulunduğuna karar verdi. Her iki sanık da ayrı ayrı ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerlerindeki etkileri dikkate alınarak bu cezaları, 1 yıl 8 aya indirildi. Bu ceza da sosyal ve ekonomik durumları ve suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak, toplam 12’şer bin lira paraya çevrildi. Ayrıca her iki sanığa meslekten de 3’er ay men cezası verildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.