Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Teknoloji

Türkiye’nin teknoloji girişimcileri TechUp:Grow&Innovate zirvesinde buluşacak

 Google DSC TOBB ETU ve TOBB ETU Garaj tarafından 22-24 Mayıs tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek TechUp:Grow&Innovate “Teknoloji, Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi”, birbirinden farklı hikayeleri olan yıldız girişimcileri ağırlayacak.

Zirve ile teknoloji ve girişimciliğe dair başta üniversite öğrencileri olmak üzere Türkiye’deki genç girişimcilere ve girişimci adaylarına ilham vermek, farkındalık oluşturarak gelişimlerine öncülük etmek, halihazırda girişim dünyası ve teknoloji sektöründe bulunan katılımcıların networklerini genişletmek hedefleniyor. TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ın açılış konuşmasıyla başlayacak etkinlikte Şahin Boydaş, Aytül Erçil, Zehra Öney, Çiğdem Kayalı, Mustafa Namoğlu, Onur Kardeşler, Deniz Güven, Sezer Değirmenbaşı gibi başarılı isimler deneyimlerini ve ilham verici kariyer hikayelerini katılımcılara aktaracak.

Bu oturumlara ek olarak katılımcılara alanında uzman kişiler tarafından çeşitli eğitimler verilecek. Etkinlik, katılımcıların bireysel veya grupça katılabileceği ödüllü vaka analizi yarışmasına da ev sahipliği yapacak. 23 Mayıs’taki kapanış partisi ile keyifli bir sohbetin ardından ödül töreni gerçekleştirilecek. (Mustafa Cenik/iha)

Teknoloji

Bakan Kacır: Türkiye, küresel inovasyon yarışında öncü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Son 22 yılda üretim kapasitesini 3,3 katına yükselten, yüksek ve orta-yüksek teknoloji ihracatını 10 katına artıran, Ar-Ge personel sayısını 10 katına çıkaran Türkiye, artık küresel inovasyon yarışında öncü” dedi.

Gizem CENGİL
ANKARA-Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Londra Borsası’nda düzenlenen GlobalTürk 2025 etkinliğinde, ülkemizin sanayi ve teknoloji alanındaki yükselişini ve yatırım fırsatlarını paylaştım. Son 22 yılda üretim kapasitesini 3,3 katına yükselten, yüksek ve orta-yüksek teknoloji ihracatını 10 katına artıran, Ar-Ge personel sayısını 10 katına çıkaran Türkiye, artık küresel inovasyon yarışında öncü. Savunma sanayisinden yarıiletkenlere, mobilite teknolojilerinden yeşil dönüşüme, stratejik sektörlerde önemli projeler hayata geçiriyoruz. Türkiye, sadece üretim gücüyle değil, inovasyon ekosistemiyle de yatırımcılar için cazibe merkezi. Küresel jeopolitik gelişmeler, Türkiye’mizin anahtar rolünü güçlendiriyor, ülkemizdeki yatırımcılar için yeni kapılar açıyor” ifadelerini kullandı. (DHA)



Okumaya devam et

Teknoloji

Bayraktar TB2 10 bin saatlik uçuş süresini tamamladı

Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan ve 10 bin saatlik uçuş süresini tamamlayan J11 kuyruk numaralı Bayraktar TB2 SİHA uçuş süresini tamamladı. Envanterden çıkan SİHA yerine, Baykar tarafından üretimden çıkan yeni bir Bayraktar TB2 teslim edildi.

İbrahim YILDIZ 
İSTANBUL-Türkiye’nin ilk SİHA’sı Bayraktar TB2 filosunda yer alan J11 kuyruk numaralı hava aracı, 2016 yılında envantere girmesinin ardından 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla tamamlayarak envanterden çıkarıldı. Milli SİHA, Jandarma Genel Komutanlığı envanterine katıldığı günden bu yana terörle mücadele, emniyet ve asayiş, sınır güvenliği, arama-kurtarma ve stratejik altyapıların korunması gibi kritik görevlerde bulundu.

Baykar, J11 kuyruk numaralı milli SİHA’nın Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde gösterdiği üstün katkılar anısına komutanlığa bir sertifika takdim etti. Görev süresini tamamlayan J11 kuyruk nolu Bayraktar TB2 SİHA, Baykar bünyesinde eğitim ve test uçağı olarak kullanılacak. Baykar bu önemli görevi tamamlayan SİHA’nın yerine üretim hattından çıkan J60 kuyruk nolu yeni bir Bayraktar TB2’yi Jandarma Genel Komutanlığı’na hediye etti.

Envanterden çıkarılan Bayraktar TB2 SİHA, 8370 saat terörle mücadele, 246 saat kaçakçılık ve narkotikle mücadele, 107 saat toplumsal olayların takibi, 1012 saat sınır güvenliği, 151 saat arama-kurtarma ve 114 saat stratejik altyapıların korunması görevlerinde kritik roller üstlendi. (DHA)



Okumaya devam et

Teknoloji

TÜBİTAK, 737 yeni personel alacak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bilim ve teknoloji ekosistemine katkı sağlamak amacıyla 737 personel alacak.

ANKARA-TÜBİTAK‘tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin bilim ve teknoloji ekosistemine katkı sağlamak amacıyla kuruma 737 kişilik personel alımı gerçekleştirecek. TÜBİTAK Başkanlığı ve çeşitli enstitüler bünyesinde istihdam edilecek yeni kadrolar, Türkiye’nin araştırma-geliştirme kapasitesini güçlendirmek ve uluslararası bilimsel başarılara katkıda bulunmak amacıyla oluşturulacak. İlgili enstitü ve merkezlerde; araştırmacı, teknik ve destek personeli, uzman/uzman yardımcısı, Ar-Ge proje teknisyeni, Ar-Ge destek teknisyeni pozisyonları başta olmak üzere farklı alanlarda personel istihdam edilecek. 17 Şubat’ta başlayan başvurular, 10 Mart’a kadar devam edecek. Başvurular yalnızca TÜBİTAK Kariyer Web Sitesi ‘https://kariyer.tubitak.gov.tr’ üzerinden yapılacak. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.