Kavak Belediyesi Bilgi İşlem Birimi tarafından oluşturulan Belediye Destek Platformu, ülke genelindeki tüm belediyelerin güncel haber, duyuru ve bilgilerini tek bir noktada topladı.
Kavak Belediyesi Bilgi İşlem Birimince hazırlanan Belediye Destek Platformu, ülke genelinde 1390 belediyenin yayınladığı haber, duyuru, bilgilendirme ve çalışmalara vatandaşların daha kolay ulaşabilmesini sağlıyor. Yaklaşık altı ay önce kurumsal hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşların güncel belediye bilgilerinden haberdar olmasını sağlamak amacıyla oluşturulan platforma ilgi gün geçtikçe artmaya başladı.
Kavak Belediyesi Bilgi İşlem Birimi Sorumlusu İbrahim Demircan, hedeflerinin ülke genelinde tüm belediyelere ulaşmak olduğunu vurguladı. Demircan, “Hedefimiz Belediye Destek Projemiz ile belediye personellerinin daha kaliteli hizmet sunmalarını sağlamak için gerekli desteği vermekti. Şimdi, projemizi bir tık daha ileri taşıdık. İlk etapta 114 belediyenin güncel bilgileri alarak sitemizde yayınlıyoruz. Sayı kısa sürede 1390 belediyemizi de kapsayacak. Böylece halkımızın belediyeler hakkında güncel bilgilere site site gezmek yerine tek bir tıkla ulaşmasını sağlayacağız” dedi.
E-belediye projesine kesintisiz destek
İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan e-belediye projesi kapsamında tüm belediyelerin sistem üzerinden vatandaşlara hizmet verdiklerini de hatırlatan Demircan, “Tüm belediyelerimiz bu sisteme yavaş yavaş geçmekte. Belediye Destek Platformumuza tüm vatandaşlarımızı ve Belediye personellerimizi bekliyoruz. www.belediyedestek.com sistemimiz tamamen ücretsiz olup hizmet kalitesini daha çok artırmak için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET‘in gökyüzü ile buluşmasının 2’nci yılı geride kalırken, HÜRJET bu sürede 179 sortiyaptı.
Ruken KADIOĞLU ANKARA-Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde, 2017 yılında başlatılan proje kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen HÜRJET, ilk uçuşunu 25 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirdi. Geliştirme çalışmaları devam eden HÜRJET’in, 2026 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.
TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in gökyüzü ile buluşmasının 2’nci yılı nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “HÜRJET’imizin göklerle buluşmasının 2’nci yılını gururla kutluyoruz. O kanatlanıp bağımsızlığa uçarken, milletimizin azmini ve gücünü de gökyüzüne taşıdı.
Bu 2 yılda; ilk yurt içi uçuşunda Samsun’u selamladı, ilk deniz aşırı uçuşunda hür kanatlarını piramitlere açtı. 6.3G ile yüksek performans manevralarına ulaştı, süpersonik ses hızına ulaştı. HÜRJET’lerimiz toplamda yaptığı 179 sortiyle semaya izini bıraktı. HÜRJET’imizin başarısı gelecek nesillere bırakacağımız güçlü mirastır. Mirasımızı korumak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (DHA)
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ana yükleniciliğinde F-16 savaş uçaklarına yönelik geliştirilen Elektronik Destek Podunun (EDPOD), gerçek radar sistemlerine karşı tüm testlerinin başarıyla tamamladığını duyurdu.
ANKARA-Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TÜBİTAK BİLGEM tarafından kritik bileşenleri yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sinyal algılayıcı taktik elektronik destek podu F-16 EDPOD, gerçek radar sistemlerine karşı gerçekleştirilen tüm testleri başarıyla tamamladı. Milli teknoloji hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye, tam bağımsız büyük Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
ÇEVRESEL TEHDİTLERİ TANIMLIYOR
F-16 uçaklarına entegre bir radar sinyal algılayıcı olan EDPOD; düşman hedef ve takip radarları, füze güdüm radarları ve hedef aydınlatma radarlarına ait sinyalleri algılama, bu çevresel tehditleri tanımlayarak kayıt altına alma, yüksek kapasiteyle ham veri kaydı ve hassas konum belirleme gibi yeteneklere sahip. F-16 EDPOD’un öne çıkan bir diğer özelliği ise görev sonrası analizlerde büyük öneme sahip olan radar temas bilgilerini, konum bilgilerini ve işaretlerini yüksek kapasiteyle kaydedebilme yeteneği. Ayrıca tespit edilen tehdit bilgileri, anlık olarak belirli veri kanallarıyla diğer silahlı kuvvet unsurlarıyla paylaşılabilecek şekilde tasarlandı.
F-16 EDPOD’un, muadili yurt dışı menşeili sistemlerle karşılaştırıldığında, kritik bileşenlerinin yerli ve milli imkanlarla TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN) tarafından geliştirilmesi, savunma teknolojileri alanındaki dışa bağımlılığı azaltmasıyla elektronik harp alanında Türkiye’ye kritik bir yetkinlik kazandırıyor. (DHA)
BAYKAR, Samsun’da jet motoru üretimi için harekete geçti!
Samsun Tekkeköy OSB’de 300 dönümlük dev yatırım yolda. Milli savunma sanayinin gururu BAYKAR, Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir yatırıma imza atıyor. 300 dönümlük arazi tahsis edilen BAYKAR burada jet motoru üretimi yapmayı planlıyor. (DHA)