Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Kılıçdaroğlu, Aydın’da Kanaat Önderleri Toplantısı’na katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafın sıkıntılarını ve çözüm önerilerini öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen Aydın Kanaat Önderleri Toplantısı’nda STK temsilcileri ile bir araya geldi. Bir ilin kanaat önderlerinin çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ülke genelindeki sorunlara da dikkat çekerek “Bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz ve bu tabloyu değiştireceğiz. Demokratik yollarla daha güzel ve umutlu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.


Toplantı öncesinde açılış konuşması gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, kanaat önderlerinin il genelinde sıkıntıların çözümü noktasında önemli bir rol oynadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Kanaat önderleri ile bir araya gelmek benim açımdan çok önemli. Bugün çilek tarlasını gezdik ve oradaki işçilerimizle, üreticilerimizle de görüştük. Toplantımızın ikinci oturumunda sizlerin sıkıntılarını ve taleplerini görüşeceğiz. Aklınıza gelen her soruyu rahatlıkla bana sorun. Sizlerin her sorusuna samimiyetle cevap vereceğime emin olabilirsiniz. Çünkü birbirimizi tanımak ve önyargılarımızdan arınmak zorundayız” dedi.

“Bunları aşacağız”


Siyasetten hiçbir beklenti içinde olmadığını belirten Kılıçdaroğlu; “Ülkenin ciddi oranda sorunları var. Yirmi birinci yüzyılın Türkiye’sinde böyle bir tablo çok üzücü. Bu tablolardan çıkmak durumundayız, bunun da tek yolu siyaset kurumlarıdır. Bu sorunları aşmak için çözüm üretmeliyiz. Sunduğumuz 16 maddelik çözüm önerileri sonrasında iktidar beni eleştirdi ama bunları aşacağız. Türkiye’yi buradan çıkaracak olan iktidarın belli stratejileri olmalıdır. Demokrasinin olmadığı yerde can ve mal güvenliği yoktur. Bir siyasi partinin en çok ihtiyaç duyduğu bir şey varsa, o da eleştiridir. Eğer eleştiri varsa çözüm üretilecektir. İsteyin ve asla umutsuz olmayın. Bunların hepsi düzelecek. Bunları düzeltmeye kararlıyım. Benim siyasetten hiç bir beklentim yok. Tek isteğim var, o da kim olursa olsun her evde huzur olsun. Bunun için mücadele ediyorum ve etmeliyim. Yoksa aldığım bu aylığı hak etmiyorum demektir” dedi.

“Bu tabloyu değiştireceğiz”


Yaklaşan genel seçim öncesinde halkın oyları ile iktidar olacaklarını ve çözüm üreteceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye ürettiği zaman, işsizlik de ortadan kalkacaktır. Biz demokratik yollardan bu sorunu çözeceğiz. Biz dostlarımızla yani vatandaşlarımızla bu sorunu çözeceğiz. Hepimiz halkına hesap veren bir siyaset anlayışını istiyoruz. Bunu hep birlikte, sizlerin oylarıyla, demokratik yollardan çözeceğiz. Yeni, ahlaklı bir anlayış, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Sizlerin de desteğiyle Türkiye bunları aşacaktır. Kalkınma konusunda da birçok ülkeye de örnek olacağız. Bu ülke çok zengin bir ülke. Kaynakları ve insan kaynağı da zengin bir ülke. Gençliğimiz ise en büyük zenginliğimiz ama onların hepsi işsiz ve onları heba ediyoruz. Ama bu tabloyu değiştireceğiz” dedi.

“Çiftçileri ayağa kaldırmalıyız”


Ülke genelinde önemli bir yer tutan çiftçilerin de ayağa kaldırılması gerektiğine değinen Kılıçdaroğlu, “Çiftçiyi ayağa kaldırmak için uğraşacağız. Bunun da yolu mutlaka her köye bir ziraat mühendisi görevlendirmekten geçiyor. Oradaki mühendis toprak analizlerini yapacak ve o bölgede ne ekilecekse tespit edecek. Hayvanlar ağırlıktaysa oralara veteriner gönderilecek. Her köye öğretmen, doktor gönderiyoruz bunları niye göndermeyelim” dedi.

“Yeşili korumuş”


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da Aydın için önemli bir değer olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir Başkanınız ise Aydın’ı dünyaya tanıtan bir başkan. Gerçekten çok güzel işler yapıyor. Biraz önce Tekstil Alanı’nı gezdim, gördüm. O alanı çok güzel bir yer yapmış. En önemlisi de o yeşil alanı korumuş. Orayı gezdim gördüm. Özellikle çocuklar için yapılanları gördüm ve içimden şimdi çocuk olmak varmış dedim. İstese alışveriş merkezleri gibi betonarme bir yer yapabilirdi ama o yeşili korumuş” dedi.

“Her zaman esnaflarımızın yanında olduk”


Pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın yanında olduğuna dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ise, “Bizim belediyemizin mülkünde kiracı olarak oturan esnaflarımızdan dükkanları kapalıysa kiraları sıfıra indirdik. Eğer açıksa da yüzde 50 indirim uyguladık. Zor durumda kalan şoförler odası esnafımızın da otogar giriş çıkışı gibi giderlerini yine yüzde 50 indirdik. Bu süreçte çiftçilerimiz de etkilendi. Özellikle girdi maliyetlerinin yüksek olması, yemin yüzde 100 artması, mazotun ÖTV ve KDV’sinin yüksek olması onları da zorladı. Çiftçimizin tarlasında kalan bütün malı Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin vergileriniz ile satın aldık. Aldığımız bu ürünleri de ihtiyacımız olan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu işleri yaparken de bu salonda gördüğünüz tüm kanaat önderleri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaydı, kendilerini bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.
Programın 2. bölümü basına kapalı olarak soru-cevap şeklinde devam ediyor.

Genel

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete‘de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Halim Özçevik atanmıştır.

 Kadircan GÜLER
ANKARA-Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla açıklanan kararnameye göre, çeşitli devlet kurumlarında önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Bakanlıklarda görevden alınan ve atanan kişilerin isim listesi şöyle:

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDA ATAMALAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı. Adana İl Müdürlüğüne Mustafa Gökboğa, Ağrı İl Müdürlüğüne Ertaç Baki, Aksaray İl Müdürlüğüne Nurettin Ulaş, Balıkesir İl Müdürlüğüne Emine Böckün, Bayburt İl Müdürlüğüne Salih Köse, Burdur İl Müdürlüğüne Mustafa Çakır, Çankırı İl Müdürlüğüne Abdulhaluk Longa, Düzce İl Müdürlüğüne Sezgin Küçüktepe, Gaziantep İl Müdürlüğüne Niğde İl Müdürü Umut Zeybek, Gümüşhane İl Müdürlüğüne Cengiz Maden, Hatay İl Müdürlüğüne Süleyman Yıldırım, Isparta İl Müdürlüğüne Hüseyin Güçlü, Kars İl Müdürlüğüne Mustafa Tosunoğlu, Kırıkkale İl Müdürlüğüne Çiğdem Açıkyıldız Kazel, Kırşehir İl Müdürlüğüne Murat Konan, Kilis İl Müdürlüğüne Emre Çalğan, Nevşehir İl Müdürlüğüne Mahmut Selçuk, Sakarya İl Müdürlüğüne Zekeriya Selamet, Siirt İl Müdürlüğüne Sabri Sidar, Sinop İl Müdürlüğüne Zeki Yıldırım ve Şanlıurfa İl Müdürlüğüne Can Kayhan Özok atanmıştır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDA DEĞİŞİKLİKLER

İş müfettişleri yeterlilik sınavında başarılı olan iş müfettiş yardımcıları Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz, bakanlıkta açık bulunan iş müfettişliklerine atandı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Buğra Yıldırım atandı.

Sudan Cumhuriyeti’nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ise Fatih Yıldız atanmıştır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDA YENİ ATAMALAR

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığına Betül Kiminsu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığına Ebru Akyol Zor, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına Erkan Tarhan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcılığına Abdulsamet Taş, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına Yusuf Seven, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcılığına Serkan Emir Erkmen ve Vildan Satık atandı.

Ayrıca, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Abdi Dölek getirilmiştir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA ATAMA VE GÖREVDEN ALMALAR

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut görevden alındı, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Hüseyin Kır ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yusuf Uzantı atandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA YAPILAN ATAMALAR

Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay’ın yerine Halim Özçevik, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım’ın yerine Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetler Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu’nun yerine Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin’in yerine İsmail Öztürk ve Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker’in yerine Erkan Hacıfazlıoğlu atandı. Ayrıca, Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar görevden alındı.

11 Üniversiteye de rektör ataması yapıldı

Kararda Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Metin Topcuoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Mehmet Cahit Güran, Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne Semih Aktekin, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğüne Mehmet Necmettin Atsü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğüne Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Murat Ali Yürek ve Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğüne Barış Tan atandı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Irak’a 3 yıl sonra elektrik ihracatı başladı

Türkiye, 3 yıllık bir aranın ardından Irak‘a elektrik ihracatına yeniden başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolu’nu aynı zamanda bir ‘Enerji Yolu’ olarak tesis edeceğiz” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan’da gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde beraberinde yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar hem Bağdat hem Erbil temasları kapsamında muhataplarıyla olası iş birliklerini masaya yatırdı. Ziyaretten 3 ay sonra iki ülke, enerji alanında yeni bir adım attı. Türkiye, 3 yıllık bir aranın ardından Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. İhracat, Türkiye-Irak arasında mevcut hat üzerinden gerçekleştirilirken; Irak’a azami 300 megawatta kadar elektrik sağlanacak. Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kalkınma Yolu Projesi ile bölgemizin refahına ve barışına birlikte katkı sunacağımız komşumuz Irak’a elektrik ihracatına dün itibarıyla yeniden başladık. Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolunu aynı zamanda bir ‘Enerji Yolu’ olarak da tesis edeceğiz” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Genel

TÜİK: Haziranda 198 bin 581 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayında 198 bin 581 taşıtın trafiğe kaydının yapıldığını açıkladı.

ANKARA-TÜİKHaziran 2024 dönemine ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Buna göre; haziran ayında 198 bin 581 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 14,6 azaldı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,5 arttı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, bir önceki aya göre kamyonda yüzde 41,2, otobüste yüzde 39,1, minibüste yüzde 38,9, özel amaçlı taşıtta yüzde 34,3, kamyonette yüzde 24,2, traktörde yüzde 22,7, otomobilde yüzde 15,2 ve motosiklette yüzde 10,5 azaldı. Geçen yılın aynı ayına göre ise trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı minibüste yüzde 22,7, motosiklette yüzde 11,6 ve otomobilde yüzde 0,2 artarken; özel amaçlı taşıtta yüzde 36,4, kamyonda yüzde 24,6, traktörde yüzde 22,4, kamyonette yüzde 18,7 ve otobüste yüzde 11,9 azaldı.

Ayrıca; haziran ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 50,2’si motosiklet, yüzde 38,1’i otomobil, yüzde 6,7’si kamyonet, yüzde 3,1’i traktör, yüzde 1,2’si kamyon, yüzde 0,4’ü minibüs, yüzde 0,2’si otobüs ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlardan oluştu. Haziran sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların da yüzde 52,5’ini otomobil, yüzde 18,8’ini motosiklet, yüzde 15,3’ünü kamyonet, yüzde 7,4’ünü traktör, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,7’sini minibüs, yüzde 0,7’sini otobüs ve yüzde 0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Haziran ayında 676 bin 83 taşıtın devri yapıldı. Bu taşıtların yüzde 64,4’ünü otomobil, yüzde 15,1’ini kamyonet, yüzde 13,8’ini motosiklet, yüzde 2,6’sını traktör, yüzde 1,9’unu kamyon, yüzde 1,6’sını minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

6 AYDA 1,2 MİLYON TAŞITIN TRAFİĞE KAYDI YAPILDI

Ocak-haziran ayları arasındaki 6 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 19,2 artarak 1 milyon 261 bin 1 adet olurken; trafikten kaydı silinen taşıt sayısı yüzde 8,4 azalıp 13 bin 509 adet oldu. Böylece ocak-haziran döneminde trafikteki toplam taşıt sayısında 1 milyon 247 bin 492 artış gerçekleşti.

Ocak-haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan 508 bin 801 otomobilin yüzde 65,2’si benzin, yüzde 12,9’u hibrit, yüzde 12,4’ü dizel, yüzde 8,4’ü elektrikli ve yüzde 1,1’i LPG yakıtlı. Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 15 milyon 727 bin 46 adet otomobilin ise yüzde 34,9’u dizel, yüzde 32,6’sı LPG, yüzde 29,6’sı benzin, yüzde 1,8’i hibrit ve yüzde 0,8’i elektrikli. Ayrıca, kaydı yapılan 508 bin 801 otomobilin yüzde 38,6’sı gri, yüzde 25,3’ü beyaz, yüzde 13’ü siyah, yüzde 11,6’sı mavi, yüzde 6,3’ü kırmızı, yüzde 2,7’si yeşil, yüzde 1’i turuncu, yüzde 0,6’sı sarı, yüzde 0,5’i mor ve yüzde 0,4’ü diğer renkli.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.