Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Hayvancılığa 2 milyon TL’lik destek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 11 ilçede toplam 55 aileye, 1100 adet damızlık koyun ve koç dağıtımı yapacaklarını belirterek, Küçükbaş Hayvancılık Projesi’nin maliyetini 2 milyon TL olarak açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, gelir düzeyi düşük kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet ederek, koyun üretiminin yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modeli olarak ‘Küçükbaş Hayvancılık Projesi’ hazırladı. Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’de son yıllarda ekonomik ve sosyal olarak hızlı bir değişim yaşandığını, “Kırsal bölgelerimizde de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği büyük önem taşımaktadır” dedi. Başkan Büyükkılıç, nüfusun hızla arttığını, artan nüfusun şehir merkezlerine göç etmesinin önlenmesi, yeterli ve dengeli beslenmelerinin sağlanması, hayat şartlarının düzeltilmesi ve gelirlerinin artması ile mümkün olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 milyon TL bütçeli projede 11 ilçedeki vatandaşlara bin 100 adet koyun dağıtımı yapılarak küçükbaş hayvanların sayısını artırma odaklı bir projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Yeni bir hayvancılık modelinin oluşturulması ve geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi;
“İlimizdeki koyunculuk faaliyetinin önündeki en önemli sorun hayvan sayısının az olması ile işletmelerdeki hayvan miktarının yetersiz olmasıdır. Geçmiş yıllarda koyunculuk faaliyetinde bulunmuş olan aileler tekrar koyunculuk faaliyetinde bulunmak istemekte ancak; yetersiz sermaye nedeni ile yapamadıkları görülmektedir. Gelir düzeyi düşük kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet edecek küçükbaş hayvancılığının yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modelinin oluşturulması ve bu modelin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu modelin esası sürdürülebilirlik, katılımcılık ve kendi kendine yardım prensibine dayanmaktadır. Proje uygulanacak kırsal mahallerde çiftçiler proje konusu ile ilgili konularda yayım çalışmaları, mera ıslahı ve yem bitkileri projeleri ile desteklenecektir.”


Büyükkılıç, bu kapsamda Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre ilk beşer mahalle tespit edildiğini, her ilçede 5 aileye, her aile için de 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvan verileceğini duyurdu. Başkan Büyükkılıç, toplam 55 aileye, bin 45 adet akkaraman koyun ve 55 adet akkaraman koç olmak üzere bin 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşeceğini, toplam proje bedelinin 2 milyon Türk Lirası olduğunu söyledi. Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin de konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Proje ‘koyunlar çoğalsın, meralar şenlensin’ sloganı ile duyurulacak. Kayseri’de 2000’li yılların başında 1 milyon 200 bin civarında olan koyun varlığı 300 binlere düşmüştü, şuanda 700 binlere yükselttik, sizlerin de desteği ile inşallah 1 milyon 200 bine ulaştırmaya çalışacağız. Sayın cumhurbaşkanımızın da direktifleri arasında” dedi. Proje kapsamında Çarşamba günü dağıtım töreni gerçekleştirilecek.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Bodrum’da bayram tatilinde otel fiyatları 1500 liradan başlayıp, 41 bin liraya kadar çıkıyor

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum‘da Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik arttı. İlçe genelinde bayram tatili kapsamında otellerde yüzde 55 civarında doluluk beklediklerini ifade eden Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, “Rezervasyonlar devam ediyor. İç pazar son dakika rezervasyonları çok sever. Bodrum’da çeşitlilik çok fazla bu kapsamda otel fiyatları kişi başı 1500 liradan başlıyor bin avroya (41 bin lira) kadar çıkıyor” dedi.

Fırat AKAY
BODRUM-Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Bodrum‘da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala otellerde hazırlıklar başladı. Bu kapsamda, bayramda açılacak olan ve 2025 yaz turizm sezonuna başlayacak olan otellerde rezervasyon hareketliliği yaşanıyor. Bayramın okulların ara tatil dönemine gelmesiyle konaklama süresinde de artış olacağını ifade eden turizmciler, bu yıl sezonun 1 ay erken başladığını belirtip, Bodrum’da her bütçeye uygun tatil avantajları olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda, ilçede otel fiyatlarının kişi başı 1500 liradan başlayıp, 41 bin liraya kadar çıktığı belirtildi. Öte yandan, bayram süresi boyunca Milas Bodrum Havalimanı’na yurt içi 7 ek sefer düzenleneceği öğrenildi. 

Bayram tatiliyle birlikte hem iç pazar hem de dış pazarda hareketliliğin başlayacağını söyleyen BODER Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, “Oteller bu yıl Ramazan Bayramı dolasıyla biraz daha erken açılmış olacak. Eskiden nisan ayında açılıyordu. Bu yıl 28 Mart’ta oteller kapılarını açacak. Bayramla beraber sezon başlamış oluyor. Turizmde her sene üzerine koyarak gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım bir sıkıntı olmadan bu şekilde devam etmiş olur” ifadelerini kullandı.  (DHA)



Okumaya devam et

Genel

İmamoğlu hakkında hazırlanan MASAK raporunun detayları ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yönelik terör ve yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun detayları ortaya çıktı.

Ayşe GÜREL- Leyla YILDIZ
İSTANBUL-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında ‘suç örgütü yöneticisi olmak’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında “PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek” suçundan başlatılan soruşturmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında İmamoğlu hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu hazırlandı. Raporda Ekrem İmamoğlu’nun adına çok sayıda çeşitli yollarla edinilmiş taşınmaz kaydı ve Balıkesir, İstanbul ve Çanakkale illerinde bulunan 17 adet taşınmazı satış yoluyla elde ettiği yer aldı. Raporda ayrıca babası Hasan İmamoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na Balıkesir-Erdemir’de konumlu 5 adet taşınmazın bağış yoluyla geçtiği yer aldı.

İNTERNET SİTESİNİN ALTINDA FARKLI İSİMLER ÇIKTI

Hazırlanan raporda, 2020-2025 yılları arasında Ekrem İmamoğlu hakkında ‘tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetlerinde kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık’, ‘suç işlemeye alenen tahrik etme’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ‘basit tehdit’, ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’, ‘yargı görevini yapanı etkileme’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kamu faaliyetinin yürütülmesin engellemek’, ‘kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak’ gibi suçlardan soruşturma ve kovuşturma kayıtları bulundu. Raporda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın 03 Mart 2025 tarihli yazısı da yer aldı.

ERKAN KARAASLAN İLE 1 MİLYON 754 LİRA DANIŞMANLIK ANLAŞMASI

FETÖ üyeliği ve örgüte finans sağlamak gerekçeleriyle tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı olan Erkan Karaarslan’ın sahibi olduğu şirketlere İstanbul Avcılar, Beylikdüzü ve Sarıyer Belediyelerinden toplamda 10 milyon 329 liralık danışmanlık ücreti aktarıldığı raporda yer aldı. Ayrıca Ekrem İmamoğlu ile FETÖ üyeliği nedeniyle tutuklanan Erkan Karaarslan arasında 1 milyon 754 TL’lik danışmanlık anlaşmasının yapıldığı konusundaki istihbari nitelikte bilgide adının geçtiği de raporda belirtildi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Samsun Şehir Hastanesi için geri sayım süreci başladı

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Uras, Samsun Şehir Hastanesi’nin açılış süreci için geri sayımın başladığını ve mayıs ayında da hastaneye yerleşme çalışmalarına başlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Gökçen ÖZEN
SAMSUN-Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Uras, inşaat firması yetkilileri ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkileriyle birlikte Samsun’da yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak durum değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirdi. 28 Şubat’ta inşaat firmasının Sağlık Bakanlığı’na geçici kabul başvurusunu yaptığını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Uras, “Hastanemiz binası fiziki olarak yüzde 100’e yakın bir oranda tamamlandı. Geçici kabul için yapılan başvuru sonrası, Sağlık Bakanlığı’ndan ön kabul heyeti gelecek ve ilk incelemelerini yapacak. Eksikliklerin giderilmesiyle geçici kabul süreci tamamlanacak ve hastane Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek” dedi.

MAYIS AYINDA HASTANEYE YERLEŞME ÇALIŞMALARINA BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Hastanenin açılış sürecine ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Uras, “Tıbbi malzeme alımları tamamlandı, mefruşat malzeme alımları son safhada, tıbbi cihazların büyük kısmı alındı ve depolara yerleştirildi. Montaj ve taşınma işlemleri için her şey hazır. İnşaat sürecinde ise servisler, acil, yoğun bakım, laboratuvarlar ve ameliyathane gibi önemli tıbbi alanlarda imalatlar tamamlandı. Test ve kontrol işlemleri sürüyor. Trafo, jeneratör, çamaşırhane ve mutfak gibi bölümler ise hizmete hazır vaziyette bekliyor. Mayıs ayında hastaneye yerleşme çalışmalarına başlanması hedefleniyor. Samsun Şehir Hastanemizin şimdiden Samsunlulara ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.