Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Samsun’da aidatlarını ödemeyen 34 doktora icra

Samsun Tabip Odası tarafından 5 yılı aşkın bir süredir odaya aidatlarını ödemeyen 34 doktora icra gönderildi.

Samsun’da tabip odasına 5 yılı aşkın bir süredir aidat ödemeyen doktorlara borçlarını ödemeleri konusunda uyarı mesajları, mektuplar ve iadeli taahhütlü mektuplar gönderilmesine rağmen sonuç alınamayınca icra takibi başlatıldı.

5 yılı aşkın süredir odaya borçlarını ödemeyen doktorlara gerekli uyarıların yapılmasından sonra icra gönderildiğinin altını çizen Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Neslihan Furtun, “Meslek odaları bir kamu kamu kurumudur ve üyelerin yapması gereken 2 önemli şey vardır. Birincisi aidatlarını ödemek, ikincisi de odanın faaliyetlerine katılmaktır. Uzun yıllar borcu olan, 5 yılı aşkın süredir borcu olanlara uyarı mesajları, mektuplar, 4 tane başkan mektubu ve ayrıca iadeli taahhütlü avukatımızdan gelen, ‘Borcunuz bulunmaktadır, bu konuda gereğinin yapılması, yapılmazsa yasal işlem yapılacaktır’ şeklindeki tüm uyarılarımıza cevap vermeyen uzun yıllar borcu olan arkadaşlarımıza mecburen icra işlemi başlatmak zorunda kaldık. Bu bir kamu borcudur. Bizim de bunu alma, tahsil etme yükümlülüğümüz vardır. Biz de görevimizi yaptık” dedi.

“34 üyemize icra kağıdı gitti”

34 doktora icra gönderildiğini ifade eden Dr. Funda Neslihan Furtun, “Mektuplar peyderpey yollandı ama uzun zamandır borcu olan üye sayısı bir hayli fazla. Şu anda 34 üyemize icra kağıdı gitti. 5 yılı aşkın borcu olan arkadaşlarımıza yolladık. Maksimum borçlu meblağ 1500-2 bin TL civarındadır. Bu 10 yılı aşkın süredir ödenmemiş borçlardır. Aidat ücretlerimiz diğer meslek odalarından daha düşüktür. Şu anda zam almış haliyle uzmanların 500 TL civarında aidat ücreti var. Kamuda çalışan doktor arkadaşların ise 300 TL civarında bir aidatı var. Bu binli rakamlı borçlar da 5 yılı aşkın borçları olan arkadaşlarımızdır” diye konuştu.

“İcraya vereceğimizi söyledik, bunu yapmak durumundaydık”

Gerekli uyarılarla birlikte icraya vereceklerini de ilettiklerini dile getiren Furtun, şunları söyledi:
“İcra öncesi çok sayıda işlem ve uyarılarda bulunduk. ‘İcraya vereceğiz’ lafını da söyledik. Bunu yapmak durumundaydık. Avukatlık ücreti, harç parası, icra işlem masrafları bunlar bize ait masraflar değil. Bu, hukuk sisteminin aldığı paralar. Bunun oda ile bir alakası yok. O işlemi başlatınca mecburen ödenmesi gereken paralar. Arkadaşlarımız keşke bu uyarılar geldiğinde borçlarını ödemiş olsalardı da bunu yapmak zorunda kalmasaydık. Meslek odaları meslektaşlarının haklarını savunmaya çalışır. Bunu savunurken de üyesi olan arkadaşlarımızın yapmak zorunda olduğu yükümlülükler vardır. Oranın bir maddi döngüsü vardır, çalışanı vardır, gideri vardır. Odanın bunu karşılayabilmesi gerekir. Bu da ancak aidatlarla olur. Başka bir geliri yoktur. Bunu yapmak zorundadır. Aidatlarını toplamak zorundadır. Bu da bir görevdir.”

30 gün içinde ödeyenlerden gecikme faizi alınmayacak

34 doktora gönderilen icra kağıdında, “Samsun Tabip Odası’nın tüm hizmet ve çalışmaları için ihtiyaç duyulan kaynak, üye aidatlarından sağlanmaktadır. Bilindiği üzere ‘oda üye aidatları’ her yıl Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından belirlenmektedir. Aidatın ait olduğu yıl içinde ödenmesi ve gecikme halinde yasal faiz uygulanması gerekmektedir. Her üyenin aidatını ödemesi, ödenmeyen aidatların tahsil edilmesi yasal bir zorunluluktur. Üyeliğinizle ilgili dosyanızın incelenmesinden, 2021 yılı dahil olmak üzere toplam (üyenin aidat borcu) aidat borcunuzun olduğu tespit edilmiştir. Bu borcunuzu işbu yazının tarafınıza tebliğini takip eden otuz (30) gün içinde ödemeniz halinde gecikme faizi alınmayacaktır. Aksi halde 6023 sayılı Yasa’nın 51. maddesine göre yasal zorunluluk nedeniyle istemeden de olsa icra işlemi yapılacağı, yasal takibe geçilmesi halinde gecikme faizi, takip harç ve masraflarının da tarafınıza yükleneceğini, bu takdirde borcunuzun daha da artacağını bilgilerinize ihtar ederiz” ifadeleri yer aldı.
İcra giden doktorlardan ulaşılan kişiler ise açıklama yapmak istemedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

İnternet yayıncısı, dini değerlere ve Atatürk’e hakaretten tutuklandı

İzmir’de dini değerlere, Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya yayıncısı Kartal Bulut Doğan, tutuklandı.

Tolga TAHÇI
İZMİR-Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya yayıncısı Kartal Bulut Doğan hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘Atatürk aleyhine işlenen suçlar’ ve ‘Kişinin hatırasına hakaret‘ suçlamalarıyla gözaltı kararı verildi. Kararın ardından Doğan, dün polis ekipleri tarafından evinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesinde söz konusu yayınlardaki açıklamaları alkolün etkisiyle yaptığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kartal Bulut Doğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MİT, Reyhanlı saldırısının failini yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonda, Reyhanlı’da 2013 yılında 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının faillerinden Muhammed Dib Koralı, Suriye’de yakalandı.

ANKARA-MİT, Reyhanlı saldırısının faillerinden Muhammed Dib Koralı‘nın patlamada kullanılan bombaları temin ettiğini tespit etti. Reyhanlı saldırısının planlayıcıları arasında bulunduğu da bilinen ve hakkında yakalama kararı bulunan Koralı’nın, yapılan istihbarı çalışmalar sonucu yeri tespit edildi. Muhammed Dib Koralı, MİT’in Suriye’de düzenlediği sınır ötesi operasyon ile yakalanarak, Hayat İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

MİT, 2018 yılında saldırının firari faillerinden ve planlayıcılarından Yusuf Nazik’i de Suriye’de düzenlenen operasyonla Türkiye’ye getirmişti.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen 2 ayrı bombalı terör saldırısında 53 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda sivil yaralanmıştı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Hastaneler arası nakli sağlayamadıkları gerekçesiyle iki doktora ‘taksirle ölümden’ ceza

Manisa’da traktörle çarpışan motosikletin yaralanan sürücüsü Tahsin Doğdan’ın (19) göğüs cerrahisi servisi bulunan bir hastaneye naklinin sağlanamadığı için öldüğü iddiasıyla açılan davada, hastaneler arası koordinasyonu sağlayamadıkları gerekçesiyle, 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde görevli iki pratisyen doktor hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 8’er ay hapis cezası verildi. Bu cezaları 12’şer bin lira paraya çevrilen iki doktor ayrıca 3’er ay meslekten menedildi.

Tolga TAHÇI
MANİSA-Saruhanlı ilçesi Hacırahmanlı Mahallesi’nde Tahsin Doğdan’ın (19) kullandığı motosiklet, 10 Haziran 2017’de Yaşar A.’nın kullandığı traktörle çarpıştı. Yaralanan Doğdan, Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada hastanın acilen göğüs cerrahisi servisi bulunan bir sağlık kuruluşuna sevkine karar verildi. 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Cerrahisi servisindeki icapçı hekimle telefonla görüşüldü. Ancak nakil sağlanmadı. Tahsin Doğdan, saat 20.30 sıralarında ortopedi ve travmatoloji uzmanı eşliğinde ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan müdahalenin ardından da Doğdan’ın göğüs cerrahisi hekimleri tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin belirtilmesi sonrası hastanenin acil servis doktoru tarafından bir kez daha 112 Acil Çağrı Merkezi arandı. Ardından da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ile irtibata geçildi. Ancak saat 22.00 sıralarında genel durumu kötü ve bilinci kapalı olan Tahsin Doğdan, hayatını kaybetti.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kazanın ardından traktör sürücüsü Yaşar A. hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan dava açıldı. Manisa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Yaşar A., 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Açılan bu kamu davasının yanı sıra Doğdan’ın ailesi, avukatları Hacı Hakan Ağcakanat ve Çağlar Sun aracılığıyla çocuklarının ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle sağlık personeli hakkında da suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede, Tahsin Doğdan’ın 3’üncü basamak sağlık kuruluşu olan ve Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde boş yatağı bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kabul edilmediği, hastaya ileri seviyede hastane koşullarında acil müdahalede bulunulmadığının sabit olduğunun altı çizildi. Doğdan’ın göğüs cerrahisi servisi bulunan bir hastaneye nakledilemeyip, hayatını kaybettiği belirtildi.

ADLİ TIP RAPORUNDA DOKTORLAR KUSURLU BULUNDU

Hastaneler arası koordineyi sağlayamadıkları ileri sürülen 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde görevli pratisyen doktorlar D.R. ve T.K. hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açıldı. Manisa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, tutuksuz yargılanan doktorlar D.R. ve T.K haklarındaki suçlamaları reddedip, görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Adli Tıp Kurumu raporunda ise 2 sanık doktorun, Tahsin Doğdan’ın ölümüyle sonuçlanan olayda görevlerini eksik yerine getirdikleri ve eylemlerinin ölümle arasında nedensellik bağı bulunduğuna kanaat getirildiği belirtildi.

EYLEM İLE ÖLÜM ARASINDA İLLİYET BAĞI TESPİT EDİLDİ

Toplanan belgeler, alınan ifadeler kapsamında mahkeme, Doğdan’ın öldüğü olayda sanıkların görevlerini eksik yaptıklarına ve eylemlerinin ölümle arasında illiyet (nedensellik) bağı bulunduğuna karar verdi. Her iki sanık da ayrı ayrı ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerlerindeki etkileri dikkate alınarak bu cezaları, 1 yıl 8 aya indirildi. Bu ceza da sosyal ve ekonomik durumları ve suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak, toplam 12’şer bin lira paraya çevrildi. Ayrıca her iki sanığa meslekten de 3’er ay men cezası verildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.