Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Ar-Ge ve Patent Danışmanlık Merkezi yeni yerinde

Sistem Global Danışmanlık ve Erdem Kaya Patent, yeni ofisinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Müşterilerine büyüme odaklı profesyonel hizmetler sunan Sistem Global Danışmanlık ile Erdem Kaya Patent Bursa’daki tam donanımlı yeni ofisinin kapılarını ziyaretçilerine açtı. Özel bir mimari tasarımla yapılan, bin 200 metrekareyi geçen ve 60’a yakın kişinin çalıştığı Bursa ofisi hizmet vermeye başladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Türkiye ekonomisinin kalkınmasında; üniversitelerin, araştırma merkezlerinin ve buna bağlı olarak fikri mülkiyet haklarının yönetimi alanında yetkin kurumlar ve kuruluşlarımızın büyük bir rolü bulunmaktadır. Bugün şehrimizin bu alanda çok önemli başarılara imza atan güzide kuruluşlarından Erdem Kaya Patent ile Türkiye genelinde kıymetli projeleri bulunan Sistem Global Danışmanlık firmasının ortaklığı ile hayata geçirilen yeni ofisin açılışını yapıyoruz. Çok değerli çalışmaların yürütüleceğine inandığımız bu yeni girişimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik de yeni ofisin Bursa’da yürütülen Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına değerli katkıları olacağına inandığını söyledi. Başkan Vekili Süleyman Çelik, bugüne kadar yüzlerce Ar-Ge ve Tasarım merkezinin kurulumu, binlerce patentin tescil edilmesi gibi önemli işlere imza atmış iki şirketin, önümüzdeki dönemde de başarılarını artırarak devam ettirmeleri ulaşmaları temennisinde bulundu.
Bursa’nın ulusal markalarından biri olan Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya ise Sistem Global Danışmanlık firması ile çok kıymetli bir güç birliğine imza atmış ve bunun meyvelerini alıyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Yeni dönemde fikri mülkiyet hakları alanındaki hizmet çıtasını daha da yukarılara çıkaracaklarının altını çizen Erdem Kaya; “Daha dinamik, daha deneyimli ve daha efektif bir organizasyon yapısına büründük. Yeni dönemde gerek Bursa’ya gerekse de Türkiye’ye kendi sektörümüzde önemli katkılar sağlayacağız.

Pandemi sürecinde açılışını gerçekleştiremediğimiz ofisimizi bugün kıymetli konuklarımızın da katılımı ile resmi olarak açmış olduk. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Sistem Global Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu da Erdem Kaya Patent gibi değerli bir organizasyonu Sistem Global Ailesi içine alarak güçlerine güç, renklerine renk kattıklarını belirtti.

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Yıllık 2 bin tarımsal Ar-Ge projesi yürütüyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal alanda Ar-Ge’ye ve inovasyona yapılan her yatırımın, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyerek, “Güçlü tarımsal Ar-Ge alt yapımızla, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle iş birliği içerisinde çalışıyor, yıllık yaklaşık 2 bin Ar-Ge projesi yürütüyoruz” dedi.

Taha AYHAN- Ali Eren İĞDE
ANKARA-Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ‘2024 Uluslararası Tarım Teknolojileri Festivali’nin açılışına katıldı. Bakan Yumaklı, tarımsal üretimlerini geliştirmek ve dünyayla rekabet gücünü arttırmak için son dönemde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bitkisel üretimden hayvansal üretime, su ürünleri üretiminden tarımsal Ar-Ge’ye, kırsal kalkınma yatırımlarından su ve sulama yatırımlarına, birçok alanda üretimi ve üreticimizi destekledik. Yıllık 69,2 milyar dolarlık tarımsal hasılayla; Avrupa’da 1’inci, dünyada ilk 10 ülke arasına girdik. Bunların sonucunda bugün 85 milyon nüfusumuzun ve 60 milyona yaklaşan turistin gıda ihtiyacını sorunsuz karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra; 31 milyar dolar tarımsal ürün ihracatımızla ekonomimize önemli katkı sağlıyoruz. Hem ihtiyacımız olan gıdayı üretiyoruz, hem de ürettiğimiz gıdanın fazlasını ihraç ediyoruz. Ancak bu başarı bizde rehavet oluşturmamalı. Son 10 yıl içinde ülkemizin bulunduğu coğrafyada önemli değişimler oluyor. Savaşlar, pandemi, afetler, iklim değişikliği, nüfus artışı. Bu sıraladığım bütün risk faktörleri, başta tarım sektörümüz olmak üzere, tüm alanlarda ekonomimizi etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. İşte biz bu risk faktörlerini yeni normal olarak tanımlıyoruz. Uzun değil, 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar, Türkiye nüfusu da 105 milyon olacak. Bu durum gıdaya olan talebin yüzde 70 daha fazla olacağını gösteriyor. Ülkemiz gıda üretimi noktasında büyük bir potansiyele ve üretim kabiliyetine sahip. Ülkemiz tarımını geleceğe taşıyacak olan insan kaynağını yetiştirme ile bilim ve teknoloji üretme konularında üniversitelerimize büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

‘POLİTİKALARIMIZDA AR-GE VE İNOVASYON KONUSUNUN AYRI YERİ VAR’

Bilim ve teknolojinin her alanda geliştiği bir çağda yaşadıklarını aktaran Bakan Yumaklı, şöyle konuştu:

“Tarımsal alanda Ar-Ge’ye ve inovasyona yapılan her yatırımın, bu ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu çok iyi biliyoruz. Bakanlık politikalarımızda Ar-Ge ve inovasyon konusunun ayrı bir yeri var. Bugün Türkiye, bulunduğu coğrafyanın en büyük ve en güçlü tarımsal Ar-Ge altyapısına sahip ülkesinden biri. Tarımsal Ar-Ge anlamında; 49 araştırma enstitümüz, 300 laboratuvarımız, 2 binden fazlası akademik seviyede olmak üzere 6 bin 500 personelimiz ile ihtiyaç duyulan her alanda ülkemizin hizmetindeyiz. Güçlü tarımsal Ar-Ge alt yapımızla, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle iş birliği içerisinde çalışıyor, yıllık yaklaşık 2 bin Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Bu çalışmalarla üreticimizin verimli ve kaliteli ürün almasını sağlıyoruz. Araştırma kurumlarımızda; tarla bitkilerinde 1004, bahçe bitkilerinde 1041 yerli ve milli tohumluk çeşidi geliştirdik. Ata Tohumu Projesi kapsamında, farklı türlerde 37 yerel çeşidi tescil ettik ve koruma altına aldık. Tarımsal üretimin geleceğinin teminatı olan 318 bin genetik materyali gen bankalarımızda koruyoruz. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Bunun için kuraklığa, soğuğa ve hastalıklara dayanıklı tohum çeşitleri geliştiriyoruz. Bu bağlamda, 79 tohumluk çeşidi geliştirdik ve çiftçilerimizin hizmetine sunduk.”

‘HİBE DESTEKLERİNE ÖNEMLİ YENİLİKLER GETİRDİK’

Bakan Yumaklı, tarımsal üretimde gençlerin söz sahibi olması için genç girişimcilerine hibe destekleriyle pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, “Buradaki temel amacımız, kırsalda teknolojiyi ve inovasyonu üretime katarak, üretimde verimliliği sağlayan genç ve kadın çiftçi sayısını arttırmak. Çünkü artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak için daha az kaynak kullanarak, daha çok üretmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ekonomik yatırımlar ve IPARD programları ile genç ve kadın girişimcilerimizin projelerine ekstra puan ve hibe desteği veriyoruz. Bu yıl hibe desteklerimizle ilgili önemli yenilikler getirdik. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’nda hibe desteğine esas proje limitlerini 7 milyon TL’den, 14 milyon TL’ye yükselttik. 42 ilde uyguladığımız IPARD programını da 81 ilimize yaygınlaştırdık. Yeni hayvancılık yol haritamız kapsamında; hayvancılık desteklerimizde gençlere ve kadınlara daha çok destek vereceğiz. Bunun yanı sıra; tarım ve ormancılık alanında yükseköğrenim görmüş gençlerimizin sektöre yatırım yapması için Uzman Eller Projesi’ni başlattık. Projeyle tarımsal üretime katma değer sağlayan her projeye 250 bin lira hibe desteği sağlıyoruz. TARSİM, ORKÖY ve daha birçok alanda kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Ekonomi

2024 yılı Mart ayı cari işlem açığı yüzde 13,4 oranında azalışla 4,5 milyar dolar olarak gerçekleşti

Ticaret Bakanlığı: 2023 yılı Mart ayında 5,2 milyar dolar olan cari işlemler açığı, 2024 yılı Mart ayında yüzde 13,4 oranında azalışla 4,5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.(DHA)


Okumaya devam et

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek Kamuda Tasarruf Paketini açıklıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları; 

Tasarruf ve verimli kaynak kullanımı konusunda yaptığımız bu güncellemede iki önemli gelişme etkili olmuştur. Depremin yaralarının sarılması ve pandemi sonrası tüm dünyanın gündemi haline gelen enflasyon ile ülkemizin kararlı mücadele etme iradesidir.

-Kamuda tasarruf programımız ile sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas alıyoruz.

-Kanun gerektirmeyen hususlar konusunda hazırlıkları son aşamaya gelmiş olan Genelge taslağı bu hafta içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacaktır.

-Kanuni düzenleme gerektiren hususlarda parti farkı gözetmeksizin tüm grupların desteğini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından satır başları; 

– Bu pakette alınacak tedbirler bütün kamu kurumlarını kapsayacaktır.

– Kamuda harcama kontrolü ve tasarruf üzerinden dezenflasyona destek vereceğiz.

– Kamuda 3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralamanın yapılmaması, mevcut kiralık taşıt sözleşmelerinin yenilenmesi de izne tabi olacak.

– Yabancı menşeili araç kullanımı belli alanlar haricinde kaldırıyoruz.

– Deprem riski hariç yeni hizmet binası yapımını 3 yıl süreyle durduruyoruz.

– Kamuda yeni personel istihdamının 3 yıl süreyle emekli olanlarla sınırlandırıyoruz.

– Hizmet içi eğitim toplantıları otellerde değil, kamuya ait yerlerde yapılacak.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.