Atakum Belediyesi, Atakum’da bulunan STK’lar ile yaptığı güç birliği sonrasında yardım malzemesi dolu 2 tırı Antalya ve Muğla’ya göndermek üzere yola çıkardı.
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi ile 137 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Atakum Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile yangın bölgelerine ihtiyaç malzemesi göndermek için yaptığı güç birliği sonrasında kısa sürede yardım tırlarını tamamlayarak yangınların devam ettiği Antalya ve Muğla’ya yola çıkardı.
Yangın bölgesinden alınan ihtiyaç listelerine göre kampanyanın lojistik merkezi olan Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’nde yüklendikten sonra yola çıkarılan ve gönüllüler tarafından taşınan tırlarda su, hayvan yemi, hijyenik malzeme, konserve, ilaç, iç çamaşırı, çorap, el feneri, kafa lambası, ev tekstil, kuru gıda, mutfak gereçleri, fenerler için pil, yanmaz eldiven, power bank, n95 gaz maskesi, çocuk bezi, kıyafet, oyuncak yer aldı.
“Acılarını paylaşıyoruz”
Türkiye’nin bir afet yaşadığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atakum ve Samsunlular bu tip dönemlerde dayanışma kültürünün bir gereği olarak yardımlaşarak oradaki ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza ellerini uzatıyorlar. Biz her zaman olduğu gibi köprü görevimizi yerine getiriyoruz. Daha önceki afet dönemlerinde de afetzede illere Samsun ve Atakumluların desteğini taşımıştık. Şimdi de Antalya ve Muğla’ya, bugün iki tır daha sonraki günlerde başka tırlarla o bölgenin ihtiyacı olan malzemeleri ulaştıracağız.
Samsunlular Karadeniz’in dayanışma elini uzatıyorlar, onların acılarını paylaşma isteklerini bizim aracılığımızla iletiyorlar. Hem ihtiyaç malzemelerimiz hem de Atakum Belediyesi personelimiz yangın bölgesine gidecekler. Acılarını paylaştığımızı onlara iletecekler. Bir çağrı daha yapmak istiyorum. Orada yangın sönmedi. Söndükten sonra ihtiyaçlar daha net biçimde ortaya çıkacak. Karadeniz’in yardım eli o bölgedeki yurttaşlarımızın omzundan çekilmemeli. Biz bölgedeki belediyelerle ve kamu kurumlarıyla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Yangında zarar gören yurttaşların her daim yanlarında olacaklarını ifade eden Atakum Belediyesi Başkan Vekili Dilek Çınar, “Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Oradaki insanların acılarını paylaşıyoruz. Geçmiş olsun Türkiye.
Sayın başkanımızın her zaman söylediği gibi yardıma ihtiyacı olan herkesin omzunda elimiz olacak” diye konuştu. Elazığ depreminde de gönüllü olarak ihtiyaç malzemelerini taşıyan, tır sahibi Atakumlu Yaşar Kartal ise çok büyük bir acı yaşadıklarını ifade ederek, “Vatan yanıyor, içimiz de yanıyor. Kolay bir şey değil. Burada kimsenin huzurlu olduğunu sanmıyorum. Hepimiz yaşananlara çok üzülüyoruz. Herkes elinden gelen desteği veriyor. Atakum Belediyesi’ni yaptığı iş nedeniyle tebrik ediyorum. Elazığ’a da gitmiştik ve orada ihtiyaç sahiplerine tek tek kendileri ulaştırdı yardımları. Sayın Başkanıma ve personeline çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.(iha)
Çift kol nakilli Şimşek: Sanki hiç nakil olmamışım gibi
Antalya‘da elektrik akımına kapıldığı için iki kolu kesilen ve 5 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çift kol nakli olan Yusuf Oğuz Şimşek‘in (30) tedavisi sürüyor. Fizik tedavilerini aksatmayan Şimşek, “Her şey eskisi gibi çok şükür. Sanki hiç nakil olmamışım gibi” dedi.
Alparslan ÇINAR ANTALYA-Antalya‘da yaşayan Yusuf Oğuz Şimşek, 2015 yılında güneş enerji paneli montajı sırasında elektrik akımına kapıldı. İki kolunda da ciddi yanıklar oluşan Şimşek’in, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla iki kolu da ampute edildi. 26 Kasım 2019’da kadavradan nakledilen iki kolla yeni bir hayata başlayan Şimşek, 5 yıldır fizik tedavi görüyor.
Tedavilerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden Şimşek, kendisine yeni bir hayat imkanı sunan, operasyonu gerçekleştiren ve ikinci kez Akdeniz Üniversitesi Rektörü seçilen Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti. Rektör Özkan ile sohbet eden ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Şimşek, kollarını artık çok rahat kullanabildiğini ve ihtiyaçlarını görebildiğini anlattı. Rektör Özkan’la el sıkışan Şimşek, destekleri için de teşekkür etti.
‘SÜREÇ İÇERİSİNDE HİÇBİR SORUN OLMADI’
5 yıldır yakından izlediği Yusuf Şimşek’in kendisine iyi baktığını ve tedavi kurallarına en iyi şekilde dikkat ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “En baştaki ve sonraki sürecini yakından biliyorum. 5 yıl önce 2 kol nakli yaptık ve süreç içerisinde hiçbir sorun olmadı.
Bu ameliyatlar hem bizim hem de hasta için zor süreçler. Problemsiz bir şekilde uyum sağladığını gördüm. Yusuf artık tek başına hayatını idame ettirebiliyor. Anne ve babası Yusuf’u evde yalnız bırakabiliyor. Ömür boyu takipleri sürecek. 5 yıl boyunca kendisine çok iyi baktı ve hiçbir sorun yaşamadık” diye konuştu.(DHA)
YenidenRefahPartisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Çiftçimizin feryadını duyun. Onların derdiyle dertlenin ve mutlaka alım fiyatını olması gereken noktaya getirecek çalışmaları yapın. Tarımı bitiriyoruz, tarımı katlediyoruz. Böyle yaparak hem Türkiye’yi daha çok dışa bağımlı hale getiriyoruz, hem de milyonlarca çiftçimizi perişan ediyoruz” dedi.
ANKARA-YenidenRefahPartisi Genel Başkanı Erbakan, Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk tarlasında çiftçilerle buluştu. Erbakan, çiftçinin maliyetler nedeniyle çok büyük zarara uğradığını belirterek, “Çiftçi kardeşlerimizle, muhtarımızla ve burada köyün ahalisiyle pamuk tarımıyla uğraşan kardeşlerimizle bir araya geldik. Kendilerinin defterini dinledik özellikle bu dertlere ortak olmak ve birinci ağızdan bu sıkıntılara şahit olup dinlemek için buraya kadar geldik. Tabii bir defa girdi maliyetleri son derece yüksek. Sulamanın maliyeti yüksek, mazot maliyeti çok yüksek, gübre maliyeti yüksek. Bu maliyetlerin artışı karşısında pamuğun alım fiyatında ise yeterli bir artış olmuyor. Örneğin ‘Bu sene dönüm başına 11 bin TL’ye ancak satabiliyoruz’ diyorlar halbuki dönüm başına pamuk maliyeti 16-17 bin TL; yani dönüm başına 5 bin TL net zarar var. Korkunç bir durum bu” ifadelerini kullandı.
‘PAMUKTA DIŞA BAĞIMLILIK ARTIYOR’
Pamuk üretiminin 2002’den bu yana yaklaşık 1 milyon tona yakın düştüğünü kaydeden Erbakan, bunun dışa bağımlılığı artırdığını kaydederek, “Bakınız Türkiye’de 2002’de 1 milyon ton pamuk üretilirken bugün üretim 650 bin tona düşmüş ve 2002’de 720 bin hektar pamuk tarlası varken bugün 359 bin hektara düşmüş. Türkiye’nin ihtiyacı yıllık 1,5 milyon ton. 650 bin ton üretiyoruz; ancak ihtiyaç 1 buçuk milyon ton. Nerdeyse her sene 1 milyon ton pamuk ithal emek mecburiyetinde kalıyoruz. Neden; çiftçimizi desteklemediğimiz için onlar bu maliyetlerin altında ezildikleri için” diye konuştu.
‘TARIMI BİTİRİYORUZ’
İktidara seslenen Erbakan, “Çiftçimizin feryadını duyun. Onların derdiyle dertlenin ve mutlaka alım fiyatını olması gereken noktaya getirecek çalışmaları yapın. Bununla beraber girdi maliyetlerinde gerekli destekleri verin. Bakınız mazot ve gübre desteğinin olmadığını, son derece sembolik olduğunu biraz önce bize ifade ettiler. Şimdi bir de bu mazot ve gübre desteği 2025’ten itibaren tamamen kalkıyor Cumhurbaşkanı kararıyla. Böyle yaparak tarımı bitiriyoruz, tarımı katlediyoruz. Hem Türkiye’yi daha çok dışa bağımlı hale getiriyoruz hem de milyonlarca çiftçimizi de perişan ediyoruz. Buna hakkımız yok. Girdi maliyetlerini düşürmek, destekleri arttırmak ve aynı zamanda alım fiyatını da olması gereken noktaya getirerek çiftçimizin üretimine de ‘Ne kadar üretirsen üret, ben alırım devlet olarak’ deyip garanti vermek lazım. Bunu merhum Erbakan hocamız 54’üncü Hükümet zamanında yaptı” dedi. (DHA)
YEDAŞ, 2024 Uluslararası İşletme Stevie Ödülleri’nde Bronz Stevie ödülünü kazandı
YEDAŞ, 21. Yıllık Uluslararası Stevie Ödülleri’nde ‘Yılın Şirketi – Kamu Hizmetleri – Büyük’ kategorisinde Bronz Stevie Ödülü’nün sahibi oldu.
SAMSUN-YEDAŞ, 21. Yıllık Uluslararası Stevie Ödülleri’nde ‘Yılın Şirketi – Kamu Hizmetleri – Büyük’ kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’nün sahibi oldu. ‘Yılın Şirketi’ dahil olmak üzere çeşitli kategorilerde değerlendirilen ve bir çok sektörden kuruluş ile 3 bin 600’den fazla aday sunuldu. YEDAŞ, ”YEDAS AI Projesi” ile ‘Yılın Şirketi – Kamu Hizmetleri’ kategorisinde ödül kazandı.
‘KAZANANLARIN YÜKSEK HEDEFLER BELİRLEDİĞİNİ VE BU HEDEFLERE ULAŞTIĞINI GÖSTERDİ’
Stevie Ödülleri Başkanı Maggie Miller, “Uluslararası İş Ödülleri’ni uzun zamandır işyerleri için bir olimpiyat olarak görüyoruz ve bu yılki yarışma bunun şimdiye kadarki en iyi kanıtıdır. Kazananlar, kuruluşlarının yüksek hedefler belirlediğini ve bu hedeflere ulaştığını gösterdi. Başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyor ve 11 Ekim’de İstanbul’da sahnede kutlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi. (DHA)