Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Bakan Pakdemirli: “Şükürler olsun artık ilçede işler yoluna ve rayına koyulmuş durumdadır”

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gelen ve sel bölgesinde yürütülen çalışmaları inceleyerek bilgi alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bugünden itibaren biz artık bu yağışları normal kabul ederek gerekli yatırımlara başlıyoruz. Şükürler olsun artık ilçede işler yoluna ve rayına koyulmuş durumdadır” dedi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Çarşamba günü meydana gelen sel felaketi, geride büyük bir yıkım bıraktı. Sel sonrasında birçok iş yeri ve bina zarar görürken, birçok kişi de hayatını kaybetti. Felaketin 7’nci gününde de kayıp vatandaşları arama ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer ile birlikte ilçe merkezinde incelemeler yapan Pakdemirli devletin tüm kamu ve kurumları ile bölgede çalışma yaptıklarını ifade ederek, ilçede işlerin rayına koyulmuş durumda olduğunu açıkladı.

Artık ilçede işler rayına koyulmuş durumdadır

İlçede gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında basın açıklamasında bulunan Bakan Pakdemirli, “Bugün Bozkurt ilçesinde teknik incelmeleri yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Devletimiz buradadır. Tüm kurumlar çalışma yapıyor, vatandaşlarımız bu çalışmalardan memnun, son derece sabırlı. Sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar. Buradan vatandaşlarımıza teveccühlerinden ve sabırlarından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten devlet tüm kamu kurumlarıyla burada, çalışmalar yapılıyor. Burada ana mesele hayatı bir an evvel normale döndürmektir, askeriyenin sağlamış olduğu köprünün oturtulması, üzerinde bulunduğumuz köprünün yapılıp trafiğe açılması bir yandan da hayatın normale dönmesi ilçe için son derece önemliydi. Şükürler olsun artık ilçede işler yoluna ve rayına koyulmuş durumdadır. Bizim tabiî ki teknik incelemelerimiz var, buradan çıkan raporlarımız var ama esas itibariyle yukarı havzanın çok eğimli olması ve aşağı doğru yüzlerce yıl beklenmeyen yağışın olması ve heyelanla birlikte birleşerek biriken rüsubatların barajlama yaparak burayı zaman zaman çok şiddetli su yağmuru altına tutması ilçede bu olaylara sebebiyet vermiş gözüküyor. İlçede aşağı yukarı 3 kilometre tahribat. Yukarda tersip bendlerimiz ve ıslak sekilerimiz var ama beklenenin üzerinde bir yağış olduğu için bunlar yeterli olmamış” dedi.

Bu yağışları normal kabul ederek gerekli yatırımlara başlıyoruz

Olaydan yarım saat önce gerekli uyarıların yapıldığını bir kez daha hatırlatan Bakan Pakdemirli, “Bugünden itibaren biz artık bu yağışları normal kabul ederek gerekli yatırımlara başlıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz bu nehirde çeşitli kamu kurumlarına ait 6 tane köprü var bu 6 köprünün de hepsini üstlenerek en hızlı bir şekilde yapıyor olacağız. En iyisini, en güzelini, en hızlı şekilde Kastamonu için, Bozkurt için, Sinop’umuz için, Bartın’ımız için hızlı bir şekilde yapacağız. Herkes müsterih olsun elbette çıkacak olan dersler vardır, bu dersler de alınacaktır. Bir defa daha şunu söylemek isterim, olayın olmasından yarım saat kadar önce ilçe merkezimizde gerekli uyarıların hepsi yapılmış durumda. Bize olmaz dememek gerekiyor. Her şeyin bir çaresi var ama giden canların çaresi olmuyor maalesef. Bu anlamda gelen uyarıları kamu kurumlarından gelen uyarıları mutlaka takip etmek lazım ve mutlaka buralarda daha müteyakkız, daha dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum çünkü ister istemez artık küresel ısınmayla birlikte de bu ve bunun gibi yaşadığımız olaylar artıyor. Seller artıyor, yangınlar artıyor, depremlerin arttığını izliyoruz. Bu anlamda da bizim vatandaş olarak çok daha fazla dikkatli olmamız gerekiyor, kamu kurumlarından gelen uyarılara da dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kamu kurumlarından gelen uyarılar dikkate alınmalı

Bekir Pakdemirli, “Bundan sonra bu yağmurları, bu akışları normal kabul ederek başta tabi ki üst havzada olmak üzere gerekli yatırımları yapacağız. Birçok selin içerisinde olduk bugüne kadar ancak şunu gördüm ki, karaçam ve kayın ağaçlarının olduğu bölgede heyelanın olması çok normal değildir. Ama demek ki o kadar büyük bir yağış oldu ki biz genelde çay bitkisi veya fındık bitkisi veya köklü olmayan bitkilerden dolayı heyelanın olduğunu müşahede ederiz. Ama buradaki durum doğanın kendi bitki örtüsünün olduğu bir yerde çok ciddi yukarı havzada heyelanların olduğu ve bu heyelanların getirdiği rüsubat ve taşkınlarla beraber başta burada olmak üzere birçok ilçemizde de hasarların olduğunu müşahede ettik. Bununla ilgili de gerekli tedbirlerin alınması, çalışmaların yapılması konusunda da mümkün mertebe çalışmalarımızı yapacağız. Ama ne kadar çalışma yaparsak yapalım vatandaşın birinci önceliği mutlaka kamu kurumlarından gelen uyarılarda dikkatli olması gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Burak Can Tokyürek – Harun Yıldız – Mustafa Uslu

Genel

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete‘de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Halim Özçevik atanmıştır.

 Kadircan GÜLER
ANKARA-Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla açıklanan kararnameye göre, çeşitli devlet kurumlarında önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Bakanlıklarda görevden alınan ve atanan kişilerin isim listesi şöyle:

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDA ATAMALAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı. Adana İl Müdürlüğüne Mustafa Gökboğa, Ağrı İl Müdürlüğüne Ertaç Baki, Aksaray İl Müdürlüğüne Nurettin Ulaş, Balıkesir İl Müdürlüğüne Emine Böckün, Bayburt İl Müdürlüğüne Salih Köse, Burdur İl Müdürlüğüne Mustafa Çakır, Çankırı İl Müdürlüğüne Abdulhaluk Longa, Düzce İl Müdürlüğüne Sezgin Küçüktepe, Gaziantep İl Müdürlüğüne Niğde İl Müdürü Umut Zeybek, Gümüşhane İl Müdürlüğüne Cengiz Maden, Hatay İl Müdürlüğüne Süleyman Yıldırım, Isparta İl Müdürlüğüne Hüseyin Güçlü, Kars İl Müdürlüğüne Mustafa Tosunoğlu, Kırıkkale İl Müdürlüğüne Çiğdem Açıkyıldız Kazel, Kırşehir İl Müdürlüğüne Murat Konan, Kilis İl Müdürlüğüne Emre Çalğan, Nevşehir İl Müdürlüğüne Mahmut Selçuk, Sakarya İl Müdürlüğüne Zekeriya Selamet, Siirt İl Müdürlüğüne Sabri Sidar, Sinop İl Müdürlüğüne Zeki Yıldırım ve Şanlıurfa İl Müdürlüğüne Can Kayhan Özok atanmıştır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDA DEĞİŞİKLİKLER

İş müfettişleri yeterlilik sınavında başarılı olan iş müfettiş yardımcıları Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz, bakanlıkta açık bulunan iş müfettişliklerine atandı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Buğra Yıldırım atandı.

Sudan Cumhuriyeti’nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ise Fatih Yıldız atanmıştır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDA YENİ ATAMALAR

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığına Betül Kiminsu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığına Ebru Akyol Zor, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına Erkan Tarhan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcılığına Abdulsamet Taş, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına Yusuf Seven, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcılığına Serkan Emir Erkmen ve Vildan Satık atandı.

Ayrıca, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Abdi Dölek getirilmiştir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA ATAMA VE GÖREVDEN ALMALAR

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut görevden alındı, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Hüseyin Kır ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yusuf Uzantı atandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA YAPILAN ATAMALAR

Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay’ın yerine Halim Özçevik, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım’ın yerine Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetler Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu’nun yerine Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin’in yerine İsmail Öztürk ve Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker’in yerine Erkan Hacıfazlıoğlu atandı. Ayrıca, Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar görevden alındı.

11 Üniversiteye de rektör ataması yapıldı

Kararda Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Metin Topcuoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Mehmet Cahit Güran, Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne Semih Aktekin, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğüne Mehmet Necmettin Atsü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğüne Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Murat Ali Yürek ve Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğüne Barış Tan atandı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Irak’a 3 yıl sonra elektrik ihracatı başladı

Türkiye, 3 yıllık bir aranın ardından Irak‘a elektrik ihracatına yeniden başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolu’nu aynı zamanda bir ‘Enerji Yolu’ olarak tesis edeceğiz” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan’da gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde beraberinde yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar hem Bağdat hem Erbil temasları kapsamında muhataplarıyla olası iş birliklerini masaya yatırdı. Ziyaretten 3 ay sonra iki ülke, enerji alanında yeni bir adım attı. Türkiye, 3 yıllık bir aranın ardından Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. İhracat, Türkiye-Irak arasında mevcut hat üzerinden gerçekleştirilirken; Irak’a azami 300 megawatta kadar elektrik sağlanacak. Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kalkınma Yolu Projesi ile bölgemizin refahına ve barışına birlikte katkı sunacağımız komşumuz Irak’a elektrik ihracatına dün itibarıyla yeniden başladık. Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolunu aynı zamanda bir ‘Enerji Yolu’ olarak da tesis edeceğiz” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Genel

TÜİK: Haziranda 198 bin 581 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayında 198 bin 581 taşıtın trafiğe kaydının yapıldığını açıkladı.

ANKARA-TÜİKHaziran 2024 dönemine ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Buna göre; haziran ayında 198 bin 581 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 14,6 azaldı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,5 arttı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, bir önceki aya göre kamyonda yüzde 41,2, otobüste yüzde 39,1, minibüste yüzde 38,9, özel amaçlı taşıtta yüzde 34,3, kamyonette yüzde 24,2, traktörde yüzde 22,7, otomobilde yüzde 15,2 ve motosiklette yüzde 10,5 azaldı. Geçen yılın aynı ayına göre ise trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı minibüste yüzde 22,7, motosiklette yüzde 11,6 ve otomobilde yüzde 0,2 artarken; özel amaçlı taşıtta yüzde 36,4, kamyonda yüzde 24,6, traktörde yüzde 22,4, kamyonette yüzde 18,7 ve otobüste yüzde 11,9 azaldı.

Ayrıca; haziran ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 50,2’si motosiklet, yüzde 38,1’i otomobil, yüzde 6,7’si kamyonet, yüzde 3,1’i traktör, yüzde 1,2’si kamyon, yüzde 0,4’ü minibüs, yüzde 0,2’si otobüs ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlardan oluştu. Haziran sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların da yüzde 52,5’ini otomobil, yüzde 18,8’ini motosiklet, yüzde 15,3’ünü kamyonet, yüzde 7,4’ünü traktör, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,7’sini minibüs, yüzde 0,7’sini otobüs ve yüzde 0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Haziran ayında 676 bin 83 taşıtın devri yapıldı. Bu taşıtların yüzde 64,4’ünü otomobil, yüzde 15,1’ini kamyonet, yüzde 13,8’ini motosiklet, yüzde 2,6’sını traktör, yüzde 1,9’unu kamyon, yüzde 1,6’sını minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

6 AYDA 1,2 MİLYON TAŞITIN TRAFİĞE KAYDI YAPILDI

Ocak-haziran ayları arasındaki 6 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 19,2 artarak 1 milyon 261 bin 1 adet olurken; trafikten kaydı silinen taşıt sayısı yüzde 8,4 azalıp 13 bin 509 adet oldu. Böylece ocak-haziran döneminde trafikteki toplam taşıt sayısında 1 milyon 247 bin 492 artış gerçekleşti.

Ocak-haziran döneminde trafiğe kaydı yapılan 508 bin 801 otomobilin yüzde 65,2’si benzin, yüzde 12,9’u hibrit, yüzde 12,4’ü dizel, yüzde 8,4’ü elektrikli ve yüzde 1,1’i LPG yakıtlı. Haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 15 milyon 727 bin 46 adet otomobilin ise yüzde 34,9’u dizel, yüzde 32,6’sı LPG, yüzde 29,6’sı benzin, yüzde 1,8’i hibrit ve yüzde 0,8’i elektrikli. Ayrıca, kaydı yapılan 508 bin 801 otomobilin yüzde 38,6’sı gri, yüzde 25,3’ü beyaz, yüzde 13’ü siyah, yüzde 11,6’sı mavi, yüzde 6,3’ü kırmızı, yüzde 2,7’si yeşil, yüzde 1’i turuncu, yüzde 0,6’sı sarı, yüzde 0,5’i mor ve yüzde 0,4’ü diğer renkli.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.