Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

SEY Vakfı’nın 200 bursiyeri okula başlıyor

Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitime verilen ara bitiyor. Öğrenciler çok özledikleri okullarına, öğretmenler de çok sevdikleri öğrencilerine kavuşuyor. Semra & Enver Yücel Vakfı bünyesinde anasınıfından 8. Sınıfa kadar olan 200 bursiyer de bu heyecanı yaşıyor.

SEY Vakfı tarafından 19 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında açılan “Gelecek bursu” başvurularına Türkiye’nin 81 ilinden 10 bine yakın başvuru gelmiş, aralarından kriterlere uyan 125 çocuk seçici kurul tarafından belirlenmişti. Geçtiğimiz yıl vakıf bünyesinde 75 öğrenci okutuluyordu. Böylelikle bu yıl yüzde 100 burslu okutulan öğrenci sayısı 200’e çıkmış oldu.

125 bursiyer 48 il ve ilçede bulunan özel okullara yerleştirildi

Bu yıl SEY Vakfı ailesine katılan 125 öğrenci aralarında Adana, Sakarya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Van ve Yozgat’ın da bulunduğu 48 il ve ilçede bulunan özel okullara yerleştirildiler.
Vakıf bünyesinde, anaokulundan 8. Sınıfın sonuna kadar olan tüm öğrencilerin, servis, üniforma, bilgisayar, kitap gibi eğitime dair tüm ihtiyaçları yüzde 100 karşılanacak.
Eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak amacı ile kurulan SEY Vakfı, kurulduğu ilk yılda 75 öğrenciye yaklaşık 4 milyon liralık burs sağlamıştı. Vakıf bu yıl da 125 çocuğa daha toplamda 6 milyon liralık burs veriyor. Hedef Cumhuriyetin 100.yılı olan 2023’te bin çocuğa 200 milyon liralık burs sağlamak.

Begüm Yücel: “81 ilden 10 bine yakın başvuru aldık”

SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel eğitimin toplumun temel taşlarından birisi olduğunu vurguladı. Yücel, “Çocukların gelişiminde en önemli faktörlerin başında eğitim geliyor. Eğer çocuk iyi bir eğitim almışsa, geleceği güzel şekilleniyor. Ama maalesef öyle bir dönemden geçiyoruz ki, pandemi bunun en iyi örneği, binlerce çocuk eğitim almayı bırakın, bilgisayara, kitaba, öğretmene bile ulaşamıyor. SEY Vakfı gelecek bursuna bu yıl Türkiye’nin 81 ilinden 10 bine yakın başvuru geldi. SEY Vakfını kurarken ana hedefimiz her çocuğun eğitime kesintisiz ve eşit şartlarda ulaşmasını sağlamaktı. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Ailemiz her geçen yıl daha da büyüyor, çocuklarımızın başarıları artıyor ve bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

MEB: Özel okul öğrenci kıyafetleri, velilere mali yük getirmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni mevzuat doğrultusunda, özel okullardaki öğrenci formalarının, devlet okullarındaki uygulamada olduğu gibi veliye ek mali yük getirmeyecek şekilde serbest piyasa koşullarından temin edilebileceğini duyurdu.

ANKARA-Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Aralık 2024’te Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’ hükümleri, milletlerarası özel öğretim kurumları ve azınlık okulları dışındaki özel okullarda da geçerli olacak. Ayrıca, Resmi Gazete’de 3 Ocak’ta yayımlanan ‘Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde de özel okullardaki öğrenci kıyafetlerine ilişkin yeni hükümler yer aldı.

VELİLER KIYAFETLERİ İSTEDİĞİ YERDEN ALABİLECEK

Bu kapsamda, marka lisans sözleşmesi yapan özel okullar da dahil olmak üzere tüm özel okullarda okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin temininde velilere mali yük getirmeyecek kriterler esas olacak. Yeni düzenlemeye göre özel okul velileri, okul kıyafetlerini serbest piyasa koşullarından temin edebilecek. Velilere, öğrenci kıyafetlerini elektronik ticaret platformu üzerinden almak için dayatmaya müsaade edilmeyecek. Bu dayatma ile karşılaşan veliler buna karşı koyarak serbest piyasa koşullarında kıyafetleri istediği yerden alabilecek. Diğer yandan veliler özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere mali yük getirecek özel kıyafetler de almayacaklar.

KIYAFETLERDE ÖZEL İŞARET, BASKI VE DESEN OLMAYACAK

Ayrıca okul kıyafeti belirlenirken devlet okullarında olduğu gibi okul-aile birliği yönetim kurulunun ve öğretmenler kurulunun görüşleri alınacak. Okul müdürlüğü tarafından belirlenecek kıyafette, özel işaret, baskı ve desen gibi kısıtlamalar yer almayacak. Bu şekilde bir kısıtlamanın konulması Yönetmeliklerin ihlali anlamına gelecek. Bunun yanında okulu kıyafetlerin serbest piyasadan alınmasını engelleyecek şekilde okul armaları, okul formalarının üzerine dokunarak üretilemeyecek. Okul kıyafeti görseli, okulun internet sitesinde yayımlanacak ve kıyafet değişikliği 4 eğitim ve öğretim yılı boyunca yapılmayacak. Okul kıyafeti, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan temel ilkeler doğrultusunda ekonomik, sade, kullanışlı, kolay temin edilebilir ve pedagojik esaslara uygun olacak. (DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

Bakan Tekin’den ‘Yarıyıl tatili’ mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekinyarıyıl tatili dolayısıyla öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik mesaj yayımladı.

ANKARA-Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılına verilecek yarıyıl tatili nedeniyle yayımladığı mesajda, öğrenci, öğretmen ve velilere seslenerek, “2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamladığımız bugünlerde, sevgili evlatlarımızın karne heyecanını yürekten paylaşıyor; hepinize huzurlu, keyifli ve verimli bir tatil diliyorum. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nden, mesleki eğitimi önceliklendiren politikalara; dijital dönüşüm çalışmaları ve yapay zeka destekli öğrenme modellerine kadar attığımız adımlar, kısa vadede huzurlu, güvenli ve destekleyici bir eğitim ortamı oluşturdu. Uzun vadede ise bu yenilikçi ve insan odaklı yaklaşımın, eğitim sistemimizde köklü bir dönüşümü başarıyla gerçekleştireceğine yürekten inanıyorum. Bu süreçte öğrenme yolculuklarına azim ve kararlılıkla devam eden tüm öğrencilerimize, onların gelişimine rehberlik eden öğretmenlerimize, okullarımızın yönetiminde sorumluluk üstlenen idarecilerimize ve eğitim yolculuğunun her anında desteklerini esirgemeyen velilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘HAYAT NOTLARDAN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR YOLCULUKTUR’

Öğrencilerin karne heyecanı paylaşırken, her birinin çabasını ve gayretini gönülden tebrik etiğini belirten Tekin, “Ancak unutmayın ki karne, yalnızca bir dönemlik akademik performansınızı yansıtan bir belgedir; ne sizin gerçek potansiyelinizi, hayal gücünüzü ve insanlık ideallerine olan katkınızı ölçebilir ne de ailelerinizin ya da bizim nezdimizdeki kıymetinizden en ufak bir şey eksiltebilir. Hayat, sınavlardan ve notlardan çok daha büyük bir yolculuktur. Önemli olan, öğrenmeyi ve gelişmeyi hayat boyu süren bir yolculuk olarak görmeniz ve her deneyiminizi bu sürecin anlamlı bir parçası haline getirmenizdir. Öğrenmenin gücü; merak, azim ve çaba ile sürekli yenilenme kararlılığındadır. Tatil, elbette bir dinlenme süreci ancak aynı zamanda kendinizi, çevrenizi ve hayata dair anlamları yeniden keşfetmek için değerli bir imkandır. Bizler de bu tatil sürecini en verimli şekilde değerlendirmenize katkı sağlamak adına erişilebilir tatil kitapları hazırladık. Ayrıca, tatil boyunca açık olacak zanaat atölyelerimizle üretmenin, emeğin ve sabrın değerini bizzat deneyimleme imkanı bulacaksınız. Ellerinizle bir şeyler inşa etmek, emeğin kıymetini derinlemesine anlamanıza, sabrın insana kattığı manevi zenginliği hissetmenize ve üretmenin getirdiği mutluluğu tatmanıza vesile olur” ifadelerini kullandı.

‘HAYATIN GERÇEK ZENGİNLİKLERİNE YÖNELİN’

Öğrencilerin teknoloji ile ilişkilerine dair mesaj veren Bakan Tekin, “Teknolojiyle ilişkinizde ölçülü ve bilinçli olun. Tatil günlerinizi ekranlara hapsolmuş bir döneme dönüştürmeyin. Telefonlar, bilgisayarlar ve televizyonlar elbette hayatımızın bir parçası; ancak bu araçların sizi sınırlamasına, zamanınızı ve enerjinizi tüketmesine izin vermeyin. Ekranların yerine hayatın gerçek zenginliklerine yönelin. Bir kitabın sayfalarını çevirerek yeni dünyalar keşfedin, müzelerde tarihin izlerini sürün ya da yeni bir beceri öğrenin. Belki bir hastayı ziyaret eder, belki bir engelli kardeşinizin mücadelesine tanıklık eder ya da bir sosyal sorumluluk projesine katılarak başkalarının hayatına dokunursunuz. Öğrenmek ve üretmek hepimizi hayata bağlayan en kıymetli yoldur. İnsan, deneyimlerinden öğrenir; emek verdiği, ürettiği, çabaladığı her şeyle daha derin bir insanlık bilincine ulaşır. Her biriniz, potansiyeli sınırsız birer değersiniz ve bu değer, karnelerdeki notlarla ölçülemez. Sizleri yeni dönemde dinlenmiş, yenilenmiş ve hayallerinizle güçlenmiş bir şekilde yeniden görmek en büyük temennimdir. Hepinize güzel bir yarıyıl tatili diliyorum” açıklamasında bulundu.

‘İSTİŞARELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Devamında öğretmenlere seslenen Tekin, “Sizler, evlatlarımızın yüreklerine bilgi ve irfan tohumu eken, onların şahsiyetlerini şekillendiren ve milletimizin değerlerini yarınlara taşıyan manevi rehberlersiniz. Eğitim, bir milletin özünü koruyan ve geleceğini inşa eden kutlu bir davadır. Bu davada her biriniz, üstat Nurettin Topçu’nun ifadesiyle ruhlar sanatkarı ve karakter yapıcıları olarak ulvi bir görev üstleniyorsunuz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzun temelini sizlerin emeği ve adanmışlığıyla şekillendiriyoruz. Bu vizyonun en önemli yapı taşlarından biri olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz, hikmet, ahlak, estetik değerler ve sağlam irade temellerine dayanan bir anlayışla hayata geçirildi. Sizlerin fedakarlıkları ve yüksek idealleri sayesinde kök salacak ve nesilden nesile güçlenerek devam edecektir. ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ başta olmak üzere, gösterdiğiniz samimi katkılar ve eğitim politikalarımızın şekillenmesine sağladığınız değerli destek, bu milletin yarınları için hayati bir rol oynuyor. Her bir öneriniz, her bir görüşünüz, eğitim sistemimizin daha güçlü temeller üzerine inşa edilmesine büyük bir katkı sunmaktadır. Bu istişareler, bir fikir alışverişinden ziyade eğitim camiamızın ortak aklını ve dayanışmasını güçlendiren birer köprü niteliğindedir. Yeni eğitim öğretim döneminde de aynı kararlılıkla buluşmalarımıza ve istişarelerimize devam ederek, eğitimdeki ortak çabalarımızın somut sonuçlarını birlikte görmeye devam edeceğiz. Her birinize bu süreçteki özveriniz için gönülden teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ve verimli bir yarıyıl tatili diliyorum” ifadelerini kaydetti. (DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

Hukuk mesleklerine giriş sınavlarında soru sayısı 120’ye yükseltildi

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavını yönetmeliğinde değişiklik ile birlikte sınavlardaki soru sayısı 100’den 120’ye yükseltildi.

ANKARA-Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavının Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sınavlarda değişikliğe gidildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından paylaşım yaparak değişiklikler hakkında bilgi verdi. Tunç, paylaşımında, “Hukuk sistemini hem nitelik hem de nicelik olarak daha da kaliteli hale getirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavının Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklik kapsamında; Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavındaki soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılmıştır. Milletlerarası Hukuk, Milletlerarası Özel Hukuk, Genel Kamu Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku sınav konularına dahil edilmiştir. Konuların puan değerleri yerine test ağırlıkları yüzdelik olarak belirtilmiştir. Hukuk camiamızın ihtiyaçları doğrultusunda yapılan değişiklikler, genç hukukçularımızın mesleki donanımını daha da artıracak ve hukuk sistemine değer katacaktır. Nisan ayında yapılacak olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına girecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.