Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Demir: “Ülkemizin istikbalini ipotek altına alamayacaklar”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Haini az olan bir memleket değiliz. İçimizde de epeyce var. İçerden veya dışarıdan ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin yürüyüşünü, gençlerimizin istikbalini bir daha ipotek altına alamayacaklar” dedi.

Mahalle buluşmaları programlarına dün akşam Yaşar Doğu Mahallesi ile devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yatırım, hizmet ve projeleri anlatırken, vatandaşlarında sorunlarını ve taleplerini dinledi.

“Yılsonunda ihale edilecek”

Yaşar Doğu Mahallesi’nin ilçenin önemli mahallelerden biri olduğu ifade eden Başkan Demir, çocuklarla, gençlerin spor ve eğitimle güçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçedeki kentsel dönüşüm yatırımlarını sportif alt yapı ihtiyaçlarıyla birlikte planladıklarını anlatan Demir, “Samsun’da en önemli gündemimiz bu; spor ve alt yapı. Bu konuda şehrimizde çok önemli mesafe kat edeceğiz. Kentsel dönüşümle birlikte bütün bu sportif alt yapı ihtiyaçlarını planlıyoruz. Gazi Devlet Hastanesi’nin karşısına büyük bir kapalı spor salonu yapacağız. İçerisinde 9 antrenman salonu, havuzu ve müsabakaların yapıldığı sahası olacak. Projesi bitmek üzere. Yılsonundan önce de ihale edeceğiz. Çevre mahallelerimizdeki çocuk ve gençlerimize de hitap edecek bu yatırımı çok önemsiyoruz“ açıklamasında bulundu.


Derebahçe Futbol Sahası ile ilgili de müjde veren Başkan Demir, “Bu sahayı, amatör maçların da oynanabileceği güzel bir hale getireceğiz. Ayrıca İlkadım bölgesinde tribünleri ve soyunma odalarıyla birlikte ikinci bir saha yapmak için yer arıyoruz. İnşallah amatör maçların yapılabileceği iki tane sahamız olacak” diye konuştu.

“780 iş makinesi sahada”

Samsun’un sorunlarına da değinen Başkan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yoktan var etmek gücü bizde yok ama var olanı da kanalize etmekle mükellefiz. Eksikliklerimiz varsa bunları sizlerden dinlemeye ve ihtiyaçlarınızı öğrenmeye geldik. Üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız. Şehrimizin kangren olmuş bütün problemlerini pandemiye rağmen vizyoner bir şekilde, hiçbir vaadimizi ve projemizi iptal etmeden planlı programlı çözüyoruz. Gelirlerimiz düşmesine rağmen şuan sahada 500’ü fen işlerinde, 280’i de SASKİ’de olmak üzere 780 makine çalışıyor. Bütün mahallelerin yol alt yapısını 2023’te bitiriyoruz. Türkiye’de ilk. Merkezde de Saathane Meydanı’ndan başladık. İlçe minibüsleri için yolcu aktarma merkezi, akıllı kavşak, Subaşı, Gülsan’daki kentsel dönüşüm, Canik, İlkadım ve Atakum’da SASKİ’nin su ve kanalizasyon alt yapısı ile asfalt çalışmaları da devam ediyor.”

“Ülkemizin istikbalini ipotek altına alamayacaklar”

Geçmiş yıllardan kalan problemleri çözmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Demir, “Haini az olan bir memleket değiliz. İçimizde de epeyce var. İçerden veya dışarıdan ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin yürüyüşünü, gençlerimizin istikbalini bir daha ipotek altına alamayacaklar. Sizin sahip çıkmanızla bunu kimse başaramadı, başaramayacak. O dönem artık geçti. Ama Cumhurbaşkanımız bu gücü ise sizden alıyor. Yani gücünüzün farkında olmaya devam ediniz. Kim ne derse desin yapılan son anketlere göre oyumuz yüzde 50’nin üzerinde ve artışta. 20 yıldır gece-gündüz dur durak bilmeden sizlere hizmet ediyoruz. Elhamdülillah. Ne yorgunluk ve ne de yılgınlık. Klasik siyaset yapan politikacılardan değiliz. Makamların hizmet mekanizması olduğu bilincindeyiz. Biz bu bilinçle can tende akıl baştayken de Cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Mahalle buluşmasında AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin de Başkan Demir’e eşlik etti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Yargıtay yeni başkanı Ömer Kerkez oldu

Yargıtay yeni başkanı 37’nci tur oylamada, 3’üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez oldu.



Okumaya devam et

Çevre

DAUM Müdürü Doç. Dr. Sümer, İzmir Fayı’na dikkat çekti

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir’de 6’nın üzerinde deprem üretebilecek 25’e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir’in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, “Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı’nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle beraber meydana geldiyse, o zaman İzmir Fayı özelinde rahatız demektir. Eğer 1688 depremi, Uzunada Fayı’nda olduysa, İzmir Fayı’nın zamanı gelmiş demektir. Çünkü bu fayda tespit edilen son deprem, 1510 yıl önce, 178 yılında. Dolayısıyla İzmir Fayı’na dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

KADİR ÖZEN
İZMİR-Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir‘i etkileme olasılığı bulunan karada ve denizdeki fayların etkisiyle ilgili bilgi verdi. Son 20 yıllık sürece değinen Doç. Dr. Ökmen Sümer, “Sadece İzmir özelinde değil, Ege yani Türkiye’nin batı kıyılarında 2002 ve 2004’te başlayan bir süreç var. Gökova Körfezi’nde bir deprem fırtınasıyla başlayarak, 2017’de Bodrum’da sürüp 2020’de bildiğiniz gibi İzmir depremi ve 2022’de Buca depremleriyle kuzeye taşınan bir hareketlilik söz konusu. Bu da özellikle kuzeyde deprem beklediğimiz faylar üzerindeki stresin de artmasına neden oluyor. Bu durumdan her fay, eşit miktarda etkilenecek anlamına gelmiyor” diye konuştu.

‘İZMİR’DE 6’NIN ÜZERİNDE DEPREM ÜRETEBİLECEK 25’E YAKIN FAY VAR’

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, hangi fayların nasıl etkilendiğini yaptıkları çalışmalarla az çok ortaya çıkardıklarını vurgulayan Doç. Dr. Sümer, “Şimdi hangi faylar tehlikeli? Öncellikle ilk önce tehlikesiz olanlardan bahsedelim. İzmir’de 6’nın üzerinde deprem üretebilecek 25’e yakın fay var. Gülbahçe Fayı, Yağcılar Fayı, Tuzla Fayı’nın güney segmenti gibi faylar deprem üretmişler, tarihsel dönemlerde. Yani 1389, 1040 gibi, MS 47 gibi. En son 1992’de Doğan Bey’de yaşadığımız deprem gibi. 2005’te özellikle Gülbahçe’nin güneyinde yaşadığımız 5.9’luk depremler gibi. Bu faylarda deprem tekrarlama periyoduna baktığımızda rahat faylar olarak değerlendirebiliriz. Çünkü Ege’nin tamamına baktığımızda, buradaki fayların 1500 ila 2 bin yılda bir, 7’ye yakın bir deprem ürettiğini gösteriyor. Gülbahçe Fayı, Yağcılar Fayı, Tuzla Fayının güney segmentinde deprem olmuş, o nedenle orada çok büyük deprem riski beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE HAVZADA ÇALIŞMA YAPMAK GEREKİYOR’

Nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatan Doç. Dr. Ökmen Sümer, “İki şey çok önemli. Deprem ne zaman ve ne büyüklüğünde olacak? Bu sorular önemli. Ama öncelikle deprem olsun olmasın ilk yapmamız gereken şey, deprem bilincini geliştirmek. Bunu ilköğretim seviyesinden itibaren yapmak. Yani sosyal sorumluluk projeleriyle halkımızı deprem konusunda eğitmemiz gerekiyor. Depremde nasıl davranacaklarını bilmeliler ki bu ikincisi ve en önemlisi. Özellikle yerel yönetimlere çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Mikro bölgeleme çalışmaları önemli. Büyük alanlarda yapılacak yer bilimsel çalışmalar olmadan mikro bölgelemeye gitmek bizi geriletebilir. Yapılması gereken, önce büyük alanlardaki yer bilimsel verileri toparlamak. Havzaya bakacağız. Bilimsel verilerini çıkartacağız. Sonra bizim yönelebileceğimiz yerlerde mikro bölgeleme çalışmaları yapacağız. Yeni yer bilimsel verilerini oluşturmalıyız. Dolayısıyla Konak gibi özellikle Kaşıyaka ve Mavişehir gibi alanlarda bizim Bornova Havzası’nda yaptığımız gibi büyük alanlardaki yer bilimsel verilerin mutlaka elde edilmesi gerekiyor” diye konuştu.


Okumaya devam et

Genel

Emekliliği iptal edilip, 9 aylık maaşı geri istendi

Antalya’da yaşayan aşçı Taner Baysal’ın (46), EYT düzenlemesiyle emekli olduktan 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. 27 yıl öncesinden borcu olduğu söylenen Baysal, ödeme yapıp tekrar başvurarak emekli oldu. Baysal’dan 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da tahsil edileceği bildirildi.

Semih ERSÖZLER
ANTALYA-Kepez ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Taner Baysal, bir otelde aşçılık yaparken, çıkan EYT düzenlemesi nedeniyle emekli olmak için geçen yıl mart ayında başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen Baysal, haziran ayından itibaren 7 bin 500 lira olan emekli maaşını almaya başladı. 9 ay boyunca emekli maaşı alan Baysal, mart ayında maaşı yatmayınca SGK’ya başvurdu. Maaşının neden kesildiğini anlamaya çalışan Baysal’a, 1997 yılında tarım sigortası girişi olduğu ve 2 bin 500 lira borcu olduğu için maaşının kesildiği, bu nedenle yeniden emekliliğe başvurması gerektiği belirtildi. Baysal, borcu ödeyip nisan ayında tekrar başvuru yaparak emekli oldu. Baysal’a, 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da her ay 2 bin 500 lira şeklinde emekli maaşından kesilerek tahsil edileceği söylendi.

‘EMEKLİ OLUP OLMADIĞIMI BİLMİYORUM’

Taner Baysal, kendi sorumluluğu dışında yaşanan olaylardan dolayı bir anda borçlu çıktığını belirterek, “2023 mart ayında EYT düzenlemesiyle başvuru yapıp emekli oldum. 9 ay emekli maaşı aldım. Birkaç ay önce emekli maaşım bir anda kesildi. SGK’ya başvurup sorduğumda borcum olduğu söylendi. O borcu ödedim ancak o an emekli olup olmadığımı bilmiyordum, kafam çok karıştı. Bu durumu maaşım yatmayınca fark ettim. Bunun üzerine gidip görüşünce emekliliğimin iptal edildiğini öğrendim” dedi.

Mecburen çalışmaya devam ettiğini söyleyen Baysal, “1997 yılında tarım sigortasına kayıt yaptırmışım ancak ödeme yapılmamış. Ancak 1 gün dahi sigortası gözükmüyor. Ben SSK’dan emekli oldum. Yine de onu ödedim ve ödediğimi bildirdim. Ancak yeniden emeklilik başvurusu yapmam gerektiği söylendi. Yaptım ve nisan ayından itibaren tekrar emekli olduğumu söylediler. Ancak bu kez 9 aydır aldığım maaşı, faiziyle 101 bin lira olarak geri istediler. Öncesinde 6 bin 150 günüm vardı, o zaman da emekliliği hak ediyordum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.