Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

AK Partili Arvas: Turizm, ekonomik büyümede katalizör görevi görüyor

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, turizmin ekonomik, sosyal ve kültürel bir olgu olarak kalkınma ve istihdamın da önemli bir aracı olduğunu ifade ederek, “Turizm sektörü bacasız bir fabrika ve görünmez bir ihracat sektörüdür. Turizmin sağladığı katma değer, bir ülkenin veya bir şehrin kalkınma hızını belirleyebilecek bir katalizör gibidir” dedi

Yunus Tuğrul
VAN
-AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, beraberindeki Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da bulunduğu toplantıda, Van’ın turizm altyapısı istişare edildi. Van’ın sahip olduğu turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması ve dünden bugüne kalan tarihi yapıların restore edilerek yarınlara miras bırakılması ile ilgili talep ve beklentilerin iletildiği toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Abdulahat Arvas, “Turizm ekonomik, sosyal ve kültürel bir olgu olarak kalkınma ve istihdamın da önemli bir aracıdır. Turizm sektörü bacasız bir fabrika ve görünmez bir ihracat sektörüdür. Bu nedenle turizmin sağladığı katma değer, bir ülkenin veya bir şehrin kalkınma hızını belirleyebilecek bir katalizör gibidir. Emek yoğun sektörlerden biri olarak turizm, özellikle gelişmekte olan bölgelerde vatandaşların desteklenmesine yardımcı olabilecek bir ekonomik kaldıraçtır. Turizm birçok sektörü etkilediği gibi yeni sektörlerin oluşumuna da katkıda bulunmaktadır. Van’da turizm sektörünün canlandırılması ve hak ettiği seviyelere ulaşması için topyekûn bir mücadele başlatılmalıdır. Van kendi kimliğiyle ön plana çıkabilecek dinamik bir şehirdir. Kendi simge ve değerleriyle ulusal ve küresel ölçekte pazarlanarak turizm de iddialı bir kent olabilir. İlk yerleşim yerlerinden biri olan Van, halen yaşam alanı olarak kullanılan dünya üzerindeki ender şehirlerden bir tanesidir” dedi

Van’ın kadim geçmişi ve tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak, turizmdeki çeşitliliği arttırmak için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldiklerini belirten Arvas, “En önemlisi Van ile ilgili farkındalık oluşturulabilecek proje ve yatırım teklifleri ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da bulunduğu toplantıda Van Kalesi, Gürpınar Hoşap Kalesi, Erciş Kalesi, Çaldıran Çubuklu Kalesi, Çaldıran Kupik Kümbetleri, Çarpanak Adır Adası ile Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi’nde bulunan ve 11. yüzyılda inşa edildiği bilinen St. Thomas Manastırı, Erek Dağı’nın eteklerinde kurulmuş olan Yedi Kilise ve Başkale ilçemiz Albayrak Mahallesi’nde bulunan 12 havariden biri olduğu bilinen St. Bartholomeus Kilisesi’nin restore edilerek turizme kazandırılmasını talep ettik. Kadim ve zengin bir geçmişe sahip ilimizin dört bir tarafında bulunan bu eserlerin turizme kazandırılarak, ekonomik katma değere dönüştürülmesi bölgemiz turizmi açısından son derece önemli ve elzemdir” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en etkileyici tren yolculuklarından biri olan turistik Van Gölü Ekspresi’nin güzergahı itibarıyla bir nevi Anadolu turnesi gibi olduğuna değinen Arvas, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vatandaşlar tarafından rağbet edilen Van Gölü Ekspresi turlarının arttırılması ve bu keyifli yolculuğun daha da teşvik edilmesi gerektiğini anlattık. 17. yüzyılda bölgemizde yaşamış Ercişli Emrah ve Selvi Han, Erciş ilçemizin önemli kültürel zenginliklerindendir. Erciş’te bulunan Emrah ile Selvi Kültür Evi’nin restorasyonu için de sayın bakanımızdan destek talebinde bulunduk. Yine Erciş ilçemiz sınırları içinde devam eden 270 hektarlık Zernaki Tepe Antik Kenti kazı çalışmalarının 12 ay olacak şekilde planlanmasını ve 2022 yılında ödenek tahsis edilmesini istedik. Bilindiği üzere Van’da meydana gelen depremler nedeniyle il kütüphanesi ve kültür merkezi ağır hasar görmüş ve kullanılmaz hale gelmişti. Van için acil bir ihtiyaç olarak gördüğümüz il kütüphanesinin 2022 yılı yatırım programına alınması hususunda hassasiyetimizi anlattık. Yine belediye başkanlarımız ile birlikte kıyı şeridinde bulunan ve turizm potansiyeli yüksek ilçelerimizden Tuşba ve Gevaş ilçelerinde plaj yapılması konusunda destek istedik. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy büyük bir nezaket ve samimiyetle taleplerimizi dinleyerek, istişare ettiğimiz konularda talimat verdi. Yakın ilgilerinden dolayı kendisine ve değerli yardımcılarına bir kez daha Van halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Hepsiburada Moda Haftası başladı

Hepsiburada, 10 bin marka ve birçok üründe geçerli olan Moda Haftası‘nın başladığını duyurdu. 16 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlik kapsamında moda, kozmetik ve giyilebilir teknoloji ürünlerinde müşteriyi, peşin fiyatına 12 taksit, Hepsiburada limiti ve kapıda kolay iade gibi avantajlar bekliyor.

İSTANBUL-Moda Haftası kapsamında 4 gün boyunca erkekler ve kadınlar için giyim, çanta-ayakkabı, saat, gözlük & aksesuar, kişisel bakım, giyilebilir teknoloji ürünlerinde cazip kampanyalarla alışveriş yapılabilecek.

Peşin fiyatına 12 taksit imkanı ile bütçeleri zorlamadan alışveriş keyfinin yanı sarı, Hepsiburada limiti ile kartsız taksitle ödeme ve kapıda kolay iade gibi avantajlar da Moda Haftası’nda kullanıcıları bekliyor. Moda tutkunları, ‘İyi fiyata süper görün’ mottosuyla hayata geçen etkinlikte tarzını yansıtacak ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilecek.

ÖZEL İNDİRİMLERLE AVANTAJLI ALIŞVERİŞ

Erkekler ve kadınlar için geniş bir yelpazede, binlerce markanın milyonlarca ürününün yer alacağı Moda Haftasında, giyim ürünleri, saat, gözlük ve aksesuar çeşitleri, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, akıllı saatler ve bileklikler gibi giyilebilir teknolojiler avantajlı fırsatlarla sunuldu.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Yıllık 2 bin tarımsal Ar-Ge projesi yürütüyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal alanda Ar-Ge’ye ve inovasyona yapılan her yatırımın, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyerek, “Güçlü tarımsal Ar-Ge alt yapımızla, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle iş birliği içerisinde çalışıyor, yıllık yaklaşık 2 bin Ar-Ge projesi yürütüyoruz” dedi.

Taha AYHAN- Ali Eren İĞDE
ANKARA-Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ‘2024 Uluslararası Tarım Teknolojileri Festivali’nin açılışına katıldı. Bakan Yumaklı, tarımsal üretimlerini geliştirmek ve dünyayla rekabet gücünü arttırmak için son dönemde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bitkisel üretimden hayvansal üretime, su ürünleri üretiminden tarımsal Ar-Ge’ye, kırsal kalkınma yatırımlarından su ve sulama yatırımlarına, birçok alanda üretimi ve üreticimizi destekledik. Yıllık 69,2 milyar dolarlık tarımsal hasılayla; Avrupa’da 1’inci, dünyada ilk 10 ülke arasına girdik. Bunların sonucunda bugün 85 milyon nüfusumuzun ve 60 milyona yaklaşan turistin gıda ihtiyacını sorunsuz karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra; 31 milyar dolar tarımsal ürün ihracatımızla ekonomimize önemli katkı sağlıyoruz. Hem ihtiyacımız olan gıdayı üretiyoruz, hem de ürettiğimiz gıdanın fazlasını ihraç ediyoruz. Ancak bu başarı bizde rehavet oluşturmamalı. Son 10 yıl içinde ülkemizin bulunduğu coğrafyada önemli değişimler oluyor. Savaşlar, pandemi, afetler, iklim değişikliği, nüfus artışı. Bu sıraladığım bütün risk faktörleri, başta tarım sektörümüz olmak üzere, tüm alanlarda ekonomimizi etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. İşte biz bu risk faktörlerini yeni normal olarak tanımlıyoruz. Uzun değil, 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar, Türkiye nüfusu da 105 milyon olacak. Bu durum gıdaya olan talebin yüzde 70 daha fazla olacağını gösteriyor. Ülkemiz gıda üretimi noktasında büyük bir potansiyele ve üretim kabiliyetine sahip. Ülkemiz tarımını geleceğe taşıyacak olan insan kaynağını yetiştirme ile bilim ve teknoloji üretme konularında üniversitelerimize büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

‘POLİTİKALARIMIZDA AR-GE VE İNOVASYON KONUSUNUN AYRI YERİ VAR’

Bilim ve teknolojinin her alanda geliştiği bir çağda yaşadıklarını aktaran Bakan Yumaklı, şöyle konuştu:

“Tarımsal alanda Ar-Ge’ye ve inovasyona yapılan her yatırımın, bu ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu çok iyi biliyoruz. Bakanlık politikalarımızda Ar-Ge ve inovasyon konusunun ayrı bir yeri var. Bugün Türkiye, bulunduğu coğrafyanın en büyük ve en güçlü tarımsal Ar-Ge altyapısına sahip ülkesinden biri. Tarımsal Ar-Ge anlamında; 49 araştırma enstitümüz, 300 laboratuvarımız, 2 binden fazlası akademik seviyede olmak üzere 6 bin 500 personelimiz ile ihtiyaç duyulan her alanda ülkemizin hizmetindeyiz. Güçlü tarımsal Ar-Ge alt yapımızla, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle iş birliği içerisinde çalışıyor, yıllık yaklaşık 2 bin Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Bu çalışmalarla üreticimizin verimli ve kaliteli ürün almasını sağlıyoruz. Araştırma kurumlarımızda; tarla bitkilerinde 1004, bahçe bitkilerinde 1041 yerli ve milli tohumluk çeşidi geliştirdik. Ata Tohumu Projesi kapsamında, farklı türlerde 37 yerel çeşidi tescil ettik ve koruma altına aldık. Tarımsal üretimin geleceğinin teminatı olan 318 bin genetik materyali gen bankalarımızda koruyoruz. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Bunun için kuraklığa, soğuğa ve hastalıklara dayanıklı tohum çeşitleri geliştiriyoruz. Bu bağlamda, 79 tohumluk çeşidi geliştirdik ve çiftçilerimizin hizmetine sunduk.”

‘HİBE DESTEKLERİNE ÖNEMLİ YENİLİKLER GETİRDİK’

Bakan Yumaklı, tarımsal üretimde gençlerin söz sahibi olması için genç girişimcilerine hibe destekleriyle pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, “Buradaki temel amacımız, kırsalda teknolojiyi ve inovasyonu üretime katarak, üretimde verimliliği sağlayan genç ve kadın çiftçi sayısını arttırmak. Çünkü artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak için daha az kaynak kullanarak, daha çok üretmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ekonomik yatırımlar ve IPARD programları ile genç ve kadın girişimcilerimizin projelerine ekstra puan ve hibe desteği veriyoruz. Bu yıl hibe desteklerimizle ilgili önemli yenilikler getirdik. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’nda hibe desteğine esas proje limitlerini 7 milyon TL’den, 14 milyon TL’ye yükselttik. 42 ilde uyguladığımız IPARD programını da 81 ilimize yaygınlaştırdık. Yeni hayvancılık yol haritamız kapsamında; hayvancılık desteklerimizde gençlere ve kadınlara daha çok destek vereceğiz. Bunun yanı sıra; tarım ve ormancılık alanında yükseköğrenim görmüş gençlerimizin sektöre yatırım yapması için Uzman Eller Projesi’ni başlattık. Projeyle tarımsal üretime katma değer sağlayan her projeye 250 bin lira hibe desteği sağlıyoruz. TARSİM, ORKÖY ve daha birçok alanda kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.