Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

İSTOÇFEST’E YOĞUN İLGİ   

Daralan iç pazarı canlandırmak, İSTOÇ’un dünyaya açılmasına öncelik etmek üzere 17-20 Ekim tarihleri arasında İSTOÇ İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER), aracılığıyla düzenlenen İSTOÇFEST ile 6 milyar dolar ticaret hacmi oluşturuldu. Etkinlikte, 6000 yabancı ve 2000 yerli almacı 200 firmayla bir araya geldi.

AYHAN GONCA
İSTANBUL-
İstanbul’un en eski ticaret merkezi, dünyanın en büyük ikinci toptan ticaret merkezi ve Avrupa’daki tek merkez olan İSTOÇ, İSTOÇFEST ile kapılarını dünyaya açtı. 1 milyon 100 bin metrekare üzerine kurulan İSTOÇ’ta, 7200 iş yeri bulunuyor. Çin’in Tahtakalesi olarak bilinen toptan ticaret merkezi Yiwu’nun dünyadaki ikinci örneği İSTOÇ, 100 bin kişiye doğrudan, 400 bin kişiye de dolaylı yoldan istihdam yaratıyor. İç piyasada yaşanan durgunluğu canlandırmak, Anadolu’daki KOBİ’yi İstanbul’da buluşturmak adına İSTOÇDER tarafından düzenlenen İSTOÇFEST ile İSTOÇ dünyaya kapılarını araladı. 6000 yabancı ve 2000 yerli satın almacının 200 firmayla bir araya geldiği festival 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlendi. 6 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşturan İSTOÇFEST ile ilgili bilgi veren İSTOÇDER Başkanı Ahmet Acar, “Çin Yiwu’dan sonra dünyanın ikinci toptan ticaret merkeziyiz. 45-50 ülkeye sadece 3 saatlik uçuş mesafesinde bulunan tek ve en büyük merkezi olmanın avantajını yaşıyoruz. Bundan 20 yıl kadar önce satılan ürünlerin yüzde 80’i ithalken, bugün gururla yüzde 80’in yerli üretim olduğunu söyleyebilirim. Afrika’ya, Ortadoğu’ya, Asya’ya ticaretimizi geliştirdik çünkü stratejik konumumuzun farkındayız. Günde 200 bin kişilik bir alışveriş trafiğinden bahsediyoruz. Hırdavat, züccaciye, otomotiv, kırtasiye olmak üzere 42 meslek grubunu içerisinde bulunduran İSTOÇ, havayoluna, toplu taşımaya, Kuzey Marmara yoluna yakınlığıyla dikkat çekiyor. Böylesine bir merkezin benzeri Çin’in Yiwu bölgesinde. İSTOÇFEST adını verdiğimiz etkinlikle amacımız, daralan iç pazarda ticaretin artmasına katkı sağlamak, Anadolu’daki KOBİ’yi İstanbul’a getirtebilmekti. Organizasyon yoluyla şirketler piyasadan önce özel fiyatlarla daha piyasaya sürülmemiş yeni tasarlanan ürünlere sahip olma fırsatını yakaladılar. En iyi indirimler, en özel fiyatlarla sahiplerini buldu. İSTOÇ’da senede 20 milyonluk bir alışveriş trafiği var ve bu organizasyonla bu trafiği ilk sene 30 milyona, sonrasında da 50 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. İlk organizasyonumuzdan sonra bunu uluslararası arenaya taşımak gibi bir hedefimiz bulunuyor. Çünkü ihracat bu dönemin olmazsa olmazı ve üyelerimizin vakit kaybetmeden nokta atışıyla doğru alıcılara oluşmasını hedefliyoruz. Eğer festivalimizi 2023 yılında uluslararası boyutta yaparsak yıllık 15 milyar dolarlık ticaret hacmimizi 20-30 milyar dolara çıkarabiliriz. İSTOÇ esnafı kârından fedakarlık yaparak hem KOBİ’leri hem de onlardan alışveriş yapan yerli tüketiciyi destekledi. 4 gün boyunca katılımcılar merkezi gezsin diye sürekli ring sefer yapan bir servis koyduk. İSTOÇFEST için hazırladığımız özel aplikasyon sayesinde de satın almacılar İSTOÇ’u kolayca gezebildiler. Kullanımı açık bıraktığımız bu dijital platformdan satın almacılar kolayca ürünleri almaya devam edebilecekler.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

TET, kadın kamyon şoförlerini destekliyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

ABDULLAH GONCA
EKONOMİ SERVİSİ
-TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor.

Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde:

Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak.

İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Tet Global Lojistik bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Başvurular: 22 yaş ve üzeri tüm kadınlar başvuruda bulunabilirler.

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Okumaya devam et

Ekonomi

Dünya markalarına yeni Pazarlama Direktörü

Saruhan Holding bünyesinde bulunan dünya markaları, Fakir Hausgeräte, De’Longhi, Braun ve İYO’nun Pazarlama Direktörlüğü’ne sektörün deneyimli isimlerinden Seda Altınok getirildi.

ZAFER BULUT
EKONOMİ SERVİSİ-Saruhan Holding çatısı altında bulunan Fakir Hausgeräte, De’Longhi, Braun ve İYO gibi dünya markalarının pazarlama ve iletişim çalışmalarından sorumlu kişi; uzun yıllar global ve yerli markalarda önemli çalışmalara imza atan Seda Altınok oldu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu Altınok, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde aldığı eğitimler sonrasında profesyonel meslek hayatına ilk olarak Turkcell’de başladı. Elginkan Holding bünyesinde yer alan ECA markasının tüm pazarlama iletişim çalışmalarından sorumlu olan Altınok daha sonra Samsung Electronics’te görev aldı. Emporio Armani, Versace, Kenzo, Calvin Klein ve Guess gibi dünyaca ünlü moda markalarının Türkiye distribütörü Çiçek Retail Group’ta görevine devam eden Altınok son olarak, sporculara yönelik gıda takviyesi sunan Supplementler markasının iletişim çalışmalarını yürüttü.

Saruhan Holding Ailesine katılan Altınok, Fakir Hausgeräte, De’Longhi, Braun ve İYO markalarının; pazarlama, iletişim, E-commerce, dijital pazarlama, CRM, medya planlama ve satın alma çalışmalarından sorumlu olacak.

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Bolat: ABD, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı

İstanbul’da düzenlenen ABD Ticaret Bakanlığı liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu Trade Winds Europe/Eurasian’ın ikinci günü ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın konuşmaları ile başladı.

Şara Zehra ÖZBEY, Erdi DEMİR
İSTANBUL-ABD Ticaret Bakanlığı tarafından 13- 15 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen ‘Trade Winds Europe/ Eurasia’ ticaret misyonu ve iş geliştirme forumunun ikinci günü kapsamında ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat açılış konuşması yaptı. Organizasyona ABD Başkonsolosu Julie Eadeh, ABD Ticaret Bakanlığı uluslararası ticaretten sorumlu danışman Marisa Lago ve 300’den fazla yerli ve yabancı iş insanı katıldı.

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake konuşmasında ABD ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişerek büyüdüğüne dikkat çekerek, hem savunma hem de turizm açısından iki ülke arasındaki iş birliklerinin de altını çizdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Türk ve ABD Hükümetlerinin ikili ticaret ve karşılıklı yatırımları artırma konusundaki kararlılıklarına vurgu yaparak, “Trade Wins Organizasyonun 16 yıl sonra tekrar İstanbul’a geri dönmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu ivme sayesinde, son 10 yılda ticari ilişkilerimiz oldukça iyi gitmektedir. 2008 yılında İstanbul’da Trade Winds programı yapıldığında, 16 milyar dolar olan ticaret hacmi, yüzde 110 artarak 2023 yılında 33,5 milyar dolara erişmiştir. O dönemde 4,3 milyar dolar olan ABD’ye ihracatımız bugün 14,8 milyar dolara çıkmıştır. Bugün ABD, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı haline gelmiştir. Bu durum iki ülke arasında farklı sektörlerdeki yatırımları da arttırmaktadır” dedi.

“ABD KAYNAKLI YABANCI YATIRIMLARIN TUTARI 15 MİLYAR DOLARA ULAŞTI”

Bakan Bolat, ABD kaynaklı yabancı yatırımların tutarının 15 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Böylece ABD, ülkemizdeki en büyük ikinci yabancı yatırımcı haline gelmiştir. Bu dönem zarfında, 2 binden fazla Amerika firması Türk ekonomisinin gücüne ve potansiyeline inanarak Türkiye’ye yatırım yapmıştır. Bu firmalar, Türk ekonomisine 60 milyar doların üstünde katkıda bulunuyor ve 110 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Amerikan firmalarının üretim, istihdam ve ihracatımıza katkıda bulunduğunu ve bu firmaların sayısının da her geçen gün arttığını büyük bir memnuniyetle görüyoruz” dedi. Bakan Bolat ayrıca, organizasyon için İstanbul’un seçilmesinin ABD Hükümetinin ve firmalarının Türkiye’nin Amerikalı firma ve yatırımcıları için öneminin farkında olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Organizasyon kapsamında konuşan ABD merkezli ‘Chobani’ adlı süzme yoğurt üreticisi ve şirket CEO’su Hamdi Ulukaya, şirketin ABD’de kuruluşu ve iki ülke arasındaki yatırımların önemine vurgu yaptı.

“HEDEFİMİZ İKİLİ TİCARET HACMİNİ 100 MİLYON DOLARA ULAŞTIRMAK”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz hafta ABD’nin başkenti Washington’da Amerikan-Türk İş Konseyi (ATC) 39’uncu Yıllık Toplantısı’na katılmıştı. Bakan Bolat, resmi temasları kapsamında yaptığı açıklamada, “2023 yılı itibarı ile ABD ile 14,8 milyar doları ihracat olmak üzere, 33,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi sürdürülebilir bir ivme ile 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız. Ticaret Bakanlığı olarak ABD ile olan dış ticaretimizi ülkemizin faydasına olacak şekilde arzuladığımız düzeylere ulaştırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve ABD Ticaret Odası’na ülkemizin dış ticaretini doğrudan etkileme potansiyeli bulunan bu müstesna etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerimi iletiyorum” demişti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.