Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk: Yerli ve milli uçaksavar envantere girdi

Savunma Sanayii Başkanlığı(SSB) ile imzalanan platform makineli tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel), Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmetine girdi.

SAMSUN-
Türkiye’nin kalifiye olmuş tek ve en büyük kalibre makineli tüfeği olan CANiK M2 QCB’nin 750 adetlik teslimatı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir seferde teslim edilen en yüksek adet 12.7mm makineli tüfek olarak da tarihe geçti.

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, bir başarıya gururla daha imza attı. 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan platform makineli tüfeği projesi kapsamında geliştirilen, Türkiye’nin tek ve en büyük kalibre makineli tüfeği CANiK M2 QCB, TSK ve kolluk kuvvetlerinin envanterine kazandırıldı. CANiK, 750 adet uçaksavarı (CANiK M2 QCB), tek seferde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim ederek Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi.
CANiK, Aralık 2022’de teslim etmeyi taahhüt ettiği 750 adet M2 QCB’nin tamamını TSK’nın envanterine kattı. Teslim edilen 750 adet uçaksavarın kurumlara adetsel dağılımı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve kurumlarımızın yapmış olduğu mutabakata göre belirlendi.

“Ordumuzun ve emniyet güçlerinin hizmetine sunmaktan onur duyuyoruz”

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “CANiK olarak deneyimli ve güçlü ekibimizle birlikte muazzam bir çalışma ile Türkiye’nin tek ve en büyük kalibre makineli tüfeğini geliştirdik. 3 yıllık bu dönemde 160 milyon liralık AR-GE ve 440 milyon liranın üzerinde endüstriyelleşme yatırımıyla hayata geçirdiğimiz uçaksavarımız CANiK M2 QCB’yi TSK ve İçişleri Bakanlığımızın hizmetine sunduğumuz için onur duyuyoruz. CANiK M2 QCB, buzlanma ve kirlenme testlerini dünyada başarı ile tamamlayan tek silah oldu. Ayrıca, resmi olarak 20 bin namlu atım ömrü ile dünya rekoru kırdık ve 12.7×99 mm ağır makineli tüfekler için hazırlanmış dünyanın en zor kalifikasyon testini tekrarsız sıfır hata ile tamamladık. Ağustos 2022’de elde ettiğimiz kalifikasyon başarımızın ardından şimdi de yeni bir rekora imza attık ve toplamda 750 adet uçaksavarı (CANiK M2 QCB) ordumuzun envanterine tek seferde kazandırdık. Cumhuriyet tarihinde ve hatta bu kalibrede bir silahın tek seferde 750 adet bir rakamla teslim edilmesi neredeyse görülmemiş bir başarıdır. Bize güvenerek, bu görevi veren Savunma Sanayii Başkanlığımıza teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

“2 yıllık kapasitemizi doldurduk”

CANiK’in global pazara yönelik hedeflerine de hız kesmeden devam ettiğini belirten C. Utku Aral, “Dünyanın dört kıtasında 69 ülkeye ihracat gerçekleştiren CANiK markamız ile Türkiye ekonomisinin kalkınmışlık seviyesini daha ileri noktalara taşımaya yönelik katkı sunmaya devam ediyoruz. Şu anda kadar CANiK, M2 QCB uçaksavarı için 3 bin 500 adet onaylanmış siparişi bulunuyor. 3 bin 500 adetlik siparişin tamamı yurt dışındaki dost ve müttefik ülkelerin kolluk kuvvetlerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

Tüm testlerde mükemmel performans

Türkiye’nin kalifiye olmuş tek yerli ve milli uçaksavarı CANiK M2 QCB, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Ağustos 2022’de kalifiye edildi. Silahlar kalifikasyon sürecinde 40 günlük kısa bir sürede Amerikan TOP ve NATO standartlarında 23 farklı testin hepsini hatasız ve tekrarsız tamamlayarak, daha önce görülmemiş bir sonuç elde etti. Bu kalifikasyon ve test sürecinde, 200 binin üzerinde mermi kullanıldı. Buzlanma ve kirlenme testlerini dünyada başarı ile tamamlayan tek silah olduğu gibi 20 bin namlu atım ömrü ile de dünya rekorunu kırdı. Bu test sonuçları ile dünyadaki tüm benzerlerinden çok daha üstün bir performans gösteren CANiK M2 QCB Türkiye Cumhuriyeti envanterine girdi.

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR’un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok” dedi.

ANKARA-Bakan Yumaklı, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yumaklı, kilogramı 19 lira olarak açıklanan çay alım fiyatı ile ilgili, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR’un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok. Maliyetlere göre hazırlanmış, açıklanmış, çalışılmış makul bir alım fiyatı var. Her sene olduğu gibi maliyetlere bakılır, onun üzerine makul bir kar koyulur. Ona göre fiyat açıklanır. Geçen yıllara göre hiçbir fark yok; ama hatırlıyorsanız geçen yıllarda da bu beklentiler daha yükseklere çekilmişti” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

İtalyan traktör markası Bandırma’da fabrika açtı

SDF Group Bandırma’da FARMotion Motor fabrikası açılışıyla üretime başladı. Euro 5 emisyon değerine sahip 3,4 ve 6 silindirli motorların üretiminin yapılacağı fabrikanın açılışında konuşan SDF Grup CEO’su Lodovico Bussolati, “Grubumuz Bandırma serüveninin başladığı 2013 yılından bu yana SDF Türkiye’nin sermayesini yaklaşık 3,5 milyar TL, üretim alt yapıları tesislerine ve makinelerine ise 1,5 milyar TL yatırım yaptı. 2019 yılında traktör fabrikasını 10 bin metrekareden 20 bin metrekareye genişletilmesi ve yeni boya fabrikasının inşaatı, akabinde 2021 yılında traktör fabrikasını 4 bin metrekare daha genişleterek 24 bin metrekareye yükseltildi. En son olarak da FARMotion motorlarının montajı ve mekanik işletme hattını ekledik” dedi.

MEHMET İNAN
BURSA-2013 yılından beri Balıkesir’in Bandırma ve Gönen ilçe sınırlarında Bulunan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren SDF Group, motor fabrikasının açılışıyla üretime başladı. Toplamda 24 bin metrekare alanda üretim yapan fabrikada FARMotion Motor fabrikasının açılışı yapıldı. Açılışa SDF Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Vittorio Carozza, SDF Grup CEO’su Lodovico Bussolati, SDF Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Carozza, SDF Türkiye Fabrika Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Deniz, SDF Türkiye CEO’su Giampaolo Cameli, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, ve bayi temsilcileri katıldı.

‘TÜRKİYE BÜYÜK BİR ESKİ TRAKTÖR PARKINA SAHİP’

Açılış konuşmasında tarım sektörünün Türkiye için önem taşıdığını belirten SDF Türkiye CEO’su Giampaolo Cameli, “Türkiye dünyanın 10 büyük tarım ülkelerinden biridir. Avrupa’da 1’inci sırada yer alıyor. Tarım sektörünün payı ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının sadece yüzde 5,3’üdür. Toplam istihdamdaki payı yüzde 14 dür. Çiftçiler daha profesyonel olmaya istekliler. Arazilerin birleştirilmesi çok önem arz etmektedir. Traktörlerin beygir güçleri daha gelişmiş traktöre, düşük emisyona ve daha düşük yakıt tüketimine olan taleple her geçen gün artmaktadır. Bugün FARMotion Motor Fabrikası’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Tasarımı ve üretimi SDF mühendisleri tarafından gerçekleştirilen, Sektördeki en gelişmiş emisyon seviyesi ve hali hazırda Avrupa’da kullanılanlar ile birebir aynı üretimi türkiyede üretiyoruz. Bu dönüşümün Türkiye ekonomisine katkısı inanılmaz büyüktür. SDF, son 10 yılda sektörün en fazla büyüyen şirketidir. Türkiye’deki köklerimiz çok derindir” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 2,6 arttığını, bir önceki aya göre (aylık) yüzde 0,1 azaldığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, Mart 2024 dönemine ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, 2024 yılı Mart ayında yıllık yüzde 2,6 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 839 bin 534 kişiyken, 2024 yılı Mart ayında 15 milyon 225 bin 128 kişi oldu. Alt detaylarına bakıldığında, 2024 yılı Mart ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 1 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 9,3 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,5 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, martta aylık yüzde 0,1 azaldı. Ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,1 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 arttı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.