Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Marmaris’in ciğerleri yanıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün saat 13.05’de Armutalan Üntaş Sitesinin üst bölümünde başlayan orman yangını yüzlerce hektar alanda etkili oluyor.

27 Haziran’da Marmaris’te çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Armutalan’dan İçmeler Mahallesine sıçrayan yangın Asparan mevkiine sıçradı.
Yangın, karadan ve havadan yapılan tüm müdahalelere rağmen, Osmaniye, Bayır, Turgut, Çiftlik ve Turunç mahallelerinde etkisini sürdürdü. Havanın kararmasından sonra helikopterler devre dışı kalırken, arazöz ve itfaiye araçları gece boyunca yangına müdahale etti.


Gece saatlerinde Armutalan Mahallesi ve İçmeler mahallesinin üst bölümlerinde sık sık yeniden patlayan alevleri söndürme çalışmalarına vatandaşlar da eşlik etti. Yangın gece boyunca Turunç Mahallesi ve Asparan mevkiinde ilerleyişini sürdürdü.
Marmaris’teki orman yangınına bir uçak, 6 helikopter havadan müdahale ederken, karadan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü dışında çevre illerden de takviye ekipler geldi. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi arazözlerinin tamamı yangın bölgesine sevk edilirken, Deniz Kuvvetlerine ait İHA, Tanker, Arazöz ve Keşif Aracı ile personel desteği sağlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar da söndürme çalışmalarına denizden destek verdi.

Asayiş

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2’si doktor 4 ölü, 2 yaralı

Sinop‘ta hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 2’si doktor 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

 Esra AKSU
SİNOP-Kaza, saat 08.00 sıralarında Boyabat ilçesi Tıngıroğlu mevkisinde meydana geldi. Ender Çoraklı’nın kullandığı 26 GR 435 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Selahattin Bulut idaresindeki 34 FA 3602 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada hafif ticari araçta bulunan Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Mehmet Turan Yazlak ile Dr. Sena Sakin ve Ender Çoraklı ile diğer otomobildeki Beyhan Bulut, hayatını kaybetti. Dr. Beyza Nur Çetin ile otomobil sürücüsü Bulut yaralandı. Yaralılar, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sinop”un Boyabat ilçesinde hekimlerimizi taşıyan hastane hizmet aracıyla başka bir aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki hekim arkadaşımız ve hizmet aracı şoförümüz, karşıdan gelen araçta bulunan bir vatandaşımız hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan biri hizmet aracında bulunan bir hekim arkadaşımız, biri ise diğer araçtan vatandaşımızdır. Yaralı hekim arkadaşımız Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyata alındı, diğer araçtaki vatandaşımızsa yoğun bakımda takip ediliyor. İki hekim arkadaşımıza ve diğer araçta bulunan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve acil şifalar diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

Gaziantep’te 9 kişinin öldüğü kazada ağır yaralanan kadın, 36 günlük yaşam savaşını kaybetti

Gaziantep’ in İslahiye ilçesinde, beton mikseri ile minibüsün çarpışmasıyla 6’sı öğrenci 9 kişinin yaşamını yitirdiği kazada ağır yaralanan Emine Yener (47), 36 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kadir ÇELİK
GAZİANTEP-Kaza, 6 Mayıs’ta, ilçeye bağlı Ağabey Mahallesi’nde meydana geldi. Mehmet Göğüş yönetimindeki 27 AJT 348 plakalı beton mikseri, şerit değiştirerek karşı yönden gelen aralarında Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Bölümü öğrencilerinin de olduğu Latif Örs’ün kullandığı 27 K 5127 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada 6’sı öğrenci 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Kazada ağır yaralanan ve Gaziantep Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Emine Yener, dün akşam saatlerinde yaşam savaşını kaybetti. Yener’in cenazesi, otopsinin ardından İslahiye’ye bağlı Yeşilyurt Mahallesi’ne getirildi. Emine Yener, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

Oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

İSTANBUL-Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan’ın kızı Mevheş Soydan babasının ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Oyuncunun eşi Uğurgül Soydan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Çok değerli 43 yıllık eşim Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan’ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.(DHA)



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.