Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Burhan: “Hedefleri kaos çıkarmak”

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Türkiye’ye mülteciler üzerinden bir operasyon çekilmek isteniyor. ABD, Rusya, Suriye ve Esad istihbaratı işin içinde olabilir. Amaçları Türkiye’de kaos üretmek” dedi.

Altındağ’da yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Altındağ’da yaşanan elim olayda hayatını kaybeden Emirhan evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Elbette bu cinayet sonuna kadar araştırılmalıdır. Bu cinayetin araştırılması neden önemlidir? Çünkü Türkiye’ye mülteciler üzerinden bir operasyon çekilmek isteniyor. ABD, Rusya, Suriye ve Esad istihbaratı işin içinde olabilir. Amaçları Türkiye’de kaos üretmek ve istikrarsız hale getirmektir.

Bir nevi Esad sözde Suriye’de yaşananların intikamını almak istiyor olabilir. İçeride ise bazı ana muhalefet partileri, mültecilere karşı oluşan toplumsal tepkiyi oya dönüştürebilmek için büyük bir çaba harcıyor. Amaçları oy devşirmek ve siyaset yapmak. Ama daha fazla oy almak için Türkiye’de bir etnik çatışma çıkmasını, insanların ölmesini, dükkânların yağmalanmasını mı istiyorsunuz? Bu kabul edilemez. Bu zihniyeti kınıyorum” değerlendirmesini yaptı.

“Bu oyuna gelmeyelim”

Sağduyu çağrısında bulunan Burhan, “Biz büyük bir milletiz. Hem dinimiz hem de insanlık değerleri mültecilere yardımı gerektirir. Altındağ’da bazı provokatörlerin evleri ve dükkânları taşlamasını, küçük çocukları hedef almasını kınıyorum. Altındağ halkının meşru tepkisini de saygıyla karşılıyorum. Bu acı olaya tabi ki tepki gösterilebilir.

Ayrıca bu olaylarda tüm Altındağlıları hedef göstermek doğru değildir. Altındağ Ankara’nın gözbebeğidir. Altındağlılar sağduyuludur ve provokasyona gelmemelidir. Türkiye bu tür provokasyon girişimlerinden çok çekti. Türk-Kürt kavgası çıkarmak isteyenler şimdi de Türk-Arap çatışması çıkarmak istiyor. Bu ülkemize zarar verir. Bu oyuna gelmeyelim. Bir arada devletimizin yanında yer alalım ve kardeşliğimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Ali Nargüner

Asayiş

MSB: Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG’li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG’li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 3 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Polis memuru, emekli uzman çavuşu tabancayla vurarak öldürdü

Çorum’da, polis memuru Hüseyin Ç. (45), tartıştığı komşusu malulen emekli uzman çavuş Fatih Afacan’ı (40) tabancayla vurarak öldürdü.

Yusuf ÇINAR
ÇORUM-Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Osmancık ilçesi Çay Mahallesi Seyhan Sokak’ta meydana geldi. Kargı İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Ç., tartıştığı komşusu emekli uzman çavuş Fatih Afacan’ı tabancayla vurup ağır yaraladı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Afacan, sağlıkçılar tarafından kaldırıldığı Osmancık Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis memuru Hüseyin Ç. ise Kargı İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek teslim oldu.

Hüseyin Ç.’nin daha önce Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı, kısa süre önce Kargı İlçe Emniyet Amirliği’ne tayininin çıktığı belirtildi. 2022 yılında Fatih Afacan ile eşi arasında aile içi şiddet olayı yaşandığı, komşusu olan Hüseyin Ç.’nin tanıklık yaptığı, bu nedenle aralarında husumet olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Prizde unutulan şarj aleti yangına sebep oldu; panik anları kamerada

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, iki katlı evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İlk incelemelere göre prizde unutulan şarj aletinden çıktığı belirtilen yangın, mahallede paniğe sebep oldu.

Halil İbrahim KARABIYIK
İZMİR-Yangın, saat 03.30 sıralarında Alpagut Mahallesi 1615/ Sokak’ta bulunan iki katlı bir evde çıktı. İddiaya göre, evde tek başına yaşayan ve kimliği öğrenilemeyen kişi, evi saran alevleri fark edince yardım çığlıkları atarak dışarıya çıktı. Sesleri duyan mahalle sakinleri, bir yandan kovalarla yangına müdahale ederken diğer yandan durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ekiplerin evde yaptığı incelemelerde, ilk belirlemelere göre yangının prizde unutulan şarj aletinden çıktığı belirtildi.

PANİK ANLARI KAMERADA

Öte yandan, yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı öğrenilirken, bir vatandaşın yangının ilk anlarında kayda aldığı görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, alevlerin çevredeki evlere sıçramaması için dua eden kadının yaşadığı panik anları yer aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.