Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Hatay’da “Tarla Günü”nde pamuk hasadı yapıldı

Hatay’ın Antakya ilçesinde Tarla Günü etkinlikleri kapsamında pamuk hasadı yapıldı.
Pamuk hasadı çalışmalarına AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ile davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Çolakoğlu, Türkiye’de şu anda 57 ilde kuraklığın hüküm sürdüğünü, Hatay olarak bir nebze olsun kuraklık yaşamadıklarını söyledi. Çolakoğlu, “Belki sulamalarda bir takım sıkıntılar yaşandı ama arazilerimiz kesinlikle susuz kalmadı” dedi.


Hatay’ın pandemi sürecinde tarımsal olarak çok etkilenmediğini belirten Çolakoğlu, Hatay’ın iki yıldır ürünlerinin veriminin yüksek olduğunu vurguladı. Çokaloğlu, “Fiyatlar çok iyi. Çiftçilerimizin mutlu olduğunu düşünüyorum. Tabi çiftçilerimiz genelde mutluluklarını çok fazla ifade etmezler. 2 yıllık bu verime de çok şükür demek gerekiyor. Çiftçimiz kazandığı zaman biz kazandığımızı düşünüyoruz. Ülkemizin kazandığını düşünüyoruz. Pamuk dünyanın bir çok yerinde üretiliyor, fakat bizim ülkemizde şu an 26 tane ilde üretimi yapılıyor. Hala ithalatçı ülkeyiz. 1 milyon ton civarında bir ithalatımız var. Bunu aşağıya çekmez için pamuk alanlarımızda daha çok çalışmak gerekiyor. Verimi daha çok arttırmak gerekiyor. Ülkemizde şu an Ege Bölgesi, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde üretimler yapılıyor. Bu üretimleri 6 illerimizden karşılıyoruz. İzmir, Aydın, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Adana’dan Türkiye’de üretilen pamuğun yüzde 88’i elde ediliyor” dedi


AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’da, Amik Ovası’nın dünyanın en bereketli ovalarından bir tanesi olduğunu vurguladı.
Hatay’ın topraklarından bereket fışkırdığını ifade eden Yayman, “Bizim iki tane sulama havzamız var. Bir tanesi Reyhanlı Barajı. Bu baraj Türkiye’nin en uzun gövdeli barajı. 10 kilo metre boyunca gövdeli baraj. Su tutma kapasitesi 480 milyon m3. 580 bin dekar alanı sulayabilecek. Peki Reyhanlı Barajı bitti mi? Reyhanlı Barajı bitti. Şu anda da içerisinde 60 milyon metreküp su var. Fakat Reyhanlı Barajı’nda su tutma kapasitesi yeterli olmadığı için bu sene suyu çiftçilerimize veremedik. Duamız ve temennimiz o ki gelecek yıl kuraklık olmasın. Biz Reyhanlı Barajı’ndan insanlara daha fazla su verelim. Peki tahta köprü barajı ne kadar su tutacak? Tahta Köprü Barajı da 450 milyon m3 su tutacak. Reyhanlı Barajı 480 milyon m3, Tahta Köprü Barajı ise 450 milyon m3 su tutacak. İnşallah 350 bin dönüm dekar alanı da sulayacak” diye konuşu.
Konuşmaların ardından pamuk hasadı yapıldı.

Recep Dağdelen – Adem Karagöz

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’yi resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.

TAHA AYHAN
ANKARA-Türkiye’ye gelen Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunmasının ardından konuk Başbakan Kobakhidze tören kıtasını selamladı. Tören sırasında 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ikili ilişkiler ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik adımların yanı sıra; bölgesel ve küresel meseleler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağı öğrenildi. Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Kobakhidze’nin ortak açıklama yapması bekleniyor. (DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

Beşiktaş’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın; Valilik 13 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi

Beşiktaş‘ta “Masquerade” adlı gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliğinden binaya ilişkin izin ve denetim belgesi veren 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da olduğu 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

MİKAİL BIYIKLI
İSTANBUL-Beşiktaş‘ta 2 Nisan’da “Masquerade” adlı gece kulübünde çıkan yangın sonucu 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı denetim ve ruhsat belgesi veren, aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 14 kamu görevlisi hakkında İstanbul Valiliğinden soruşturma izni talep etti.

VALİLİK 13 KAMU GÖREVLİSİ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Valilik Eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Koray Bayraktaroğlu, Ahmet Mithat Şermet, Yasemin Saral, Ali Rıza Yılmaz, İBB İtfaiye Teknik Müdür Yardımcısı Şükrü Öztürk, İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Tuncay Akdağ, İBB İtfaiye Zabıta Amiri Numan Bulburu, İBB İtfaiye Çavuşu Fazlı Yavuz, Beşiktaş Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Cemal Aksoy (2017 yılında vefat etmiş), Beşiktaş Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Uğur Türkyılmaz, Beşiktaş Belediyesi Ruhsat Şefi Nilüfer Oğuz, Beşiktaş Belediyesi Ruhsat Memuru Rahşan Tekin Ölmez, Beşiktaş Belediye Memurları Lalehan Taşdelen Başkaya, Feridun Tayfun Erelmas hakkında soruşturma izni verildi. O dönemin belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü olan Cemal Aksoy 2017 yılında hayatını kaybettiği için valilik toplamda 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

Okumaya devam et

Genel

Eski milletvekili Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani davasında eski milletvekili Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.(DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.