Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Yeni binada ilk meclis dualarla kurban kesilerek yapıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Meclisi, yeni hizmet binasında ilk toplantısını yaptı.

Ağustos-Eylül ayları birleştirilmiş toplantı öncesi, dualar eşliğinde kurban kesildi. Tarihi mecliste konuşan Başkan Murzioğlu, prestijli bir yapıyı iş dünyasına ve Samsun’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Samsun TSO Ağustos-Eylül ayları birleştirilmiş Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni hizmet binasında yapılan tarihi ilk meclis toplantı öncesi dualar eşliğinde kurban kesildi. Ardından da toplantıya geçildi. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Haluk Akyüz, “120 yıllık bir geçmişe sahip, şehrin ve bölgenin kalkınmasına hizmet eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının üçüncü hizmet binasını camiamıza kazandırmak bizlere nasip oldu. Bu gurur hepimizin. Huzurlarınızda bu eserin camiamıza kazandırılması adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Diliyorum bu çatı Samsun için kazandıracağımız yeni eserlere, yeni projelere vesile olur. Hayırlı uğurlu olmasını canı gönülden temenni ediyorum” diye konuştu.

Samsun’a yakışır bir hizmet binası
Ardından da, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yürüttükleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Yeni hizmet binası hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Yarım asırdan fazla hizmetlerimizi gerçekleştirdiğimiz hizmet binamız artık çağın gerisinde kalmış ve ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale gelmişti. İstedik ki büyüyen ve gelişen Samsun’a yakışır, çağın gerektirdiği gibi üyelerimize daha kaliteli ve verimli hizmet verebileceğimiz, Samsun ekonomisinin temsil yüzü olarak ulusal ve uluslararası düzeydeki konuklarımızı modern bir çehreyle karşılayacağımız fiziki koşullar tesis edelim. Bu amaçla 2009 yılında sizlerin oluru ve desteği ile çıktığımız bu yolda nihayete erdik. Henüz ufak tefek eksiklerimiz var ancak, üyelerimize sorunsuz hizmet verebilir durumdayız. Gerek mimarımızla, gerekse arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda kurguladığımız binamızda üyelerimiz birinci ve ikinci katlarda tüm işlemlerini tamamlayabilecekler. Giriş katımızı geniş bir bekleme alanı olarak tasarladıktan sonra birinci katta ticaret ve oda sicil ile muhasebe, ikinci katta ise iç ticaret, sanayi ve dış ilişkiler servislerimiz yer alacak şekilde planladık. Üçüncü kat sosyal alanlarımız. Dördüncü katta özellikle ihtiyaç duyduğumuz ve hizmet alımı yapmak durumunda kaldığımız çok amaçlı eğitim ve toplantı salonlarımız yer alıyor. Beşinci kat genel sekreterlik ve Eximbank burada faaliyete devam ediyor. Altıncı kat yönetim kurulu başkanlığı. Yedinci kat meclis salonumuz. Sekizinci kat ise, mescitler, depo ve heliport alanına çıkış yaptığımız katımız” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür etti
Yeni hizmet binamıza ilişkin süreç hakkında da meclisi bilgilendiren Murzioğlu, prestijli bir yapıyı iş dünyasına ve Samsun’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Murzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her konuda azami hassasiyet göstermeye gayret ettik. Pandemiye rağmen ara vermeden süreci doğru bir şekilde yönetmeye gayret ettik. Günün sonunda geldiğimiz noktada hizmeti aksatmayacak eksiklerimiz var ancak, tamamlama yolunda hızla ilerliyoruz. Önümüzdeki ay meclis katımızı da tamamlamış olacağız. Pandemi malum hem tedarik hem de imalat süreçlerini sıkıntıya soktu. Süreç öngörümüzden daha uzun sürdü. Ama biz, bu güzel eseri camiamıza kazandırmış olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Üstelik bildiğiniz üzere yeni hizmet binasının hemen yanındaki bin 120,05 metrekarelik arsayla birlikte bizim binamızla bu alan arasında bağlantı sağlayacak bin 275 metrekarelik arsayı da satın alarak camiamıza kazandırmıştık. Bu alan üzerinde de sizlerin de desteği birtakım tasarruflarda bulunacağız inşallah. Böylece üyelerimize uzun yıllar hizmet edecek, park sorunu yaşamayacağımız, teknik altyapısı güçlü, standartlara uyumlu, modern, ferah, camiamıza yakışır bir hizmet binası kazandırdık. Başından beri bu sürece katkı sağlayan başta siz değerli meclis üyesi arkadaşlarım, yönetim kurulu arkadaşlarım olmak üzere fikir veren, katkı sağlayan, koşuşturan, bir çivi dahi çakan herkese teşekkür ediyorum. Camiamıza bu eseri kazandırmak adına sizlere sunduğumuz her karara koşulsuz tamam dediğiniz için sonsuz itimadınız için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Diliyorum bu yeni bina Samsun ve ülkemiz için katma değer sağlayacak güzel işlere, yeni projelere, bambaşka ilklere de vesile olur. Samsun iş dünyamıza hayırlı olsun.”

“Başarıları daim olsun”
Başkan Murzioğlu ayrıca, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından açıklanan 2020 yılının ilk 1000 ihracatçısı arasına giren 10 Samsunlu firmayı da kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Meclis, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sora erdi. Meclis sonrası ise, meclis üyeleri yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Meclis üyeleri, yeni hizmet binası için Yönetim Kurulu’na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Kurban pazarları kurulmaya başladı; kurbanlıklar 1 Haziran’da İstanbul’da

Kurban Bayramı’na 1 aydan az bir zaman kaldı. İstanbul’da belirlenen kurban satış noktalarında hazırlıklar sürerken kurbanlık fiyatlarının büyükbaş için 90 ile 180 bin lira arasında, küçükbaş için ise 8 bin ile 18 bin lira arasında değişeceği tahmin ediliyor. Bahçelievler Kurban Pazarında açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim Tibet Bayhan, “Alanda 117 tane çadırımız var. Bunların 89 tanesi büyükbaş, 28 tanesi de küçükbaş hayvanlar için tahsis edildi. Şuan da bizim de edindiğimiz bilgilere göre 1 Haziran itibariyle hayvanlar kurban alanına gelmeye başlayacak” dedi.

Altan ÇİMEN – Feridun AÇIKGÖZ
İSTANBUL-Diğer yandan, Bahçelievler’de kurulum hazırlıkları devam eden 7 bin hayvan kapasiteli kurban pazarı havadan görüntülendi.Pazarda 89’u büyükbaş kurbanlıklar, 28’i de küçükbaş kurbanlıklar için olmak üzere toplam 117 çadır bulunacak.

117 ÇADIR KURULUYOR

Kurban Bayramı’na 1 aydan az bir zaman kala Türkiye’nin birçok noktasından getirilecek olan kurbanlıklar, canlı hayvan sevk noktalarında İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünün ardından İstanbul’a giriş yapacak. İl Tarım Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 1 Haziran’da İstanbul’a girecek kurbanlıklar önceden belirlenen kurban satış noktalarında alıcılarını bekleyecek.Kurban pazarlarının hangi ilçelerde kurulacağı ise önümüzdeki günlerde yapılacak koordinasyon toplantısı sonrası kesinleşecek. Avrupa Yakasındaki kurbanlık satış noktalarından Bahçelievler Kurban Pazarında ise hazırlıklar sürüyor. 3 bini büyükbaş olmak üzere 7 bin hayvanın bulunacağı pazarda hayvan sahipleri ve kurbanlıklar için 117 çadır kuruluyor. Veterinerlik hizmetinin verileceği kurban pazarında kesim yerleri de hazırlanıyor. Diğer yandan İstanbul’da 12 ay satış yapan noktalarda kurbanlıklar satılmaya başladı. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 90 ile 180 bin lirasında, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 8 bin lira ile 18 bin lira arasında değişeceği tahmin ediliyor.

“1 HAZİRAN İTİBARİYLE HAYVANLAR GELMEYE BAŞLAYACAK”

Bahçelievler Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekim Tibet Bayhan, “Bir Kurban Bayramı daha yaklaşmak üzere, Bahçelievler Belediyesi olarak biz de daha önce kurban hizmeti verdiğimiz bu alanda tekrar çadırlarımızı kurmaya başladık. Çadırını alan hayvan sahipleri çadırlarının yerlerini düzeltmeye başladı. Biz de bu arada burada değer vereceğimiz hizmetlerle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gelen vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gidermesi için kafeterya, mescit, lavabo ve tuvaletler gibi ayrıca bu alanda küçükbaş kesimi de olacağı için arka tarafta küçükbaş kesimi için de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Kripto para borsasından küçük yatırımcıya özel ‘WBT Holding’ programı

Yükselen faizler ve artan ücretlere karşı kripto parayı vadeli mevduat gibi kilitleyip bir süre kullanmama sözü vermeyi tanımlayan ve risksiz getiri imkanı sunan staking, holding gibi yöntemlerin ön plana çıktığını söyleyen kripto para borsası WhiteBIT CEO’su Volodymyr Nosov, “Paranın değerini enflasyona karşı korumanın yollarından biri, WBT Holding sistemi. WBT Holding’in seviyesi, 10 WBT kilitleyerek başarılabiliyor. 100 dolar gibi bir bütçeyle yatırımcılar, yıllık yüzde 22’ye kadar getiri sağlama yolunda adım atabiliyor. Kripto para birimleri oynak olsa da bu getiriler eksilmiyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-WhiteBIT kullanıcılarının enflasyondan WBT Holding ile korunduğunu ifade eden Volodymyr Nosov, “Dikkate değer bir faiz getirisi sunmayan küçük ölçekli birikimleri olan yatırımcılar, vadeli mevduatta da aradığını bulamayarak, kripto para borsalarının sunduğu staking ve holding programlarına yöneldi” diye konuştu.

Pasif gelir kaynaklarının aktif gelire bağımlılığı azalttığını ve finansal stabiliteyi artırdığını vurgulayan Nosov, “Küçük yatırımcı için en avantajlı pasif gelir seçeneklerinden biri, güvendiği bir kripto ekosistemini desteklemek için onun yerel token’ını kilitlemesini ve tutmasını öngören yöntemler. Örneğin Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan WhiteBIT, ekosistem token’ı WBT Coin için WBT Holding isimli bir program yürütüyor. WBT Coin’i transfer etmeden ya da alıp satmadan, belirli bir vadede tutan yatırımcılar, ekosisteme sundukları destek kapsamında ödüllendiriliyor. Küçük yatırımcı bu birikimleri bileşik faizin gücünden yararlanarak büyütüyor” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

TÜİK: Yurt dışı üretici enflasyonu nisanda yüzde 65,53 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yurt dışı üretici fiyat endeksinin (YD-ÜFE) nisan ayında yıllık yüzde 65,53, aylık yüzde 1,37 arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, nisan ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre; YD-ÜFE 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,37 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 13,64 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,53 artış ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 57,10 artış gösterdi. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 69,45 artış, imalatta yüzde 65,46 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 58,07 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 70,12 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 70,03 artış, enerjide yüzde 74,24 artış, sermaye mallarında yüzde 72,01 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK DEĞİŞİMLER

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 3,57 artış, imalatta yüzde 1,33 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,65 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 0,59 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 0,90 artış, enerjide yüzde 2,68 artış, sermaye mallarında yüzde 1,40 artış olarak gerçekleşti.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.