Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Terör örgütü PKK/KCK, Sincar’da Irak Silahlı Kuvvetlerine saldırdı

Bölge kaynaklarınca, terör örgütü PKK/KCK’nın, Sincar bölgesinde bulunan Irak Silahlı Kuvvetlerine ait kontrol noktasına bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

ANKARA-
Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütünün uzantısı sözde Sincar Koruma Güçleri’nin, Sincar bölgesinde Irak ordusuna ait bir yol kontrol noktasına saldırı düzenledi. Güvenlik kaynakları tarafından terör örgütü ve uzantılarının, “yeni Kandil” yapmaya çalıştığı Sincar bölgesinde icra edilen hava harekatları sonucu etkisiz hale getirilen çok sayıdaki elebaşı ve terör örgütü mensubunun olduğu bir dönemde gerçekleştirilen saldırının örgütteki çözülmenin önüne geçmeyi amaçladığı belirtildi.

“Terör örgütü PKK/KCK, ne pahasına olursa olsun Sincar’ı elde tutmaya çalışıyor”

Öte yandan Bölge Kaynakları yaşanan saldırı hakkında şu değerlendirmede bulundu:
“9 Ekim 2020’de Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), Sincar’ın güvenliğini sağlamak ve bölgeyi yeniden inşa etmek için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde imzaladığı anlaşmanın Kandil ile Erbil arasındaki gerilimi artıran nedenlerden biri olduğu düşünülüyor. Anlaşmaya göre, PKK’nın ve onunla bağlantılı grupların Sincar ve çevresindeki varlığına son verilecekti, ancak bu husus bugüne kadar gerçekleşmedi. Terör örgütü PKK/KCK, Sincar’ı ne pahasına olursa olsun elde tutmaya çalışıyor. Türkiye-Suriye ekseninin bir kesişme noktası olan Sincar’ın coğrafi konumu örgütün Irak-Suriye ayağının bir bütünlük içinde kalmasını sağlarken aynı zamanda bölgedeki Ezidi nüfus da terör örgütü için önemli bir insan kaynağı olarak görülüyor. PKK/KCK terör örgütünün Ezidilerden oluşturduğu yaklaşık 2 bin kişilik bir birliğinin olduğu biliniyor.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Süt kazanına düşen 2 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle sevk edildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde süt kazanına düşen 2 yaşındaki S.B.Ç. isimli erkek çocuk, ambulans helikopterle kent merkezindeki Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Gıyasettin TETİK- Selim KAYA
DİYARBAKIR-Silvan ilçesinde S.B.Ç., annesinin kaynattığı ve soğuması için yere bıraktığı kazandaki süte düştü. Göğüs ve sol bacağında ikinci derece yanıklar oluşan S.B.Ç., çağırılan sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diyarbakır’a acil sevki istenen S.B.Ç. için, Acil Sağlık Hizmetleri’ne bağlı ‘Sağlık Komuta’ ile görüşme yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü’nden talep edilen ambulans helikopter, kısa sürede ilçeye ulaştı. S.B.Ç., helikopterle alınarak Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin helikopter pistinde bekleyen sağlık ekibine teslim edildi. Ambulansla Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen S.B.Ç., yanık ünitesinde tedaviye alındı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Terör yuvalarına kilit vurmaya devam ediyoruz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde tespit ettiği 3 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Eğirdir Gölü sahilinde el bombaları bulundu, plaj girişe kapatıldı

Isparta’daki Eğirdir Gölü sahilinde el bombaları bulundu. Polisin şeritle çevirip 24 saat nöbet tutmaya başladığı plaj, girişe kapatıldı.

Kemal ERBEN
ISPARTA-Eğirdir Gölü Yazla Plajı’nda dün akşam saatlerinde yüzen bir kişi, polisi arayıp suyun içerisinde birden fazla el bombası gördüğü ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, gölün içerisindeki el bombalarını tespit etti. Plaja giriş çıkışları şeritle kapatan polis, 24 saat nöbete başladı. Sudaki el bombalarının imha edilmesi için Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bomba imha uzmanlarının beklendiği öğrenildi.

Göl kenarında evi bulunan ve terzilik yapan Celal Kasap, “Uzun yıllardır gölümüz çekilmeye başladı, gölümüz çekildikçe geçen yıl olduğu gibi bu yıl da altından el bombaları çıktı. Geçen yıl özel kuvvetler ekipleri gelip patlatmıştı. Gençlerimiz yüzerken el bombalarına rastlıyor, polisimize bildiriyor. Polis güvenlik önlemlerini aldı, imha ekiplerini bekliyor. Gölümüze giren gençlerimiz oluyor, misafirlerimiz oluyor, göl kenarında bilmeden üzerine basarlarsa bombaların patlama ihtimali vardır, bizim çoluğumuz çocuğumuz burada göle giriyor.

Tedirginiz, nasıl bir tedbir alınacak bilmiyoruz. Tedbir alınırsa bizim için iyi olur” dedi.Geçen yıl da aynı bölgede göl içerisinde ve eski tren garında poşet içerisinde el bombaları bulunmuş ve uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde patlatılmıştı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.