Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

MİT ve emniyetten ortak operasyon: 30 adet sahte belge ele geçirildi

Van’da MİT ve emniyet ekiplerince yürütülen ortak operasyonda 30 adet sahte belge ele geçirildi.

Yunus Tuğrul
VAN-Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalar kapsamında; 10 Şubat 2022 tarihinde ilimiz İpekyolu ilçesinde tespit edilen bir otelde MİT ve emniyet müdürlüğümüzce yapılan ortak operasyonda; 30 adet sahte belge (5 pasaport, 24 ikamet izin belgesi, 1 adet uluslararası koruma belgesi) ele geçirilmiş, 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan işlemlerin ardından 1 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

Asayiş

Pençe – Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba’nın şehit olduğunu duyurdu.

Özkan AYDIN
IĞDIR-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, 22 Mayıs 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Vedat Zorba, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucu ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

IĞDIR’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba’nın (26) Iğdır’da oturan baba ocağına acı haber verildi.

Iğdır’ın Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan Hanım- Mehmet Zorba çiftinin 7 çocuğundan biri olan Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, dün, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) infilak etmesi sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Zorba, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Çocukları Vedat Zorba’nın şehadet haberini alan aile büyük üzüntü yaşadı.

Şehit babasının Cumhuriyet Mahallesi’ndeki müstakil evi görevliler ve yakınları tarafından bayraklarla donatıldı. Şehit Zorba’nın cenazesi bugün Iğdır’da öğle namazı sonrası düzenlenecek törenle son yoluculuğuna uğurlanacak. (DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

Cinsel istismar şüphelisinin ölümünde 2 polis ve 1 bekçiye 21’er yıl hapis cezası

Zonguldak’ta R.Ö. (8) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla İstanbul’da polis tarafından yakalanan 2 şüpheliden, bu kente götürülürken Kocaeli’de ekip otosunda Metin Sucu’nun (49) ölümüne, A.G.’nin (50) de yaralanmasına ilişkin tutuklu yargılanan 2 polis memuru ve 1 bekçi hakkında karar verildi. Mahkeme, polis memurları Mehmet Yılmaz (41) ve Muhammet Emin Cergibozan (34) ile bekçi Uğur Oruç’u (36), Metin Sucu’ya yönelik ‘Vücutta kemik kırılmasına yol açacak şekilde yaralama sonucu öldürme’ suçundan 18’er yıl, A.G.’ye yönelik ise ‘Kasten yaralama’ suçundan 3’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Nazım Özgün ERBULAN
İZMİT-Çaycuma ilçesinde geçen yıl mayıs ayında Furkan Sevinç’in (25) cinsel istismarda bulunduğu Nisanur Ö. (2) isimli bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, ablası R.Ö.’nün (8) de başkalarının cinsel istismarına maruz kaldığı tespit edildi. Metin Sucu ile A.G., R.Ö.’ye yönelik cinsel istismar şüphelileri olarak belirlendi. 2 şüpheli, geçen yıl 22 Mayıs’ta Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 2 polis ve 1 bekçi tarafından İstanbul’da yakalandı. 2 şüpheli, ekip otosuyla İstanbul’dan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü sırada iddiaya göre, kelepçelerinin gevşetilmesini istedi. Polisler, Anadolu Otoyolu’nun Kocaeli’nin Derince ilçesi geçişinde ekip otosunu yol kenarına park edip, kelepçeleri gevşetmeye çalıştığı sırada şüpheliler, kaçmaya başladı.

ARAÇTA FENALAŞTILAR

Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, tekrar ekip otosuna bindirildi. Metin Sucu ve A.G., daha sonra araçta fenalaştı. Şüpheliler, hastaneye götürüldü. Hastanede Metin Sucu hayatını kaybetti, A.G. tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis memurları Mehmet Yılmaz ve Muhammet Emin Cergibozan ile bekçi Uğur Oruç, tutuklandı.

Polisler, Metin Sucu’nun kaçarken düştüğü için öldüğünü iddia ederken, savcılık şüphelinin darp sonucu öldüğü ihtimali üzerine iddianame hazırladı. İddianame Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul 1’inci Adli Tıp İhtisas Kurumu raporunda, Metin Sucu’nun ölümünün vücudundaki kırıklar ile birlikte yumuşak doku travması ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana geldiği belirtildi. Sanıklar daha önceki duruşmada verdiği ifadede şüphelilerin araç içinde başlarını sağa sola çarptıklarını, araç durunca Metin Sucu’nun kaçtığını, bu sırada düşerek başını yere çarptığını söyledi. Sanıklar, Metin Sucu’ya müdahale ettiklerini ancak şüphelilerin araçta taşkınlık yapmaya devam ettiğini, fenalaşan şüphelileri hastaneye götürdüklerini ve görevlerini aşmadıklarını söyledi.

‘ORANTILI MÜDAHALEDE BULUNDUM’

Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Mehmet Yılmaz, Muhammet Emin Cergibozan, Uğur Oruç, yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. A.G. ve Sucu’nun avukatları, sanıkların müvekkillerini işkence derecesine varan şekilde darbettiklerini belirterek ‘Kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Duruşmada dinlenen sanıklardan Muhammet Emin Cergibozan, “Böyle olsun istemezdim. Görevimi yerine getirmeye çalıştım. Kaçmaya çalışmaları nedeniyle orantılı müdahalede bulundum. Kemik kırığı olan yerlerde herhangi bir darp izi yoktur. Kamera görüntülerinde de kastımız olmadığı anlaşılmaktadır. Olay yaşandığı için üzgünüm” dedi.

‘ŞAHIS ÖLMESİN DİYE ÇOK ÇABA SARF ETTİK’

Tutuklu sanık Mehmet Yılmaz da “Yapılan taşkınlığa karşı müdahalede bulunduk. Görevimizi yerine getirdik. A.G. rahatsızlandığı için hastaneye götürdük. Metin o sırada konuşuyordu; su içiyordu. Geri geldiğimizde fenalaştığını fark ettik. Şahsın yaşaması için tüm çabayı gösterdik. Bu olay nedeniyle çok üzüntü duyuyoruz. Şahıs ölmesin diye çok çaba sarf ettik” ifadelerini kullandı.

‘HALK BU ŞAHISLARI LİNÇ ETMEYE KALKTI, BİZ SET OLDUK’

Diğer sanık Uğur Oruç ise “Böyle olsun istemezdik. Maktul ve A.G.’nin gözaltına alınmasına sebep olay kapsamında başka şahısların da gözaltı işlemlerinde yer aldık. Oradaki halk bu şahısları linç etmeye kalktı, biz set olduk. Neden böle bir şey yapalım?” dedi. Sanıklar tahliyelerini ve beraatlerini talep etti. Sanık avukatları hazırlanan mütalaayı kabul etmediklerini söyleyerek müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

TOPLAMDA 21’ER YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatların son sözlerinin ardından kararını açıkladı. Sanıkların Metin Sucu’ya yönelik ‘Vücutta kemik kırılmasına yol açacak şekilde yaralama sonucu öldürme’ suçundan 18’er yıl, A.G.’ye yönelik ise ‘Kasten yaralama’ suçundan 3’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanıkların avukatlarının karara itiraz edecekleri öğrenildi.

2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN İSTİSMAR SONUCU ÖLÜMÜNDE SANIĞA HAPİS VERİLMİŞTİ

Öte yandan Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 2 yaşındaki Nisanur Ö.’ye cinsel istismarda bulunup ölümüne sebep olan Furkan Sevinç’e ‘Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan ise üst sınırdan 30 yıl hapis cezası vermişti. A.G.’nin ise R.Ö.’ye yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’ soruşturması kapsamında adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, yargılamanın ise Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdüğü öğrenildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Rize’de silah kaçakçılığı operasyonu; 14 gözaltı

RİZE’de polis tarafından düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 14 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

RİZE-İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, il genelinde silah kaçakçılığı yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Ekiplerin belirlenen adreslere düzenlediği baskında; şüphelilerin araç, ikamet, iş yeri ve üst aramalarında 3 ruhsatsız tabanca, 127 fişek, 2 av tüfeği ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.