Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

Bursaspor Kulübü, Tuzlaspor maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. PFDK, saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve usulsüz seyirci alınmasını neden olarak gösterdi.

Barış Yalım
BURSA-Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında oynanan Bursaspor-Tuzlaspor maçı sonrası yeşil-beyazlı ev sahibi ekip PFDK’ya sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde: “Bursaspor Kulübü’nün 15.02.2022 tarihinde oynanan Bursaspor-Tuzlaspor Spor Toto 1. Lig müsabakasındaki ‘saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca, ‘merdiven boşluklarının boş bırakılmaması’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca, ‘usulsüz seyirci alınması’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve ‘talimatlara aykırı hareket’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile 2021-2022 Sezonu TFF 1. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/6 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Abdullah Avcı: 10’uncu kez kupayı getirmek istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Zor meşakkatli, inişli-çıkışlı yollardan sonra bunu gerçekleştirdik ve bunu bir kenara bıraktık. Perşembe günü en iyi şekilde Türkiye Kupası finalini 9 kez almış, bunu 10’uncu kez buraya getirmek istiyoruz” dedi.

Selçuk BAŞAR – Nurgül GÜNAYDIN
SAMSUN-Trabzonspor, Perşembe günü saat 20.45’te Beşiktaş ile oynayacağı Türkiye Kupası finali için hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan idmanın ilk 30 dakikası basına açık olarak gerçekleştirildi. Bordo-mavililerde sakatlıkları nedeniyle Başakşehir karşılaşmasında yer almayan Trezeguet ve Nicolas Pepe’nin kupa finali öncesi antrenmana katılım göstermesi teknik heyeti sevindirdi.

“10’UNCU KEZ KUPAYI MÜZEYE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Antrenman öncesinde Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un daha önce Türkiye Kupası’nı 9 kez kazandığını hatırlatan Avcı, 10’uncu kez kupayı müzeye getirmek istediklerini dile getirdi. Avcı “Güzel bir gün, hafta da iyi başladı umarım hafta sonu da böyle devam eder. İlk ulaşılabilir hedefimize ulaştık. Zor meşakkatli, inişli-çıkışlı yollardan sonra bunu gerçekleştirdik ve bunu bir kenara bıraktık. Perşembe günü en iyi şekilde Türkiye Kupası finalini 9 kez almış, bunu 10’uncu kez buraya getirmek istiyoruz. Türkiye’nin büyük bir kulübüyle Olimpiyat Stadı’nda oyunun konuşulduğu bir futbol festivalinin olduğu finalleri oynamanın ne kadar değerli olduğunu ve topun oyunun içinde kaldığı güzel oyunların konuşulduğu bir müsabaka, hak edenin kazandığı, umarım karşılığını aldığımız bir müsabaka bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“TAKIMIN KONSANTRASYONU YUKARILARDA”

Süper Lig’in 37’nci haftasında Başakşehir ile oynadıkları ve 1-0 galip geldikleri maçtan sonra takımın havasının da yukarılarda olduğuna değinen Avcı, “Takımın havası geçen hafta bunun yansıması bence oldu. Başakşehir maçıyla beraber konsantrasyonları çok net yukarıdaydı. Daha çok sadık kaldılar, daha konsantreydiler, daha hızlıydılar, biraz daha serttiler ve topa biraz daha doğru zamanlarda dokunuşları yaptılar. Onun için geçen hafta itibariyle karşılığını doğru aldık, bu bizi oyun olarak mutlu etti. Bunun daha fazlasını yapmamız gereken perşembe akşamı bir final oynayacağız. Buna da en iyi şekilde şu an itibariyle oynayan grup bugün ikinci gün toparlanmaya daha yeni geçiyor bugün. Yarın da onların ölçümleri yapılacak, riskleri var mı yok mu onlara bakılacak. Hem toplantımız olacak hem de hazırlığımız yarın itibariyle devam edecek” diye konuştu.

“ŞEHRİN VE CAMİANIN İHTİYACI VAR”

Türkiye Kupası’nın çok anlamlı olduğunu şehrin ve camianın kupa moraline çok ihtiyacı olduğunu da dile getiren Avcı şu ifadelere yer verdi:

“Geçen Samsunspor – Trabzonspor U19 finalinde de aynı duyguyu söyledim. Çocuklar, kazananlar çok sevinçli kaybedenler çok üzgündüler. Aslında her ikisi de çok kazanıyordu. Final oynamak hele o yaş grubunda çok değerli. Onlara da şunu ifade ettim; ben de çok finaller oynadım ama o günü kaybederken aslında kazanıyorsun. Bu sana çok önemli deneyimler getiriyor. Ben çalıştığım her kategoride hem oyunu geliştirmeye çalıştım hem oyuncuyu geliştirmeye çalıştım. Bunun da tacı, süsü olan kupayı almak istedim. Hepsinde buna ulaştık. Türkiye Kupası’nda oynadığımız finaller var. Umarım bu bizim alnımıza yazılmışsa çalışıyoruz ve bunun karşılığını alırız diye düşünüyorum. Trabzonspor için de çok anlam ifade ediyor. Bu sene buna tüm şehrin de ihtiyacı var, bizim de ihtiyacımız var. Başkanın, yönetim kurulunun da ihtiyacı var. Umarım bunun karşılığını alacağız diye düşünüyoruz.”

“ŞÖLEN HAVASINDA GEÇSİN”

Avcı, perşembe günü oynanacak maçın bir festival ve şölen havasında geçmesini istediklerinin de altını çizerek, “Olimpiyat bize uğurlu uğursuz onu bilmiyorum ama o şeylere çok bakmıyorum. Ben bir futbol şöleni olarak bakıyorum, bir festival havasında bakıyorum. Hakikaten bu günler güzel günler ve bunun keyfini çıkarmak lazım. Taraftar yarı yarıya; Trabzonspor taraftarının destek verdiğinde neler olabildiğini çok net görebiliyoruz. Onlar sizi orada sonuna kadar desteklediklerinde. Ben rakip olarak orada Trabzon’a karşı 80 bin kişiyi de gördüm, beraberken 80 bin kişiyi de gördüm. Onun için onlar bizi sonuna kadar destekleyeceklerdir” şeklinde konuştu.

SAKATLARDA SON DURUM

Trezeguet ve Pepe’nin son durumu ile ilgili gelişmeleri de aktaran Avcı, “Geldiğimiz günün ertesi günü planladığımız gibi şu an itibariyle devam ediyor umarım maça kadar da bir problem yaşamayız. Şu anda hatta doktorla onu konuşuyordum. Geri dönüşleri iyi. Uğurcan Çakır’ın bugün programı salon, burada değil. Onun dışında Fernandez’in ufak bir şeyi var o da yarın daha net belli olur” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor’da Avrupa sevinci

Süper Lig’in bitimine bir hafta kala üçüncülüğü ve Avrupa’ya gitmeyi garantileyen bordo-mavili takımda hedef Türkiye Kupası’nı kazanmak

Nurgül GÜNAYDIN
TRABZON-Süper Lig’in 37’nci haftasında deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup eden Trabzonspor puanını 64’e çıkartarak 3’üncülüğünü garantilemiş oldu. Avrupa’ya gitmeyi de garantileyen bordo-mavililer Perşembe günü oynanacak Türkiye Kupası finalini kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi’ne Play-Off turundan başlayacak.

Trabzonspor, Süper Lig’in 37’nci haftasında deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala hem üçüncülüğünü hem de Avrupa’ya gitmeyi garantiledi. 23 Mayıs Perşembe günü Beşiktaş ile Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak bordo-mavililer, bu kupayı kazanması halinde ise UEFA Avrupa Ligi’ne Play-Off turundan başlayacak.

Başakşehir’i golcü oyuncusu Onuachu’nun golüyle mağlup eden bordo-mavililer, Başakşehir’e konuk olduğu son 4 maçın ikisini kazanırken bu iki galibiyetini de 1-0’lık skorlarla elde etti. Yine bu sezon İstanbul takımlarına konuk olduğu 8 Süper Lig maçının beşini kazanan Trabzonspor, lig tarihinde bu deplasmandaki en yüksek galibiyet sayısına da bu sezon ulaşmış oldu.

ONUACHU DURDURULAMIYOR

Trabzonspor’un sezon öncesi renklerine kattığı golcü oyuncu Paul Onuachu, Başakşehir FK karşısında bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golü kaydederken performansıyla büyük beğeni topladı. Nijeryalı oyuncu, 2014-15’ten bu güne kadar Trabzonspor formasıyla 600 dakika ve üzerinde sahada kalan oyuncular arasında takımına en sık gol katkısı veren isim oldu. Onuachu, Trabzonspor’da her 80 dakikada bir skora etki etmeyi başardı. Golcü oyuncu, Trabzonspor’da bin 526 dakikada 15 gol ve 4 asist üretti.

Başakşehir ağlarına attığı kafa golü ile bu sezon Süper Lig’deki yedinci golünü kaydeden Paul Onuachu, 2010-11’den bu yana Trabzonspor formasıyla bir sezondaki en yüksek sayının sahibi olan Oscar Cardozo’yu da (2014-15 sezonunda 7 kafa golü) yakalamış oldu.

YEREL BASIN MANŞETLERİ

Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler de Trabzonspor’un Başakşehir FK karşısındaki galibiyetini manşetlerine farklı başlıklarla taşırken, Beşiktaş ile oynanacak Türkiye Kupası finaline de atıfta bulundular.

Trabzon’daki yerel basın manşetleri şu şekilde:

Kuzey Ekspres: Merhaba Avrupa

Taka Gazetesi: Bir İstanbul Masalı

Günebakış Gazetesi: Şimdi Sıra Avrupa’ya Geldi

Karadeniz Gazetesi: Başakşehir’i Yaktık, Şampiyonluk İçin Olimpiyat’a yürüyoruz

Sonnokta gazetesi: Avrupa Tamam, Sıra Kupada (DHA)

Okumaya devam et

Spor

İsmail Kartal: Bu ülkenin en iyi futbol oynayan takımı kim, herkese gösterdik

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Seçim bahanesiyle bir teknik direktör ile anlaşıldı haberleri çıktı. Oyuncularımın motivasyonu düştü. Bunu gördüğüm için cuma günü antrenmanı iptal ettim. Ben bu takımın babası gibiyim. Ben düşseydim takımım da düşecekti. Beni düşürmek için çok çalıştılar. Ben İsmail Kartal’ım. Fenerbahçe’nin evladıyım. Hep dik durdum. Dik durmaya da devam ediyorum. Bu ülkenin en iyi futbol oynayan takımı kim, herkese bunu gösterdik” dedi.

Ali DANAŞ 
İSTANBUL-Süper Lig’in 37’nci haftasında Fenerbahçe, derbi maçta deplasmanda Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

Maç boyunca ümidini hiç kaybetmediğini aktaran Kartal, “Bu akşam buraya oyuncularımızla yapmış olduğumuz antrenmanlarda tek hedefimiz 3 puan almak ve şampiyonluğu son maça taşımaktı. İçeriden ve dışarıdan yapılan saldırılara karşı dik durdum. 11’e 11 iken oyun üstünlüğü çok net bizdeydi. 10 kişi kaldıktan sonra da mahkum oynamadık. Devre arası 11 kişiymiş gibi mücadele edeceğiz, oyundan atılan arkadaşınız için mücadele edeceksiniz dedim. Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı kim bunu göstereceksiniz dedim. 10 kişi de olsanız maçı kazanacağınıza emindim dedim. Buraya gelen taraftarlarımızı, tarihi bir gece, tarihi bir galibiyet elde edeceksiniz dedim. 2’nci yarıya böyle çıktım. Zaman zaman kontralarda olsa pozisyonlar bulduk. Attığımız gol çalıştığımız organize bir goldür. Galatasaray’ın kaleyi bulan bir tane şutu yok. Maçın başından sonuna kadar sahada inanan bir Fenerbahçe vardı. Bir maç berabere kalıyoruz, ‘Hoca yanlış yaptı’ diyorlar. Bu maç neden berabere bitti diye sorgulamıyorlar. Avrupa’dan niye elendik, maçımız ertelenmiyor, rakibimizin maçı erteleniyor. Bize bu ülkede bunlar niye bize uygulanmadı. Bize yaşatılan bütün olumsuzluklara rağmen oyuncularım çok güzel bir reaksiyon gösterdiler. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN EN İYİ FUTBOL OYNAYAN TAKIMI KİM, HERKESE GÖSTERDİK”

Hafta ortasında gelecek sezon takımı çalıştıracak teknik direktör isimlerinin basında konuşulmasının takımın motivasyonunu düşürdüğünü anlatan Kartal, “Seçim bahanesiyle bir teknik direktör ile anlaşıldı haberleri çıktı. Oyuncularımın motivasyonu düştü. Bunu gördüğüm için cuma günü antrenmanı iptal ettim. Ben bu takımın babası gibiyim. Ben düşseydim takımım da düşecekti. Beni düşürmek için çok çalıştılar. Ben İsmail Kartal’ım. Fenerbahçe’nin evladıyım. Hep dik durdum. Dik durmaya da devam ediyorum. Bu ülkenin en iyi futbol oynayan takımı kim, herkese bunu gösterdik. Oyuncularımızın alnından öpüyorum. İstanbulspor maçına bütün taraftarlarımızı davet ediyorum. Fenerbahçe şampiyonluk maçına çıkacak. Bu takım bunu hak ediyor. Bugün gönüllerin şampiyonu olduk. Bize inanan ve güvenen bütün Fenerbahçe taraftarına armağan olsun” ifadelerini kullandı.

“ALLAH’IN İZNİYLE ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

İsmail Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oyuncularla yat gezisi düzenledik. Moral motivasyon olsun diye. Ben de tüm sezon yaptığım gibi Samandıra’ya kapanarak Galatasaray’ın 13 maçını izledim ekibimizle beraber. Sadece 3 antrenman yaptık. Galatasaray’ın ne yapacağını oyuncularıma anlattım. Oyuncularımı motive ettik. Başkanımızın yanında da söyledim. Allah’ın izniyle şampiyon olacağız dedim. Buraya bununla geldik.”

“BU MAÇ SEZONUN ÖZETİYDİ”

İsmail Kartal, oyuncularıyla arasında sorun olduğuna dair çıkan haberlere tepki göstererek, “Samandıra’daki toplantıda 11 kişi başlayıp 11 kişi bitirmeliyiz dedim. Ama maalesef bugün atılan taraf olduk. Nasıl olduğunu herkes gördü. Buna rağmen dağılmadık. Oyuncularım akıllı isimler. Oyuncularla aramda problem olduğuna dair haberler çıktı, yazıklar olsun. Bunları hak etmiyoruz. Bir antrenörle oyuncular arasında problem olsa takım plana bu kadar sadık kalır mı? Bu maç sezonun özetiydi. Puan kaybettiğimiz maçlarda neler olmuş buna bir bakın; Samsunspor ve Sivasspor maçı. Normal bitse bugün şampiyon olacaktık” şeklinde konuştu.

“İNANCIMIZI KAYBETMEDİK”

Geçen sezonki Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un “Bu ligin sportif gerçekliği yok” sözü hatırlatılan Kartal, “Adam doğru söylemiş canı yandı. Bu sezon daha fazla oldu. Dalga daha da büyüdü. Bu sezon 21’de 21 yaptık. Sonra Trabzon maçında mağlup olduk. Bu nasıl oldu. Maçtaki kararlar konuşulmadı. Buna rağmen hala inancımızı kaybetmedik. 1 yıldır verdiğimiz emeklerin karşılığını Rabbim bize verecek diye inanıyorum” dedi.

Zaman zaman yalnız kaldığını ifade eden Kartal, “Çok fazla yakın insanlarla ilişki içerisinde olan bir insan değilim. Avrupa’daki teknik adamlar gibi yapıyorum. Kimseye sataşmıyorum. Disiplinli kendisine güvenen teknik adamlar bunu yapıyor. Bana saldırıyorlar ama ben işimi yapıyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.