Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Bakan Varank: KOBİ tanımını güncelledik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin(KOBİ) tanımını güncellediklerini belirterek, “KOBİ olmak için gerekli kriterlerden biri olan net satış hasılatı veya mali bilanço limitini, 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkardık. İş hacimleri genişleyen, ciro ve bilançoları artan işletmelerimiz -bu değişiklikle birlikte tekrar KOBİ statüsü kazanarak- KOBİ desteklerinden faydalanabilecekler” dedi.

Murat Çelik
AMASYA-
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya’nın Merzifon ilçesinde 20 fabrikanın toplu açılış törenine katıldı. Bakan Varak törende yaptığı konuşmada, Merzifon OSB’deki 20 yeni fabrika, OSB hizmet binası, kurs merkezi, anaokulu ve caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

2019 yılında burada fabrikaların temellerini attıklarını hatırlatan Varank, “Temennilerde bulunmuştuk. Şimdi bu temennilerin hayata geçtiğini kanlı canlı bir şekilde görmek bizlere gurur veriyor. Yatırım tutarları 5 milyon liradan 150 milyon liraya kadar 20 fabrikanın açılışı için buradayız. Medikalden beyaz eşyaya, tarım aletlerinden hazır giyime toplamda 457 milyon liralık yatırım tutarına sahip bu fabrikalar, bin 557 kardeşimize ekmek kapısı olacak. Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat rotasında yoluna devam etmesinde rol oynayacak. Tabii, bu vesileyle bir teşekkürü de buradaki sanayicimiz, girişimcilerimiz hak ediyor. Ülkemiz üzerindeki tüm dezenformasyonlara, tüm karalamalara rağmen, inançla, aşkla, adanmışlıkla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan firmalarımızı, girişimcilerimizi, sanayicilerimizi canı gönülden kutluyorum. Göreceksiniz hem sizler hem ülkemiz kazanacak” diye konuştu.
Son 19 yılda Amasya’daki OSB’lerin altyapı projeleri için 93 milyon lira kredi desteği sağladıklarını açıklayan Varank, “Bakınız bizden önce Amasya’da 2 OSB’de -32 parselde- üretim yapılıyordu, istihdam sayısı sadece 620’ydi. Şimdi bu sayı 4 OSB’de -118 parsele- 8 bin istihdama çıktı” bilgilerini verdi.

Topyekun kalkınma

“Biz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya koyduğumuz Milli Teknoloji Hamlesi ile topyekun kalkınmayı hedefliyoruz” diyen Bakan Varank şöyle devam etti:

“Refahı yurdumuzun tüm sathına yaymanın mücadelesini veriyoruz. İşte bu yüzden sadece İstanbul’un, Ankara’nın, Kocaeli’nin, Bursa’nın veya İzmir’in başarılarıyla övünemeyiz. Kalkınmamızı iller bölgeler üzerinden kurgulayamayız. Eğer ki büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşacaksak bunu hep beraber başaracağız. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine tüm illerimizle bunu yapacağız. Amasya’mız ile birlikte ulaşacağız. Bakınız biz salgınla, savaşlarla, krizlerle dünyanın durma noktasına geldiği bir zamanda açılışlardan açılışlara koşuyoruz. Ulaştırmadan tarıma, sağlıktan gıdaya, çevreden sanayiye tüm Türkiye’nin ve Amasya’nın kalkınması için canımızı dişimize takıyoruz. Amasya’ya yapılan bölünmüş yolların, havalimanın, gelişen haberleşme altyapılarının, sağlık hizmetlerinin en yakın şahitleri sizlersiniz.”

“Amasya’ya yakışmıyor”

Günümüzde AR-GE ve inovasyonun rekabetçiliğin en temel teminatı olduğuna dikkat çeken Varan, Amasya’da ‘teknoloji geliştirme bölgesi’ olmamasını eleştirerek, “Biz bu noktada girişimcilerimizi, sanayicimizi her zaman cesaretlendiriyoruz. Amasyalı sanayicilerimize kapılarımızı ardına kadar açıyoruz. Ancak şunu açık yüreklilikle söylemem gerekiyor: Amasya sanayicilerinin AR-GE konusundaki girişimleri, yaklaşımları istediğimiz seviyede değil. Ben bir hususu sürekli hatırlatıyorum. Bakınız eskimiş, köhne, gelenekselleşmiş yöntemleri unutmak zorundasınız. Her gün; iş süreçlerinde, ürünlerde, pazarlama yöntemlerinde nasıl yenilik yapabilirim diye düşünmelisiniz. Araştırma, geliştirme, yenilikçilik olmadan üç yıl gidersiniz, beş yıl gidersiniz ama sonrasında illaki bir yerde tökezlersiniz. Çok acı ama koskoca Amasya’da maalesef bir ‘teknoloji geliştirme bölgesi’ yok. İşletmelere ait devlet destekli AR-GE merkezi sayısı sadece bir. Tasarım merkezi sayısı da bir. Bu rakamlar inanın Amasya’ya yakışmıyor. Bizim AR-GE noktasında kapsamlı desteklerimiz var. Az önce de söyledim: Bizim kapımız sizlere sonuna kadar açık. Bize gelin, biz sizin bu eksiklerinizi giderelim. Sizlere destek olalım” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

TET, kadın kamyon şoförlerini destekliyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

ABDULLAH GONCA
EKONOMİ SERVİSİ
-TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor.

Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde:

Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak.

İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Tet Global Lojistik bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Başvurular: 22 yaş ve üzeri tüm kadınlar başvuruda bulunabilirler.

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Okumaya devam et

Ekonomi

Dünya markalarına yeni Pazarlama Direktörü

Saruhan Holding bünyesinde bulunan dünya markaları, Fakir Hausgeräte, De’Longhi, Braun ve İYO’nun Pazarlama Direktörlüğü’ne sektörün deneyimli isimlerinden Seda Altınok getirildi.

ZAFER BULUT
EKONOMİ SERVİSİ-Saruhan Holding çatısı altında bulunan Fakir Hausgeräte, De’Longhi, Braun ve İYO gibi dünya markalarının pazarlama ve iletişim çalışmalarından sorumlu kişi; uzun yıllar global ve yerli markalarda önemli çalışmalara imza atan Seda Altınok oldu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu Altınok, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde aldığı eğitimler sonrasında profesyonel meslek hayatına ilk olarak Turkcell’de başladı. Elginkan Holding bünyesinde yer alan ECA markasının tüm pazarlama iletişim çalışmalarından sorumlu olan Altınok daha sonra Samsung Electronics’te görev aldı. Emporio Armani, Versace, Kenzo, Calvin Klein ve Guess gibi dünyaca ünlü moda markalarının Türkiye distribütörü Çiçek Retail Group’ta görevine devam eden Altınok son olarak, sporculara yönelik gıda takviyesi sunan Supplementler markasının iletişim çalışmalarını yürüttü.

Saruhan Holding Ailesine katılan Altınok, Fakir Hausgeräte, De’Longhi, Braun ve İYO markalarının; pazarlama, iletişim, E-commerce, dijital pazarlama, CRM, medya planlama ve satın alma çalışmalarından sorumlu olacak.

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Bolat: ABD, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı

İstanbul’da düzenlenen ABD Ticaret Bakanlığı liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu Trade Winds Europe/Eurasian’ın ikinci günü ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın konuşmaları ile başladı.

Şara Zehra ÖZBEY, Erdi DEMİR
İSTANBUL-ABD Ticaret Bakanlığı tarafından 13- 15 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen ‘Trade Winds Europe/ Eurasia’ ticaret misyonu ve iş geliştirme forumunun ikinci günü kapsamında ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat açılış konuşması yaptı. Organizasyona ABD Başkonsolosu Julie Eadeh, ABD Ticaret Bakanlığı uluslararası ticaretten sorumlu danışman Marisa Lago ve 300’den fazla yerli ve yabancı iş insanı katıldı.

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake konuşmasında ABD ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişerek büyüdüğüne dikkat çekerek, hem savunma hem de turizm açısından iki ülke arasındaki iş birliklerinin de altını çizdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Türk ve ABD Hükümetlerinin ikili ticaret ve karşılıklı yatırımları artırma konusundaki kararlılıklarına vurgu yaparak, “Trade Wins Organizasyonun 16 yıl sonra tekrar İstanbul’a geri dönmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu ivme sayesinde, son 10 yılda ticari ilişkilerimiz oldukça iyi gitmektedir. 2008 yılında İstanbul’da Trade Winds programı yapıldığında, 16 milyar dolar olan ticaret hacmi, yüzde 110 artarak 2023 yılında 33,5 milyar dolara erişmiştir. O dönemde 4,3 milyar dolar olan ABD’ye ihracatımız bugün 14,8 milyar dolara çıkmıştır. Bugün ABD, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı haline gelmiştir. Bu durum iki ülke arasında farklı sektörlerdeki yatırımları da arttırmaktadır” dedi.

“ABD KAYNAKLI YABANCI YATIRIMLARIN TUTARI 15 MİLYAR DOLARA ULAŞTI”

Bakan Bolat, ABD kaynaklı yabancı yatırımların tutarının 15 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Böylece ABD, ülkemizdeki en büyük ikinci yabancı yatırımcı haline gelmiştir. Bu dönem zarfında, 2 binden fazla Amerika firması Türk ekonomisinin gücüne ve potansiyeline inanarak Türkiye’ye yatırım yapmıştır. Bu firmalar, Türk ekonomisine 60 milyar doların üstünde katkıda bulunuyor ve 110 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Amerikan firmalarının üretim, istihdam ve ihracatımıza katkıda bulunduğunu ve bu firmaların sayısının da her geçen gün arttığını büyük bir memnuniyetle görüyoruz” dedi. Bakan Bolat ayrıca, organizasyon için İstanbul’un seçilmesinin ABD Hükümetinin ve firmalarının Türkiye’nin Amerikalı firma ve yatırımcıları için öneminin farkında olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Organizasyon kapsamında konuşan ABD merkezli ‘Chobani’ adlı süzme yoğurt üreticisi ve şirket CEO’su Hamdi Ulukaya, şirketin ABD’de kuruluşu ve iki ülke arasındaki yatırımların önemine vurgu yaptı.

“HEDEFİMİZ İKİLİ TİCARET HACMİNİ 100 MİLYON DOLARA ULAŞTIRMAK”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz hafta ABD’nin başkenti Washington’da Amerikan-Türk İş Konseyi (ATC) 39’uncu Yıllık Toplantısı’na katılmıştı. Bakan Bolat, resmi temasları kapsamında yaptığı açıklamada, “2023 yılı itibarı ile ABD ile 14,8 milyar doları ihracat olmak üzere, 33,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi sürdürülebilir bir ivme ile 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız. Ticaret Bakanlığı olarak ABD ile olan dış ticaretimizi ülkemizin faydasına olacak şekilde arzuladığımız düzeylere ulaştırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve ABD Ticaret Odası’na ülkemizin dış ticaretini doğrudan etkileme potansiyeli bulunan bu müstesna etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerimi iletiyorum” demişti.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.