Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

AK Parti teşkilatı Ramazan’da da sahada olacak

Bilecik’te AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısında Ramazan ayında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Cem Kaan Toka
BİLECİK-
AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Karadayı, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit ve AK Parti İl Teşkilatı tam kadro katıldı.

Ramazan ayını sahada çalışarak ve kurulan gönül sofralarında vatandaşlarla bir arada olarak geçireceklerini ifade eden Başkan Yıldırım, “Ramazan’ın rahmet ve bereketini doruklarda hissediyoruz. Yardımlaşma, dostluk ve kardeşlik Ramazan’ın rahmeti ve bereketi ile daha güzel yaşanıyor. AK Parti Bilecik İl Teşkilatı olarak Ramazan ayını anlamına uygun bir biçimde geçireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu güzel zamanları en iyi şekilde değerlendirmek adına yapılan çalışmalar çok önemli. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla paylaşmayı çoğaltacak, sevgiyi yücelteceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da ’14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasını aşağıdaki YouTube linkinden izleyebilirsiniz…

ANKARA-Birileri 15 Temmuz’da bankamatiklere koşarken, benim çiftçi kardeşlerim 1 yıllık mahsullerini ateşe verdi. Çiftçilerimizin vatanseverliğini unutmayacağız.

– Son 21 yılda reel rakamlarla 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. Yıl sonuna kadar 91 milyar lira ödemeye ulaşacağız.

– Kırmızı etteki suni fiyatları inceledik. Fahiş fiyatlar sadece piyasa şartlarıyla izah edilemez. Temel gıda fiyatlarındaki artışın gerisinde fırsatçılık var.

– Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürüttüğümüz kararlı mücadeleyi birkaç tamahkarın fiyat oyunlarına kurban vermeyiz, veremeyiz.

– Jeotermal, rüzgar, güneş gibi yenilebilir kaynakların kullanılacağı organize tarım bölgeleri kuruyoruz. 41 ilde 60 adet organize tarım bölgesinin yatırım bölgesinin yatırım sürecini hızlandırdık. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ek destek sağlayacağız.

Okumaya devam et

Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Rusya-Ukrayna savaşı dünya barışını tehdit ediyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ile görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna’nın Karadeniz’de Türkiye’ye komşu iki önemli ülke olduğunu belirterek, “Bu savaşın devam etmesinin çok ağır bir insani bedeli olduğunu görüyoruz. Bu savaş maalesef yalnızca Rusya’nın Ukrayna’ya savaşı değil ve eğer devam ederse bütün batı dünyası ile Rusya arasında bir savaş olma potansiyeli taşıyor. Bu savaş üzerinden dünyayı rahatsız edecek bir büyük 3’üncü savaşın fitilini ateşleyecek çok önemli bir çatışma potansiyelinin mevcudiyeti dünya barışını tehdit ediyor” dedi.

 Aliekber METE- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ
ANKARA-TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ile TBMM’deki makamında bir araya geldi. Görüşmede, AK Parti Ankara Milletvekili ve 27’nci Dönem Türkiye ve Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yıldırım Tuğrul Türkeş ile Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasil Mironoviç Bodnar yer aldı. Kurtulmuş, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek, “Savaşın, Ukrayna’ya çok ağır bedeller ödettiğini biliyoruz. 10 binlerle ifade edilen insani kayıplar, yakılmış, yıkılmış şehirler ve harap olmuş altyapının Ukrayna’ya çok büyük fiziki ve beşeri bir maliyeti olduğunun farkındayız. Bir an evvel Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın bitirilmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü temin edilerek, kalıcı ve onurlu bir barışın temin edilmesi için Türkiye olarak büyük gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından ilhakının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekerek, “Hem Kırım Tatarı dostlarımızın hem de Ukrayna hükümetinin yanında olduğumuzu ifade ettik. Kırım Tatarları, Gagavuz ve Ahıska Türkleri ile aramızda kopmaz tarihi kültürel ilişkiler vardır. Bu unsurlar, Ukrayna devletinin önemli parçalarıdır, bileşenleridir. Ukrayna içerisinde özellikle yerel halklar yasasının çıkarılması ile birlikte, bu halklara verilen hakların bizim için fevkalade önemli olduğunu bu yüzden de Ukrayna hükümetine teşekkür ettiğimizi ifade ediyoruz. Tabii sadece Kırım’ın ilhakı değil, Ukrayna’nın doğu eyaletlerinin Rusya tarafından hukuksuz bir şekilde ilhakını da tanımadığımızı her platformda ifade ediyoruz. Bir an evvel barışın sağlanarak, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün temin edilmesi ve bu ilhak edilen toprakların da asli statüsüne dönmesinin en doğru yol olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu.

‘BARIŞ İÇİN OLAĞANÜSTÜ GAYRET SARF ETTİK’

Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesinde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte temel hedefimiz, bir an evvel bu savaşın sonlandırılarak Ukrayna’nın yeniden imar edilmesidir. Türkiye olarak amacımız dostumuz Ukrayna halkının yanında yer alarak, Ukrayna’nın ayağa kalkma sürecine destek verebilmektir. Ayrıca, Türkiye olarak pozisyonumuzu tekraren gündeme getiriyoruz. Rusya ve Ukrayna, Karadeniz’de komşumuz olan iki önemli ülke. Bu savaşın devam etmesinin çok ağır bir insani bedeli olduğunu görüyoruz. Bu savaş maalesef yalnızca Rusya’nın Ukrayna’ya savaşı değil ve eğer devam ederse bütün batı dünyası ile Rusya arasında bir savaş olma potansiyeli taşıyor. Bu savaş üzerinden dünyayı rahatsız edecek bir büyük 3’üncü savaşın fitilini ateşleyecek çok önemli bir çatışma potansiyelinin mevcudiyeti dünya barışını tehdit ediyor. Onun için ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, Dolmabahçe’de anlaşma aşamasına gelinmişti. Her iki ülke arasında mekik diplomasisi uygulayarak iki ülkenin bir masa etrafında bir araya gelmesi ve gerçekten adil, kalıcı, iki tarafın da kabul edebileceği onurlu bir barışın temin edilmesi için olağanüstü bir gayret sarf ettik. Türkiye olarak her platformda bu çabayı ortaya koyduk” dedi.

‘ERDOĞAN’I BARIŞ ZİRVESİNE DAVET ETTİK’

Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefanchuk ise “Savaşın başından beri Sayın Cumhurbaşkanının, hükümetin, Meclisin ve halkın, Ukrayna’da kalıcı ve adil barışın sağlanması için çok fazla girişimi ve katkıları oldu, çok minnettarız. Hepimiz barışı istiyoruz; ancak barışı doğru tanımlamalıyız. Kurbanın anlaşmaya zorlandığı veya topraklarından vazgeçmeye zorlandığı bir barış, barış mıdır ve ne kadar kalıcıdır. Sayın Cumhurbaşkanınızın da ifade ettiği gibi, sağlanacak barış sürdürebilir olmalıdır. Bu nedenle biz barış formülümüzü oluşturduk ve bu bağlamda bir barış zirvesi düzenlenecek. Umuyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da davetimizi kabul edip, bizzat teşrif edecektir” diye konuştu.

Okumaya devam et

Genel

Yargıtay yeni başkanı Ömer Kerkez oldu

Yargıtay yeni başkanı 37’nci tur oylamada, 3’üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez oldu.



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.