Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Kuyumcular Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasaya etkilerini anlattı

Eskişehirli kuyumcu Emre Öztürk Merkez Bankasının faiz kararının piyasaya etkilerini anlatırken, “Dolardaki düşüş biraz daha hızlanabilir. Euro’daki çıkış da dolara göre biraz da artabilir” dedi.

Suat Kaçar – Burak Zincir
ESKİŞEHİR-
Eskişehirli kuyumcu esnafı Emre Öztürk, geçtiğimiz günlerde Merkez Bankasının faiz yükseltmesiyle altın fiyatlarının düştüğünü ifade etti.

Eskişehirli kuyumcu Öztürk, vatandaşların yatırımları için biraz beklemeleri gerektiğini ifade ederek, “Özellikle altın fiyatları geçen haftayla beraber çok hızlı bir düşüşe yöneldi. Piyasadaki hareketlik gram altının düşmesiyle beraber tabi ki müşterilerde bir hareketlilik getirdi piyasaya. Ancak özellikle faiz artışı ve Dolardaki hafif bir düşüş piyasadaki hareketliliği bitirdi diyebiliriz. Çünkü altın fiyatları hızlı bir şekilde geriledi. Buna bağlı olarak tabi ki müşteriler altın fiyatlarının da gerilemesiyle beraber elindeki paraları birazcık daha vadeli mevduat tarafına taşımaya başladı. Çünkü vadeli mevduat tarafı faizleri, merkez bankasının artırımıyla beraber yükselmişti. Bundan dolayı şu anda Gram altın fiyatları özellikle 24 ayarda bin 650 civarında seyretmekte. Çeyrek altın fiyatları da şu anda 2 bin 620 civarında düşmüş durumunda. Piyasa hareketliliği tabi önümüzdeki günlerde birazcık daha devam edecektir. Ama aşağı yönde olabilir. Özellikle şu anda altın alacak olanlara tavsiyemiz, birazcık daha beklemeleri olacaktır. Dövizdeki özellikle önümüzdeki haftalardaki faiz artışlar faiz artışları birazcık daha geri çekilmelere sebebiyet verebilir. Biz yatırım tavsiyesi olarak sadece Euro yönündü bir hareketlenme gözlene bilir diye düşünüyoruz. Buna uygun bir şekilde yatırımlarını yapabilir. Fiyatların çok değişmesi düğün sezonunda hareketliliği biraz azalttı. Kısmi hareketlilik, kısmı duraklama dönemi yaşandı. Müşteriler eskisi gibi çok altın alışverişi yapmıyorlar. Damat ve gelinler hızlı şekilde nakitte çevirebileceği şekilde alışveriş yapıyorlar. Daha çok satılan ürünler 22 ayar işçiliksiz bilezik grubu ürünler. Takı setlerinin satışı biraz daha yavaşlamaya başladı. Düğün sezonu önceki sezonlara göre biraz daha yavaş oldu diyebiliriz” dedi.

“Müşterilere dolardan ziyada Euro’ya yönelmelerini tavsiye ediyoruz”

Vatandaşlara döviz yatırımları ile ilgili uyarılarda bulunan kuyumcu Emre Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Döviz fiyatlarında özellikle 27.40 lira civarında. Euro da 28.70 lira seviyelerinde seyrediyor. Dolardaki düşüş biraz daha hızlanabilir. Euro’daki çıkış da dolara göre biraz da artabilir. Müşterilere dolar bazlı yatırımlara biraz daha arka plana atmalarını, Euro’ya yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Merkez Bankası’nın açıklamaları devam edecek diye düşünüyoruz. O yüzden bunları da göz önüne alarak olası yükseliş ve düşüşlerde tasarruflarını buna göre yönlendirebilirler.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Kurban pazarları kurulmaya başladı; kurbanlıklar 1 Haziran’da İstanbul’da

Kurban Bayramı’na 1 aydan az bir zaman kaldı. İstanbul’da belirlenen kurban satış noktalarında hazırlıklar sürerken kurbanlık fiyatlarının büyükbaş için 90 ile 180 bin lira arasında, küçükbaş için ise 8 bin ile 18 bin lira arasında değişeceği tahmin ediliyor. Bahçelievler Kurban Pazarında açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim Tibet Bayhan, “Alanda 117 tane çadırımız var. Bunların 89 tanesi büyükbaş, 28 tanesi de küçükbaş hayvanlar için tahsis edildi. Şuan da bizim de edindiğimiz bilgilere göre 1 Haziran itibariyle hayvanlar kurban alanına gelmeye başlayacak” dedi.

Altan ÇİMEN – Feridun AÇIKGÖZ
İSTANBUL-Diğer yandan, Bahçelievler’de kurulum hazırlıkları devam eden 7 bin hayvan kapasiteli kurban pazarı havadan görüntülendi.Pazarda 89’u büyükbaş kurbanlıklar, 28’i de küçükbaş kurbanlıklar için olmak üzere toplam 117 çadır bulunacak.

117 ÇADIR KURULUYOR

Kurban Bayramı’na 1 aydan az bir zaman kala Türkiye’nin birçok noktasından getirilecek olan kurbanlıklar, canlı hayvan sevk noktalarında İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünün ardından İstanbul’a giriş yapacak. İl Tarım Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 1 Haziran’da İstanbul’a girecek kurbanlıklar önceden belirlenen kurban satış noktalarında alıcılarını bekleyecek.Kurban pazarlarının hangi ilçelerde kurulacağı ise önümüzdeki günlerde yapılacak koordinasyon toplantısı sonrası kesinleşecek. Avrupa Yakasındaki kurbanlık satış noktalarından Bahçelievler Kurban Pazarında ise hazırlıklar sürüyor. 3 bini büyükbaş olmak üzere 7 bin hayvanın bulunacağı pazarda hayvan sahipleri ve kurbanlıklar için 117 çadır kuruluyor. Veterinerlik hizmetinin verileceği kurban pazarında kesim yerleri de hazırlanıyor. Diğer yandan İstanbul’da 12 ay satış yapan noktalarda kurbanlıklar satılmaya başladı. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 90 ile 180 bin lirasında, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 8 bin lira ile 18 bin lira arasında değişeceği tahmin ediliyor.

“1 HAZİRAN İTİBARİYLE HAYVANLAR GELMEYE BAŞLAYACAK”

Bahçelievler Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekim Tibet Bayhan, “Bir Kurban Bayramı daha yaklaşmak üzere, Bahçelievler Belediyesi olarak biz de daha önce kurban hizmeti verdiğimiz bu alanda tekrar çadırlarımızı kurmaya başladık. Çadırını alan hayvan sahipleri çadırlarının yerlerini düzeltmeye başladı. Biz de bu arada burada değer vereceğimiz hizmetlerle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gelen vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını gidermesi için kafeterya, mescit, lavabo ve tuvaletler gibi ayrıca bu alanda küçükbaş kesimi de olacağı için arka tarafta küçükbaş kesimi için de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Kripto para borsasından küçük yatırımcıya özel ‘WBT Holding’ programı

Yükselen faizler ve artan ücretlere karşı kripto parayı vadeli mevduat gibi kilitleyip bir süre kullanmama sözü vermeyi tanımlayan ve risksiz getiri imkanı sunan staking, holding gibi yöntemlerin ön plana çıktığını söyleyen kripto para borsası WhiteBIT CEO’su Volodymyr Nosov, “Paranın değerini enflasyona karşı korumanın yollarından biri, WBT Holding sistemi. WBT Holding’in seviyesi, 10 WBT kilitleyerek başarılabiliyor. 100 dolar gibi bir bütçeyle yatırımcılar, yıllık yüzde 22’ye kadar getiri sağlama yolunda adım atabiliyor. Kripto para birimleri oynak olsa da bu getiriler eksilmiyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-WhiteBIT kullanıcılarının enflasyondan WBT Holding ile korunduğunu ifade eden Volodymyr Nosov, “Dikkate değer bir faiz getirisi sunmayan küçük ölçekli birikimleri olan yatırımcılar, vadeli mevduatta da aradığını bulamayarak, kripto para borsalarının sunduğu staking ve holding programlarına yöneldi” diye konuştu.

Pasif gelir kaynaklarının aktif gelire bağımlılığı azalttığını ve finansal stabiliteyi artırdığını vurgulayan Nosov, “Küçük yatırımcı için en avantajlı pasif gelir seçeneklerinden biri, güvendiği bir kripto ekosistemini desteklemek için onun yerel token’ını kilitlemesini ve tutmasını öngören yöntemler. Örneğin Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan WhiteBIT, ekosistem token’ı WBT Coin için WBT Holding isimli bir program yürütüyor. WBT Coin’i transfer etmeden ya da alıp satmadan, belirli bir vadede tutan yatırımcılar, ekosisteme sundukları destek kapsamında ödüllendiriliyor. Küçük yatırımcı bu birikimleri bileşik faizin gücünden yararlanarak büyütüyor” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

TÜİK: Yurt dışı üretici enflasyonu nisanda yüzde 65,53 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yurt dışı üretici fiyat endeksinin (YD-ÜFE) nisan ayında yıllık yüzde 65,53, aylık yüzde 1,37 arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, nisan ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre; YD-ÜFE 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,37 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 13,64 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,53 artış ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 57,10 artış gösterdi. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 69,45 artış, imalatta yüzde 65,46 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 58,07 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 70,12 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 70,03 artış, enerjide yüzde 74,24 artış, sermaye mallarında yüzde 72,01 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK DEĞİŞİMLER

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 3,57 artış, imalatta yüzde 1,33 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,65 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 0,59 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 0,90 artış, enerjide yüzde 2,68 artış, sermaye mallarında yüzde 1,40 artış olarak gerçekleşti.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.