Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

İzmir’de Yeniden Refah Partisi atağı

Yeniden Refah Partisi, İzmir’de 6 ilçe binasının açılışını gerçekleştirmeye hazırlanırken, açılışları Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yapacak.

Mehmet Pamuk
İZMİR-
Genel seçimlerde atak yaparak dikkatleri üzerine çeken Yeniden Refah Partisi, yerel seçimler içinde sahaya inerek çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir’de partisinin 6 ilçe binasının açılışını yapmak ve çeşitli programlara katılmak üzere kente gelecek. Dr. Fatih Erbakan, yerel seçimler öncesi partisinin; Aliağa, Menemen, Buca, Konak, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerindeki binalarını açılacak. Erbakan, İzmir ziyareti çerçevesinde ayrıca, esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek, sivil toplum kuruluşları ile buluşacak.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Fidan, İran’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere yarın İran’ın başkenti Tahran’a gidecek.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Sayın Bakanımız, 19 Mayıs 2024 tarihinde meydana gelen elim helikopter kazasında hayatlarını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için düzenlenecek törene katılmak üzere, 22 Mayıs 2024 tarihinde İran’a bir ziyaret gerçekleştireceklerdir” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Netanyahu ve Biden’dan ‘UCM’ açıklaması: Rezalet

ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için tutuklama emri başvurusunu ‘rezalet’ olarak değerlendirdi.

VAHDET AYAZ
ABD Başkanı Biden, yaptığı açıklamada, “UCM savcısının İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuru rezalettir. Açıkça ifade etmeme izin verin, savcı ne ima ederse etsin, İsrail ile Hamas arasında hiçbir denklik yoktur. Güvenliğine yönelik tehditlere karşı her zaman İsrail’in yanında yer alacağız” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Khan’ın başvurusunun bir ‘adalet rezaleti’ olduğunu belirterek, “UCM savcısı Karim Khan’ın İsrail’in demokratik yollarla seçilmiş liderleri hakkında tutuklama emri çıkarılması yönündeki çirkin kararı, tarihi boyutlarda ahlaki bir rezalettir. Bu karar uluslararası mahkemeye sonsuza kadar sürecek bir utanç damgası vuracaktır. Ne büyük bir adalet rezaleti. Ne büyük bir rezalet. Savcının bana ve İsrail Savunma Bakanına yönelik saçma sapan suçlamaları, İsrail’in temel meşru müdafaa hakkını inkar etme girişiminden ibarettir. Sizi bir konuda temin ederim ki bu girişim tamamen başarısız olacaktır” ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

UCM Başsavcısı Khan, dün yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Hamas hareketinden Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) ve Ismail Haniye için tutuklama başvurusunda bulunduğunu belirtmişti.(DHA)


Okumaya devam et

Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Çerkes Sürgünü mesajı

Kazakistan resmi ziyaretine devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 21 Mayıs Çerkes Sürgünü‘nün yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

KAZAKİSTAN-TBMM Başkanı Kurtulmuş mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Ana vatanlarından koparılmalarının 160’ıncı yıl dönümünde, Çerkes kardeşlerimizin hüznünü derinden hissediyorum. Sürgün sırasında hayatını kaybeden masumları rahmetle anıyor, geride kalan torunlarının dinmeyen acılarını paylaşıyorum. İnsanlık tarihinin utanç vesikalarından biri olan Büyük Çerkes Sürgünü’nü unutmadık ve unutturmayacağız.”(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.