Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Bursa’da DEAŞ’ın bombacısı yakalandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 ilde eş zamanlı yapılan DEAŞ operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birisi DEAŞ’ın bombacısı.

BURSA-
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri DEAŞ silahlı terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışları sonucu 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında örgüt içerisinde EYP (El yapımı patlayıcı) imalatında görev alan, para dağıtım faaliyetinde bulunan, yaralanan örgüt mensuplarını tedavi eden ve savaşçı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen şahısların bulunduğu Irak uyruklu 5 kişi yakalandı. Bursa, Ankara ve Mersin illerinde yapılan operasyonda 5 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalama çalışmaları ise devam ediyor.
Operasyon anları da kameraya saniye saniye yansıdı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Yola çıkan köpek nedeniyle 3 kişinin öldüğü kazada Fatma Sıla da yaşamını yitirdi

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için sürücüsünün manevra yaptığı otomobilin yan yoldaki hafriyat kamyonuyla çarpıştığı kazada yaralılardan Fatma Sıla Ecerel (18) de kurtarılamadı. Ecerel ile kazada ölü sayısı, 4’e yükseldi. Öte yandan sürücü Hasan Özkaya’nın (22) kazada hayatını kaybedenlerden Nazife Nehir Akyay (22) ile kısa bir süre önce sözlendiği ve arkadaşlarıyla Ayvalık’a günübirlik tatile gitmek için yola çıktıkları öğrenildi.

Sefer TALAY-Şevki MORAL
BALIKESİR-Kaza, dün saat 12.30 sıralarında Çanakkale-İzmir kara yolu Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yola çıkan köpeği fark eden berber Hasan Özkaya’nın ani manevra yaptığı 10 F 0501 plakalı otomobili, kaldırımı aşarak yan yolda seyreden Veysel Başak yönetimindeki 10 AEK 163 plakalı hafriyat kamyonu ile çarpıştı.
Ön kısmı hafriyat kamyonunun altına giren otomobil hurdaya dönerken, ihbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde otomobil sürücüsü Özkaya ile yanındaki Ali Yıldız (20) ve Nazife Nehir Akyay’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada ağır yaralanan Fatma Sıla Ecerel ise ilk müdahalesinin ardından Burhaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çevredekiler kazaya neden olan köpeğin yara almadığını belirtti.

Edremit Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Ecerel, müdahaleye rağmen dün yaşamını yitirdi. Özkaya ve Yıldız’ın cenazeleri aileleri tarafından teslim alındı. 2 arkadaşın cenazesi dün Havran’ın kırsal Köylüce Mahallesi’nde ikindi namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Akyay’ın cenazesinin Edremit, Ecerel’in ise Havran’da bugün toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan sürücü Özkaya’nın Nazife Nehir Akyay ile kısa bir süre önce sözlendiği ve arkadaşlarıyla Ayvalık’a günübirlik tatil için yola çıktığı belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Birlikte olmayı reddeden kız arkadaşını öldürüp, trafik kazası süsü vermek istedi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 18 Mayıs gecesi bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarına giden ekipler, olay yerinde Rümeysa Meriç Özcan’ın (18) cansız bedeniyle karşılaştı. Rümeysa’nın boynunda ip bulunmasının ardından polis ekipleri, çalışma başlattı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, Rümeysa’nın erkek arkadaşı T.A. (22), sorgusunda birliktelik teklifini reddeden genç kızı darbettiğini, hareketsiz kalınca öldüğünü düşünerek trafik kazası süsü vermek için iple boynundan bağladığı kamyonetle birlikte uçurumdan yuvarladığını itiraf etti. Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapanın da T.A. olduğu öğrenildi.

Nazım Özgün ERBULAN- Selda Hatun TAN
KOCAELİ-Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 18 Mayıs’ta gece saatlerinde meydana gelen olayda; 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarının gelmesi üzerine ekipler harekete geçti. Olay yerine giden trafik polisleri, yuvarlanan 34 VM 9246 plakalı kamyonetin yanında Rümeysa Meriç Özcan’ın hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekibinin müdahalesinde, genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde hayatını kaybeden Özcan’ın boynunda ip bulunmasından şüphelenen Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Genç kızın cenazesine yapılan otopside, vücudunda darp izleri ve boynunda bulunan ipin neden olduğu kesiklere rastlandı. 

CİNAYETİ İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında; polis ekiplerinin araştırmasında, hayatını kaybeden Rümeysa Meriç Özcan’ın olay günü T.A., C.Ç. (20), E.K. (20), Y.A.A. (20) ve K.N.K.(17) isimli arkadaşları ile buluştuğu tespit edildi. Adresleri tespit edilen şüpheliler, gözaltına alınarak emniyete getirildi. Yapılan incelemelerde T.A. ile Rümeysa Meriç Özcan’ın sevgili oldukları ve gün boyunca birlikte dolaştıkları, diğer şüphelilerden akşam saatlerinde ayrılarak olay yerine doğru gittikleri tespit edildi. Bunun üzerine genç kızın sevgilisi olan T.A. üzerinde yoğunlaşan ekiplerin yaptıkları sorguda, şüpheli cinayeti işlediğini itiraf etti.

TUTUKLANDI

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kız arkadaşını öldürüp, trafik kazası süsü vermeye çalışan Tunay Aydın (22), sevk edildiği Gölcük Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Şüpheliler C.Ç., E.K., Y.A.A. ve K.N.K. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Okumaya devam et

Asayiş

Afyonkarahisar’da yolcu otobüsüyle kamyonet çarpıştı: 17 yaralı

Afyonkarahisar‘ın Sandıklı ilçesinde yolcu otobüsü ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3’ü ağır 17 kişi yaralandı.

 Ahmet DAĞLI
AFYONKARAHİSAR-Kaza, sabah saatlerinde Afyonkarahisar– Antalya kara yolunun Başağaç köyü yakınlarında meydana geldi. Okan Öztürk idaresindeki 35 BEU 676 plakalı yolcu otobüsü ile sürücüsü henüz bilinmeyen sulama borusu yüklü 03 RH 257 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre araçlardaki 3’ü ağır 17 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası yaralılar Sandıklı Devlet Hastanesi ve Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.