Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Yüksel Yıldırım, Bakan Soylu hakkında sözlerine açıklık getirdi

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında söylediği sözlere açıklık getirdi.

Başkan Yıldırım, bazı takımların maçlarına binlerce taraftarın alınmasına tepki göstermiş, yaptığı açıklamalar tepki toplamıştı. Başkan Yıldırım, sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek, üzüntüsünü paylaştı.

Yıldırım tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Samsunspor olarak şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz TFF 1. Lig’de pandemi yasaklarına rağmen rakip takımların seyircili bir şekilde müsabakalara çıkmasına karşılık, Samsunsporumuzun müsabakalarına hiçbir şekilde seyirci alamayışımızın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşamaktayız. 30 Nisan 2021 tarihinde ani olarak katıldığım canlı yayında taraftarlarımızın maçlara gelememesinin üzüntüsü ve heyecanıyla basın mensuplarının sorduğu, ‘Maçlarımıza niçin rakip takımlar gibi seyirci alamıyoruz’ sorusu üzerine, diğer takımların oynadıkları müsabakalarda Sayın İçişleri Bakanımızın adının kullanılarak müsamaha gösterildiği hatta Adana Demirspor Kulübü Başkanının, Sayın İçişleri Bakanımızın manevi oğlu gibi görüldüğü, bu yüzden de yetkililerin bu hususlara göz yummuş olabileceği duyumlarını aldığımı belirterek, yanlış anlaşıldım. Pandemi yasakları sürecinde. Seyirci konusundaki olumsuzlukların önlenmesi amacıyla TFF’nin stadyumlara seyirci alınmaması konusunda yetkili mercilere yapmış olduğu yazılı tebligatlara rağmen bazı illerde gerekli önlemlerin alınmamış olması bizleri taraftarımız önünde zor duruma düşürmüştür. Benim amacım ve açıklamalarım Samsun ilimizde kurallara uyup da bazı illerde uyulmaması sonucu yaşadığımız mağduriyeti gündeme getirmek için yapılmıştır. Bütün ömrü terörle mücadele içinde geçen, ülkemizin birlik ve beraberliği adına gecesini gündüzüne katan Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirlerine sunarım.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Trabzonspor, Olimpiyat Stadı’ndan kupasız dönmedi

Trabzonspor ile Beşiktaş’ın karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası finali 23 Mayıs Perşembe günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak. Türkiye Kupası’nı bugüne kadar Trabzonspor 9, Beşiktaş 10 kez müzesine götürme başarısı gösterirken; bordo-mavililer, Olimpiyat Stadyumu’nda bugüne kadar oynadığı tüm final maçlarında hiç kaybetmedi.

NURGÜL GÜNAYDIN
TRABZON-Trabzonspor ile Beşiktaş, 62’nci Ziraat Türkiye Kupası finalinde 23 Mayıs Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşacak. Trabzonspor bugüne kadar bu statta oynadığı final maçlarında hiç kaybetmedi. Türkiye Kupası’nı bugüne kadar Trabzonspor 9, Beşiktaş 10 kez kazanarak müzesine götürme başarısı gösterdi. Trabzonspor Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda bugüne kadar oynadığı final maçlarında ise hiç kaybetmedi.

Bordo-mavili takım 77 bin 087 kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük stadyumu konumunda olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda bugüne kadar oynadığı tüm final maçlarında kupa kaldırma başarısı elde etti. Trabzonspor, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa olmak üzere 5 kupayı, bu stadyumda kaldırma başarısını gösterdi.

BEŞİKTAŞ İLE KUPA REKABETİ

Trabzonspor Beşiktaş ile Türkiye Kupası’nda 11 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 4 kez Trabzonspor, 5 kez ise Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılırken 2 maç da berabere sonuçlandı. Söz konusu 11 maçta Trabzonspor’un 10, Beşiktaş’ın 13 golü bulunuyor.

İki takımın Türkiye Kupası’ndaki ilk karşılaşması 1974-75 sezonunun finalinde yapıldı. 7 Mayıs 1975 tarihinde Trabzon Şehir Stadyumu’nda oynanan Türkiye Kupası finalinin ilk maçını Trabzonspor 1-0 kazandı. Beşiktaş finalin ikinci maçını 2-0 kazanarak Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Trabzonspor ile Beşiktaş daha sonra 1990 yılında Türkiye Kupası finalinde yeniden karşı karşıya gelmiş ve bu maçı Beşiktaş 2-0 kazanarak kupaya uzanan taraf olmuştu.

15 Nisan 1992 yılında yarı finalde karşılaşan iki takımdan galip gelen taraf 2-1’lik skorla Trabzonspor olmuş ve finale adını yazdırmıştı. 9 Mart 1994’te ise yarı finalin ilk maçında Trabzon’daki karşılaşma 1-1 sona ermiş, 9 Şubat 1994 tarihindeki yarı final rövanş maçında 3-1 galip gelen Beşiktaş finale kalan takım olmuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Spor

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde finalin adı belli oldu

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 5’inci ve son maçında Final Spor’u 67-63 mağlup eden Sigortam.net, seride durumu 3-2’ye getirdi ve finale çıktı.

İSTANBUL-BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada ilk periyodu 19-14 üstün tamamlayan Sigortam.net, mücadelenin ilk yarısını da 32-27 önde kapattı. Üçüncü çeyreği de 53-43’lük skorla geçen Sigortam.net, karşılaşmadan 67-63 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından seride durumu 3-2’ye getiren Sigortam.net, adını finale yazdırdı.

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde Sigortam.net ile Mersin Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.(DHA)

Okumaya devam et

Spor

Abdullah Avcı: 10’uncu kez kupayı getirmek istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Zor meşakkatli, inişli-çıkışlı yollardan sonra bunu gerçekleştirdik ve bunu bir kenara bıraktık. Perşembe günü en iyi şekilde Türkiye Kupası finalini 9 kez almış, bunu 10’uncu kez buraya getirmek istiyoruz” dedi.

Selçuk BAŞAR – Nurgül GÜNAYDIN
SAMSUN-Trabzonspor, Perşembe günü saat 20.45’te Beşiktaş ile oynayacağı Türkiye Kupası finali için hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan idmanın ilk 30 dakikası basına açık olarak gerçekleştirildi. Bordo-mavililerde sakatlıkları nedeniyle Başakşehir karşılaşmasında yer almayan Trezeguet ve Nicolas Pepe’nin kupa finali öncesi antrenmana katılım göstermesi teknik heyeti sevindirdi.

“10’UNCU KEZ KUPAYI MÜZEYE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Antrenman öncesinde Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un daha önce Türkiye Kupası’nı 9 kez kazandığını hatırlatan Avcı, 10’uncu kez kupayı müzeye getirmek istediklerini dile getirdi. Avcı “Güzel bir gün, hafta da iyi başladı umarım hafta sonu da böyle devam eder. İlk ulaşılabilir hedefimize ulaştık. Zor meşakkatli, inişli-çıkışlı yollardan sonra bunu gerçekleştirdik ve bunu bir kenara bıraktık. Perşembe günü en iyi şekilde Türkiye Kupası finalini 9 kez almış, bunu 10’uncu kez buraya getirmek istiyoruz. Türkiye’nin büyük bir kulübüyle Olimpiyat Stadı’nda oyunun konuşulduğu bir futbol festivalinin olduğu finalleri oynamanın ne kadar değerli olduğunu ve topun oyunun içinde kaldığı güzel oyunların konuşulduğu bir müsabaka, hak edenin kazandığı, umarım karşılığını aldığımız bir müsabaka bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“TAKIMIN KONSANTRASYONU YUKARILARDA”

Süper Lig’in 37’nci haftasında Başakşehir ile oynadıkları ve 1-0 galip geldikleri maçtan sonra takımın havasının da yukarılarda olduğuna değinen Avcı, “Takımın havası geçen hafta bunun yansıması bence oldu. Başakşehir maçıyla beraber konsantrasyonları çok net yukarıdaydı. Daha çok sadık kaldılar, daha konsantreydiler, daha hızlıydılar, biraz daha serttiler ve topa biraz daha doğru zamanlarda dokunuşları yaptılar. Onun için geçen hafta itibariyle karşılığını doğru aldık, bu bizi oyun olarak mutlu etti. Bunun daha fazlasını yapmamız gereken perşembe akşamı bir final oynayacağız. Buna da en iyi şekilde şu an itibariyle oynayan grup bugün ikinci gün toparlanmaya daha yeni geçiyor bugün. Yarın da onların ölçümleri yapılacak, riskleri var mı yok mu onlara bakılacak. Hem toplantımız olacak hem de hazırlığımız yarın itibariyle devam edecek” diye konuştu.

“ŞEHRİN VE CAMİANIN İHTİYACI VAR”

Türkiye Kupası’nın çok anlamlı olduğunu şehrin ve camianın kupa moraline çok ihtiyacı olduğunu da dile getiren Avcı şu ifadelere yer verdi:

“Geçen Samsunspor – Trabzonspor U19 finalinde de aynı duyguyu söyledim. Çocuklar, kazananlar çok sevinçli kaybedenler çok üzgündüler. Aslında her ikisi de çok kazanıyordu. Final oynamak hele o yaş grubunda çok değerli. Onlara da şunu ifade ettim; ben de çok finaller oynadım ama o günü kaybederken aslında kazanıyorsun. Bu sana çok önemli deneyimler getiriyor. Ben çalıştığım her kategoride hem oyunu geliştirmeye çalıştım hem oyuncuyu geliştirmeye çalıştım. Bunun da tacı, süsü olan kupayı almak istedim. Hepsinde buna ulaştık. Türkiye Kupası’nda oynadığımız finaller var. Umarım bu bizim alnımıza yazılmışsa çalışıyoruz ve bunun karşılığını alırız diye düşünüyorum. Trabzonspor için de çok anlam ifade ediyor. Bu sene buna tüm şehrin de ihtiyacı var, bizim de ihtiyacımız var. Başkanın, yönetim kurulunun da ihtiyacı var. Umarım bunun karşılığını alacağız diye düşünüyoruz.”

“ŞÖLEN HAVASINDA GEÇSİN”

Avcı, perşembe günü oynanacak maçın bir festival ve şölen havasında geçmesini istediklerinin de altını çizerek, “Olimpiyat bize uğurlu uğursuz onu bilmiyorum ama o şeylere çok bakmıyorum. Ben bir futbol şöleni olarak bakıyorum, bir festival havasında bakıyorum. Hakikaten bu günler güzel günler ve bunun keyfini çıkarmak lazım. Taraftar yarı yarıya; Trabzonspor taraftarının destek verdiğinde neler olabildiğini çok net görebiliyoruz. Onlar sizi orada sonuna kadar desteklediklerinde. Ben rakip olarak orada Trabzon’a karşı 80 bin kişiyi de gördüm, beraberken 80 bin kişiyi de gördüm. Onun için onlar bizi sonuna kadar destekleyeceklerdir” şeklinde konuştu.

SAKATLARDA SON DURUM

Trezeguet ve Pepe’nin son durumu ile ilgili gelişmeleri de aktaran Avcı, “Geldiğimiz günün ertesi günü planladığımız gibi şu an itibariyle devam ediyor umarım maça kadar da bir problem yaşamayız. Şu anda hatta doktorla onu konuşuyordum. Geri dönüşleri iyi. Uğurcan Çakır’ın bugün programı salon, burada değil. Onun dışında Fernandez’in ufak bir şeyi var o da yarın daha net belli olur” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.