CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Terör örgütlerine ve siyasi partisine suç örgütü diyemeyenler seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümetine bunu deme hadsizliğini ve yanlışlığını yapıyorlar” dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak’a gitmesinin ardından Irak hükümetinin sergilediği tavrın anlamsız olduğunu söyleyen Destici, “Milli Savunma Bakanımızın Irak’ın kuzeyindeki birliğimizi ziyaret etmesinden Irak hükümetinin anlamsız bir şekilde rahatsız olduğunu gördük. Türkiye’ye nota verecek kadara da işi ileriye götürdüler. Bizim buradan Irak hükümetine çağrımız şudur; siz önce kendi topraklarınızdan teröristleri çıkartın. Sizin topraklarınızda teröristler olmasa ve oradan Türkiye’ye saldırırlar gerçekleşmese bizim orada işimiz yok. Bu ziyaretten aslında Amerika rahatsız olmuştur. Aslında başka devletler, terör örgütleri rahatsız olmuştur ama onların sözcülüğünü Irak hükümeti yapmıştır. Orada terör var olduğu sürece ve Türkiye’ye saldırılar olduğu sürece biz seyretmeyeceğiz. Biz bugün de, yarın da gereğini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Alkolü savunan bu kadar başka bir kesim var mıdır merak ediyorum”
Son günlerde gündemi meşgul eden sebze meyve üreticilerinin mağduriyeti ile alkol yasağı hakkında konuşan Destici, “Sebze ve meyve üreticilerimizin bu kapanma süreci ile ilgili bir problemi vardı. Ürünleri ellerinde kaldı ve feryat ettiler. Biz de bunları gerekli mercilere ilettik ve semt pazarlarının bir genelge ile hafta sonları açılmasına karar verdiler. Bu çok doğru bir karardı. Bunun için yasa mı çıkması gerekiyordu? Bir de dünyanın başka bir ülkesinde var mıdır bilmiyorum. Alkol yasağına bu kadar karşı çıkıp, alkolü savunan bu kadar başka bir kesim var mıdır merak ediyorum. Zararlı olan bir şeyi savunuyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“Hiçbir siyasetçinin kullanmaması gereken sözler”
CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini yanlış bulduğunu ve lanetlediğini dile getiren Destici, “CHP’li bir milletvekili, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümet üyelerini, eğer olursa kendi iktidar devirlerinde yargılayacaklarını ifade etti. Bu nefret söylemini, siyasi hırsla ağızdan çıkmış sözleri yanlış buluyor ve lanetliyorum. Bunlar doğru şeyler değil. Hiçbir siyasetçinin kullanmaması gereken sözler. Bunu söyleyen kişiye ve bunu destekleyenlere şunu soruyorum; terör örgütlerini ve siyasi partisine suç örgütü diyemeyenler seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümetine bunu deme hadsizliğini ve yanlışlığını yapıyorlar. Siz önce suç örgütü arıyorsanız ittifak ortağınız HDP’ye bakacaksınız. İkincisi, ‘biz iktidar olduğumuzda siyasetten yargıya müdahale edeceğiz ve sizi yargılayacağız’ diyor. Hani nerede kaldı sizin bağımsız yargı sevdanız? Samimi değiller. Tutarlı değiller. Haktan, hukuktan, adaletten yana değiller” dedi.
“Anayasalar eski oldukları için değil, hatalı oldukları için ülke ihtiyaçlarını karşılayamazlar” Yeni anayasa çalışmaları hakkında da konuşan Destici, şunları dedi:
“AK Parti Grup Başkanı Sayın Naci Bostancı, iktidar partisi olarak yeni anayasa yazım süreçlerinin bitmek üzere olduğunu, detaylarının bayramdan sonra uygun zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Anayasalar eski oldukları için değil, hatalı oldukları için ülke ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Mevcut Anayasa’nın ıslaha muhtaç bir anayasa olduğu açık ve nettir. Daha da önemlisi yeni anayasa yapmak değil, sağlıklı bir anayasa yapabilmek gerektiğini düşünüyoruz. Biz Büyük Birlik Partisi olarak anayasanın yapılışında izlenen usullerin onun içeriğini de doğrudan etkilediği noktasında bir düşünceye sahibiz. Anayasanın yapımı sürecinde siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin sürece yapıcı katkı sağlamalarına imkân verilmesinden yanayız. Çalışmalara iyi niyetle katkı sağlamaya çalışan her kesimin görüşünden samimiyetle istifade edilmeye azami özen ve gayret gösterilmelidir. Yeni anayasanın yukarıda kısaca özetlediğimiz nitelikte olabilmesi için de özetle söyleyecek olursak milli iradeye hiçbir şekilde engel olmayan ve ipotek koydurtmayan, milli iradenin üstünde veya yanında, hariçte ve dâhilde herhangi bir merci ve ortak kabul etmeyen, Türkiye’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez mutlak bütünlüğünü, tam bağımsızlığını ve egemenliğini her türlü tartışmanın dışında bırakan, kuvvetler ayrılığı prensibini temel ilke alan, vatandaş merkezli, âmir devlet değil hâdim devlet anlayışlı, sosyal hukuk devleti olması doğrultusunda hazırlamakta olduğumuz taslağı inşallah makul bir sürede detaylıca aziz milletimizle paylaşacağız.” (Ali Nargüner – Engin Yağcı – Mevlüt İşli – İHA)
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bölgedeki birçok konu, Türkiye-AB birlikteliğini zorunlu kılıyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Orta Doğu’daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa’nın güvenliğini yakından ilgilendiren bölgedeki birçok konunun, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin (AB) müşterek hareket etmesini zorunlu kıldığını söyledi.
ANKARA-Meclis Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas’ı Meclis’te kabul etti. Kurtulmuş, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Kallas ve heyetini TBMM’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni görevinde başarılar diledi. Kurtulmuş, Kallas’ın görevi sırasında Türkiye-AB ilişkilerinde önemli gelişmelerin olması temennisini de ifade etti. Türkiye’nin AB üyelik perspektifinin samimi bir şekilde devam ettiğini, TBMM’nin de aynı şekilde AB’ye tam üyelik konusundaki bakış açısının oldukça açık olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin reform perspektifine sahip bir ülke olduğunu, dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geniş toplum kesimlerinin memnuniyetle karşıladığı Yargı Reformu Paketi’nin açıklandığını aktardı.
Orta Doğu’daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa’nın güvenliğini yakından ilgilendiren bölgedeki birçok konunun, Türkiye ve AB’nin müşterek hareket etmesini zorunlu kıldığını vurgulayan Kurtulmuş, ayrıca AB ile sadece siyasi ilişkilerde değil; özellikle ekonomik ve savunma alanındaki ilişkilerde de yakın iş birliğinin her iki tarafın da lehine olacağını ifade etti. Türkiye’yi yakından ilgilendiren konulardan birisinin Suriye’deki gelişmeler olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Suriye’de kapsayıcı, bütün toplum kesimlerinin dahil olduğu yeni bir siyasi yönetimin kurulmasının Türkiye’nin temel önceliği olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, Türkiye olarak Suriye’nin yeni yönetimine ve halkına karşı demokratik rehberlik vazifelerini yerine getirmeye gayret ettiklerini de belirtti.
ULUSLARARASI SİSTEMİN GARANTİLERİ
Suriye’de herhangi bir bölünme ve federasyon halinin, yeni parçalanmalara ve acılara neden olacağını, son dönemde terör örgütlerinin cenneti haline gelen Suriye’de, bundan sonra hiçbir terör örgütünün olmasını istemediklerinin altını çizen Kurtulmuş, DEAŞ, PKK/PYD başta olmak üzere terör örgütlerinin buradaki varlığının sadece Türkiye’ye karşı değil, bütün bölge halklarına karşı bir tehdit olduğunu vurguladı. İsrail’in Gazze’deki saldırılarının bölgedeki bir diğer temel sorun olduğunu dile getiren TBMM Başkanı Kurtulmuş, kağıt üzerindeki ateşkesten endişe duyduklarını, bu ateşkesin kalıcı bir ateşkese dönüştürülmesinin şart olduğunu ve çok büyük insani sorunlar yaşayan Gazze halkına, insani yardımların süratle ulaştırılması gerektiğini, bunun acilen gerçekleştirilmesi için AB’nin önemli bir perspektif ortaya koması gerektiğini söyledi. Gazze’nin yeniden imar ve inşasının, Gazze halkının hak ve hukukun korunması için uluslararası sistemin garantilerinin ortaya konulmasının şart olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Türkiye’nin 2 devletli çözümün gerçekleşmesi konusunda bütün inisiyatifini kullanacağını da kaydetti.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda ise Türkiye’nin tavrının net olduğunu, bir an evvel adil ve kalıcı barışın temin edilmesi için gayret sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa’yı ilgilendiren bütün güvenlik sorunlarının Türkiye’yi; Türkiye’yi ilgilendiren güvenlik sorunlarının da Avrupa’yı ilgilendirdiğinin altını çizen Kurtulmuş, bu nedenle her konuda AB ile çok yakın, samimi iş birliğine, karşılıklı müzakereye ihtiyaç olduğunu belirtti. (DHA)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse yargı camiamıza parmak sallayamaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kanunun verdiği yetkiyle hukuksuzlukların peşine düşen yargı mensuplarını kimse tehdit edemez, mahkemeler üzerinde baskı kuramaz, yargı camiamıza parmak sallayamaz. Geçmişte yargı mensuplarını hain terör saldırılarında kaybetmiş bir ülke olarak, hakim ve savcılarımız ile ailelerinin hedef gösterilmesini asla tasvip etmiyoruz” dedi.
Taha AYHAN ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘4’üncü Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı’ndakonuştu. Erdoğan, Yargı Reformu Stratejisi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, her fırsatta hatırlattıkları gibi adaleti mülkün, yani devletin temeli olarak gören bir geleneğin mirasçıları olduklarını söyledi. Erdoğan, adalet sisteminin tüm unsurlarıyla güçlü, hızlı ve etkin bir şekilde işlemesinin, milletin her bir ferdini yakından ilgilendirdiğini vurgulayarak, “Hakim ve savcılarımız başta olmak üzere, adalet teşkilatımızın her bir mensubunun kılı kırk yaran bir titizlikle, yüksek bir vazife şuuruyla hareket etmesine bu bakımdan büyük önem veriyoruz. Adalet hizmetlerinin etkinliği kadar adaletin gecikmeksizin, vaktinde tecelli etmesinin de önemini her fırsatta vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.
‘ADİL YARGI SİSTEMİNE GEÇİŞ SAĞLANMIŞTIR’
Erdoğan, Türk milleti adına karar veren yargı makamının itibarına halel gelmemesi ve toplumun adalete olan inancının sarsılmamasının, kendileri için her türlü mülahazanın üzerinde olduğunu söyleyerek, “Göreve geldiğimiz 2002’den beri bu konuda gerçekten büyük hassasiyet gösterdik. Adliye binalarımızın, sunulan hizmetin mehabetine uygun hale getirilmesinden personel sayısına, mevzuattan dijitalleşmeye kadar geniş bir alanda çok sayıda adım attık. Yargının bağımsızlığı ilkesine, tarafsızlığı ilkesini de ekleyerek, hakim ve savcılarımızın görevlerini layıkıyla yerine getirebilmelerinin önünü açtık. Eski Türkiye’nin imtiyazlı çevreleri bunu halen hazmetmekte zorlansa da üstünlerin hukukunun egemen olduğu vesayetçi yapıdan hukukun üstünlüğünü referans alan adil bir yargı sistemine geçiş sağlanmıştır” dedi.
‘PERVASIZ BİÇİMDE TEHDİT SAVURAMAZSINIZ’
Siyasi ve ideolojik kimlikleri ile ekonomik statüleri sebebiyle bazı insanların hukuk önünde ayrıcalıklara sahip olduğu günlerin artık geride kaldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
“Darbecileri alkışlayan yargı yerine darbecilerden millet adına hesap soran, mağdurların hak ve hukukunu savunan yargı pratiğinin yerleşmesini, Türk demokrasisi adına önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Türk yargısının bu vasfını, inşallah gelecekte daha da güçlendireceğiz. Hangi yanlış algıdan kaynaklanırsa kaynaklansın, hukuk karşısında kendini dokunulmaz görenler, şu gerçeği er ya da geç kabullenecekler; hiç kimse hukukun üstünde değildir, layüsel değildir, imtiyazlı değildir. Suç işleyenler, suçta kibirlenenler, hukuka kastedenler, kim olursa olsun, yaptıklarının hesabını bağımsız Türk mahkemelerine vermek zorundadır. Dolayısıyla kanunun verdiği yetkiyle hukuksuzlukların peşine düşen yargı mensuplarını kimse tehdit edemez, mahkemeler üzerinde baskı kuramaz, yargı camiamıza parmak sallayamaz. Geçmişte yargı mensuplarını hain terör saldırılarında kaybetmiş bir ülke olarak, hakim ve savcılarımız ile ailelerinin hedef gösterilmesini asla tasvip etmiyoruz. Daha önce de ifade ettim; yargı kararlarını doğru bulur veya bulmazsınız. Hatta mahkeme kararlarını, gerekli nezaketi göstererek, eleştirebilirsiniz ama bu ülkenin ana muhalefet partisi de olsanız, çıkıp kameralar önünde hukuk insanlarına, hem de çok yakışıksız, çok pervasız biçimde tehdit savuramazsınız. Buna biz de izin vermeyiz, hedef haline getirilen yargımız da izin vermez. Devam eden yargı süreçleriyle ilgili herkesten sorumlu, sakin ve siyaseten dürüst bir tutum beklediğimizi bugün tekrar vurgulamak istiyorum.” (DHA)
Milli Gençlik Derneği Samsun Kurucu İl Başkanı Mustafa Yunus Gonca ve yönetimi çok sayıda kurum ve kuruluşa ziyaret gerçekleştirerek derneğin vizyon ve misyonunu anlattı
ABDULLAH GONCA SAMSUN – Milli Gençlik Derneği Samsun İl Başkanı Mustafa Yunus Gonca, derneğin vizyon ve misyonunu anlatmak ve ortak istişare kültürü oluşturabilmek amacıyla Samsun’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Milli Gençlik Samsun İl Başkanı Mustafa Yunus Gonca ve yönetimden İlhan Şahin, Adem Malay, Oğuzhan Demirarslan, Gökhan Yılmaz, Enes Buğra Çatal, Oğuzhan Demirhan, Veysel Arslan, Kerim Koç, Doğancan Kökten çok sayıda kurum ve kuruluşu ziyaret etti.
Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı ziyaretinde ahlak ve maneviyat üzerine sohbet eden Milli Gençlik Başkanı Mustafa Yunus Gonca, temel misyonlarının iman-islam ve Kur’an temelinde, insani, milli, manevi ve mesleki değerlerle mücehhez, birlik ve beraberlik içinde bir gençlik oluşturmak istediklerini belirterek, bunun derdiyle yanıp tutuşan, aynı düşüncelere sahip vizyoner isimlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlikle ilgili her proje ve çalışmada belediye olarak her alanda desteklerinin sürdüğünü kaydetti. Dernekçiliğin önemine değinen Sandıkçı, “Sosyal çalışmalarla insanımıza katkı sunan bütün STK’ların yanındayız. Bu bağlamda Milli Gençlik Samsun’da çok güzel faaliyetler yürütecektir. Milli ve yerli gençliğin yanındayız.” dedi.
Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, “Maddi ve manevi olarak bütün birimlerimizle Milli Gençliği destekleyeceğiz. Şahsen bu işlerle yoğrulmuş ve kıymetini bilen biriyim. Gençlerimizi bu faaliyetlerin içerisinde görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Her türlü yanınızdayız.” diye konuştu.
Milli Gençlik Derneği yönetimi, sırasıyla Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, İşadamı ve Vakıf İnsanı Kemalettin Tangal, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, İşadamı ve Yazar Adnan Öz, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Salih Kasım, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Adnan İpekdal, İHH Başkanı Mustafa Yeşil, Gazeteci ve Aktivist İsmet Aktaş, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Şenol Altun ve Yeşilay Başkanı Emre Güneş’i ziyaret etti.