Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

SAMÜ’de Biyomedikal ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programları açıldı

Samsun Üniversitesinde (SAMÜ) “Biyomedikal Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programları” açıldı.

Samsun Üniversitesinin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programlarının açılması yönündeki başvurusu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Samsun Üniversitesinin kısa zamanda önemli bir ivme yakaladığının altını çizen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Üniversitemizin ve şehrimizin gelişimi hedefiyle lisansüstü programlarımızın açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz kurumsal anlamda oluşumunu tamamlarken bir yandan da lisansüstü düzeyde eğitim verebilecek niteliğe kavuşmuştur. Bu bağlamda yaşanan gelişmeler bizim için gurur ve mutluluk kaynağıdır” dedi.

“Yüksek lisans programlarımız hayırlı olsun”

Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ile ilgili bilgiler veren Rektör Aydın, “Son dönemde insanlık ailesi olarak yaşadığımız pandemi, tıbbi cihazların önemini bir kez daha hissettirmiştir. Bu nedenle biyomedikal mühendisliği tezli yüksek lisans programının açılması yeni nesil tıbbi cihazlar geliştirecek alanında uzman insanlarımızın yetiştirilmesi açısından önem taşımaktadır. Samsun Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılan Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı ile öncelikle Samsun ili ve çevresindeki illerin üniversitelerinin temel bilimler, sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarından farklı bölümlerde lisans öğrenimini başarıyla tamamlamış adayların uzmanlaşmalarını sağlayacak bir lisansüstü eğitim verilmesi amaçlanmaktadır. Açılan bu tezli yüksek lisans programı ile Samsun ilimiz, Karadeniz Bölgemiz ve özellikle ülkemiz için sağlık alanındaki güncel problemlerin çözümüne yönelik ileri düzeyde deneysel araştırmalar yapılarak, biyomedikal mühendisliği bölümlerinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Açılan yüksek lisans programı, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi illeri ve bu illerdeki üniversiteler dikkate alındığında ilk olma özelliğindedir” diye konuştu.

Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans programına ilişkin detaylar aktararak sözlerine devam eden Rektör Aydın, “Hızla gelişen bilgi teknolojileri, hem ülkelerin toplumsal dönüşümüne katkı sağlamakta hem de endüstriye olan etkisiyle önemli bir rekabet alanı oluşturmaktadır. Samsun Üniversitesi olarak yazılım mühendisliğini bu açıdan çok önemli bir bilim dalı olarak görüyoruz. Son dönemde ülkemizin teknoloji alanında yerli savunma sanayi, yerli otomobil, insansız hava araçları gibi yüksek teknolojiye sahip ve dünyanın ilgisini çeken atılımlar gerçekleştirdiği görülmektedir. Yazılım mühendisliği bilimi yüksek teknoloji gerektiren söz konusu bu alanların ayrılmaz ve çok önemli ana bileşenlerinden biridir. Bu nedenle ülkemizin sektörde ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yazılım mühendisliği bölümünün lisans programını 2019 yılında açmıştık. Şimdiyse yazılım mühendisliği tezli yüksek lisans programını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Rektör Aydın açıklamasını şöyle tamamladı:

“Üniversitemizi daha da ileriye götürmek için ‘Nitelikli Toplum için Nitelikli Üniversite’ bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Samsun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programlarımızın üniversitemize, şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a YÖK üyelerimize ve emeği geçen ilgili programlardaki akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, “2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim uygulaması, pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 12.25’te sona erecek. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı sınavda adaylara 120 soru sorulacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” dedi.

ANKARA-2024-KPSS Ortaöğretim uygulaması, 81 il ve Lefkoşa’da 15 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. KPSS Ortaöğretim ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, “KPSS Ortaöğretim uygulamasına 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu. Başvurulardan 900 bin 148’i kadın, 964 bin 719’u ise erkek adaylardan oluşuyor. Sınav 81 il ve Lefkoşa’da yapılacak. Oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda sınav merkezlerine 19 ekleme yaptık ve merkez sayımızı 227’ye çıkardık. Merkez sayısını artırmaktaki amacımız, adayların sınava erişimini kolaylaştırmaktır. Sınavda 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salon kullanılacak. Sınav, pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 12.25’te sona erecek. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı sınavda adaylara 120 soru sorulacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” ifadelerini kullandı.

’21 BİN 660 EMNİYET GÖREVLİSİ SAHADA OLACAK’

Sınavda toplam 260 bin 94 görevlinin yer alacağını aktaran ÖSYM Başkanı Ersoy, “Sınav görevlilerimize ilişkin eğitim süreci tamamlandı. İhtiyaç duyacakları alanlara ilişkin bilgilendirici yazılı ve görsel materyaller kendilerine aktarıldı. Sınav süreçlerinde alınan güvenlik önlemlerini paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Sınav güvenliğinin sağlanması noktasında da 21 bin 660 emniyet görevlisi sahada olacak” dedi.

‘NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK’

Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu aktaran Ersoy, 6 bin 155 adayın bu haktan yararlandığı bilgisini verdi. Sınava 3 bin 908 engelli adayın katılacağını aktaran Ersoy, engelli adayların mağduriyet yaşamaması için titiz bir çalışma yürütüldüğünün altını çizdi. Ersoy, sınava katılan adayların 18-23 yaş aralığında yoğunlaştığını kaydederek, en yoğun başvurunun İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir illerinden yapıldığını ifade etti. Ersoy, “Nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık olacak. Adaylarımızın sınav gününden önce kimlik ve sınava giriş belgelerini hazırlamaları faydalı olacaktır. Sınava katılacak adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sınav sonuçları 4 Ekim’de açıklanacak.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni eğitim yılı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının eğitim camiası ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, öğrenci ve öğretmenlere başarı dileğinde bulundu.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2024-2025 eğitim öğretim yılının eğitim camiamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor; gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize derslerinde, kıymetli öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

YÖK’ten ‘sahte diploma’ açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ‘sahte diploma’ haberleriyle ilgili, “Gündeme getirilen konularla ilgili Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verilmiş olup, tespitlere bağlı olarak gerektiğinde idari ve işlem cezaları uygulanmaktadır” açıklamasını yaptı.

ANKARA-YÖK‘ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında ‘diploma sahteciliği’ konusunun yer aldığı belirtilerek, doğru bilgilendirme için konuyla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu, diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddia ve ihbarları titizlikle incelemekte ve gerekli gördüğü durumlarda yasal işlemlerin tesis edilmesi için söz konusu sahtecilikleri adli ve idari mercilere bildirmektedir. Gündeme getirilen konularla ilgili Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verilmiş olup, tespitlere bağlı olarak gerektiğinde idari ve işlem cezaları uygulanmaktadır. Ayrıca adli vaka olması nedeniyle tespiti yapılan sahtecilikler hakkında adli merciler bilgilendirilmektedir. Kurulumuz, muhtemel sahteliklerin önüne geçmek için yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin bilgilerinin YÖKSİS’e aktarılmasını sağlamakta ve bütün kurum ve kuruluşlara e-Devlet kapısı üzerinden (Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama) belge doğrulaması yapma imkanı vermektedir. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen karekodlu e-Denklik belgelerinin de YÖKSİS’teki ‘denklik sorgulama’ ekranından doğrulanması yapılabilmektedir” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.