Connect with us

Eğitim

SAMÜ’de Biyomedikal ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programları açıldı

Samsun Üniversitesinde (SAMÜ) “Biyomedikal Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programları” açıldı.

Samsun Üniversitesinin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programlarının açılması yönündeki başvurusu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Samsun Üniversitesinin kısa zamanda önemli bir ivme yakaladığının altını çizen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Üniversitemizin ve şehrimizin gelişimi hedefiyle lisansüstü programlarımızın açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz kurumsal anlamda oluşumunu tamamlarken bir yandan da lisansüstü düzeyde eğitim verebilecek niteliğe kavuşmuştur. Bu bağlamda yaşanan gelişmeler bizim için gurur ve mutluluk kaynağıdır” dedi.

“Yüksek lisans programlarımız hayırlı olsun”

Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ile ilgili bilgiler veren Rektör Aydın, “Son dönemde insanlık ailesi olarak yaşadığımız pandemi, tıbbi cihazların önemini bir kez daha hissettirmiştir. Bu nedenle biyomedikal mühendisliği tezli yüksek lisans programının açılması yeni nesil tıbbi cihazlar geliştirecek alanında uzman insanlarımızın yetiştirilmesi açısından önem taşımaktadır. Samsun Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılan Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı ile öncelikle Samsun ili ve çevresindeki illerin üniversitelerinin temel bilimler, sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarından farklı bölümlerde lisans öğrenimini başarıyla tamamlamış adayların uzmanlaşmalarını sağlayacak bir lisansüstü eğitim verilmesi amaçlanmaktadır. Açılan bu tezli yüksek lisans programı ile Samsun ilimiz, Karadeniz Bölgemiz ve özellikle ülkemiz için sağlık alanındaki güncel problemlerin çözümüne yönelik ileri düzeyde deneysel araştırmalar yapılarak, biyomedikal mühendisliği bölümlerinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Açılan yüksek lisans programı, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi illeri ve bu illerdeki üniversiteler dikkate alındığında ilk olma özelliğindedir” diye konuştu.

Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans programına ilişkin detaylar aktararak sözlerine devam eden Rektör Aydın, “Hızla gelişen bilgi teknolojileri, hem ülkelerin toplumsal dönüşümüne katkı sağlamakta hem de endüstriye olan etkisiyle önemli bir rekabet alanı oluşturmaktadır. Samsun Üniversitesi olarak yazılım mühendisliğini bu açıdan çok önemli bir bilim dalı olarak görüyoruz. Son dönemde ülkemizin teknoloji alanında yerli savunma sanayi, yerli otomobil, insansız hava araçları gibi yüksek teknolojiye sahip ve dünyanın ilgisini çeken atılımlar gerçekleştirdiği görülmektedir. Yazılım mühendisliği bilimi yüksek teknoloji gerektiren söz konusu bu alanların ayrılmaz ve çok önemli ana bileşenlerinden biridir. Bu nedenle ülkemizin sektörde ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yazılım mühendisliği bölümünün lisans programını 2019 yılında açmıştık. Şimdiyse yazılım mühendisliği tezli yüksek lisans programını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Rektör Aydın açıklamasını şöyle tamamladı:

“Üniversitemizi daha da ileriye götürmek için ‘Nitelikli Toplum için Nitelikli Üniversite’ bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Samsun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programlarımızın üniversitemize, şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a YÖK üyelerimize ve emeği geçen ilgili programlardaki akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

ÖSYM’den deprem bölgesiyle ilgili yeni sınav kararı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, depremin etkilediği illerden Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da tekrar sınav yapma kararı aldı.

Huzeyfe Tarık Yaman
ANKARA-
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın çok fazla olması ve ayakta kalan yapıların can güvenliği zafiyeti oluşturabilme ihtimali sebebiyle deprem bölgesindeki dört ilde sınav yapılmaması yönünde karar alan ÖSYM, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde YKS yapılmasına karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Yüzyılın afeti olarak görülen iki yıkıcı depremin ardından bölgedeki yapılar büyük zarar gördü. Depremin etkisiyle yıkılan binalar ve ayakta kalanların ne kadar güvenli olduğunun tespiti gibi çalışmaların yapılabilmesi amacıyla deprem bölgesinde sınav uygulaması yapmama kararı almıştık. Deprem bölgesindeki kardeşlerimize bu süreçte Türkiye’nin istedikleri ilinde sınava girebilme imkanı oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgede eğitim öğretime tekrar başlamasının ve ÖSYM olarak yaptığımız detaylı incelemenin ardından deprem bölgesindeki dört ilde tekrar sınav uygulamasına başlamaya karar verdik. Bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenlik zafiyeti oluşmadan sınavlara girmesini amaçlıyoruz” dedi.

Bölgedeki kapasitenin üzerinde bir talep olması durumunda isteyen kişilerin daha önce olduğu gibi yine Türkiye’nin istediği yerinde sınava girebileceğini ifade eden Ersoy, can güvenliği riskine ve sınavlarda zafiyete sebep olmadan süreci işleteceklerini belirtti.

YKS deprem bölgesinde de uygulanacak

ÖSYM Başkanı Ersoy, “Yaklaşık 3,5 milyon kişinin katılacağı YKS’yi Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde de uygulayacağız. Bölgede yaşayan bireylerden kendi illerinde sınava girebilmeye yönelik yoğun talep vardı, bu talepler doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İki olan sınav yeri tercih sayısını beşe çıkardık. Kişi istediği beş ili yazabilecek. Adaylar, tercih etmiş olduğu merkezlerden birinde sınava girebilecek. Deprem bölgesindeki sınav uygulamaları için yoğun başvuru var. Bazı bölgelerde başvurular kapasitenin iki katına çıkmış durumda. Bir aksaklık yaşanmaması için titiz bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu.

Okumaya devam et

Eğitim

Kavak Gençlik Merkezi’nden 21 kurs

Kavak Gençlik Merkezi Müdürü Deniz Konak, “21 aktif kurs ile faaliyetlerimiz devam ediyor. Gençlerimizle birlikte çalışmak, birlikte üretmek bizim felsefemiz, yol haritamızdır” dedi.

SAMSUN-
Kavak Gençlik Merkezi’nde 21 aktif kurs ile faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini bildiren Müdür Deniz Konak, atölyelerinde matematik, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, Türkçe, edebiyat, diksiyon, akıl ve zeka oyunları gibi programlarıyla gençlerle birlikte olduklarını belirtti. Müdür Konak, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirdiğini, gençlerin bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla ilçeye kazandırılan Kavak Gençlik Merkezi’nde 8-28 yaş gruplarına yönelik atölyeleri ile faaliyetlerinin yoğun bir tempoda sürdüğünü ifade etti. Konak, “Kavak’ta açılışımızdan bu yana gençlerimize en iyi imkânları sunabilmek için çalışıyoruz. Merkezimiz bünyesinde bulunan atölye faaliyetlerimiz hızını kesmeden devam ediyor. Çünkü gençlik bizim en büyük gücümüz, gençlik bizim en büyük inancımız ve umudumuz. O yüzden gençlerimizle birlikte çalışmak, gençlerimizle birlikte üretmek bizim felsefemiz, yol haritamız. Gençlerimizin önünü açmak, her alanda onlarla beraber olmak bizim en büyük önceliğimiz. Gençlerimizin serbest zamanlarını geçirebilmeleri için bireysel kullanıma da açık olan merkezimiz, kütüphane, akıl zeka oyunları, kafeterya, bilgisayar, wi-fi gibi birçok hizmeti de sınırsız bir şekilde onlara sunuyor” diye konuştu.

Okumaya devam et

Eğitim

Kavaklı tavuk yetiştiricilerine eğitim

Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan tavuk çiftliği sahiplerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Tavuk üretiminde istenilen verimin elde edilmesi amacıyla Türkiye’nin önde gelen tavuk işletmesi şirketlerinin uzmanları tarafından Kavaklı tavuk çiftliği sahiplerine girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmayı, yenilikçi bakış açısı kazandırmayı, yenilikçi yaklaşımlarını iş kazanımlarına dönüştürmeyi ve yenilikçi ortamları yönetmek için gereken araç, beceri ve stratejileri öğretme amaçlayan bir eğitim verildi. Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan ve yaklaşık 65 tavuk çiftliği sahibi ile ilçede tavuk işletmesi ve bakıcılığı konusunda uzman saha elemanları katıldı. Toplantıda katılımcılara etlik piliç kümesleri, kümeslerin hazırlanması, hayvanların bakımı ve beslenmesi, etlik piliç hastalıkları, sağlık koruma tedbirleri ve biyogüvenlik uygulamaları konusunda teorik ve pratik bilgiler aktarıldı.

Kavak Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerinin de katılım sağladığı ve yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme toplantısı kümes sahiplerinin soru ve cevap bölümü ile sonlandı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.