Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

Rektör Ünal: “OMÜ’nün ihtiyacı kaliteli eğitim”

Üniversitenin çevrimiçi bayramlaşma töreninde konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bir yıl içerinde üretilecek akademik çalışmalara ve AR-GE projelerine 25 milyon harcama yapmayı göze aldığımızı belirtmek isterim. Çünkü Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ihtiyacı olan nitelikli ve kaliteli eğitim” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kovid-19 pandemi tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı bayramlaşma törenini çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ramazan Bayramı vesilesiyle Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, ile birlikte OMÜ Ailesini temsilen senato üyeleri, merkez başkanları, rektör danışmanları, fakülte ve meslek yüksekokulu (MYO) bölüm başkanları ve üniversite idarî yöneticileriyle çevrimiçi ortamda bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajları verilerek karşılıklı bayram dilekleri dile getirildi.

‘‘Gönül isterdi ki bu bayramda yüz yüze olalım, birbirimizin tebessümünü, birbirimizin kucaklaşmasını sevinçle paylaşalım”

Ramazan Bayramı ile ilgili iyi temennilerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, bayramın anlam ve önemini şu sözlerle dile getirdi: “Gönül isterdi ki bu bayramda yüz yüze olalım, birbirimizin tebessümünü, birbirimizin kucaklaşmasını sevinçle paylaşalım ama pandeminin bizden götürdüklerinden biri de beraber olamamamız. Birbirimizden uzak olduğumuz bu Ramazan Bayramı’nda Rabbim sağlık ve afiyetle nice bayramlara erişmeyi, sevdiklerimizle beraber nice bayramları görmeyi nasip eylesin. Ben öncelikle bir İlahiyatçı olmanın avantajını kullanarak bayram üzerine birkaç şey söylemek isterim. Öncelikle Ramazan Bayramı’nı kutlamak için Ramazan’ı algılamak gerekir. Ramazan ya da oruç nedir dediğimizde bu ibadet şeklinin temelini bilmemiz gerekiyor. Ben Ramazan’ı yoğunlaştırılmış bir kulluk eğitimi olarak değerlendiriyorum. Çünkü belli saatlerde yeme içme alışkanlıklarımıza ara vermek bir irade eğitimidir. Yani ortada sınırları belirlenmiş kurallar vardır ve bu kurallara uymak için de belirli idrak, azim ve güçlü iradeye sahip olmanız gerekir. Burada önemli olan ahlâk eğitimini yani birbirimize karşı olan saygımızı, hukukumuzu ve hakkın adaletini koruyarak var olan hassasiyetin güçlendirmesidir. Biz bu bayramda bu özellikleri hayata geçirmeyi başarabilirsek o zaman bayram bizim için gerçekten bayram olur.”

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ihtiyacı olan nitelikli ve kaliteli eğitim”

Fakülte dekanları, bölüm başkanları ve idarî yöneticilerin yer aldığı görüşmede fakültelerin gerekli ihtiyaçları, hedefleri ve amaçları dile getirildi. Bu ihtiyaçlar için her türlü desteği göstereceklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal konuyla ilgili önemli noktalara dikkat çekti.
Milenyum çağı denilen bu çağda dünyada ve ülkede şartların çok hızlı değiştiğini, stratejik planlamaların ve stratejik eğlendirmelerin bu hızlı değişen şartlara göre devamlı gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Rektör Ünal, “Şu anda üzerinde beraber çalıştığımız idari personel arkadaşlarımız ile üniversitenin Araştırma Merkezi’nin geliştirilerek, üretilecek projelere ve AR-GE çalışmalarına yapılacak desteği artırmak istiyoruz. Bunun için gelecek projelere ve oluşturulacak eğitim çalışmalarına ayrılan bütçeyi 15 milyon rakamına çıkardık. Ama bize gelecek nitelikli projeler olduğu takdirde bu bütçeye ek 10 milyon daha ekleme yapabiliriz. Böylece bir yıl içerinde üretilecek akademik çalışmalara ve AR-GE projelerine 25 milyon harcama yapmayı göze aldığımızı belirtmek isterim. Çünkü Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ihtiyacı olan nitelikli ve kaliteli eğitim. Bu üniversitenin yeni binalara veya betonlara ihtiyacı yok. Yeterince beton binalara sahibiz zaten. Bu betonlaşma sürecine harcanan miktarları ve emeği durdurarak buralara harcanan enerjilerin asıl ihtiyaç duyulan eğitime harcanmasını istiyoruz. Bu sadece öğrenciler için değil bu kampüste ve üniversiteye bağlı tüm fakültelerde yer alan her varlık için amaçladığımız bir hedeftir” diyerek sözlerini noktaladı.
Bayramda farklı yerlerde bulunan dekanlar ve merkez başkanları canlı yayında söz alarak yürüttükleri çalışmalar hakkında kısa bilgiler verirken, sıcak sohbetlerle devam eden görüşmede karşılıklı bayramlaşıldı ve iyi dilek temennileri paylaşıldı.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle son bir yıl içinde üçüncü kez çevrimiçi gerçekleştirilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bayramlaşma Töreni’nin sunumunu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Öğr. Gör. Onur Şen üstlendi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

Samsun’un proje başarısı

Tokat’ta yapılan ’55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’nde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girdi, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da yapılacak finallere katılma hakkını elde etti.

SAMSUN-
2024 yılı TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne davet edilen projeler Samsun bölge kurulu tarafından belirlendi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu Sinop ve Çorum illerini kapsayan başvuruların değerlendirmesi sonucunda 100 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Samsun’da 23 proje bölge sergisine katılma başarısını gösterdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda bölge sergisi gerçekleştirildi. Bölge finalinde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girerken, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren projeler
Değerler Eğitimi
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Ülkü Polat Dal ve öğrencileri Mehlika Barlak ve Elif Melek Gören “Lisan-ı Nezaket” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Meryem Daştan ve öğrencileri Songül Özdemir, Reyyan Sezen, Zeynep Sare Çakır “Karakter Eğitimi Programı (KEP); Rıza Heybesi Örneği” adlı projesi ile 2.lik derecesi.
Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Kudret Demir ve öğrencileri Mine Ceylan, Samet Emir Nar “MEB e Bağlı Okullarda Sadece Musluk Vanalarının Kısılması Yönteminin Ülkemizdeki Su Tasarrufuna Etkisinin İncelenmesi” projesi ile 3.lük derecesi

Türk Dili ve Edebiyatı.
Mithatpaşa Anadolu Lisesi Hüseyin Eroğlu ve öğrencileri Gamze Esen, Kalbenur Sezgin, Kerem Durgun “Z Kuşağının E-dili” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Namık Kemal Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İlknur Birer ve öğrencisi Hayrunnisa Sesli “Yeraltı edebiyatının lise gençliğine bıraktığı etki üzerine bir farkındalık değerlendirmesi” projesi ile 2.lik derecesi.

Tarih
Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Berker Kılıç ve öğrencisi Berke Başar “Türk Tarihini Sanal Gerçeklikle Keşfet: 100 Yılın Öyküsü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Matematik
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Esra İnan ve öğrencileri Rıdvan Peynir, Ahmet Berat Dursun ve Fatma Rana İltekin “Toplamları eşit iki sayı grubunun parçalanış sayısı ile ilişkisi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Yazılım
Aziz Atik Fen Lisesi Danışman Öğretmen Adem Ünlü ve öğrencileri Burak Erdoğan ve Berkehan Arda Özdemir “Cardguard: Online Alışverişlerde Yüksek Güvenlik-Kart Şifreleme ve Yapay Zekalı Site Kontrolü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Danışman Öğretmen Selçuk Uslu ve öğrencisi Miraç İmamoğlu “Yapay Zekada UNet ve Caps nette hibrit kullanımı ile Akciğer taramalarında nodül tespiti” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Fizik
Samsun Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İbrahim Pazarozyurt ve öğrencileri Esra Yıldırım ve Beyza Sarı “Işığın Kırılma Özelliğinden Yararlanarak Kızartma Yağların Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Sosyoloji
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Göker Baylan ve öğrencileri Eda Karamustafaoğlu ve Zeynep Baş “Liseli Gençlerde Afet Sonrası Ölüm Algısı Yaşamın Anlamı” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Okumaya devam et

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Samsun’daki 2 halk eğitim merkezine ödül

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışmasında bu yıl, Atakum Halk Eğitimi Merkezi “Başarının Önünde Engel Yok” projesiyle, Canik Halk Merkezi ise “CAMEK” projesi ile yayınlanmaya değer bulundu.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda uygulanan kurslarda, hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaya yönelik teşvik edici, ilham verici, özgün örnekler; her yıl “Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışması” ile değerlendiriliyor. Altıncısı gerçekleştirilen çalışmada 73 ilden gelen 162 örnek, “Genel Müdürlük Seçim Komisyonu” tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmede 11 iyi uygulama örneği yayımlanmaya değer bulundu. 11 iyi uygulamanın 2’si Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinden geldi.

“Beşikten Mezara Kadar” eğitim anlayışıyla, farklılıklara sahip çıkan Atakum Halk Eğitimi Merkezi, tüm imkânlarıyla özel çocukların yanında oldu. Artı 1 farkla, Salihcan Öztan üst üste 6 yıl Türkiye şampiyonluğu, 4 Avrupa üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü kazandı. Mehmet Yasin Bayraktar, gençler kategorisi Türkiye şampiyonluğu, büyükler kategorisi Türkiye ikinciliği kazandı.

“CAMEK” projesi ile İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları düzenleyen Canik Halk Merkezi ise eğitimlerin sonunda kursiyerlerden 8 kursiyer mobilya kesim ve dikiş elemanı olarak koltuklara şekil verecek becerileri kazandı. 12 kursiyer Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımcısı olarak birçok ürünün bilgisayar ortamında çizimini ve tasarımını yapabilecek beceriye kavuştu. 9 kursiyer ise ahşap CNC makine operatörü olarak CNC makinelerini kullanabilen yeterliliklere sahip oldu.

Projeye destek veren Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı işletmeler, proje öncesinde verdikleri istihdam taahhüdünü yerine getirerek isteyen kursiyerlerin işbaşı yapmalarını sağladılar.

Düzenlenen ödül töreninde kurumlara ödülleri Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete tarafından takdim edildi.

Okumaya devam et

Eğitim

2024-ALES/1 başvuruları başladı

21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvurular başladı.

Yunus Emre Aytekin
ANKARA-
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan duyuruya göre, 2024-ALES/1 başvuruları başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da yapabilecek. Sınav ise 21 Nisan 2024’te gerçekleştirilecek.
Ayrıca duyuruda, adaylara 2024-ALES/1 kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği vurgusu yapıldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.