Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Kültür Sanat

“Çarşamba kıvratması” coğrafi işaret tescili aldı

Samsun’un Çarşamba ilçesiyle özdeşleşmiş “Çarşamba kıvratması”, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret aldı.


“Çarşamba kıvratması” coğrafi işaret tescil belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’nda düzenlenen coğrafi işaret tescil takdim töreniyle Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz tarafından teslim alındı.
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan törende yaptığı konuşmada, “Coğrafi işaret, ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Ülkemizin gerek tanıtımı gerekse bölgesel kalkınma alanında katkı sağlayacak yöresel ürünler arasına Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası bir yenisini daha ekledi. Bugün ‘Çarşamba kıvratması’ coğrafi işaret tescil takdim töreninde bir arada bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, bölgenize hayırlı olmasını dilerim” dedi.


Ahmet Yılmaz ise “Samsun’da Çarşamba kıvratması ile birlikte 15 ürünün coğrafi işaret tescili bulunmaktadır. Bu ürünlerden Çarşamba pidesi, Yumurta topuk Çarşamba ayakkabısı / Çarşamba ayakkabısı ve Çarşamba sekiz köşe kasketi / Çarşamba kasketi de Çarşamba ilçemize aittir” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Belediyeler

Başkan Kurnaz gazetecilerle buluştu

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Kurnaz, kentsel dönüşüm başta olmak üzere İlkadım’ın sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

MUSA TİNÇAY – AYŞENUR ENGİN
SAMSUN
– Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, basın mensupları ile bir araya geldi. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, yönetim kurulu üyeleri ile yerel ve ulusal basın mensuplarının yer aldığı ziyarette Başkan Kurnaz, hem gazetecilerle sohbet etti hem de belediye olarak yapılan çalışmaları anlattı.

DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

İlkadım’ın, Samsun’un en önemli ilçelerinin başında geldiğine vurgu yapan Başkan Kurnaz, ilçede başta kentsel dönüşüm olmak üzere sorunların çözümü noktasında gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan kurnaz, “Kentsel dönüşümle ilgğili özellikle Hastanebaşı Mahallesi’nde bir çalışmamız var. Burada vatandaşlarımızın rızasını almak önemli. Dönüşümle ilgili 13-14 bin konuttan bahsediyoruz. Hemen bitirmek kolay değil, ancak inşallah burada dönüşümü sağlayacağız” dedi.

SARI ÇİZGİ SONUÇ VERDİ

İlkadım’ın nüfusunun 350 bin olduğuna, ancak gündüz nüfusunun ikiye katlandığına da dikkat çeken Başkan Kurnaz, “Özellikle kaldırım işgaliyle ilgili çalışmalarımız var. Sarı çizgi uygulamımızı bazı bölgelerde hayata geçirdik ve güzel sonuçlar da alıyoruz. İnşallah bunu ilçe geneline yayacağız. İlkadım’ın sorunlarını biliyoruz ve diğer milletvekillerimiz, kurumlarımız ve merkezi hükümetimizle koordine içerisinde inşallah İlkadım’ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu.

Okumaya devam et

Kültür Sanat

Gazetecilerden Başkan Doğan’a ziyaret

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurulun ardından görev dağılımını gerçekleştiren 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Samsun’da ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Yusuf Ziya Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın misafiri oldu.

Ziyarette her iki başkan ile yönetim kurulu üyeleri, cemiyetin çalışmaları ve projeleri üzerinde değerlendirmeler yaparken, Samsun gündemi ile ilgili de istişarelerde bulundu. Başkan Doğan, Samsun’da güçlü bir medya olduğunu belirterek, basının kamu ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkat çekti.

Misafirperverliği için Başkan Doğan’a teşekkür eden 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da, Samsun’da basın sektörünün sorunlarına vurgu yaptı.

Okumaya devam et

Gündem

Paleontolojiye merakıyla 9 yaşında kitap yazdı; birçok bilim dalıyla ilgileniyor

Kayseri’de, 4 yaşında okuma öğrenen Mustafa Çağan Çelen (9), paleontolojiye ilgisi nedeniyle, 9 yaşında, karakterlerini dinozorların oluşturduğu akran zorbalığını konu edinen 40 sayfalık hikaye kitabı yazdı. Astronomi, uzay bilimleri ve dünya siyasetine de ilgi duyan Çağan, “Sayısız kitap okumuşumdur. Tarih, paleontoloji ve coğrafya ile ilgileniyorum. Roman okumayı da severim. Arkadaşlarımla konuştuğumda ‘Ne diyorsun ya?’ diyorlar ve beni anlamıyorlar. Doktor olmayı çok istiyorum” dedi.

 Furkan KAVUKLU
KAYSERİ-Talas ilçesinde yaşayan Hava (40) ve Ömer Çelen çiftinin tek çocukları 3’üncü sınıf öğrencisi Mustafa Çağan Çelen, annesinin yardımıyla 4 yaşında okumayı öğrendi. Küçük yaşta annesinin aldığı oyuncaklar ile oynamaya başlayan Mustafa Çağan, dinozorların hayatına ilgi duydu. Teyzesinin kitaplığında bulduğu dinozorların hayatını anlatan üniversite seviyesinde kitabı bitiren Çağan, dinozorlar hakkında birçok bilgiye sahip oldu. Ayrıca astronomi, uzay bilimleri, tarih, coğrafya ve dünya siyasetiyle ilgili birçok makale ve kitap okuyan Çağan, duyduğu sesleri evindeki piyanosunda çalabiliyor.

‘YAŞITLARIMLA SOHBET EDİP, KONUŞAMIYORUM’

Okuldaki yarışma için karakterlerini dinozorların oluşturduğu akran zorbalığını konu edinen 40 sayfalık bir kitap yazan Mustafa Çağan Çelen, “Okumaya 4 yaşında başladım. Sayısız kitap okumuşumdur. Tarih, paleontoloji (fosilleri veri olarak kullanan dünyada yaşamın tarihini inceleyen bilim) ve coğrafya ile ilgileniyorum. Roman okumayı da severim. Arkadaşlarımla konuştuğumda ‘Ne diyorsun ya?’ diyorlar ve beni anlamıyorlar. Okulun kitap yazma yarışması vardı. Ben de bu yarışmaya katıldım. Yaşıtlarım çok kitap okusun. Bir sürü bilgi öğrensinler. Çünkü ben yaşıtlarımla sohbet edip konuşamıyorum. Paleontolog da olmak isterdim ama doktor olmayı daha çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘MUSTAFA ÇAĞAN’A HAMİLEYKEN 3’ÜNCÜ ÜNİVERSİTEMİ OKUYORDUM’

Anne Hava Çelen, 4 üniversite bitirdiğini belirterek, “Mustafa Çağan, küçükken bilgiler verirdi, büyüdükçe ona yetişememeye başladım. Sorduğu şeyleri düşünüyorum, araştırıyorum ve öyle cevap veriyorum. Kitap okumayı çok severdim. Mustafa Çağan, karnımdayken 3’üncü üniversitemi okuyordum. Aslında zekasında, okuma isteğinde biraz da bunun etkisi olduğunu düşünüyorum. Kitap okumaya başlamadan önce Mustafa Çağan 2,5 yaşındayken odasının kapısına alfabedeki harfleri yapıştırdık. Mustafa her gördüğünde bize harfleri soruyordu. Biz harfleri tanıttıkça Mustafa Çağan, ‘Anne bu harfler kitapta da var ama nasıl okunuyor?’ dedi. 4 yaşlarında yatarken sohbet ederdik ve ben de bu esnada harflerin nasıl birleştirildiğini ve nasıl okunduğunu ona öğrettim” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.