Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından ilçe genelinde başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Altınordu’nun önemli yaşam ve ticaret merkezi konumunda bulunan ve günlük 60 binden fazla insanı ağırlayan Yeni Mahalle, Altınordu Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımlarla alt ve üst yapısıyla yenilendi. Yapılan yenileme çalışmalarında mahallenin 26 sokağında ve 5 caddesinde sağlıklı altyapı, sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı, kaldırım çalışmaları ile caddeler modern görünüme kavuştu. Yapılan altyapı çalışmaları kapsamında Yeni Mahalle’de 26 sokak 5 caddede 10 bin 571 metre yağmur suyu hattı yapımı gerçekleştirildi. Altyapı çalışmaları tamamlanan sokak ve caddelerde çalışmalarına devam eden Altınordu Belediyesi, mevcut yollarda ve şehrin birçok bölgesine açılan alternatif güzergahlarda 6 bin 347 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında ayrıca Yeni Mahalle’de 11 bin 254 metrekare modern kaldırım yapımı gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğa sahip engelli geçişlerine de uygun dizayn edilen modern kaldırımlar ile yaya trafiği ve şehir içi mekanlara ulaşım kolaylaştırıldı. Altyapı ve sıcak asfalt çalışması tamamlanan sokaklarda ve şehrin muhtelif noktalarında kaldırım çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor.
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, kentte başlattıkları çalışmalar ile kalıcı çözümler üretmeyi hedeflediklerini belirterek, “Tüm sorunları hemşehrilerimizle istişare ile ortak akıl ile hem bugüne hem de geleceğe yönelik yatırımlarla birlikte çözüyoruz. Şehrimizi bir bütün olarak gören anlayışımızla bütün şehir eşit hizmet ilkemizden taviz vermeden şehir merkezinde mahalle, sokak ve caddelerde yenileme ve değişim dönüşüm çalışması yürütürken, diğer taraftan da kırsal mahallelerimizde ulaşımda konforu yaşatacak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizi her yönüyle ve tüm alanlarıyla marka şehir yapabilmek adına gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizin en önemli ve en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Yeni Mahallemizi gerçekten titiz ve özverili bir çalışma sonunda baştan aşağı yeniledik. Çoğu ilçeden daha büyük bir alanda gerçekleştirdiğimiz yenileme çalışmaları hemşehrilerimize ve şehrimize hayırlı olsun. Hizmetlerimiz ve yatırımlarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu. Vatandaşlar ve bölge esnafları yapılan yenileme çalışmalarından duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, Başkan Aşkın Tören’e teşekkürler etti.
Cumhurbaşkanını tehdit etmişti: Fatih Altaylı tutuklandı…
AYHAN GONCA HABER MERKEZİ – Erdoğan’ın başdanışmanı “Suyun ısındı” dediği Fatih Altaylı saatler sonra Teşvikiye’deki evinden gözaltına alındı.
Gazeteci Fatih Altaylı kendisine ait youtube kanalında halkın yüzde 70’inin Erdoğan’ın ömrünün sonuna kadar cumhurbaşkanı kalmasına karşı çıktığı yönündeki ankete dair şöyle demişti:
“Bu oran çok da beklediğim bir oran. Şu an AKP’li ve MHP’li seçmenin bir bölümü dışında hiç kimse böyle bir şeye onay vermez. Geçmişine bak bu milletin. Bu millet padişahını boğmuş bir milletti, hoşuna gitmediğ, istemediği zaman. Az uz değildir öldürülen, suikaste giden veya intihar suikasti verilen Osmanlı padişahı.”
Bu videoyu alıntılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral, “Altaylıııı! Suyun ısınmaya başladı” dedi.
Bu paylaşımdan saatler sonra Altaylı, İstanbul Teşvikiye’deki evinden gözaltına alındı ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Altaylı tutuklandı.
Bafra Ovası, Türkiye tarımına yön verecek dev bir projeye ev sahipliği yapıyor. Bafra Sera Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’nin en modern seralarının kurulacağı önemli bir yatırım merkezi oluyor.
AYHAN GONCA BAFRA – Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Belediyesi’nin kurucu ortakları arasında yer aldığı Sera OSB ile ilgili dikkat çeken açıklamarda bulundu. Bafra Sera OSB’nin tarımsal kalkınma ve istihdama büyük katkısı olacağına dikkat çeken Başkan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulum çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Sera OSB’nin, 250 milyonluk çok önemli bir yatırımolduğuna dikkat çeken Kılıç, “Sera Organize Tarım Bölgesi ile yalnızca bitkisel üretimi değil, aynı zamanda tarıma dayalı sanayiyi de bölgemize kazandırıyoruz. Bafra Sera OSB kararlı ve güçlü bir tarımsal kalkınma ve istihdam hamlesidir. Bu büyük yatırımı bölgemize kazandırmamıza vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, Samsun Valimiz ve aynı zamanda Sera OSB Başkanımız Orhan Tavlı ve Bölge Milletvekillerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Bafra’nın tarım bölgesi olması, bölge insanının tarımda yaşanan gelişmelere ilgi duymaları, değişen iklim koşullarının bölgemizi seracılıkta avantajlı konuma getirmesi gibi olanaklar Bafra’da Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına neden oldu.
2019 yılında başlattığımız parselasyon çalışmaları sonrası, Tarım ve Orman Bakanlığımızın kıymetli destekleriyle altyapı çalışmalarımızı tamamladık ve yatırımcılarımıza yer tahsislerini gerçekleştirdik. Bugün geldiğimiz noktada iki firma üretime başladı, diğer seraların kurulumu da tüm hızıyla devam ediyor.
Bafra Sera OSB kapsamında kurulacak her bir serada 50 ila 150 kişi arasında çalışan istihdam edilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte toplam 1.500 kişiye doğrudan iş imkanı sağlanacak. Özellikle kadın istihdamına önem verilen projede, çalışanların yüzde 75’inin kadınlardan oluşması planlanıyor. Bu sayede bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı oluşturulacak.
Bafra Sera OSB modern seracılık teknikleriyle donatılacak tesisler sayesinde hem iç piyasa hem de ihracat için kaliteli ve yüksek verimli ürünler yetiştirilecek. Projeyle birlikte Bafralılar için sadece bir tarım yatırımı değil, aynı zamanda il dışına göçü önleyici bir kalkınma hamlesi hedefleniyor.
Başkan Kılıç, şu bilgileri verdi: “Bafra Sera OSB’ye yatırım yapılması yönünde Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve Ziraat Odamız ile koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Halkımıza iş imkanı oluşturmak, çalışmak için il dışına gitmemeleri, ata ocağının olduğu yerde yaşamlarını idame ettirmeleri için yoğun gayret gösteriyoruz. Bunlar Bafra’nın geleceğiyle ilgili çok önemli çalışmalar.”
Samsun Valiliği, bir emir yayınlayarak, orman yangınlarının önüne geçilebilmesi amacıyla önlemler alınacağını duyurdu
ABDULLAH GONCA SAMSUN – Samsun Valiliği tarafından, orman yangınlarının önlenmesine yönelik genel bir emir yayınlanarak, Samsun sınırları içerisindeki yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik yerleri, orman parkı ve milli park alanları dışındaki ormanlık alanlara girişlerin 19 Haziran – 30 Ekim 2025 tarihleri arasında yasaklandığı kaydedildi.
Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgede sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle Samsun’da orman yangınlarının ortaya çıkabileceği değerlendirilerek, ülke ve millet için paha biçilmez değeri haiz ormanları yangına karşı korumak amacıyla bir dizi kararlar alındığı ifade edildi.
Kararlar şöyle: Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9 ve 66’ıncı maddeleri uyarınca Samsun İli sınırları içerisindeki yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik yerleri, orman parkı ve milli park alanları dışındaki ormanlık alanlara girişler 19 Haziran 2025 – 30 Ekim 2025 tarihleri arasında yasaklanmıştır.
Bu tarihler arasında; Orman İşletme Müdürlükleri/Orman İşletme Şeflikleri tarafından ormancılık faaliyeti kapsamında izin verilenler, görevlendirilmiş yetkililer ormanlara girebilecektir.
Sahipsiz hayvanlarını beslemek amacıyla orman alanlarına girmek isteyen vatandaşlarımız, hangi mevkide ve ne zaman besleme yapacaklarını ilgili Orman İşletme Şefliklerine bildirmek ve izin almak kaydıyla ormanlık alanlara girip hayvanları besleyebilecektir.
Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşları tarafından kiraya verilen ilimizdeki piknik ve orman parkı işleticileri, orman idaresi ile yapmış oldukları sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacaklar ve piknik orman parklarında dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak yasaktır.
İşleticilerin alması gereken tedbirler, orman teşkilatının ilgili birimleri tarafından takip edilecek ve denetlenecektir. Samsun İli sınırları içerisindeki ormanlık alanlarda bulunan, halkın geçmişten beri piknik ve şenlik alanı olarak kullandığı ve benimsediği yerlerde piknik ve şenlik yapmak isteyen vatandaşlarımız, ilgili Kaymakamlıklardan ve Orman Teşkilatının ilgili birimlerinden izin almaları halinde faaliyette bulunabilecekler ve bu alanların Orman Teşkilatı tarafından takip ve denetimi yapılacaktır.
Orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri almak şartıyla; “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) üzerinden Avlak Avlanma İzin Belgesi alan avcılar ile av turizmi kapsamında Bakanlık görevlisi eşliğinde yapılan av organizasyonlarına katılanlar” İlgili işletme Müdürlüğüne bilgi vermek şartıyla ormanlara girebileceklerdir. Ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak yasaktır. Orman Yasasının 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında olan köyler ve mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler ve mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.
Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (YEDAŞ, TEDAŞ ve TEİAŞ) enerji nakil hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, orman teşkilatı tarafından gerekli görülmesi halinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.
üm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır.
İlçe Kaymakamlıklarımız ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü (Samsun’daki Orman İşletme Müdürlükleri) koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri gözetim ve denetimlerini etkin bir şekilde yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe Kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkânları kullanılarak yangınların önlenmesi ve muhtemel yangınlara karşı etkili bir şekilde müdahale edilmesi sağlanacaktır.
Bu karar Samsun İli sınırlan içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır. Yukarıda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır. Bu karar hükümleri 19.06.2025 – 30.10.2025 tarihleri arasında uygulanır.