BDDK kredi kartı ile alışverişte taksit sayısına düzenleme getirdi. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 3 aya düşerken mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit sayısı 12 aydan 9 aya indirildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartlarına alışverişlerde taksit sayılarında değişiklik yapmasıyla altın alacak kişiler kredi kartına 6 ay yerine 3 aya kadar taksit yapabilecek. Beyaz eşya ve mobilya alımlarında ise Kredi kartına taksitte 12 aydan 9 aya indirildi. TV alımında fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için ise taksit 4 ay olarak belirlendi. Ayrıca taşıt alımlarında da kredi vadesi yeniden düzenlendi. Buna göre fiyatı 120 bin TL ve altında taşıt alımında kredi vadesi 60 aydan 48 aya indi.
Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatçılara yönelik elektronik ‘e-İhracat Pazarları ve Ülke Gümrük Uygulamaları Rehberi’ yayımlandı. Rehberde; ihracatçılara potansiyel pazarlara dair yol haritası sunularak e-ihracata ilişkin ihtiyaç duyabilecekleri bilgiler bir araya getirildi.
ANKARA-Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ticaret Bakanlığı olarak 21’inci yüzyılın getirdiği teknolojik ilerleme ve küresel ticaretin dinamikleri doğrultusunda ihracatımızı güçlendiren önemli bir araç olarak gördüğümüz e-ihracat ile Türk markalarımızın ve ürünlerimizin küresel pazarlara başarıyla sunulmasına katkı vermeye devam ediyoruz. ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’ne odaklanarak, e-ihracat özelinde belirlenen potansiyel ülkeler için hazırlanmış ‘Potansiyel e-İhracat Pazarları Raporu’, 2024 yılı için İhracat Genel Müdürlüğü ve Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla ‘e-İhracat Pazarları ve Ülke Gümrük Uygulamaları Rehberi’ adı altında güncellenip genişletilmiştir. Yeni içeriğiyle Ticaret Bakanlığımızın internet sitesinde yayımlanan rehber, ihracatçılara potansiyel pazarlara dair stratejik bir yol haritası sunmakta ve e-ihracata ilişkin ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri tek bir kaynakta bir araya getirmektedir” denildi.
‘KIYMETLİ BİR BİLGİ KAYNAĞI OLACAK’
Rehberin iki ana bölümden oluştuğu belirtilerek, “İlk kısmı olan ‘e-İhracat Pazarları’ bölümü; sosyo-ekonomik analizler, ödeme sistemleri, sosyal medya eğilimleri, e-ticaret mevzuatı ve hızlı kargo altyapısı gibi birçok önemli konuda pazara giriş stratejileri oluşturmak için kılavuz bilgiler sunmaktadır. Rehberin 2’nci bölümü olan ‘Ülke Gümrük Uygulamaları’ ise dış ticaret ve gümrük süreçlerine yönelik derinlemesine bilgiler içermektedir. Bu bölümde, sınır ötesi e-ticaret işlemlerine dair genel prosedürlerden ülkelere özgü vergi uygulamaları, yasaklar, muafiyetler ve zorunlu belgeler gibi detaylı bilgilere kadar ihracatçıların gümrük süreçlerini kolaylaştıracak kapsamlı içerikler sunulmaktadır. Milli ve uluslararası kaynaklardan yararlanarak hazırladığımız bu rehber; iş dünyası, karar alıcılar ve ilgili tüm paydaşlar için kıymetli bir bilgi kaynağı olacaktır. Genişletilen rehberimiz, firmaların yeni pazarlara girişlerini kolaylaştırarak, bu pazarlarda tutunmaları, büyümeleri ve gümrük süreçlerini etkin bir şekilde yönetmeleri için kıymetli bir kaynak teşkil edecektir. Ticaret Bakanlığı olarak, ihracatçılarımıza her alanda olduğu gibi e-ihracat alanında da destek olarak, ülkemizi küresel ticarette hak ettiği konuma getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.(DHA)
Bakan Işıkhan: 1 milyon 201 bin 927 vatandaşımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) 2024 yılı Ocak-Ekim ayları arasında 1 milyon 201 bin 927 vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiğini açıkladı.
ANKARA-Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İŞKUR’un ocak-ekim dönemindeki hizmetlerimize ilişkin verileri içeren Ekim Ayı İstatistik Bülteni yayımlandı. 2024 yılı Ocak-Ekim ayları arasında; 1 milyon 201 bin 927 vatandaşımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimiz kapsamında 2 milyon 615 bin 492 bireysel görüşme gerçekleştirdik. Kamu istihdam kurumumuz İŞKUR aracılığıyla iş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.(DHA)
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonun eğilimi öngördüğümüzden yavaş olsa da iyileşiyor
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonun eğilimi öngördüğümüzden yavaş olsa da iyileşiyor. Para politikasındaki sıkı duruşumuzu, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde sürdüreceğiz.
ANKARA-Kira dışındaki hizmetlerde fiyat artışları kademeli olarak güç kaybetmektedir. Son çeyrekte aylık kira enflasyonun yavaşlayacağına işaret ediyor.
–Enflasyon tahminlerimizde güncelleme yaptık. Enflasyonun, 2024 yıl sonunda yüzde 44’e gerileyeceğini öngörüyoruz. 2025 ve 2026 yıllarında enflasyonun sırasıyla yüzde 21 ve yüzde 12 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyoruz.(DHA)