Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

Bakan Selçuk’tan velilere çağrı:“Çocuklarını telefi eğitimlerine göndersinler”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep’te 8 ilçede yapımı tamamlanan 21 okulun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, velilere çağrıda bulunarak çocuklarını mutlaka telafi eğitimlerine göndermelerini istedi.

Gaziantep’te Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, velilere çağrıda bulunarak çocuklarını mutlaka telafi eğitimlerine göndermelerini istedi. Bakan Selçuk, “O kadar çok açılan yeni bina, yeni okul ve açılacak olan okulumuz var ki bütün bunları bir güzel ödev olarak yapıyoruz. Ama bu ödevimizi yaparken aslında temel ihtiyaçlarımızı karşılayıp çocuklarımızın dünyadaki akranlarıyla müthiş bir yarış içerisinde güzel bir yarış içerisinde belli bir noktaya gelmelerini arzu ediyoruz. Yani nicelikten niteliğe doğru bir yolculuğun peşindeyiz. İkisini aynı anda yapmaya elbette çalışıyoruz. Ama çok ödevimiz var, çok çalışmamız lazım. Burada bir meslek lisemizin önündeyiz. Göreve geldiğimiz günden beri arkadaşlarımızla beraber eğer iki ya da üç tane önem verdiğimiz husus varsa bunların başında mesleki eğitim geliyor. Biriyle ayrı ayrı konuştuğumuzda taleplerini dinlediğimizde bizden toplam 12 maddede mesleki eğitimin Kalkınma projeksiyonunu hazırlamanızı beklediler ve bu 12 maddeyi sıraladılar. Bu 12 maddenin 11’i tamamlandı.

Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı kararlarla ve arkadaşlarımızın çabalarıyla 11’i tamamlandı 12’de çok yakındır. İnşallah sektörden beklenti anlamında ortaya konulan her şeyi yerine getirmiş daha belli yenisini yapmak için yol almış olacağız. Elbette salgın belli problemleri beraberinde getiriyor. Sadece Türkiye için değil, dünya içinde getiriyor. Bu süreçte ben ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. İlgine ettiğimizde ilçe yöneticilerimiz E-okul müdürlerimiz illerimizin katkılar olmasa biz bu şahıslara yapamazdık. Sizlerin katkısı olmasa gerçekten çok çok zorlanırdık ve bu dönemde de Allah’a şükür dünya ölçeğinde ve belli başlarlar hep birlikte imza atmış oluyoruz” dedi.
Bakan Selçuk velilere de çağrıda bulunarak, “Bunu da uluslararası verilere dayalı olarak rahatlıkla söylemenin mutluluğu içerisindeyiz. Ulusal destekleme programı çerçevesinde yaptığımız bu ‘telafi de ben de varım’ çalışması çok büyük bir yankı buldu. Fatma başkanımızın öncülüğünde tüm belediyelerimiz ile toplantılar yapma imkanı bulduk.

Onlara kendimizi anlatma, ifade etme fırsatı bulduk. İstedik ki eğitim meselesi sadece Milli Eğitim Bakanlığının bir meselesi olmasın. Bu mesele Türkiye’nin meselesi olsun, bu meseleye genç spor bakanlığımızın aile bakanlığımızın, sağlık bakanlığımızın, İçişleri bakanlığımızın hepsinin ama hepsinin belediyelerimizin meselesi olsun. Hepsinden Allah razı olsun ve güzel bir hazırlık dönemi oldu. Bugün telafi de ben de varım. meb.gov.tr adresinden ortaya konulan bütün içerikle ne demek istediğim çok daha net anlaşılır. Her ilçenin her ilin hangi faaliyetleri ne zaman ne şekilde yapacağına dair ayrıntılı bilgiler orada yer alıyor. Sizlere özellikle bu projeyi yaparken, simülasyonu nerede yapalım. Türkiye’de acaba hata yapmamak için önceden hazırlıklar yapmak için simülasyonlar yapmak için hangi ile gitsek de bir ön çalışma yapıp daha sonra Türkiye genellemesini yapsak diye soru sorduğumuzda, buna verilen ilk yanıt Gaziantep oldu. Arkadaşlarımız burada Yaklaşık 40 kişilik bir ekiple çalıştılar. Aylar öncesinden telafide ben de varım çalışmasının projesinin nasıl organize edeceğinin kuluçkası burada. Bütün Türkiye’ye genelleme imkanı bulduk. Bu çerçevede yüzlerce faaliyetimiz var. İsterseniz sportif faaliyetler kültürel faaliyetler, akademik faaliyetler isterseniz. Bunun dışında kişiye özel faaliyetler de isterseniz yüzlerce binlerce faaliyetimiz var. Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgileri zaten paylaşmış olacağız. Kısa zamanda benim burada tüm velilerimizden istirhamım şudur, çocukların eğitimi bitmez. Çocukların eğitimi hayat boyu sürer, yaz boyu sürer, yıl boyu sürer.

Bu eğitim sadece bir akıl eğitimi değildir. Bu eğitim vicdan eğitimi ile birleşmezse bütünsel insan oluşmaz, insan yarım kalır. O yüzden de vicdan eğitimi ile idrak eğitiminin akıl eğitiminin birlikte yol alması gerekiyor. İşte tam da bu yüzden salgın döneminde ortaya çıkan açıklarımız, öğrenme alışkanlıklarımız sosyal durumda lütfen çocuklarını mecazi olarak bir yaz okulu mahiyetinde olan ‘telafi de ben de varım’ faaliyetlerini göndersinler. Sadece telefonlarına bakarak nerede ne faaliyetin olduğunu rahatlıkla görebilirler. Yaz boyunca çocuklarımız boş durmasınlar. Canları sıkılmasın eğitimlerine hep beraber tat verelim. Verelim ki Gaziantep yücelsin, verelim ki bu ülke yücelsin, verelim ki hep beraber bu ülkenin Dünyada örnek teşkil edecek bir eğitim başarı hikayesini ortaya koymasına da beraber şahitlik edelim istiyorum. Bütün illerimiz Gaziantep’teki bu çabayı gösterebilsin istiyorum. Gaziantep’teki bu eğitim neşesi, bu bilim neşesi Türkiye’nin her yerinde yükselsin. Böylece Biz daha büyük yol alalım. Ben hepinize emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O kadar büyük emeğiniz var, hepinize bütün Antep’e çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Selçuk, açılışını gerçekleştirdiği Abdülhamithan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.

Eğitim

LGS tercih sonuçları açıklandı

MEB: Liselere Geçiş Sınavı (LGStercih (yerleştirme) sonuçları “meb.gov.tr” adresi üzerinden açıklandı.

Okumaya devam et

Eğitim

YÖK’ten vakıf üniversitelerine ‘ücret’ uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf yükseköğretim kurumlarına öğrenim ücretleri konusunda uyarı yazısı gönderdi.

Ruken KADIOĞLU
ANKARA-YÖK‘ten yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin kriterlerinin başında öğrenim ücretlerinin geldiği belirtilerek, “Bilindiği üzere devlet üniversitelerinde 2011-2012 Akademik Yılı’ndan beri birinci öğretimdeki öğrencilerden katkı payı alınmıyor. Yine bilindiği gibi vakıf yükseköğretim kurumları kazanç amacına yönelik kurulamaz. Adayların kaydolacakları programın tamamlanma süresi boyunca yaklaşık güncellenme oranları ile öğrenim ücretlerini bilmek istemeleri, sürpriz veya beklenmedik bir ücret değişikliği ile karşılaşmak istememeleri son derece haklı ve meşru bir taleptir” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

YKS birincileri başarılarının sırrını anlattı

8-9 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Eşit Ağırlık puanında Türkiye birincisi Galatasaray Lisesi öğrencisi Berra Kuruş olurken, Yabancı Dil puanında Fransızca’da birinciliği Çapa Fen Lisesi öğrencisi Yunus Emre Aydoğan aldı. Ekonomi okumak istediğini söyleyen Kuruş sınava hazırlanacaklara tavsiyelerde de bulunarak, “Yapamadığım soruların üzerine çok eğildim ve bunun çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Bir tavsiye vermem gerekecekse de bunu söyleyebilirim” dedi. Yabancı Dil puanında Fransızca’da birinci olan Yunus Emre Aydoğan ise, “2016’dan itibaren tüm Fransızca YDT’leri çözerek hazırlandım ve aslında orada sınavın sizden ne istediğini de görmüş oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Kübra SONKAYA -Fırat ALKIZ
İSTANBUL-8-9 Haziran’da üç oturum halinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Yabancı Dil Testi’nde Almanca’da Kabataş Erkek Lisesi’nden Sevgi Kırmızıbekmez, Arapça’da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yusuf Salih Orhan, Fransızca’da Çapa Fen Lisesi’nden Yunus Emre Aydoğan, İngilizce’de İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden Mehmet Alp Güneş birinci oldu. YKS’de Alan Yeterlilik Testi’nde Eşit Ağrılık puanı birinciliğini ise, Galatasaray Lisesi öğrencisi Berra Kuruş aldı.

Kuruş ve Aydoğan sınava nasıl hazırlandıklarını anlattı; YKS’ye girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“EKONOMİ OKUMAK İSTİYORUM”

Daha önce 2019’daki LGS’de de birinci olan Eşit Ağırlık Türkiye birincisi Berra Kuruş, YKS’ye hazırlanırken Beşiktaş’taki özel eğitim merkezine devam etti. 2 yıl boyunca okuldan kalan zamanlarında merkeze giden Kuruş, bu sürede yaklaşık 80 bin soru çözdü. Kuruş “İyi birşey bekliyordum ama tabii tam birinciliği de bilemiyordum. Bazı öğretmenlerim acaba diyordu ama ben tam kesin olur diye de düşünmek istemiyordum; ama çok mutluyum, şimdi sevinçliyim. LGS 2019’da da Türkiye birincisi oldum ve Galatasaray Lisesi’ne yerleştim. Boğaziçi veya bir iki özel üniversiteden birinde ekonomi bölümünü okumak istiyorum. Gelecekte finans üzerine çalışmak istiyorum, finans danışmanlığı yapmak istiyorum” dedi.

Üniversite sınavına gireceklere tavsiyelerde de bulunan Kuruş, “Ailem çok mutlu oldu, çok gururlandı tabii ki. Açıkçası eğitim hayatım boyunca düzenli çalışan bir öğrenciydim ama YKS özelinde de 11. sınıf itibarıyla daha yoğun çalışmaya başladım diyebilirim. Yaz tatilimi iyi değerlendirdim 12. sınıfa geçişte. 12. sınıfta da performansımı yavaş yavaş artırarak enerjimi tamamen tüketmeden düzenli bir şekilde ilerlemeye gayret ettim. Bu dönemde ailem ve öğretmenlerim çok destek oldu. Arkadaşlarıma aynı şekilde hepsine teşekkürü bir borç biliyorum. Yapamadığım soruların üzerine çok eğildim ve bunun çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Bir tavsiye vermem gerekecekse de bunu söyleyebilirim. Kesinlikle daha çok zorlandıkları ve yapamadıkları konuların üzerine giderlerse başarının gelmesi kaçınılmaz oluyor diyebilirim” şeklinde konuştu.

” ‘TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUM’ DEDİ İNANILMAZ MUTLU OLDUM”

Kuruş’un YKS’ye hazırlanırken destek aldığı Beşiktaş’taki özel öğretim merkezinin kurucu ve öğretmeni Onur Meynioğlu, “Berra’yı ben de çok kutluyorum, beklediğimiz bir sonuçtu. Yıl içinde de Türkiye genellerinde başka birincilikler gördük ondan; ama tabii gerçekten bu haberi almak bambaşka bir mutluluk. Sabah uyandım, kahvemi içerken telefon açtı Berra. Ben de Galatasaray Lisesi mezunuyum, o yüzden ağabey der. ‘Ağabey Türkiye birincisi oldum’ dedi, inanılmaz mutlu oldum, elim ayağım birbirine dolaştı. 5 dakika sonra Ömer aradı yine öğrencimiz, ben de TM’de (Türkçe-Matematik) ‘Türkiye ikincisi oldum’ dedi. Ondan 15 dakika sonra Kevser aradı. Kevser Demir, ‘Ben de Türkiye üçüncüsü oldum’ dedi. İnanamadım, ne yapacağımı şaşırdım. Açıkçası geçmiş senelerde de çok büyük başarılarımız vardı ama 1-2-3 tarihte belki de görülmemiş bir şeydir. Bu başarılar nasıl geldi derseniz; genel alışılagelmiş sınava hazırlık sistemlerini de değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Hala çünkü veliler geliyorlar ve soruyorlar, günde 400 soru mu çözelim 500 mü. Bunların çok demode olduğunu düşünüyorum. Data çağındayız, teknoloji çağındayız. Yaklaşık 6 yıl önce bunun önemini fark edip öğrencilerin datalarını toplama üzerine sistemler geliştirmeye çalıştık. Biz öğrenciye günde bir sürü soru çöz diyoruz, ödev veriyoruz bunların hepsine sadece yaptı yapmadı gözüyle bakıp sınavdan gelen küçük datalarla öğrenciyi yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu doğru bir yöntem değil. Biz 6 yıl önce burayı kurduk. Öğrencinin ödevlerinde çözdüğü bütün dataları da toplamaya başladık. Mesela Berra ile ilgili elimizde 30 bin, 40 bin sorunun üzerinde data var. Doğal olarak Berra’nın gerçekten nerede takıldığını, neresini yükseltebileceğimiz, nereye dokunmamız gerektiğini, bu datalar sayesinde çok net görüyorduk” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.