Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Altındağ’da E-imar dönemi

Ankara Altındağ Belediyesi, yapılan iş ve işlemleri dijital platforma taşımaya devam ediyor.
Vatandaşların belediye binasına gelmesine gerek kalmadan işlemlerini halletmesine olanak tanıyan yeni uygulamalar, vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

Altındağ Belediyesi, Altındağ’ı teknolojik platforma taşıyor. Önceden vatandaşların Altındağ Belediyesi’ne gelerek yürüttükleri bazı işlemler için belediye binasına gelinmesine gerek kalmayacak şekilde çözümler üreten Altındağ Belediyesi, hem fiziksel teması en aza indiriyor, hem de vatandaşlara zaman kazandırıyor. Hayata geçirilen e-imar uygulaması sayesinde, vatandaşların belediyeye gelerek gerçekleştirmesi gereken imar süreçleriyle ilgili birçok işlem, hiç belediyeye gelinmeden, dijital olarak kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Eksper işlemleri, çap başvuru işlemleri, yol kotu işlemleri, mimari proje işlemleri, ruhsat ve iskan işlemleri de dijital olarak yapılabilecek işlemlerin arasındaki yerini aldı.
Belediyeye gelmeye gerek yok


Altındağlı vatandaşların hem fiziksel temasını azaltmak, hem de zamandan tasarruf etmelerini sağlamak için yeni uygulamalar ve tedbirler hayata geçirdiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Vatandaşlarımız belediye binasına gelmeden tahakkuk bilgilerini, arsa rayiç bedelini, sicil ve beyan bilgilerini, tahsilat bilgilerini, vergi borcu yapılandırma başvurularını ve online ödeme kanallarını sorgulayabiliyordu. Ayrıca belediyemizin www.altindag.bel.tr adresindeki web sitesi aracılığıyla, bina metrekare maliyetlerini, aşınma paylarını, arsa birim değerlerini ve emlak beyanlarını öğrenebiliyordu. Artık bunlara ek olarak başka hizmetleri de çevrimiçi platforma taşıdık. Bundan böyle eksper işlemleri, çap başvuru işlemleri, yol kotu işlemleri, mimari proje işlemleri, ruhsat ve iskan işlemleri de belediye binasına gelmeye gerek kalmadan halledilebilecek” dedi. Başkan Balcı, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve zaman kazandırmak için her geçen gün yeni uygulamalar geliştirdiklerini, bunun için de teknolojiyi çok yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Kripto para borsasından küçük yatırımcıya özel ‘WBT Holding’ programı

Yükselen faizler ve artan ücretlere karşı kripto parayı vadeli mevduat gibi kilitleyip bir süre kullanmama sözü vermeyi tanımlayan ve risksiz getiri imkanı sunan staking, holding gibi yöntemlerin ön plana çıktığını söyleyen kripto para borsası WhiteBIT CEO’su Volodymyr Nosov, “Paranın değerini enflasyona karşı korumanın yollarından biri, WBT Holding sistemi. WBT Holding’in seviyesi, 10 WBT kilitleyerek başarılabiliyor. 100 dolar gibi bir bütçeyle yatırımcılar, yıllık yüzde 22’ye kadar getiri sağlama yolunda adım atabiliyor. Kripto para birimleri oynak olsa da bu getiriler eksilmiyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-WhiteBIT kullanıcılarının enflasyondan WBT Holding ile korunduğunu ifade eden Volodymyr Nosov, “Dikkate değer bir faiz getirisi sunmayan küçük ölçekli birikimleri olan yatırımcılar, vadeli mevduatta da aradığını bulamayarak, kripto para borsalarının sunduğu staking ve holding programlarına yöneldi” diye konuştu.

Pasif gelir kaynaklarının aktif gelire bağımlılığı azalttığını ve finansal stabiliteyi artırdığını vurgulayan Nosov, “Küçük yatırımcı için en avantajlı pasif gelir seçeneklerinden biri, güvendiği bir kripto ekosistemini desteklemek için onun yerel token’ını kilitlemesini ve tutmasını öngören yöntemler. Örneğin Avrupa’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan WhiteBIT, ekosistem token’ı WBT Coin için WBT Holding isimli bir program yürütüyor. WBT Coin’i transfer etmeden ya da alıp satmadan, belirli bir vadede tutan yatırımcılar, ekosisteme sundukları destek kapsamında ödüllendiriliyor. Küçük yatırımcı bu birikimleri bileşik faizin gücünden yararlanarak büyütüyor” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

TÜİK: Yurt dışı üretici enflasyonu nisanda yüzde 65,53 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yurt dışı üretici fiyat endeksinin (YD-ÜFE) nisan ayında yıllık yüzde 65,53, aylık yüzde 1,37 arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, nisan ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre; YD-ÜFE 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,37 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 13,64 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,53 artış ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 57,10 artış gösterdi. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 69,45 artış, imalatta yüzde 65,46 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 58,07 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 70,12 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 70,03 artış, enerjide yüzde 74,24 artış, sermaye mallarında yüzde 72,01 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK DEĞİŞİMLER

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 3,57 artış, imalatta yüzde 1,33 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,65 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 0,59 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 0,90 artış, enerjide yüzde 2,68 artış, sermaye mallarında yüzde 1,40 artış olarak gerçekleşti.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Genç ve kadın arıcılara ilave destek verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yakında açıklayacakları yeni destekleme modelinde gezginci arıcılar ile genç ve kadın arıcılara kovan başı ilave destekleme vereceklerini duyurdu.

ANKARA-Yeryüzündeki yaşamın devamlılığının sağlanmasında önemli bir rol üstlenen arıların önemine dikkati çekmek amacıyla 20 Mayıs her yıl Birleşmiş Milletler kararı ile ‘Dünya Arı Günü’ olarak kutlanıyor. Bakan Yumaklı, ‘Dünya Arı Günü’ nedeniyle açıklama yaptı. Türkiye’nin bal üretiminde dünyada 2’nci olduğunun altını çizen Yumaklı, 2003’ten itibaren arıcıların desteklerden faydalandığını aktardı. Sektöre 2023’e kadar 1,6 milyar lira destek sağlandığını vurgulayan Yumaklı, “Verilen desteklerin de etkisi ile arılı kovan, bal üretimi ve arıcılık işletme sayısında büyük artışlar kaydedildi. 2002’de 74 bin ton olan bal üretimimiz 2023’te 115 bin tona çıktı. Söz konusu zamanda arılı kovan sayımızı da 4,1 milyondan 9,2 milyona çıkarttık. Amacımız kovan sayılarını artmasının yanında kovan başına alınan balın veriminin ve kalitesinin de artmasını sağlamak” dedi.

Bakan Yumaklı, bakanlık olarak çalışmalarını 5 ana eksende sürdürdüklerini belirterek, “Bunlar; verimlilik, kalite, sürdürülebilirlik, kayıtlılık ve sektöre yatırım. Arıcılıkta da bu 5 ana eksen etrafında adımlar atacağız. Bu kapsamda yeni destekleme modelimizde gezginci arıcılar ile genç ve kadın üreticilerimize kovan başına ilave destekler verilecek” diye konuştu.

İklim değişikliğinin bal arıları üzerinde etkilerine yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaların sürdüğünü belirten Yumaklı, şunları kaydetti:

“İklim değişikliğinin arılar üzerindeki etkilerinin bertaraf edilmesi amacıyla Arıcılık Eylem Planı’nın hayata geçirilmesi için çalışmalara başladık. Bunu ilgili kamu kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri bir araya gelerek çalışacağız. Bölgesel ırk ve ekotipler ile yapılan arıcılığın geliştirilmesi, bitki örtüsünün korunması, arıcılık yönetimi, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi konuları kapsayacak eylem planıyla iklim değişikliğinden kaynaklanan olumsuzlukların arılar üzerindeki etkisinin en aza indirilmesini amaçlayacağız.”(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.